CODE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
CODE
Co szanowni forumowicze sądzą o <CODE>?a może szerzej:co myślicie o tzw. post black metalu?
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- Einherjer
- zaczyna szaleć
a co to jest post black metal? czy to ma cos wspolnego z poczta?
Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- P.
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
Co szanowni forumowicze sądzą o <CODE>?a może szerzej:co myślicie o tzw. post black metalu? [/quote]
Chodzi Ci też zapewne o debiutancki album Code. Wpieniają mnie trochę te wokale ala Ved Buens Ende czy debiutancki Arcturus - mam już przesyt tego. Ponadto pojawiają się na plycie czasem jakieś rock'n'rollowe skoczne motywy, a to już jest źle.
A inni wykonawcy tzw. post-black? Bardzo lubię Aborym, Blut Aus Nord, Dodheimsgard, Void, czy sięgając jeszcze dalej, mistrzów z Axis of Perdition.
Co szanowni forumowicze sądzą o <CODE>?a może szerzej:co myślicie o tzw. post black metalu? [/quote]
Chodzi Ci też zapewne o debiutancki album Code. Wpieniają mnie trochę te wokale ala Ved Buens Ende czy debiutancki Arcturus - mam już przesyt tego. Ponadto pojawiają się na plycie czasem jakieś rock'n'rollowe skoczne motywy, a to już jest źle.
A inni wykonawcy tzw. post-black? Bardzo lubię Aborym, Blut Aus Nord, Dodheimsgard, Void, czy sięgając jeszcze dalej, mistrzów z Axis of Perdition.
never again
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Zakładając ten temat moją intencją było szersze spojrzenie na przyszłość black metalu.Nie chodziło mi o wymienianie nazw zespołów tylko o pogłębioną(na tyle na ile jest to oczywiście możliwe i konieczne)analizę tego zjawiska.Czy jest to tylko kolejny trend czy wręcz przeciwnie trwały wkład w "ekstremalną muzykę przyszłości"?
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
[quote][i]Wysłane przez black_lava[/i]
Zakładając ten temat moją intencją było szersze spojrzenie na przyszłość black metalu.Nie chodziło mi o wymienianie nazw zespołów tylko o pogłębioną(na tyle na ile jest to oczywiście możliwe i konieczne)analizę tego zjawiska.Czy jest to tylko kolejny trend czy wręcz przeciwnie trwały wkład w "ekstremalną muzykę przyszłości"? [/quote]
Jestem prostym polskim chujkiem i nie wiem co to "post". Kiedyś mówił mi w wywiadzie Kjetil z Red Harvest, że przyszłość muzyki jest już właśnie teraz, to jako prosty polski chujek powtarzam za nim te słowa;))))) On sie zna, bo gra ten caly post, nie?;)
Zakładając ten temat moją intencją było szersze spojrzenie na przyszłość black metalu.Nie chodziło mi o wymienianie nazw zespołów tylko o pogłębioną(na tyle na ile jest to oczywiście możliwe i konieczne)analizę tego zjawiska.Czy jest to tylko kolejny trend czy wręcz przeciwnie trwały wkład w "ekstremalną muzykę przyszłości"? [/quote]
Jestem prostym polskim chujkiem i nie wiem co to "post". Kiedyś mówił mi w wywiadzie Kjetil z Red Harvest, że przyszłość muzyki jest już właśnie teraz, to jako prosty polski chujek powtarzam za nim te słowa;))))) On sie zna, bo gra ten caly post, nie?;)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
ok skoro nie macie ochoty pisać używając "nierynsztokowego"języka polskiego, to nie ma sprawy.jeżeli uważasz siebie za "polskiego chujka" to juz nie jest moja sprawa.Kjetil z Red Harvest nie jest dla mnei żadnym autorytetem a jego pogląd, iż teraźniejsza muzyka jest zarazem jej przyszłym odbiciem jest dla mnie co najmniej niezrozumiałe.Nie wiem czy się za na post,bo żadnej spójnej definicji tego gatunku jeszcze czytałem.
- P.
- postuje jak opętany!
- Einherjer
- zaczyna szaleć
a ja dalej nie wiem, co to znaczy post black metal! pani w okienku na poczcie tez nie wiedziala, wiec to chyba jednak nie ma nic z poczta wspolnego :\
Hej młody Junaku, smutek zwalcz i strach! Przecież na tym piachu za trzydzieści lat, przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta, szeroka jak morze Trasa Łazienkowska! I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł ! La, la, la, laaa, la, la, la...
- P.
- postuje jak opętany!
- Fag Slayer
- rozkręca się
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nie wiem czy straciłeś;ja uważam ten album za coś wartościowego i wartego uwagi.jeżeli chodzi o Disiplin to nie wiem czy właściwe jest zaliczanie tej grupy do kręgu kapel spod znaku "post". temat ten miał posłużyć za przyczynek do dyskusji o kondycji black metalu.w moim przekonaniu łączenie industrialu i pokrewnych gatunków z black metalem doszlo do punktu ,gdzie albo będzie się powielać własne pomysły albo przekroczy się granicę łączącą tę hybrydę,vide ostatni BlutAusNord,Axis...teraz na scenie uwidacznia się kolejny niepokojący trend "religijnego black metalu" ale to dyskujsa na nieco inny temat:)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz