REINFECTION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: REINFECTION
Właśnie sobie uświadomiłem, że czekałem osiemnaście lat na chwilę, kiedy w moim odtwarzaczu zabrzmi drugi album tego monstrum z Przysuchy. To jedna z tych płyt wobec której miałem niesamowicie duże wymagania, własne wyobrażenia jak powinna brzmieć, i przede wszystkim miałem nadzieję, że dorówna przynajmniej swojej poprzedniczce. Nie bawiąc się dłużej w nikomu pewnie niepotrzebne wstępy mówię prosto z mostu - nowa płyta Reinfection zaspokoiła mój apetyt na ekstremalny gore grind, a wszelkim niedowiarkom komunikuję, że warto było czekać! Sekundę po załączeniu "Breeding hate" otrzymujemy mocarny cios w dziąsło, bowiem przed tą 27 minutową burzą nie ma żadnej ciszy, żadnego ostrzeżenia, żadnego intro które przygotowałoby nas na te tsunami dźwięków. Słychać od razu kto gra, cieszy fakt że chłopaki zachowali swój muzyczny charakter i nadal chłostają słuchacza aż miło. Same kawałki wydają się być bardziej przyswajalne, mocne, rwane riffy wkręcają się pod czaszkę i długo nie chcą spod niej wyjść. Samo brzmienie doskonale podkreśla surowy, patologiczny klimat tej płyty, a jeden ze znaków rozpoznawczych zespołu - wokal - nadal jest barbarzyńsko brutalny i jest doskonałym uzupełnieniem tej dźwiękowej masakry. Na debiucie było słychać młodzieńczy bunt i zapał, na "Breeding hate" słychać, że to ci sami oprawcy, którzy jednak nabrali więcej doświadczenia i pragną pokazać światu, że nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa. Przez cały czas trwania tego krążka jesteśmy atakowani ekstremalnymi tempami, wokalami które przypominają czasem odgłosy wydawane przez pacjentów szpitala dla obłąkanych, i gitarami, które potrafią wbić w glebę. Ostatni utwór to pewna nowość w ich muzyce, ale spokojnie, nie usłyszycie wtedy jakiegoś country czy gangsta rapu, a nieco wolniejszy, zdecydowanie chory, utrzymany w klimacie Epitome utwór, który pozostawi pisk w waszych uszach. To jedna z najmocniejszych pozycji która pojawiła się w tym roku, a na naszej rodzimej scenie podejrzewam, że także wiodąca prym jeśli chodzi o tegoroczne wydawnictwa. Jeśli jeszcze nie słyszeliście tej płyty, to przed naciśnięciem przycisku "play" zapnijcie pasy bezpieczeństwa i przygotujcie apteczkę pierwszej pomocy, bo jeśli nawet nie wyłamie wam łokci na lewą stronę i nie zrobi trepanacji czaszki bez znieczulenia, to przynajmniej krwotok z uszu macie zapewniony.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Ten jak pierdolnie recenzję, to nawet The Kelly Family chciałoby się przesłuchać. Dzięki!
support music, not rumors
-
Służę uprzejmie.
-
Dziękuję za tę gorącą recenzję i zniecierpliwiony czekam na mój egzemplarz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
I ja się podjarałem. Chociaż i bez recenzji planowałem zakupić.
-
Świetna płyta. Właściwie niczym nie odbiega od debiutu. Te same fale i podobna energia.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Podejrzewałem że też Ci się spodoba.
-
Nie dziwię się. Prostolinijny jestem :)Nasum pisze:Podejrzewałem że też Ci się spodoba.
PS. Mam wielką nadzieję, że planowane są jakieś koncerty. Trasa z MEAT SPREADER powaliłaby mnie na kolana.
-
Co do koncertów - taki zestaw rzeczywiście przemieliłby niejednego miłośnika etiud rewolucyjnych;-)
A tak przy okazji - czy tylko mnie początek "Gradualy erased" jednoznacznie kojarzy się z "Twist the knife" Napalm Death?
A tak przy okazji - czy tylko mnie początek "Gradualy erased" jednoznacznie kojarzy się z "Twist the knife" Napalm Death?
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
WYWIAD! /by Nasum/
http://masterful-magazine.com/interviews.php?intId=739" onclick="window.open(this.href);return false;
http://masterful-magazine.com/interviews.php?intId=739" onclick="window.open(this.href);return false;
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Niezły wywiad na totalnym luzie. Urzekły mnie ostatnie słowa przesłuchiwanego. Chyba sprawdzę tę bandę.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Sprawdz sprawdz
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Dobry wywiad ( choć, po jego lekturze, obawiam się,że ta płyta może być jednorazowym wystrzałem). Album też mi się podoba. Zamawiam.
- nicram
Wywiad fajny. Co do nowej płyty to z przykrością muszę stwierdzić, że nie ma startu do debiutu. Nawet najmniejszego. Muzycznie nie jest źle, ale ta płyta ma dwa mankamenty. Wokale to pierwsza rzecz. Te niskie bulgoty są zajebiste, ale qrwa nie mogę zdzierżyć tych jebanych wrzasków. Nienawidzę wysokich dźwięków i mam ochotę zajebać tego wrzaskuna młotkiem. Poza tym tych wokali jest za dużo. Strasznie mnie męczy ten skurwiały skowyt. Druga rzecz to miks, który spowodował, że wokal jest na wierzchu i przykrywa gitary i perkę. Nie podoba mi się to bardzo, bardzo. Ktoś napisze, że na They Die For Nothing jest podobnie. A taki chuj! Wokali jest mniej, produkcja jest o piekło lepsza i miks także spowodował, że instrumenty są na wierzchu. Tak więc przeżyłem spore rozczarowanie w spotkaniu z Breeding Hate.
all the monsters will break your heart
-
nicram pisze:Wywiad fajny. Co do nowej płyty to z przykrością muszę stwierdzić, że nie ma startu do debiutu. Nawet najmniejszego. Muzycznie nie jest źle, ale ta płyta ma dwa mankamenty. Wokale to pierwsza rzecz. Te niskie bulgoty są zajebiste, ale qrwa nie mogę zdzierżyć tych jebanych wrzasków. Nienawidzę wysokich dźwięków i mam ochotę zajebać tego wrzaskuna młotkiem. Poza tym tych wokali jest za dużo. Strasznie mnie męczy ten skurwiały skowyt. Druga rzecz to miks, który spowodował, że wokal jest na wierzchu i przykrywa gitary i perkę. Nie podoba mi się to bardzo, bardzo. Ktoś napisze, że na They Die For Nothing jest podobnie. A taki chuj! Wokali jest mniej, produkcja jest o piekło lepsza i miks także spowodował, że instrumenty są na wierzchu. Tak więc przeżyłem spore rozczarowanie w spotkaniu z Breeding Hate.
Ciekawe spojrzenie. Ja na ten przykład uważam wokale za bardzo mocny punkt nowej płyty, zarówno niski bulgot jak i te wysokie wrzaski. No po prostu pasują one idealnie, nie wyobrażam sobie jednostajności w warstwie wokalnej. Zarzut że wokali jest za dużo akurat do mnie nie trafia, dla mnie jest tu zachowany fajny balans. Na debiucie wokali była podobna ilość, ale nie twierdzę że mam rację, każdy odbiera muzykę inaczej. Może taki a nie inny odbiór tej płyty jest spowodowany długim oczekiwaniem na nią? Szmat czasu upłynął od wydania "They die for nothing" , tamten krążek został już przesłuchany tysiące razy, znam podejrzewam podobnie jak Ty, każdy riff, wrzask, bulgot, uderzenie pałeczką w werbel czy musnięcie o talerz, brzmienie które wtedy uzyskano stopiło się w jedno i trudno sobie wyobrazić Reinfection które brzmi inaczej. A jednak słuchając "Breeding hate" nie czuję rozczarowania czy zawodu - ta płyta wyszła im bardzo dobrze. Mimo wszystko fajnie usłyszeć troszkę inne zdanie ;-)
- nicram
Kocham debiut. Uważam, że to najlepsza ultra brutal płyta z Polski. Właśnie słuchałem jej przed chwilą 3 razy z rzędu. :-) Breeding Hate próbowałem parę razy wziąć na tapetę. Za każdym razem wyłączałem ją mniej więcej w połowie. Z powodu wokali. Chciałbym, żeby na niej były tylko bulgoty. :-) Podejrzewałem, że może to nie jest dobry dzień na taką muzykę, ale debiut mi się przecież zapętlił jak oszalały. Chyba po prostu Breeding Hate jest dla mnie zbyt ekstremalna. :-)
-
Kocham debiut podobnie jak Ty, potrafię go zapętlić po kilka razy. Nówka działa na mnie tak samo. Nie namawiam, ale ja bym dał jeszcze szansę. Może nie dziś, może nie jutro, ale jeszcze kiedyś ;-)
A przy okazji dzięki za opinie o wywiadzie ;-)
A przy okazji dzięki za opinie o wywiadzie ;-)
-
Czym różnią się wrzaski na debiucie od tych z nowej płyty?nicram pisze:Kocham debiut. Uważam, że to najlepsza ultra brutal płyta z Polski. Właśnie słuchałem jej przed chwilą 3 razy z rzędu. :-) Breeding Hate próbowałem parę razy wziąć na tapetę. Za każdym razem wyłączałem ją mniej więcej w połowie. Z powodu wokali. Chciałbym, żeby na niej były tylko bulgoty. :-) Podejrzewałem, że może to nie jest dobry dzień na taką muzykę, ale debiut mi się przecież zapętlił jak oszalały. Chyba po prostu Breeding Hate jest dla mnie zbyt ekstremalna. :-)
- nicram
@Pacjent napisałem już dlaczego uważam wrzaski na debiucie jako akceptowalne. :-)
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
dobra ta nowa plyta
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769