POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

08-12-2018, 12:15

https://energia.rp.pl/energetyka-zawodo ... 3BFf4MMbp4" onclick="window.open(this.href);return false;

Najgorsze jest to, że mamy do czynienia z kolejnym rządem, który nie wierzy (socjalizm to de facto religia), iż podwyżki podatków i opłat spowodują zmniejszenie wpływów do miejsca, obdarzonego przez nich największym kultem czyli do budżetu państwa.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

08-12-2018, 15:13

Pacjent pisze:https://energia.rp.pl/energetyka-zawodo ... 3BFf4MMbp4

Najgorsze jest to, że mamy do czynienia z kolejnym rządem, który nie wierzy (socjalizm to de facto religia), iż podwyżki podatków i opłat spowodują zmniejszenie wpływów do miejsca, obdarzonego przez nich największym kultem czyli do budżetu państwa.

Obrazek
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

08-12-2018, 15:35

ki3r pisze:
W Szwajcarii jest normalniej, potwierdzam. Jednak to też nie jest kraj idealny (chyba nie ma takowego na świecie) i są tu też pewne sprawy, które nie funkcjonują tak jakby można tego oczekiwać, ale w porównaniu do PL na pewno się człek tyle nie nawkurwia ;)

Zwłaszcza jeśli chodzi o sprawy polityki, nie ma tutaj takiego bagna jak w naszej ojczyźnie obecnie.
Wszystkie ważniejsze sprawy są poddawane referendum i to obywatele głosują, czy chcą danej zmiany czy nie, rząd jest bardziej od pilnowania tego aby realizować to co ludzie zadecydowali w referendach.
no dobra. to nie porównujmy się z najlepszymi. weźmy czechy, słowację, austrię albo chorwację. tak żeby daleko nie szukać. mam wrazenie, że każdy z tych krajów jest oazą normalności w porównaniu z naszym kurwidołkiem. ale oczywiście mogę się mylić
Efowski
weteran forumowych bitew

08-12-2018, 18:38

W temacie Słowacji. Korupcja i oszustwa podatkowe - to plaga.

Byłem w zeszłym roku na Słowacji (dokładnie Poprad i Koszyce). Pierwsze co nasuwa się po wjeździe na teren tego państwa, to lata 90 wciąż tam trwają. Wizyta w obu miastach tylko to wrażenie umacnia. Mam tutaj na myśli mentalność (aczkolwiek nie młodych) i to jak ludzie się tam ubierają. To dość fajny motyw do obserwowania. O ile kobiety starają się być modne, o tyle Panowie mają na to wypierdolone. Również w kwestii higieny. Bardziej na zachód (mam tutaj na myśli głównie Bratysławę) być może wygląda to inaczej. No i problemem z punktu widzenia Słowacji są całe wioski Cyganów przy polskiej granicy.
ki3r
zaczyna szaleć

08-12-2018, 19:21

Heretyk pisze:
ki3r pisze:
W Szwajcarii jest normalniej, potwierdzam. Jednak to też nie jest kraj idealny (chyba nie ma takowego na świecie) i są tu też pewne sprawy, które nie funkcjonują tak jakby można tego oczekiwać, ale w porównaniu do PL na pewno się człek tyle nie nawkurwia ;)

Zwłaszcza jeśli chodzi o sprawy polityki, nie ma tutaj takiego bagna jak w naszej ojczyźnie obecnie.
Wszystkie ważniejsze sprawy są poddawane referendum i to obywatele głosują, czy chcą danej zmiany czy nie, rząd jest bardziej od pilnowania tego aby realizować to co ludzie zadecydowali w referendach.
no dobra. to nie porównujmy się z najlepszymi. weźmy czechy, słowację, austrię albo chorwację. tak żeby daleko nie szukać. mam wrazenie, że każdy z tych krajów jest oazą normalności w porównaniu z naszym kurwidołkiem. ale oczywiście mogę się mylić
O Czechach, Słowacji i Chorwacji się nie wypowiem, bo w tych dwóch ostatnich krajach nigdy nie byłem, a w Czechach zbyt mało aby cokolwiek oceniać.
Jeśli chodzi o Austrię to pewnie koledzy Martyrdoom i jeszcze jeden user, którego teraz nie pamiętam mają chyba największe rozeznanie, bo tam na codzień żyją. Ja pracuję dosłownie 500 m od granicy CH/AT i z tego co udalo mi sie na temat tego kraju zaobserwowac to niestety do naszej ojczyzny nie ma zadnego porownania, niestety na niekorzysc PL. Pozostaje miec nadzieje, ze nasza mentalnosc narodowa z czasem jeszcze sie troche zmieni i moze dla Polski tez kiedys w koncu zaswieci slonce. Zwlaszcza mam na mysli jakosc naszego zycia politycznego i zarzadzania naszym pieknym krajem. Obysmy kiedys wyrosli z tego naszego bagienka.
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
535

08-12-2018, 19:47

Ja uważam że jest bdb plus i kompletnie nie wiem o czym ta dyskusja? Wyłączcie telewizory, wypierdolcie dekodery i po sprawie.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

08-12-2018, 20:09

A na czym będziesz oglądał mecze LM, na mikrofali?
Jak mnie wkurwiają pijusy.
:)
Jebać żuli.
535

08-12-2018, 20:17

Nie oglądam tego ustawionego gówna. Mikrofali też nie posiadam.

edit
Do tego nie piję. Limit wyrobiłem we środę. Także zwyczajowo, przyłożyłeś kulami w płot.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

08-12-2018, 20:25

535 pisze: Limit wyrobiłem we środę.
Ot, starość.
Jebać żuli.
535

08-12-2018, 20:34

Bym cię chętnie zobaczył na drugi dzień po takiej ilości.
Awatar użytkownika
Sybir

08-12-2018, 20:39

Przecież wilk dba o figurę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

08-12-2018, 20:46

Dodatkowo mam słabą głowę, i pijam sporadycznie :)
Wiem, że to niemęskie więc pewnie dlatego nawet forumowy lamus który mi obiecywał wpiedol czai się miast skończyć to co zaczął.
Ten kraj to sroga nuda, napinacze, pijusy i jednostrzały, aż sobie wina naleję :)

Jakaś kobiecina z reżimowego obozu zgasła była, to ktoś ważny?
Jebać żuli.
535

08-12-2018, 20:49

Spoko. Nie mam z tym problemu. Niech każdy robi jak mu wygodnie.
Awatar użytkownika
Sybir

08-12-2018, 20:49

wolff pisze:Dodatkowo mam słabą głowę, i pijam sporadycznie :)
Nie potępiam tego.
Poza tym, bardziej niemęskie jest ustawiczne zalewanie się w trupa, imho, ale co komu pasuje. Raz na jakiś czas można zresetować system, ale nie wyobrażam sobie formatu co tydzień :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

08-12-2018, 20:54

Sybir pisze:
wolff pisze:Dodatkowo mam słabą głowę, i pijam sporadycznie :)
Nie potępiam tego.
Poza tym, bardziej niemęskie jest ustawiczne zalewanie się w trupa, imho, ale co komu pasuje. Raz na jakiś czas można zresetować system, ale nie wyobrażam sobie formatu co tydzień :D
Pacjenci chyba też. Nie mówiąc o nas tutaj. Użytkownikach forum. No i o naszej nieocenionej Administracji. Zostałbyś skrócony o głowę.
byrgh
zahartowany metalizator

08-12-2018, 20:58

Nerwowy pisze:
Pacjent pisze:https://energia.rp.pl/energetyka-zawodo ... 3BFf4MMbp4

Obrazek
Wyszczeliłby go w kosmos, razem z jego wiecznie wypitym ojcem i resztą rządu, nie licząc Ziobry i Jarkacza, z którymi poszedłby na piwo i w plenerze oglądał start rakiety.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

08-12-2018, 20:59

535 pisze:Spoko. Nie mam z tym problemu. Niech każdy robi jak mu wygodnie.
Mam na dzielni taką "brygadę kryzys". Typy po 50 lat, piją od podstawowej ale każdy twierdzi , że nie ma z tym problemu bo to chwilowe a plany na przyszłość już rozpisane.

Oczywiście nie twierdzę, żeś jeden z nich , tak nadmieniam bo ten "bezproblem" często słyszałem.
Tak, niech każdy robi, jesteśmy dorośli. Jeden kariera inny rów a wszyscy grób, kiedyś.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

08-12-2018, 21:03

wolff pisze:Jakaś kobiecina z reżimowego obozu zgasła była, to ktoś ważny?
Ano, to posłanka Jolanta Szczypińska, o której mówiło się, że jest "przyjaciółką" samego prezesa. Nie wiedziałem natomiast, że przez tyle lat miała tak poważne problemy zdrowotne. I choćby z tego powodu złego słowa już o niej nie napiszę, choć wiele rzeczy w jej działalności mi się nie podobało.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
byrgh
zahartowany metalizator

08-12-2018, 21:09

Lukass pisze:(...)I choćby z tego powodu złego słowa już o niej nie napiszę, choć wiele rzeczy w jej działalności mi się nie podobało.
To się bardzo chwali, gdyż...

Obrazek
byrgh
zahartowany metalizator

08-12-2018, 21:12

Wywiad z Wałęsą:

- Był pan w USA z prezydentem Andrzejem Dudą. Jakieś nieoficjalne rozmowy?
- Za mnie mówiła moja koszulka. To ona do niego mówiła. Spojrzał na mnie i miał odpowiedź: Konstytucja! Ja już siedziałem w samolocie, on przechodził, spojrzał i wiedział, co mu mam do powiedzenia. Prawdę mówiąc, szkoda mi go.
- Szkoda?
- No bo Duda chciałby w USA istnieć, a tam go nikt nie zna. Próbował się z kimś poznać, być aktywny, ale tak się nie da. Jak Obama przechodził obok, to Duda szybko z ręką do niego. A Obama: "no,no, ja idę do Wałęsy". Więc trochę mi go szkoda, bo to jednak prezydent Polski, jednak naród go wybrał. Przecież ja bym mu pomógł, mógłbym go z tymi ludźmi zapoznać, zrobić mu dobrą prasę. Ale przecież nie będę się mu narzucał.
ODPOWIEDZ