Tak. Zapewne Marduk. Bezpieczne rozwiązanie, które ściągnie zastępy metalowców, tym bardziej, że z parku nikt nie podpierdoli wodomierza.piotraz pisze:Plotki takie chodzą...
Pewnie przed biletami ogłoszą coś większego żeby skusić do zakupu biletów.
Helliad Fest, Gdynia, 24.08.2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Helliad Fest, Gdynia, 24.08.2019
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Z tym się trzeba zgodzić, niestety.Oferma pisze:U nas jednak jest kraj Mamoniów, bo jak inaczej wytłumaczyć Acid Drinkers, Decapitated, Vader czy Romkowego Kata, którzy walą te trasy jedna po drugiej, a i tak wyładowują te wszystkie stodoły po sufit. Tu nie ma logiki kogoś, kto szuka w muzyce wrazeń. Tutaj jest jest logika igrzysk. I jak bardzo by nie próbować mówic, że to naciągane, Decapitated jest teraz w peletonie popularności zaraz za Vader i Behemoth. Także o frekwencję na tym tam feście raczej bym sie nie martwił.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Ogłoszenie rozczarowujące, bo przecież te kapele co chwila gdzieś grają i dla każdego ogarniętego fana są raczej średnią atrakcją. Już pomijam, że za żadną z nich nie przepadam. Nie dziwię się jednak, z grubsza czegoś takiego spodziewałem się na początek. Miejscówka natomiast jest zajebista.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- weteran forumowych bitew
Miejscówka super, ale rozpoczęcie ogłaszania składu od nazw dwóch polskich kapel, to śmiech na sali. Zwłaszcza, że podobno cały polski skład jest już przyklepany.
- Lukass
Niestety, to jakaś posrana moda na sprzedawanie biletów bez składu. Ja rozumiem, że Wacken czy Hellfest sobie mogą pozwolić, ale impreza, której jeszcze nigdy nie było? Odważny ruch. Czekam minimum na dobrego headlinera, albo coś mniejszego, ale mocnego. Za dużo dobrych rzeczy trzeba zaraz kupować/bookować, żeby w ciemno kasę wyrzucać. Miejscówka duża, sold-out raczej nam nie grozi.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- COFFIN
Od wczoraj wygląda tak:Lukass pisze:
EDIT: Sprawdziłem skład przyszłorocznego Beyond the Gates, ja pierdolę. Jest pewnie mniej niż połowa, a wygląda tak:
Watain
Mayhem
Candlemass
Marduk
Primordial
Arcturus - old school set
Midnight
Necros Christos
Svartidauði

Emperor będzie grał całe 'Anthems to the Welkin at Dusk'.
'Come the Blessed Madness'
- Lukass
Słodki jeżu, nieprawdopodobny skład w tym Bergen zrobili.
W samym temacie: jutro o 10 będzie znany headliner, a przed właściwym dniem festiwalu będzie rozgrzewka w klubie (skład nieznany). Skoro zgadłem lokalizację festu, to obstawiam i klub: zapewne gdyńskie Ucho.
W samym temacie: jutro o 10 będzie znany headliner, a przed właściwym dniem festiwalu będzie rozgrzewka w klubie (skład nieznany). Skoro zgadłem lokalizację festu, to obstawiam i klub: zapewne gdyńskie Ucho.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Satyricon:)
- Lukass
Czyli bez zaskoczeń i bez podniety. Mogło być gorzej :)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Anzhelmoo
Headliner okej, są w formie. Ale to, czy warto jechać pół polski zależy od reszty składu. Idea festu generalnie fajna, ale zobaczymy jak z realizacją. O ile polskie kapele łatwo przewidzieć, o tyle ciekawy jestem co tam ciekawego z zagranicy uda im się zakontraktować. Candlemass byłoby dużą zanętą. A jeszcze większą Mayhem z ultrawykurwiściemegazajebistym setem "Demon Anthology":
https://www.setlist.fm/setlist/mayhem/2 ... f37d6.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.setlist.fm/setlist/mayhem/2 ... f37d6.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
o ja jebieAnzhelmoo pisze: A jeszcze większą Mayhem z ultrawykurwiściemegazajebistym setem "Demon Anthology":
Czyli jednak się da. Pytanie tylko czy ci dwaj drwale podołają? a może Rune wpadnie na łykend, by pokazać chłopakom jak się to robi.
-
ja tam nie wiem. ale dałbym (bardzo) dużo za taki koncert w jakimś klubie. odległość od mego miejsca zamieszkania z 50 km jeśli można prosić. czyli chyba Bielsko Biała
Za to ja wiem. Myślę, że jest szansa, że pod skocznią we Wiśle zagrają. Pewnie, że tułaczka setki kilometrów to żadne miody, ale raz mógłbyś zrobić wyjątek. Nic nie zastąpi porządnego klubowego wpierdolu. Patrz środowe wystąpienia Obliteration i Aury , notabene z Rune na pokładzie. Nie wiem gdzie on teraz siedzi, ale pewnie w Grecji, czy innej Portugalii.
- Lukass
Chyba nie ma szans, raczej to oni by byli headem, zresztą - kasy zapewne na dwie takie nazwy nie ma przy pierwszej edycji. Ja nie mam tu żadnego problemu, bo nigdzie nie jadę, tylko spacerkiem 15 minut w miłej okolicy i jestem na feście. Candlemass? Tak, to byłby dobry update. Jak wiele innych nazw, się zobaczy.Anzhelmoo pisze:Headliner okej, są w formie. Ale to, czy warto jechać pół polski zależy od reszty składu. Idea festu generalnie fajna, ale zobaczymy jak z realizacją. O ile polskie kapele łatwo przewidzieć, o tyle ciekawy jestem co tam ciekawego z zagranicy uda im się zakontraktować. Candlemass byłoby dużą zanętą. A jeszcze większą Mayhem z ultrawykurwiściemegazajebistym setem "Demon Anthology":
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
dobra to umówmy sie, ze jak jebany Mayhem zagra z taką setlistą w Polsce to tam jesteśmy i pijemy.nawet jak to będzie w Ełku czy na Helu535 pisze:Za to ja wiem. Myślę, że jest szansa, że pod skocznią we Wiśle zagrają. Pewnie, że tułaczka setki kilometrów to żadne miody, ale raz mógłbyś zrobić wyjątek. Nic nie zastąpi porządnego klubowego wpierdolu. Patrz środowe wystąpienia Obliteration i Aury , notabene z Rune na pokładzie. Nie wiem gdzie on teraz siedzi, ale pewnie w Grecji, czy innej Portugalii.
Gorzej jak to będzie ten Mystic Fest...zaraz przed Sabatonem.
-
powiem Ci, ze może nawet bym się skusił, zwłaszcza, że tam też jest Emperor. niech jeszcze dojdą z 2-3 zajebiste nazwy i czemu nie?
Obecny Emperor nawet przy dzisiejszym Mayhem, po prostu nie istnieje. Nie wierzę też, że na tym festiwalu pojawi się cokolwiek wartego mojej uwagi. Nie mówiąc już o tym, że Michał jest w stanie wyciąć bardzo nieprzyjemny numer i w hali będzie się można napić najwyżej coli, albo wody w kiblu... Z drugiej strony, pożyjemy, zobaczymy.
- uglak
nie matw sie - piwo bedzie. siki po 12zl chyba za 0,4l. ale bedzie ;-)
Guilty of being right