HATE ETERNAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: HATE ETERNAL

31-10-2018, 15:12

Mol pisze:przesluchalem pare razy. spoko plyta, ale tylko spoko. bardzo fajnie, ze wpuscili wiecej powietrza bo przez to wlasnie zrobilo sie ciekawiej. niemniej, nadal jednak nie urywa dupy. watpie, ze bede wracal. Szkoda, ze udzial Cerrito w tym zespole zakonczyl sie na kilku numerach na jedynce.

Tak a propo, skoro Cerrito został przywołany do tablicy - wiadomo, co się z nim w ogóle dzieje? Udziela się gdzieś jeszcze czy może odpuścił i żyje jak normalny Pan John Doe ?

A płyta bardzo spoko, będę wracał pewnie nie raz ;-) Dupę mam na miejscu, więc jej mi nie urwało, ale kopa i to takiego bolesnego jednak mi zaserwowała.
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

31-10-2018, 16:14

Nasum pisze: Tak a propo, skoro Cerrito został przywołany do tablicy - wiadomo, co się z nim w ogóle dzieje? Udziela się gdzieś jeszcze czy może odpuścił i żyje jak normalny Pan John Doe ?
raczej to drugie. swojego czasu jammowal z Pyrexia i nie tylko, ale to tylko niezobowiazujace plumkanie bylo.
Obrazek

Obrazek
Nasum

31-10-2018, 17:52

Pewnie zmęczyło go niepewne jutro jeśli chodzi o zarobki jako muzyk i wziął się do regularnej roboty. Albo przejadło mu się muzykowanie w ogóle. Gdy Suffocation się reaktywował Frank mówił w jednym z wywiadów, że nawet nie odezwał słowem, nie zadzwonił, oni nie umieli się dodzwonić do niego... może jakieś animozje? Na debiut HE napisał kilka kawałków, mógł to pociągnąć dalej no ale cóż.... ciekawe co było powodem jego braku motywacji.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

31-10-2018, 18:20

bardzo sympatyczna płyta, ale czy tylko mnie się wydaje że można ją pomylić z dokonaniami Morbid Angel ?
a tak w ogóle to być może palnę herezję, ale nowy Hate Eternal wchodzi mi lepiej niż ostatni Morbid Angel...
Raf
w mackach Zła

31-10-2018, 20:24

Jakaś melodyjna ta płyta czy tylko mi się wydaje.
Awatar użytkownika
Asia Tuchaj-Bejowicz
postuje jak opętany!

31-10-2018, 21:37

Stoigniew pisze:bardzo sympatyczna płyta, ale czy tylko mnie się wydaje że można ją pomylić z dokonaniami Morbid Angel ?
a tak w ogóle to być może palnę herezję, ale nowy Hate Eternal wchodzi mi lepiej niż ostatni Morbid Angel...
Zgadzam się, kilka kawałków bardzo przypomina klimatem G i K Morbid Angel (trochę też H ale mniej niż G i K). Mimo to na pewno nie jest to plagiat. Cała płyta "wchodzi" zdecydowanie lepiej niż K Morbidów.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-10-2018, 22:15

Raf pisze:Jakaś melodyjna ta płyta czy tylko mi się wydaje.
To zarzut?
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

31-10-2018, 22:21

Asia Tuchaj-Bejowicz pisze:
Stoigniew pisze:bardzo sympatyczna płyta, ale czy tylko mnie się wydaje że można ją pomylić z dokonaniami Morbid Angel ?
Zgadzam się, kilka kawałków bardzo przypomina klimatem G i K Morbid Angel (trochę też H ale mniej niż G i K). Mimo to na pewno nie jest to plagiat. Cała płyta "wchodzi" zdecydowanie lepiej niż K Morbidów.
Asiu, MA i HE to są dwa różne zespoły. Wiem jak przebiega proces percepcji i rozumiem, że na etapie interpretacji człowiek poszukuje zawsze punktu odniesienia, ale do chuja! Nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych. HE i MA łączy wyłącznie osoba ER i tyle.

Płyta jest wykurwista, nie wiem czy nie najlepsza w dorobku HE. Mam nadzieję zobaczyć ten band na żywo, ale niestety to, że grają jedną gitarą obniża bardzo mój apetyt.

P.S. Tramwaje nie dojeżdżają do Lublina :(
Pelson
rasowy masterfulowicz

31-10-2018, 22:35

ramonoth pisze:
Asia Tuchaj-Bejowicz pisze:
Asiu, MA i HE to są dwa różne zespoły. Wiem jak przebiega proces percepcji i rozumiem, że na etapie interpretacji człowiek poszukuje zawsze punktu odniesienia, ale do chuja! Nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych. HE i MA łączy wyłącznie osoba ER i tyle.

Płyta jest wykurwista, nie wiem czy nie najlepsza w dorobku HE. Mam nadzieję zobaczyć ten band na żywo, ale niestety to, że grają jedną gitarą obniża bardzo mój apetyt.

P.S. Tramwaje nie dojeżdżają do Lublina :(
No, ale przecież to prawda jest co kolega (a może koleżanka?) napisał. Widać nie ja jeden miałem podobne odczucia, klimatycznie to wg mnie jest młodszy brat G. Nie we wszystkich utworach, ale duch chorobliwego aniołka da się tu wyczuć.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

31-10-2018, 23:37

To oczywsite, zd lepsza niz ostatnie MA.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Raf
w mackach Zła

01-11-2018, 00:14

ramonoth pisze:
To zarzut?
Hehe, sam nie wiem, to jednak w założeniu brutalny death metal z tornadem blastów więc może nie koniecznie musi być melodyjnie ale nie jestem jakimś tam purystą, może być ;) powiem tylko, że poprzedni album "Infernus" bardziej urywał dupę.
Nasum

01-11-2018, 09:38

Można odnaleźć pewne fragmenty, naleciałości które mogą skojarzyć się z MA, ale nigdy bym nie powiedział, że ekipe Rutana można pomylić z ekipą Treya.

A co do herezji - żadna tam herezja, ja także uważam że "Upon desolate ands" jest o wiele lepszy niż "Kingdom disdained".
Nasum

01-11-2018, 09:41

Raf pisze:
ramonoth pisze:
To zarzut?
Hehe, sam nie wiem, to jednak w założeniu brutalny death metal z tornadem blastów więc może nie koniecznie musi być melodyjnie ale nie jestem jakimś tam purystą, może być ;) powiem tylko, że poprzedni album "Infernus" bardziej urywał dupę.

Sam Eric kiedyś mówił, że można napisać najcięższy riff na świecie a będzie on w sumie tylko zbitkiem dźwięków, jeżeli kompozycja będzie pozbawiona melodii. Ja tam nie mam najmniejszego problemu z faktem, że na najnowszej płycie jest jej trochę więcej, że mniej huraganowych blastów, bo płyta i tak miażdży.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

01-11-2018, 09:44

Nasum pisze:A co do herezji - żadna tam herezja, ja także uważam że "Upon desolate ands" jest o wiele lepszy niż "Kingdom disdained".
W ramach nieuczciwej konkurencji Rutan zepsuł brzmienie Kingdom disdained, nieładnie z jego strony.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Ogre
weteran forumowych bitew

01-11-2018, 10:48

A to ciekawa teza:-)
Niemniej słucha się tej płyty wyśmienicie. Dobór utworów,ich konstrukcja, kolejność na płycie, brzmienie- całościowo przynosi świeżość w odniesieniu do dotychczasowych wydawnictw HE.
W ciekawą stronę Rutan skierował swój death metal, moje zainteresowanie zdecydowanie wzrosło.
Nasum

01-11-2018, 15:29

ramonoth pisze:

Śmiała teza, chociaż przyznać trzeba że podparta solidnymi argumentami, a dokładnie dziewięcioma, bo tyle utworów jest na tym albumie. Będę musiał odswieżyć sobie całość dyskografii, owszem mieliłem ostatnio ich płyty, ale teraz przesłucham wszystkie, jeden po drugim. Pewnie też stwierdzę, że to najlepsze co dotychczas nagrali ;-) Zobaczymy ;-)

A co do koncertu - też bardzo bym chciał. Jedna gitara na żywo to za mało, te nowe numery zostałyby trochę ogołocone z klimatu, a to wpływałoby na odbiór koncertu.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-11-2018, 09:21

Po kilkunastu przesłuchaniach stwierdzam, że Hate Eternal nagrał - w moim odczuciu oczywiście - swój najlepszy krążek. Płyta wygrywa u mnie w co najmniej dwóch kategoriach w 2018: deathmetalowy krążek roku i niespodzianka roku. Możliwa jest też opcja trzecia: płyta roku.

Morbid Angel może pomarzyć o takim albumie...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

07-11-2018, 09:32

Plagueis pisze:Płyta wygrywa u mnie w co najmniej dwóch kategoriach w 2018: deathmetalowy krążek roku i niespodzianka roku. Możliwa jest też opcja trzecia: płyta roku.
Odwazna teza. Co do miłych niespodzianek, to na pewno jest to jedna z tych milszych tegorocznych.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

07-11-2018, 09:45

Harlequin pisze: Odwazna teza.
Zdaję sobie z tego sprawę i sam jestem zdziwiony wysnuwając ją, ale naprawdę tak to widzę. Odpalam ten album i nieskrępowany rogal na twarzy pojawia się sam - jestem w szoku słuchając tego, co Rutan & Co spłodzili! :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

07-11-2018, 09:47

Plagueis pisze:
Harlequin pisze: Odwazna teza.
Zdaję sobie z tego sprawę i sam jestem zdziwiony wysnuwając ją, ale naprawdę tak to widzę. Odpalam ten album i nieskrępowany rogal na twarzy pojawia się sam - jestem w szoku słuchając tego, co Rutan & Co spłodzili! :)
A nie masz troche wrażenia, że jest to przesadnie morbidowy album? Ja bym powiedział, że to najlepsza płyta Morbid Angel od czasów GtA. Co nie zmienia faktu, ze album mi sie podoba.
ODPOWIEDZ