OBLITERATION (NOR)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lucek
- weteran forumowych bitew
Re: OBLITERATION (NOR)
świszczące, gwiżdżące brzmienie plus ten zjebany efekt studni to jest dla Ciebie ok ? a może Wy macie swój ranking o którym ja nic nie wiem ?
Nie wiem Lucjan jakich "wych" masz na myśli i co to za ranking. Nie wiem także z czego słuchasz Cenotaph Obscure. Natomiast wiem, że malakser się do tego nie nadaje i że dla mnie brzmienie Obliteration jest bdb. Zarówno z płyt jak i na żywca. Z ciekawości, żebym wiedział co jest punktem odniesienia, rzuć jakiś tytuł ostatnio wydanej płyty w tym gatunku, który mógłby służyć za wzór. Chętnie przeanalizuję.
-
Cenotaph Obscure ta mi siadła dwie pozostałe średnio trawię
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Brzmienie tej płyty jest całkowicie pod kontrolą, bo takie miało być w zamierzeniu. To udany kompromis.
Z jednej strony efekty, czyli te gwiazdy i śfisty. To dodaje brudu oraz klimatu autopsowatego podziemia i sali prób,
gdzie ćwiczy się nowe kawałki. To ukłon w stronę ludzi, którzy lubią takie oldschoolowe brzmienie.
A z drugiej strony instrumenty są dosyć dobrze odseparowane. Słychać pracę instrumentalistów, zamiast jednej ściany dźwięku. Ale nie ma też plastiku w tych nagraniach.
To dobre podejście dźwiękowców i trzeba się przyzwyczaić do tego, bo pewnie tak będą częściej brzmiały płyty.
Ogólnie płyty, które wychodzą w tym roku, a które słuchałem, mają dobre brzmienie. Często łączony jest stary brudny oldschool z nowoczesną separacją dźwieku i ten zabieg się udaje. Mniej plastiku, który mnie często irytował na różnych remasterach starych wydawnictw.
A inna sprawa to ocena samych kompozycji. Imo to bardzo dobra płyta, ale nie żaden geniusz. I tego nie trzymam.
Bo są momenty świetne i takie już gdzieś zasłyszane, jakby znane, chociaż motyw gitarowy trochę zmieniony, żeby nie było prostej kalki.
Z jednej strony efekty, czyli te gwiazdy i śfisty. To dodaje brudu oraz klimatu autopsowatego podziemia i sali prób,
gdzie ćwiczy się nowe kawałki. To ukłon w stronę ludzi, którzy lubią takie oldschoolowe brzmienie.
A z drugiej strony instrumenty są dosyć dobrze odseparowane. Słychać pracę instrumentalistów, zamiast jednej ściany dźwięku. Ale nie ma też plastiku w tych nagraniach.
To dobre podejście dźwiękowców i trzeba się przyzwyczaić do tego, bo pewnie tak będą częściej brzmiały płyty.
Ogólnie płyty, które wychodzą w tym roku, a które słuchałem, mają dobre brzmienie. Często łączony jest stary brudny oldschool z nowoczesną separacją dźwieku i ten zabieg się udaje. Mniej plastiku, który mnie często irytował na różnych remasterach starych wydawnictw.
A inna sprawa to ocena samych kompozycji. Imo to bardzo dobra płyta, ale nie żaden geniusz. I tego nie trzymam.
Bo są momenty świetne i takie już gdzieś zasłyszane, jakby znane, chociaż motyw gitarowy trochę zmieniony, żeby nie było prostej kalki.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Po pierwsze to trzy, a po drugie nie wierzę, że można tego nie kochać.BOLEK pisze:Cenotaph Obscure ta mi siadła dwie pozostałe średnio trawię
[youtube][/youtube]
-
różne są ludzie i tyle535 pisze:Po pierwsze to trzy, a po drugie nie wierzę, że można tego nie kochać.BOLEK pisze:Cenotaph Obscure ta mi siadła dwie pozostałe średnio trawię
[youtube][/youtube]
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
Michał, czy to ty tak piszczysz na początku tego klipu? Szanuję za wygar!
No właśnie miałem zapytać kto mnie złapał za genitalia, bo do dzisiaj nie ustaliłem tego gagatka.est pisze:Michał, czy to ty tak piszczysz na początku tego klipu? Szanuję za wygar!
-
:D
W Londynie to na porządku dziennym ;)
W Londynie to na porządku dziennym ;)
- Mol
- zahartowany metalizator
- Sybir
Koledzy, Fisysk Format wznawia Nekropsalms na winylu. Zamawiamy?
Edit: a w marcu w ofercie Peaceville pojawi się winylowa edycja Perpetual Decay.
Edit: a w marcu w ofercie Peaceville pojawi się winylowa edycja Perpetual Decay.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Znakomita informacja!Sybir pisze:
- Sybir
Wszelako bardziej zelektryzowała mnie wieść o dodruku psałterza. Perpetual Decay aż tak mnie nie bawi.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir
Odczuwam potrzebę nabycia pierwszego :E
-
- postuje jak opętany!
https://allegro.pl/oferta/obliteration- ... 7874202032" onclick="window.open(this.href);return false;
- smooker
- w mackach Zła
"Ballada, Poezja śpiewana" <3
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Jeśli chciałby ktoś nabyć Nekropsalmy, to u Karola so, po taniości... nawet.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
a mógłbyś podać nazwę sklepu?Jimmy Boyle pisze:Jeśli chciałby ktoś nabyć Nekropsalmy, to u Karola so, po taniości... nawet.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Bloodcult