Vader, Marduk - TUA (25 lat Chaosu) - trasa po PL

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: Vader, Marduk - TUA (25 lat Chaosu) - trasa po PL

02-09-2018, 10:44

Headcrab pisze:Ostatnio byłem na koncercie i nie kupiłem koszulki, czy to znaczy że koncert był nieudany?
Oczywiście. To znaczy mniej więcej tyle, jakbyś wyszedł z koncertu z gołą dupą. Nieładnie.

Wczoraj widziałem Arkone i Marduk. To pierwsze co występowalo nawet nie wiem do tej pory co to jest, a Vader musiałem odpuścić z przyczyn losowych.
Arkona całkiem fajnie , ale w starciu z Marduk trochę blado.
Po tylu latach batalii wciaz jest to doskonała maszyna koncertowa. Tylko arioch trochę łysy się robi , ale puścili dużo dymu i nikt nie zauważył:)
Setlisty nie podam, bo nie miałem przy sobie kajeciku.
Ale na pewno byl werewolf, Scorched Earth, baptism by fire , burn my coffin, wolves , esquestrian bloodlust, blond beast.
Nakurw pierwsza klasa, polecam.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

02-09-2018, 12:19

Zaraz zjeby zapytają czy publika śpiewała refreny z nowej CD z ariochem :))
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

03-09-2018, 21:17

nie wiecie czy są jeszcze bilety dostępne na przykład w Lublinie, jutro 4 września? jak było w innych miastach z biletami na ten koncert? Czyli koncert Marduka, Arkony i Vadera? Chodzi mi konkretnie o klub Graffiti w mieście Lublin. I tak pewnie nie pojadę bo trzeba zrobić koło siebie, na przykład przy domu.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

03-09-2018, 22:28

nawet jakbyś miał bilet to pewnie i tak by cie nie wpuścili gnojarzu
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

03-09-2018, 23:05

nie ma problemow z biletami
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-09-2018, 14:52

z fejsa Vadera
UWAGA !!!! Koncert we WROCŁAWIU przeniesiony do klubu A2 . Proszę o przekazywanie tej informacji.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Raf
w mackach Zła

07-09-2018, 17:21

w Łodzi:
Marduk, Vader - zajebiście
Insidius, Arkona - bdb

polecam koncerty bo warto naprawdę
hes
zaczyna szaleć

08-09-2018, 12:37

Raf pisze:w Łodzi:
Insidius, Arkona - bdb

No czyli generalnie tak jak w Wawce (z wyjątkiem, że ja Insidius nie widziałem).
Ogre
weteran forumowych bitew

08-09-2018, 13:33

We Wrocławiu koncerciwo wypadło znakomicie. Przyszło jakieś 400 osób.
Zmiana klubu wyszła tylko na dobre.
Muzycznie i brzmieniowo nie ma się do czego przypieprzyć.
Forma koncertowa każdej kapeli wyśmienita.
Minus za kolejki do wodopoju - 40 minut stania po browar, to jest kurywa skandal! ;-)
A! Młody (Oskar, z tego co pamiętam) Petera stanął z Ojcem do jednego wspólnego utworu.
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

08-09-2018, 14:28

Ogre pisze: Minus za kolejki do wodopoju - 40 minut stania po browar, to jest kurywa skandal! ;-)
Niby tak, ale w tym wypadku należy być zadowolonym, że koncert w ogóle się odbył.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
hes
zaczyna szaleć

08-09-2018, 14:33

A co tam się we Wrocławiu odjebało? W Rewirach rurkę w kiblu zwinęli i Sanepid nasłali? ;)
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

08-09-2018, 14:59

Bardzo ważna informacja dotycząca koncertu Vader, Marduk we Wrocławiu!

Mamy powtórkę z Rzeszowa! Straż pożarna ma zamknąć klub Zaklęte Rewiry z powodu nie dostosowania budynku na potrzeby imprez masowych. Dostaliśmy informację o kolejnych kontrolach i o tym że ten koncert w tym klubie na pewno się nie odbędzie. Wszyscy wiemy jaki jest nieoficjalny powód…

Ale udało się! Dzięki determinacji i nieocenionej pomocy klubu A2, w trybie ekspresowym koncert przenosimy właśnie tam! Nightliner i sprzęt już są w drodze. O wszystkich informacjach dotyczących tego koncertu będziemy informowali Was na bieżąco. Na ten moment prosimy Was wszystkich o przekazywanie sobie informacji, że koncert został przeniesiony do klubu A2 (ul. Góralska 5, Wrocław).
Bilety będą dostępne na bramce!
Nie damy się tak łatwo!! \m/
a po wszystkim

VIKTORIA
Koncert we Wrocławiu odbył się! Sytuacja wydawała się beznadziejna, ponieważ o tym że nie zagramy w Zaklętych Rewirach dowiedzieliśmy się w dniu koncertu, po godzinie 13, w trakcie wnoszenia sprzętu do klubu. To co wydawał się niemożliwe, czyli przeniesienie się w tak krótkim czasie z całą dużą produkcją wraz z pirotechniką, udało się!

Chcielibyśmy serdecznie podziękować wszystkim z A2 - Centrum Koncertowe. Dzięki ich szybkiemu działaniu i determinacji, nie odwołaliśmy tego koncertu. Chcielibyśmy również podziękować wszystkim przybyłym. Pokazaliście, że można na Was liczyć.

Oczywiście zmiana lokalizacji w ostatniej chwili to spora niedogodność dla nas wszystkich. Nie działała szatnia i jeden z barów. Pamiętajcie jednak, że A2 miało tylko 20 (!!) minut na zorganizowanie całej ekipy, ochrony, świateł itp. To dzięki ich zdecydowaniu i determinacji ten koncert się odbył! Za to jesteśmy im niezmiernie wdzięczni. Mamy nadzieję że koncerty zespołów zrekompensowały Wam te drobne niedogodności.

Massive Music team
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
hes
zaczyna szaleć

08-09-2018, 15:25

A, czyli, że mój mało zabawny żart naprawdę miał miejsce... Co za chujnia.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

09-09-2018, 11:10

Raf pisze:w Łodzi:
Insidius, Arkona - bdb

potwierdzam jak na Magnetofon bdb brzmienie Marduk w formie, Vader bdb koncert praktycznie same killery zagrane, Arkona również bdb chociaż to nie do końca moja bajka
In a world of compromise...some don't
hes
zaczyna szaleć

09-09-2018, 11:21

Kurde, ile ten Magnetofon w ogóle istnieje? W Łodzi byłem raz w życiu, ale staram się śledzić dość uważnie ogłoszenia koncertowe na Polskę i Magnetofon wybił się jakoś przeraźliwie chyba na przestrzeni roku-dwóch? To jest nowy klub, czy stary ale nagle zaczęli sprowadzać więcej ciężarów (jak ostatnio Proxima)?
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

09-09-2018, 11:41

nowy: http://lodz.naszemiasto.pl/artykul/magn ... id,tm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

09-09-2018, 13:52

co do wczorajszego koncertu w Katowicach to:

Insidius - dla mnie bez podniety. ot, sztuka zagrana i tyle.

Arkona - znam ten zespół od wielu lat, widziałem na kilku koncertach, więc czekałem z zaciekawieniem, ale oczekiwań jakichś nie miałem. To co usłyszałem pozamiatało mną dokumentnie. Tak świetnie brzmiącej Arkony jeszcze nie słyszałem. Czysto, selektywnie, perfekcyjnie odegrana sztuka. Dla mnie rewelacja. Przeważały głównie szybkie numery, ale jeden w średnich tempach "Zasypiając w strachu" zabrzmiał wręcz potężnie i monumentalnie. Koncert znakomity !

Marduk - klasa sama w sobie. widziałem już wiele razy i zawsze przy tej ścianie dźwięku był problem z brzmieniem. Wczoraj w Katowicach go nie było. Tak dobrze, czysto i selektywnie brzmiącego Marduka jeszcze nie słyszałem.
Po Arkonie to było kolejne zaskoczenie in plus. Świetny gig.

Vader - a tutaj natomiast nie było żadnego zaskoczenia. Setlista była znana, więc już wiedziałem że nie zagrają całego "Ultimate" i "Black...". Brzmienie też dobre, ale jakby lekko stłumione. Pod koniec koncertu zacząłem już lekko ziewać. Koncert dobry, ale widziałem już lepsze w wykonaniu Vejdera.
Jeszcze co do bisów to miał być "Sothis", tak przynajmnije wynikało z setlisty jaką koleżanka dorwała po koncercie od dźwiękowca, a ja jakoś nie mogę sobie przypomnieć tego numeru... albo byłem zajęty ziewaniem, albo tak go przearanżowali że go nie poznałem :)

jakbym miał się bawić w rankingi i porównania to zdecydowanym zwycięzcą wczorajszego wieczoru była Arkona, zaraz za nią Marduk a ekipa Petera dopiero na trzecim miejscu.

generalnie bardzo udany wieczór.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-09-2018, 14:19

Stoigniew pisze:Jeszcze co do bisów to miał być "Sothis", tak przynajmnije wynikało z setlisty jaką koleżanka dorwała po koncercie od dźwiękowca, a ja jakoś nie mogę sobie przypomnieć tego numeru... albo byłem zajęty ziewaniem, albo tak go przearanżowali że go nie poznałem :)
z tym setem to coś generalnie nie tak jest bo np w wawie były na nim jakiś 4-5 kawałków więcej niż zagrali ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Raf
w mackach Zła

09-09-2018, 17:44

hes pisze:Kurde, ile ten Magnetofon w ogóle istnieje? W Łodzi byłem raz w życiu, ale staram się śledzić dość uważnie ogłoszenia koncertowe na Polskę i Magnetofon wybił się jakoś przeraźliwie chyba na przestrzeni roku-dwóch? To jest nowy klub, czy stary ale nagle zaczęli sprowadzać więcej ciężarów (jak ostatnio Proxima)?
Taki nowy/stary klub, kiedyś funkcjonował jako Luka powstały w sali dawnego łódzkiego kina Zachęta, bywały tam różne koncerty, metalowe też, ale właściciele zwinęli interes i lokal był zamknięty dłuższy czas do kiedy nowi właściciele w zeszłym roku otworzyli go pod nazwą Magnetofon i ruszyli ostro z (czarciego) kopyta, że ciężko się wyrobić aby wszystkie imprezy zaliczyć.

tutaj podgląd na imprezy
https://www.facebook.com/pg/KlubMagneto ... e_internal" onclick="window.open(this.href);return false;
czasem bardzo gęsto dzień po dniu
21.09 - Cień, Deep Desolation, Hate Them All, UR
22.09 - Discharge, Doom, Bad Breeding
23.09 - Hour of Penance, Sphere, Cancerfaust
jak żyć ;)
hes
zaczyna szaleć

09-09-2018, 21:24

Raf pisze:
hes pisze:Kurde, ile ten Magnetofon w ogóle istnieje? W Łodzi byłem raz w życiu, ale staram się śledzić dość uważnie ogłoszenia koncertowe na Polskę i Magnetofon wybił się jakoś przeraźliwie chyba na przestrzeni roku-dwóch? To jest nowy klub, czy stary ale nagle zaczęli sprowadzać więcej ciężarów (jak ostatnio Proxima)?
Taki nowy/stary klub, kiedyś funkcjonował jako Luka powstały w sali dawnego łódzkiego kina Zachęta, bywały tam różne koncerty, metalowe też, ale właściciele zwinęli interes i lokal był zamknięty dłuższy czas do kiedy nowi właściciele w zeszłym roku otworzyli go pod nazwą Magnetofon i ruszyli ostro z (czarciego) kopyta, że ciężko się wyrobić aby wszystkie imprezy zaliczyć.

tutaj podgląd na imprezy
https://www.facebook.com/pg/KlubMagneto ... e_internal" onclick="window.open(this.href);return false;
czasem bardzo gęsto dzień po dniu
21.09 - Cień, Deep Desolation, Hate Them All, UR
22.09 - Discharge, Doom, Bad Breeding
23.09 - Hour of Penance, Sphere, Cancerfaust
jak żyć ;)
No i bardzo dobrze. Nie samą Progresją, Bazylem i B90 (u nich coś chyba ucichło w ogóle) żyje Polska.
We Wrocku podobnie A2 rozruszyło kudłatą część miasta..
ODPOWIEDZ