DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

Re: DARKTHRONE

06-09-2018, 18:58

So_It_Is_Done pisze:A ja uważam, że Gorgoroth to gówno, nawet dwa pierwsze albumy, które znam odkąd usłyszałem na kasetach.
Lekko przesadziłeś ale fakt, nic nadzwyczajnego. Wokal zaś, zupełnie kładzie te wydawnictwa.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

06-09-2018, 19:02

wolff pisze: Lekko przesadziłeś ale fakt, nic nadzwyczajnego. Wokal zaś, zupełnie kładzie te wydawnictwa.
Nie kładzie ale faktycznie Kaczor 'Kapelusz' Donald to najsłabszy punkt tych płyt i genialne riffy z takich 'Drømmer om død' albo 'Måneskyggens slave' zasługują na coś więcej.
Yare Yare Daze
byrgh
zahartowany metalizator

06-09-2018, 21:02

Gdy już myślisz, że facet rozumie Gorgoroth, wyskakuje z wokalami Hata. Pest też Ci się nie podoba?
Wódka i Piwo pisze:Ciekawa dyskusja panowie. A próbowaliście ze swoimi problemami iść z wizytą do proktologa? Albo chociaż weterynarza? To jest poziom piaskownicy... A raczej kuwety z piaskiem. Ja jebie.
+666. Zaorać was wszystkich.
535

08-09-2018, 03:46

Lucek pisze:
maciek z klanu pisze:
Lucek pisze:ciężko polemizować z downem który odbiera świat poprzez swoje czułki, jednocześnie przestrzegam iż filmy na youtube i "książki" o BM pisane przez ultra nerdów i homoseksualistów to nie jest absolutnie żaden wyznacznik tylko jakiś osobny nie mający nic wspólnego z rzeczywistością byt.
A ziny?? Wywiady!? Czyli co garstka chłopaków z forum wie lepiej co się działo w tamtych czasach w tamtym miejscu (:
podstawą jest zmysł słuchu nie to co kto pierdoli o sobie wywiadach, zmysły rozumiesz ? jesz dobrej jakości steka czy mniej lub bardziej żylastą podeszwe ? kumasz ? potrafisz to ocenić ? ach zapomniałem ze odbierasz rzeczywistość czułkami :)

Łoł.Miałeś w 1996 zmysł słuchu Lucjan? Bo reszty dzieciaków nawet nie pytam. Miałeś ? Doprawdy?

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

edit
a może ty też wtedy dalej szalałeś za czarną?
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

08-09-2018, 10:01

I co te filmy mają udowodnić? Ja tylko tyle słysze, że wokalista Gorgoroth skrzeczy i nie da sie tego znieść.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-09-2018, 10:40

Jak to co? Skrzeczy bardziej to jest bardziej true. A jak bardziej true to wiadomo. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-09-2018, 11:20

ozob pisze:Jak to co? Skrzeczy bardziej to jest bardziej true. A jak bardziej true to wiadomo. (:
Widzę, że kolega nadal swoje gimnazjalne prawdy głośno głosi. Dam dobrą radę od Marka Twaina: "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. "
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-09-2018, 11:26

I piszesz to z pozyzcji osoby, ktora twierdzi, ze Antichrist > UaFM? Miales sznase, a nie zamilkles i teraz sam siebie dyskredytujesz. Wybornie. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-09-2018, 11:40

Jeszcze raz napiszę, bo widzę, że nie dociera do Ciebie siła tego argumentu: "Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości. "
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-09-2018, 12:06

Zadne cytaty tego swiata nie obronie tego, co zes wyrzygal z siebie na temat G i D. Brnij dalej. (:
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

08-09-2018, 12:16

Napiszcie mi lepiej, czy w ostatnich latach Gorgoroth wydał coś ciekawego, bo jakoś po 2003r. straciłem kontakt z tym zespołem. ;)
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
Awatar użytkownika
hcpig

08-09-2018, 13:33

byrgh pisze:Gdy już myślisz, że facet rozumie Gorgoroth, wyskakuje z wokalami Hata. Pest też Ci się nie podoba?
Lepszy od Hata, słabszy od Ghaala. Przecież to jest urągające żeby genialna muza byla sprofanowana takim kwakaniem. Zawsze pisałem, że zamiast robić remake trójki powinni wybrać 2 pierwsze z porządnym wokalistą.

Odnośnie 'ligowości' Gorgoroth to prosta sprawa jaki jest w tym przypadku papierek lakmusowy - ten unikalny feeling starej Norwegii, wiadomo że setki zespołów starało się go uzyskać / podrobić i niewielu się udało ale akurat G. ma TO coś a jakieś OTOHy itp. i inne sezonowe wynalazki mogą o TYM tylko pomarzyć. Myślałem, że to oczywiste.

Kto tego nie kuma ten chuja kuma.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-09-2018, 13:41

bullet pisze:Napiszcie mi lepiej, czy w ostatnich latach Gorgoroth wydał coś ciekawego, bo jakoś po 2003r. straciłem kontakt z tym zespołem. ;)
Ad majorem
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-09-2018, 13:51

hcpig pisze:
byrgh pisze:Gdy już myślisz, że facet rozumie Gorgoroth, wyskakuje z wokalami Hata. Pest też Ci się nie podoba?
Lepszy od Hata, słabszy od Ghaala. Przecież to jest urągające żeby genialna muza byla sprofanowana takim kwakaniem. Zawsze pisałem, że zamiast robić remake trójki powinni wybrać 2 pierwsze z porządnym wokalistą.

Odnośnie 'ligowości' Gorgoroth to prosta sprawa jaki jest w tym przypadku papierek lakmusowy - ten unikalny feeling starej Norwegii, wiadomo że setki zespołów starało się go uzyskać / podrobić i niewielu się udało ale akurat G. ma TO coś a jakieś OTOHy itp. i inne sezonowe wynalazki mogą o TYM tylko pomarzyć. Myślałem, że to oczywiste.

Spoko z tym, ze nikt tu nie dykredytuje G na polu tego, iz tam byli i tworzyli scene BM w Norwegii. Dyskusja dotyczy kwestii czy jest to zespol, ktory mozna w hierachii postawic obok M, D, B, I, E czy S? Moim zadniem absolutnie nie poniewaz G zawsze czegos brakowalo w odniesieniu do najlepszych wydan w/w kapel. A jak kogos piecze dupa - jakze to pasuje do G - i stawia takie Antichrist nad Under a Funeral Moon to pozostaje tylko smiech. (:
Ostatnio zmieniony 08-09-2018, 14:01 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
hcpig

08-09-2018, 13:53

Nie ustawiłbym G. na równi z M. ale na pewno w tej samej lidze. W innych rejonach tej samej ligi. Po prostu nie podzieliliśmy lig na ligi i stąd te nieporozumienia semantyczne.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-09-2018, 13:59

Mozna i tak. Przekaz jest taki, ze M nie jest rowne G tak samo jak Manchester United na arenie miedzynarodowej nie przyrownasz do Everton. "Liga" to tylko sposob na wykazanie tej roznicy. G to wazna kapela, ale nie najwazniejsza.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-09-2018, 14:03

ozob pisze:
hcpig pisze:

Spoko z tym, ze nikt tu nie dykredytuje G na polu tego, iz tam byli i tworzyli scene BM w Norwegii. Dyskusja dotyczy kwestii czy jest to zespol, ktory mozna w hierachii postawic obok M, D, B, I, E czy S? Moim zadniem absolutnie nie poniewaz G zawsze czegos brakowalo w odniesieniu do najlepszych wydan w/w kapel. A jak kogos piecze dupa - jakze to pasuje do G - i stawia takie Antichrist nad Under a Funeral Moon to pozostaje tylko smiech. (:
Kompletnie nie kumasz black metalu :)) przy twojej wyliczance spokojnie g możesz dopisac
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

08-09-2018, 14:08

Przynajmniej od czasu do czasu slucham Gorgoroth w przeciwienstwie do Ciebie. (:
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

08-09-2018, 14:16

bullet pisze:Napiszcie mi lepiej, czy w ostatnich latach Gorgoroth wydał coś ciekawego, bo jakoś po 2003r. straciłem kontakt z tym zespołem. ;)
Wszystko co wydali jest warte uwagi i co najmniej dobre.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
maciek z klanu

08-09-2018, 14:36

ozob pisze:Przynajmniej od czasu do czasu slucham Gorgoroth w przeciwienstwie do Ciebie. (:
Po huj słuchasz?? Jak to nie pierwsza liga?? Koledzy mówią że modne?
ODPOWIEDZ