Otóż jacyś kompletnie nieznani mi ludzie chcą zorganizować w Gdyni festiwal z gwiazdami polskiej, szwedzkiej i norweskiej sceny death metal/black metal. Na razie nie wiadomo, z jakimi gwiazdami, ani nawet w jakim miejscu (osobiście obstawiam bardzo fajny park Kolibki w Gdyni Orłowie) się to odbędzie. Bilety ok. 150 złociszy za jeden pełny dzień (zapowiadają, że 16:30-04:00, koncerty pewnie góra do pierwszej-drugiej), co sugeruje jakieś większe nazwy. Stronę mają całkiem ładną i całkiem pustą, bo skoro nic nie wiadomo, to nic nie można napisać. Niepokoi mnie jedynie zacięcie w podkreślaniu, jak ważna jest równość wszystkich ludzi (pachnie mi brakiem kapel choćby podejrzewanych o skryte sympatie do prawicowej ekstremy) oraz... wydzielenie bezpiecznej strefy dla dzieci. Na festiwalu DM/BM! Ale to może tylko tak na potrzeby skandynawskiej publiczności, która jest zachęcana do udziału (samoloty do Gdańska latają z większości dużych miast w Norwegii i Szwecji). Trzymam kciuki, może nie spierdolą składu i uda im się to przeprowadzić. Będę informował, albo nie.
http://helliad.com/