sprzęt audio - potrzebna pomoc.

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Devil_Machine
zaczyna szaleć

Re: sprzęt audio - potrzebna pomoc.

24-06-2018, 22:12

Ascetic pisze:szukam namiaru (niekoniecznie z Warszawy) gdzie można naprawić walkmana

z góry dziękuję
Tego chyba jeszcze nie było:)
A co z nim nie halo? Nie wiem jak z walkmanami, ale ja naprawiałem wzmak u gościa na ul. Kasprzaka 24A. Inter -serwis.
Starszy gościu, cenowo ok, terminowo, bez zarzutu.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-06-2018, 22:32

Devil_Machine pisze:
Ascetic pisze:szukam namiaru (niekoniecznie z Warszawy) gdzie można naprawić walkmana

z góry dziękuję
Tego chyba jeszcze nie było:)
A co z nim nie halo? Nie wiem jak z walkmanami, ale ja naprawiałem wzmak u gościa na ul. Kasprzaka 24A. Inter -serwis.
Starszy gościu, cenowo ok, terminowo, bez zarzutu.
nie wiem. nie działa ;-) wygrzebałem z piwnicy taki co używałem w latach 90'. kilka lat temu kupiłem chinola. ten "chodzi". a ten stary nie.
ot tak po prostu. wybieram się na 2 tygodnie w Bieszczady. zero internetu. tylko JA i muzyka. w tym z walkmana. i chcę mieć dwa. jeden zapasowy. zobaczę, czy tam się da coś zrobić.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

25-06-2018, 08:36

Chyba nie chciałoby mi się targać po Bieszczadach kaset albo cedeków.
Ostatnio jak byłem codziennie padało i trzeba było sobie radzić z błotem, więc woda i kanapki starczyły.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

30-06-2018, 14:14

Pytanie techniczne czy słuchając na słuchawkach winyli normalne jest ze w tle słychać lekki szum?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

02-07-2018, 10:06

Kombinuję. Widzę ciekawą promocję na reklamowane także tutaj kolumny Paradigm. W tym przypadku chodzi o model 11 v 7, myślałem żeby to pożenić z vincentem sv 237. Pytanie jest takie. Warto w to iść? Czy może jednak inne kolumny, a może inny wzmacniacz?
Awatar użytkownika
Medard

02-07-2018, 10:19

maciek z klanu pisze:Pytanie techniczne czy słuchając na słuchawkach winyli normalne jest ze w tle słychać lekki szum?
Nie tylko na słuchawkach, również na kolumnach mogą być szumy i trzaski, to urok analoga. Pewnie płyty są już lekko sfatygowane.
Inna sprawa, trzeba sprawdzić, czy wtyki dobrze wpięte, albo coś w torze audio nie przenosi szumu.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

02-07-2018, 10:35

Może uziemienie, może styki, a może to po prostu starość?
Awatar użytkownika
Medard

02-07-2018, 10:39

535 pisze:Kombinuję. Widzę ciekawą promocję na reklamowane także tutaj kolumny Paradigm. W tym przypadku chodzi o model 11 v 7, myślałem żeby to pożenić z vincentem sv 237. Pytanie jest takie. Warto w to iść? Czy może jednak inne kolumny, a może inny wzmacniacz?
Kolumny paradigm są oczywiście b. dobre, ale są wyższe i lepsze modele tej firmy, również droższe niestety.

Ten wzmak to już masz? Ciekawy jestem jak brzmi metal z taką hybrydą lampową.
Kiedyś się przymierzałam, ale do starszego modelu tej firmy, ale nie byłem ostatecznie pewien, czy to mi jest potrzebne i odpuściłem sobie.
Awatar użytkownika
Medard

02-07-2018, 10:41

535 pisze:Może uziemienie, może styki, a może to po prostu starość?
Gramiak może nie być podpięty pod uziemienie, ale wtedy to już większy szum, a nie tylko mały.
535

02-07-2018, 11:02

Medard pisze:
535 pisze:Kombinuję. Widzę ciekawą promocję na reklamowane także tutaj kolumny Paradigm. W tym przypadku chodzi o model 11 v 7, myślałem żeby to pożenić z vincentem sv 237. Pytanie jest takie. Warto w to iść? Czy może jednak inne kolumny, a może inny wzmacniacz?
Kolumny paradigm są oczywiście b. dobre, ale są wyższe i lepsze modele tej firmy, również droższe niestety.

Ten wzmak to już masz? Ciekawy jestem jak brzmi metal z taką hybrydą lampową.
Kiedyś się przymierzałam, ale do starszego modelu tej firmy, ale nie byłem ostatecznie pewien, czy to mi jest potrzebne i odpuściłem sobie.
Nie mam. Przymierzam się do odsłuchów i potrzebuję ze dwie trzy w miarę sprawdzone konfiguracje, żeby nie atakować kompletnie na oślep.
Elhaz_77
w mackach Zła

02-07-2018, 11:15

Paradigm będą teraz w dobrych cenach bo serie Monitor zastępuje seria Monitor SE.
Co do Vincenta to dobry wzmacniacz, ale zwróć uwagę, że to konstrukcja hybrydowa, a lampki do metalu, a szczególnie tego ekstremalnego pasują średnio, ale co kto lubi.
Jak chcesz więcej info to PM.
Elhaz_77
w mackach Zła

02-07-2018, 11:41

Daj znać do jakiego sklepu się wybierasz na odsłuch to spojrzę w ich ofertę.
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

16-09-2018, 17:11

Help. Po 12 latach padł mi sprzęt grający więc będę zmuszony do zakupu czegoś nowego.

Jak się domyślacie nie siedziałem przez te lata w temacie więc czy możecie mi coś polecić/podpowiedzieć jeśli chodzi o sprzęt audio najlepiej taki żeby odtwarzał też kasety bo widze że to już chyba nie jest standard a raczej wyjątek.

Budżet do ok 2k
Heretyk

20-09-2018, 16:06

https://www.tophifi.pl" onclick="window.open(this.href);return false; czy ktoś z panów korzystał z usług tej firmy i jeśli tak, to czy wszystko było ok?
Awatar użytkownika
Ołówkiiiii
w mackach Zła

20-09-2018, 16:19

Heretyk pisze:https://www.tophifi.pl czy ktoś z panów korzystał z usług tej firmy i jeśli tak, to czy wszystko było ok?
Tak, ja, ale kupowałem tam sprzęt, który już miałem wcześniej upatrzony, zapłaciłem, wziąłem karty gwarancyjne i tyle mnie widzieli. Żadnych zgrzytów.
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
Heretyk

20-09-2018, 16:30

bardziej mi chodzi o sprzedaż wysyłkową bo raczej nie będę miał czasu ani sił żeby się pojawić w salonie
Elhaz_77
w mackach Zła

20-09-2018, 16:44

Heretyk pisze:bardziej mi chodzi o sprzedaż wysyłkową bo raczej nie będę miał czasu ani sił żeby się pojawić w salonie
Kupowałem tam parę lat temu wzmacniacz słuchawkowy. Zapytałem o ewentualny upust na sprzęt. Dali coś ok. 5-10% i zrobili wysyłkę kurierem wliczona w cenę urządzenia. Przysłali na następny dzień sprzęt z kartą gwarancyjną i wszystko było ok. Uczciwa firma. Nie najlepsze opinie zbierają natomiast najmądrzejsi na świecie sprzedawcy, ale to pewnie w zależności na kogo się trafi. Mają przecież kilkanaście sklepów.
A tak z ciekawości, co kupujesz u nich?
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

20-09-2018, 16:51

Ołówkiiiii pisze:
Heretyk pisze:https://www.tophifi.pl czy ktoś z panów korzystał z usług tej firmy i jeśli tak, to czy wszystko było ok?
Tak, ja, ale kupowałem tam sprzęt, który już miałem wcześniej upatrzony, zapłaciłem, wziąłem karty gwarancyjne i tyle mnie widzieli. Żadnych zgrzytów.
moj kolega kupowa wiele razy. zawsze zadowolny. ja mam inny sklep kolo domu, wiec nie kozystalem
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Heretyk

20-09-2018, 16:54

Elhaz_77 pisze:
Heretyk pisze:bardziej mi chodzi o sprzedaż wysyłkową bo raczej nie będę miał czasu ani sił żeby się pojawić w salonie
Kupowałem tam parę lat temu wzmacniacz słuchawkowy. Zapytałem o ewentualny upust na sprzęt. Dali coś ok. 5-10% i zrobili wysyłkę kurierem wliczona w cenę urządzenia. Przysłali na następny dzień sprzęt z kartą gwarancyjną i wszystko było ok. Uczciwa firma. Nie najlepsze opinie zbierają natomiast najmądrzejsi na świecie sprzedawcy, ale to pewnie w zależności na kogo się trafi. Mają przecież kilkanaście sklepów.
A tak z ciekawości, co kupujesz u nich?
yamahę pianocraft
ODPOWIEDZ