Po sukcesie pierwszej edycji Helicon Metal Festival, który odbył się 7 września 2018 roku z udziałem zespołów: AQUILLA, HEADBANGER, AXE CRAZY, DIVINE WEEP, ROADHOG i CRYSTAL VIPER zapraszamy na edycję nr 2 w dniu 30 marca 2019.
Gwiazdą tej edycji będzie niemiecki zespół SACRED STEEL, który po raz pierwszy (i póki co jedyny) grał w Polsce w 2008 roku. Kapela założona w 1996 roku, z dziewięcioma albumami studyjnymi na koncie, stała się rozpoznawalną marką na scenie epickiego, bitewnego, kruszącego czaszki i depczącego pozerstwo TRVE METALU. Charakterystyczny, niezwykły głos wokalisty Gerrita to znak rozpoznawczy zespołu, podobnie jak niezwykle ostre riffy i świetne melodie. Ten zespół nie bierze jeńców. To młot zniszczenia.
Kolejne zespoły będą ogłaszane sukcesywnie.
Wydarzenie: " onclick="window.open(this.href);return false;
SACRED STEEL w Warszawie, 30.03.2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Atreju
- postuje jak opętany!
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SACRED STEEL w Warszawie, 30.03.2019
Zadrżałem, bo najpierw pomyślałem, że to Sacred Reich przybędzie :)
Ale Sacred Steel też dobrze.
Ale Sacred Steel też dobrze.
-
- weteran forumowych bitew
hej Atreju gdzież strona o Manilla Road
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
- zaczyna szaleć
Będą 2 edycje rocznie?
- Atreju
- postuje jak opętany!
U mnie na dysku :/BOLEK pisze:hej Atreju gdzież strona o Manilla Road
Onet jako dostawca serwera, na którym strona była postawiona po prostu zrezygnował z dalszego hostingu i wysłał wszystkie strony jakie hostował w kosmos.
Póki co tak. Druga w marcu, a trzecia znowu we wrześniu.hes pisze:Będą 2 edycje rocznie?
Jak się temat przyjmie, zaistnieje w świadomości ludzi i będą chętni żeby brać w tym udział, zamierzam zapraszać "większe" nazwy zagraniczne i robić to w cyklu rocznym.
-
- zaczyna szaleć
Biorąc pod uwagę, że w porównaniu do Crystal Viper, nastąpił pewien skok jakościowy w doborze headlinera,
nie wykluczam, że wpadnę. Chociaż mam nadzieję na inną lokalizację niż zjebane VooDoo ;)
nie wykluczam, że wpadnę. Chociaż mam nadzieję na inną lokalizację niż zjebane VooDoo ;)
- Atreju
- postuje jak opętany!
VooDoo to bardzo fajne, klimatyczne miejsce. Akustyka niezła, fajny wystrój. Są w Warszawie gorsze kluby.
A jeśli chodzi o sam fest, to do składu dołącza Savager z Wrocławia.
A jeśli chodzi o sam fest, to do składu dołącza Savager z Wrocławia.
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Lonewolf by ściągnął który...
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
-
- zaczyna szaleć
Jaki jest w Warszawie gorszy klub, w którym często są organizowane metalowe koncerty?Atreju pisze:VooDoo to bardzo fajne, klimatyczne miejsce. Akustyka niezła, fajny wystrój. Są w Warszawie gorsze kluby.
Bo ja znam Progresję, Stodołę, Proximę, Hydrozagadkę, Chmury i Pogłos i wszystkie są lepsze niż VooDoo.
Pominąłem coś?
Ja na Twoim miejscu rozważyłbym tez Hydro i Pogłos.
- Atreju
- postuje jak opętany!
Do składu dołącza grupa STOS, która w sierpniu na swojej stronie na Facebooku ogłosiła, że odchodzi do historii i dziękuje za wszystkie lata.
Oczywiście nie mogłem pozwolić, żeby pożegnanie odbyło się w taki sposób. Kto ich nie widział, prawdopodobnie ma ostatnią okazję w życiu.
Bilety są już w sprzedaży jakby co: https://goout.net/pl/bilety/helicon-met ... l-ii/hkqd/" onclick="window.open(this.href);return false;
Oczywiście nie mogłem pozwolić, żeby pożegnanie odbyło się w taki sposób. Kto ich nie widział, prawdopodobnie ma ostatnią okazję w życiu.
Bilety są już w sprzedaży jakby co: https://goout.net/pl/bilety/helicon-met ... l-ii/hkqd/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Atreju
- postuje jak opętany!
Jakby kto pytał, to skład Helicon Metal Festival II jest kompletny i przedstawia się tak:
SACRED STEEL - po raz drugi w Polsce [ostatnio w 2008]
DESTROYERS - reaktywacja po 26 latach. Specjalny set na 30-lecie płyty "Noc Królowej Żądzy"
STOS - pierwszy od 6 lat koncert. Najprawdopodobniej też ostatni
MONSTRUM - specjalny set na 15-lecie pierwszej płyty
MŁOT NA CZAROWNICE - muzyczni spadkobiercy KATa i MIECZA WIKINGA
SAVAGER - młoda nadzieja polskiego heavy. Prawdopodobnie sporo premierowego materiału
Bilety: https://goout.net/pl/bilety/helicon-met ... l-ii/hkqd/" onclick="window.open(this.href);return false;
* Do biletów dajemy na bramce płyty CD z katalogu Skol Records [regularne, pełne albumy w wydaniach jewel case, zafoliowane]
SACRED STEEL - po raz drugi w Polsce [ostatnio w 2008]
DESTROYERS - reaktywacja po 26 latach. Specjalny set na 30-lecie płyty "Noc Królowej Żądzy"
STOS - pierwszy od 6 lat koncert. Najprawdopodobniej też ostatni
MONSTRUM - specjalny set na 15-lecie pierwszej płyty
MŁOT NA CZAROWNICE - muzyczni spadkobiercy KATa i MIECZA WIKINGA
SAVAGER - młoda nadzieja polskiego heavy. Prawdopodobnie sporo premierowego materiału
Bilety: https://goout.net/pl/bilety/helicon-met ... l-ii/hkqd/" onclick="window.open(this.href);return false;
* Do biletów dajemy na bramce płyty CD z katalogu Skol Records [regularne, pełne albumy w wydaniach jewel case, zafoliowane]