Przemawia przez ciebie sentyment, dobra płyta ale bez przesady.hcpig pisze:Kolega Thomas popełnił przegenialne 'World ov Worms'.[V] pisze:I jego kolega Thomas tak samo.
EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: EMPEROR
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
Plus milion[V] pisze:Zasadniczo ten facet nie istnieje bez Emperor. I jego kolega Thomas tak samo. Uwielbiam wszystko co nagrali, najmniej prometeusza a najbardziej chyba IX equilibrium.
Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
Ani trochę, nawet dziś brzmi kurewsko świeżo, poza tym do dziś NIKT tak nie gra.[V] pisze: Przemawia przez ciebie sentyment
Yare Yare Daze
-
Inaczej zapamiętałem ten album,nawet słuchałem ostatnio i nic genialnego tam doprawdy nie widzę. Geniusz (kurwa jak ja nienawidzę tego słowa ) to był grand declaration of war albo album thorns.hcpig pisze:Ani trochę, nawet dziś brzmi kurewsko świeżo, poza tym do dziś NIKT tak nie gra.[V] pisze: Przemawia przez ciebie sentyment
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Odważna teza, choć w pewnym sensie masz rację. Siła Emperor tkwiła przede wszystkim w osobowościach - każdy był z innej bajki i dopiero te elementy współgrające razem w mojej opinii zadecydowały o sukcesie tejże formacji. Choćby skały srały żadnemu z nich nie uda się odtworzyć tych wibracji bez któregokolwiek z czynników, a prawdopodobnie czas i zmiana nastawienia też zrobiły swoje. Niemniej albumy Samotha/Tryma jak chociażby wspomniane "World ov Worms", czy Ihsahna "Das Seelenbrechen" również traktuje jako rzeczy wybitne, choć w nieco innych kategoriach, niż wydawnictwa Emperor.[V] pisze:Zasadniczo ten facet nie istnieje bez Emperor. I jego kolega Thomas tak samo. Uwielbiam wszystko co nagrali, najmniej prometeusza a najbardziej chyba IX equilibrium.
Samoth raz na jakiś czas wydaje pod szyldem "The Wretched End". W żadnym wypadku nie są to albumy roku, ale myślę, że warto jednak obadać, chociażby dla samych riffów.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Anzhelmoo
<3
" onclick="window.open(this.href);return false;
To teraz pora na całość - może kogoś zainteresuje :)
" onclick="window.open(this.href);return false;
To teraz pora na całość - może kogoś zainteresuje :)
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
- zaczyna szaleć
ktos tam gdzieś się pytał o prometheus na LP jak i ktos tam gdzies pisał o niebieskim LP nightisde eclipse za pojebane piniondze
https://www.emp-shop.pl/search?q=emperor" onclick="window.open(this.href);return false;
po ~80 zł wszystko i chyba maja faktycznie bo dzisiaj dostałem informację o wysyłce towaru
https://www.emp-shop.pl/search?q=emperor" onclick="window.open(this.href);return false;
po ~80 zł wszystko i chyba maja faktycznie bo dzisiaj dostałem informację o wysyłce towaru
- Anzhelmoo
[youtube][/youtube]
Zapis koncertu z Hellfestu. Bardzo dobra jakość.
Ale wokale to Jorgen mógłby sobie darować - fałszuje strasznie.
Zapis koncertu z Hellfestu. Bardzo dobra jakość.
Ale wokale to Jorgen mógłby sobie darować - fałszuje strasznie.
- misiaczek
- starszy świeżak
Chyba coś słabo sobie trym na początek bębny po ustawiał - Ye Entrancemperium strasznie nie równo. Potem już lepiej sobie radzi :)
Ciekawe czy jeszcze będą robić koncert Equilibrium materiałem? Poszedłbym - najlepsza ich płyta.
Ciekawe czy jeszcze będą robić koncert Equilibrium materiałem? Poszedłbym - najlepsza ich płyta.
- Anzhelmoo
Wątpię. Jak nie teraz - w rocznicę, to pewnie nigdy. My tę płytę wszyscy lubimy, ale marketingowo chyba nie przyciąga tak bardzo. A co do proshotu - rzeczywiście wypadł nie najlepiej. Nie wiem, czy to kwestia gorszego dnia, czy przez nagłośnienie tak się odbiera.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Ja nie lubię IX Equillibrium. Ma fajne momenty, ale już za bardzo przekombinowana. W zasadzie nie mam ochoty sięgać po późniejsze rzeczy niż dwójka, a za najlepsze ich nagranie uważam materiał ze splitu z Enslaved.
-
dla mnie mimo wszystko IX Equillibrium > cała reszta. przy czym kocham całościowo. klimat taki, że można się zesrać. gdzie są te czasy jak się słuchało debiutu i dwójki przy mrozie minus 20 i chodziło po jakichś lasach
- SODOMOUSE
nadal stosuję, chociaż te minus 20, to niestety rzadkość przy obecnych polskich zimach...Heretyk pisze:dla mnie mimo wszystko IX Equillibrium > cała reszta. przy czym kocham całościowo. klimat taki, że można się zesrać. gdzie są te czasy jak się słuchało debiutu i dwójki przy mrozie minus 20 i chodziło po jakichś lasach
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
u mnie na porządku dziennym. nawet na "majówce" z minus 2 sie zdarza
- ozob
ItNSE=AttWaD=IXE=P
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Anzhelmoo
Ja tylko na chwilę przyszedłem podzielić się dobrą i niespodziewaną nowiną - Emperor reaktywowany, czekam na nowy materiał!
---
"New beginnings! Emperor will have to move from our rehearsal place and thus start a new era. It’s been over a year since we last played together, so we all are looking forward to starting over again. To new beginnings
#emperorband #emperorofficial" ~ Trym Torson

---
"New beginnings! Emperor will have to move from our rehearsal place and thus start a new era. It’s been over a year since we last played together, so we all are looking forward to starting over again. To new beginnings

- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- ozob
Oj czekam od wielu lat na nowy album Cesarza.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- uglak