Też mnie to dziwi bo pisze, że towar jest dostępny.macias1977 pisze:jak to możliwe skoro premiera 23.11
OBLITERATION (NOR)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dzik
- zahartowany metalizator
Re: OBLITERATION (NOR)
dobry kościół to kościół spalony
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
-
- postuje jak opętany!
Jak płyta?
- Harlequin
Dopiero drugi kawałek leci, bo kawe musiałem zrobić. Potem się wypowiem co do zawartości muzycznej. Tray wymieniłem na czarny, bo w oryginalnie przezroczystym ząbki wyjebało.
- Harlequin
Po pierwszych, niepełnych 2 odsłuchach powiem, że płyta jest bardziej niedopowiedziana, mniej przebojowa, mniej oczywista i bezpośrednia, dość gęsta, rozbudowana. Bez spektakularnych solówek, pełnych dramaturgii zmian tempa, tego patosu, którym momentami ociekał poprzedni krążek.
I mnie to się bardzo podoba. Muzyka przez M, bez zbędnego pierdolenia się, puszczania oczek, grania na tanich chwytach, bez efekciarstwa, bez popadania w manieryzm (co moim zdaniem czasem wystawało z butów poprzedniego albumu). ten album ma w sobie jakaś taką dostojność, klasę, pewnego rodzaju artystyczną szlachetność, powściągliwość w tym całym szaleństwie. Death metal najwyższej próby. I do tego z absolutnie niesamowitym brzmieniem, prawdopodobnie najlepszym jaki słyszałem w tym gatunku od lat.
Płytą roku w death metalu raczej dla mnie nie będzie, bo jednak tron w tym roku należy do epiky z Idaho, ale "Cenotaph Obscure" to wyśmienity album. Podoba mi się bardziej niż poprzedni krążek i porównywalnie do Nekropsalmów (póki co).
I mnie to się bardzo podoba. Muzyka przez M, bez zbędnego pierdolenia się, puszczania oczek, grania na tanich chwytach, bez efekciarstwa, bez popadania w manieryzm (co moim zdaniem czasem wystawało z butów poprzedniego albumu). ten album ma w sobie jakaś taką dostojność, klasę, pewnego rodzaju artystyczną szlachetność, powściągliwość w tym całym szaleństwie. Death metal najwyższej próby. I do tego z absolutnie niesamowitym brzmieniem, prawdopodobnie najlepszym jaki słyszałem w tym gatunku od lat.
Płytą roku w death metalu raczej dla mnie nie będzie, bo jednak tron w tym roku należy do epiky z Idaho, ale "Cenotaph Obscure" to wyśmienity album. Podoba mi się bardziej niż poprzedni krążek i porównywalnie do Nekropsalmów (póki co).
- Harlequin
No Panowie, słuchał kto już? Pokusił się już ktoś o zakup?
- nagrobek
czekam (nie)cierpliwie na winyl od wydawcy
- Harlequin
No jestem ciekaw Twojej opinii. Ja w sumie nie mam jeszcze wyrobionej swojej, ale zecydowanie nie jest to płyta która wykłada karty na stół zbyt szybko
-
- postuje jak opętany!
Czekam aż będzie w fallen albo u Sovy
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Płyta zamówiona, niby jutro mają słać. Mam nadzieje, że nie będzie jak z Internal Bleeding na który czekam już dwa miechy choć w tym przypadku podobno winy amazona ni ma.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Płyta dotarła i mam co chciałem. Zgodnie z życzeniami jest świetna produkcja (!!!) i mniej przebojowo niż na "Black Death Horizon". Echa "Nekropsalms" jakby wyraźniej słyszalne, ale nie odbija się im czkawką AUTOPSY. Widać, że zespół okrzepł i wydał album, którego można słuchać wiele razy pod rząd, znajdując co chwilę jakieś ciekawe elementy. Trwam w słuchaniu i obiecuję naskrobać coś jeszcze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
http://arrundergroundmetal.blogspot.com ... scure.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
Nie myślałeś nad zamianą kolorów tła i czcionki? Ten biały na czarnym strasznie oczy męczy.jesusatan pisze:http://arrundergroundmetal.blogspot.com ... scure.html
- uglak
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
dzieki za uwagi. nie ja sie tym zajmuje, ale faktycznie cos jest na rzeczy. postaram sie popchnac temat.
-
- weteran forumowych bitew
Słuchałem kilka razy nowego Obliteration - wrażenia zgodne z moimi oczekiwaniami. W odniesieniu do wcześniej opublikowanych numerów, pozostałe wchodzące w skład pełnowymiarowego materiału nie odbiegają niczym.
Obym tylko nie znudził się za szybko przy kolejnych odtworzeniach, bowiem mam wrażenie - chyba podobne to widzianego w tym wątku powyżej - że drugiego dna próżno szukać w tych dźwiękach. Co bynajmniej jest wadą.
W "końcu" materiał jest udostępniony:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Obym tylko nie znudził się za szybko przy kolejnych odtworzeniach, bowiem mam wrażenie - chyba podobne to widzianego w tym wątku powyżej - że drugiego dna próżno szukać w tych dźwiękach. Co bynajmniej jest wadą.
W "końcu" materiał jest udostępniony:
" onclick="window.open(this.href);return false;
- Dragazes
- w mackach Zła
Gdzie w Polsce można kupić debiut i dwójkę?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Sybir
Kopie debiutu od czasu do czasu widać na Allegro, natomiast dwójkę możesz spróbować zamówić na fan.pl. Wydaje mi się, że te płyty są obecnie niedostępne u rodzimych dystrybutorów, nie wiem, jak się ma sprawa z zagranicznymi sklepami.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- dzik
Jakiś czas temu obie kupowałem na Fan.pl Ale czekałem gdzieś ok. miesiąca. Jak Ci nie przeszkadza ewentualne czekanie to możesz próbować tam.Dragazes pisze:Gdzie w Polsce można kupić debiut i dwójkę?
dobry kościół to kościół spalony
Wszystkim, którzy nie widzieli tych gnojków na żywca serdecznie zalecam. Wybierzcie się na ten koncert. Nie będziecie żałować.