KRISIUN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: KRISIUN
Ich muzyka ma tak ograniczone środki wyrazu, że wykrzesanie z tego tyle albumów co nagrali zdaje się rzeczą niemożliwą. Więc nie dziwią autoplagiaty ani mała odkrywczość.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
bez przesady ;) jest po prostu krótka ;) dlatego się nie nudzi zanim się skończy bo się kończy :PHarlequin pisze:Brzmi świeżo, brzmi dynamicznie, nieco surowe, suche brzmienie dodaje całości uroku i moim zdaniem działa bardzo na plus.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- vicek
- zahartowany metalizator
Bdb płyta , wręcz zajebista , Nawet lepsza od nowego morbid angel czy immolation
-
vicek pisze:Bdb płyta , wręcz zajebista , Nawet lepsza od nowego morbid angel czy immolation
Krisiun nagrał lepszą płytę niż Immolation? No prośba, teraz ę za bardzo popłynąłeś.
- vicek
Nie , nowe Immolation jest spoko ale brak tam szaleństwa ... I strasznie przewidywalny jest ten album , dużo riffów się powtarza co nie zawsze jest minusem ale w tym wypadku jest hehe .Radzę posłuchać uważnie tego albumu ,bo nagrali wykurwisty album , perkusista to potwór , szkoda tylko że brzmienie jest nowomodne.Nasum pisze:vicek pisze:Bdb płyta , wręcz zajebista , Nawet lepsza od nowego morbid angel czy immolation
Krisiun nagrał lepszą płytę niż Immolation? No prośba, teraz ę za bardzo popłynąłeś.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Biorąc pod uwagę ich możliwości kompozycyjne powinni się ograniczyć do wydawania epek co pięć lat.
Napierdalający w instrument pałker i doskonale znane melodie, to już było. Dla mnie Krisiun to jednak pierwsze wydawnictwa do przypomnienia raz na czas.
Napierdalający w instrument pałker i doskonale znane melodie, to już było. Dla mnie Krisiun to jednak pierwsze wydawnictwa do przypomnienia raz na czas.
Jebać żuli.
-
Co? Płyta gra niespełna czterdzieści minut... Co jest krótko jedynie w przypadku tego zespołu. Ale Krisiun wrócił do tego dobrego, zdrowego nawyku sprzed lat i bardzo im to się chwali, bo to optymalna długość dla płyty deathmetalowej.Żułek pisze:bez przesady ;) jest po prostu krótka ;) dlatego się nie nudzi zanim się skończy bo się kończy :PHarlequin pisze:Brzmi świeżo, brzmi dynamicznie, nieco surowe, suche brzmienie dodaje całości uroku i moim zdaniem działa bardzo na plus.
- Żułek
no przecież tak napisałem :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Nope, uważasz, że jest znośna, bo jest krótka, ja twierdzę, że nie jest krótka, ale krótsza niż ostatnich ileś ;)
Skonfrontowałem ją dziś z Southern Storm i obie są na zbliżonym poziome, z tą przewagą nowej, że właśnie jest optymalna czasowo, gdy tamta trwa o tych kilka chwil za długo, co już wyraźnie czuć.
No i na pewno odnowienie - czy raczej "odstarzenie" brzmienia zrobiło im dobrze. Co prawda straciła przy tym nieco na mocy, ale ich muzyka z powrotem brzmi autentycznie i nie pokłada się stalowym posmakiem na języku.
Skonfrontowałem ją dziś z Southern Storm i obie są na zbliżonym poziome, z tą przewagą nowej, że właśnie jest optymalna czasowo, gdy tamta trwa o tych kilka chwil za długo, co już wyraźnie czuć.
No i na pewno odnowienie - czy raczej "odstarzenie" brzmienia zrobiło im dobrze. Co prawda straciła przy tym nieco na mocy, ale ich muzyka z powrotem brzmi autentycznie i nie pokłada się stalowym posmakiem na języku.
- Żułek
10 minut to nie takie kilka chwil, a nawet 20 jeśli brać poprzednika ;)byrgh pisze:Nope, uważasz, że jest znośna, bo jest krótka, ja twierdzę, że nie jest krótka, ale krótsza niż ostatnich ileś ;)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
"Scourge of the Enthroned" wreszcie na półce i stwierdzam, że bije poprzedniczkę na głowę. Odnoszę przy tym wrażenie, że - podobnie jak w przypadku Hate Eternal - zespół wziął głęboki oddech i nagrał płytę bez napinek, wielce spontaniczną i z dużym ukłonem w stronę przeszłości, ale równocześnie wielce chwytliwą i wbijającą w obecne standardy brzmieniowe. Płytą roku u mnie nie będzie, ale słucha mi się tego wyśmienicie.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- zaczyna szaleć
Dokladnie tak samo ja odbieram, podoba mi sie najbardziej od czasow Southern Storm.
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
"Southern Storm" świetny, ale za szczytowe osiągnięcie Krisiun wciąż uważam "The Great Execution"; znakomity, prawdziwie epicki album, na którym czuć dojrzałość twórców.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- smooker
- w mackach Zła
The Great Execution jest bdb, ale nie dawałem rady go na raz brać. Muszę se go chyba na placku zorganizować i po pierwszej stronie włączyć coś innego na złapanie oddechu xD.
Z "ostatnich" mój faworyt to AsassiNation, do niego i CiA wracam najczęściej.
EDIT
Właśnie spojrzałem że TGE jest double LP i ma dodatkowy kawałek, razem 67 min (bez 3 s),
Z "ostatnich" mój faworyt to AsassiNation, do niego i CiA wracam najczęściej.
EDIT
Właśnie spojrzałem że TGE jest double LP i ma dodatkowy kawałek, razem 67 min (bez 3 s),
-
- zaczyna szaleć
To u mnie dla odmiany na moim prywatnym topie dokonan od tych panow znajduje sie Assassination i Works Of Carnage tuz za nim.
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
-
- w mackach Zła
Dla mnie ich opus magnum to Conquerors of Armageddon. Cała reszta nie musi istnieć
- vicek
Najbardziej lubię debiut .
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
-
- mistrz forumowej ceremonii
no właśnie. a Assassination i tak jest najlepsza :)
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz