BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Reakcja zainteresowanego na wywiad:

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
jakis smutny... moze doszedl do wniosku, ze lepiej bylo podpisywac jakies papiery?
Guilty of being right
- maciek z klanu
To już się robi teraz mało śmieszne. Dorośli pióra brudy w wywiadach i innych Instagrama historii. Plus vlogi kurwa. Zdecydowanie wolę parter w wykonaniu wolfganga i lucjusza
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Medard
Bo może zostać bez zespołu koncertujacego skoro kostiumy są nie jego. A w tym jest kasa.uglak pisze:jakis smutny... moze doszedl do wniosku, ze lepiej bylo podpisywac jakies papiery?
Wyda sobie płytę w Arachnofobii i co on na tym zarobi.
Ogólnie to on bardziej na hippisa wygląda niż blackmetalowca na tym zdjęciu.
Ale że jeszcze nie było, to czas na nierówność:
Batushka >>> Ghost
Ostatnio zmieniony 02-01-2019, 00:16 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
gdzie dwóch rodaków tam pięć różnych opinii jak mawiała moja babka. Lepiej było gadać i się ugadać a potem liczyć zielone.po chuj wam te kłótnie, kasa lubi spokój.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
to nawet nie podlega dyskusji. :-)Medard pisze: Batushka >>> Ghost
all the monsters will break your heart
- Anzhelmoo
Nie sądzę. Przez tyle lat krytykowałem Ghost, ale dopiero wraz z ostatnim albumem zdałem sobie sprawę czym tak naprawdę są. A okazuje się, że rzeczywistość odbiega trochę od moich dawnych wyobrażeń i jest to ciekawy oraz profesjonalny zespół, a przy okazji fenomen na skale światową, który z metalem NIE ma nic wspólnego - więc przypisywanie do nich takiej łatki jest bardzo krzywdzące. Bardzo rozśmieszyło mnie zestawienie roczne na Chaos Vault, gdzie w kategorii kupa roku wygrał Ghost oraz Behemoth. Mało to kup wyszło? Czy koledzy nad komputerem stali i patrzyli na co się głosuje?
Batiuszkę ostatnio przesłuchałem, chyba pierwszy raz od momentu premiery. Nawet mi się podobało, ale to chyba podświadome złudzenie wynikające z tego czego się dowiedziałem - że to materiał tego biednego Krzyśka, że Bart tak naprawdę nie brał udziału w procesie twórczym itp. Przyjrzę mu się ponownie w najbliższym czasie! Widziałem ich na Brutalu w 2017, by zobaczyć czym ludzie tak się jarają i rzeczywiście zainteresowanie było sporo - mnie jednak zupełnie nie porwali i po 3 kawałkach się ewakuowałem.
Batiuszkę ostatnio przesłuchałem, chyba pierwszy raz od momentu premiery. Nawet mi się podobało, ale to chyba podświadome złudzenie wynikające z tego czego się dowiedziałem - że to materiał tego biednego Krzyśka, że Bart tak naprawdę nie brał udziału w procesie twórczym itp. Przyjrzę mu się ponownie w najbliższym czasie! Widziałem ich na Brutalu w 2017, by zobaczyć czym ludzie tak się jarają i rzeczywiście zainteresowanie było sporo - mnie jednak zupełnie nie porwali i po 3 kawałkach się ewakuowałem.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Medard
Wiadomo, że Gołst to nie metal, ale to przebierańcy, zapewne trochę inspirowaliAnzhelmoo pisze:Nie sądzę. Przez tyle lat krytykowałem Ghost, ale dopiero wraz z ostatnim albumem zdałem sobie sprawę czym tak naprawdę są. A okazuje się, że rzeczywistość odbiega trochę od moich dawnych wyobrażeń i jest to ciekawy oraz profesjonalny zespół, a przy okazji fenomen na skale światową, który z metalem NIE ma nic wspólnego - więc przypisywanie do nich takiej łatki jest bardzo krzywdzące. Bardzo rozśmieszyło mnie zestawienie roczne na Chaos Vault, gdzie w kategorii kupa roku wygrał Ghost oraz Behemoth. Mało to kup wyszło? Czy koledzy nad komputerem stali i patrzyli na co się głosuje?
babuszkę.
Poza tym, jest grupa zespołów niemetalowych szeroko lubianych przez metali,
bo mają drive, czy klimat albo co innego.
No dobra, ryzykownie, ale wierzę, że tak właśnie jest. Kindziuki, babka ziemniaczana i kiszka górą.
Batushka>>>Ghost=Kiss
Muzyka muzką , nie każdemu musi odpowiadać. Nie da się jednak ukryć ,że wszystkie te kapele czyli behemoth, babuszka oraz gjost należą do żenującego nurtu twórczości cyrkowej . Długość pióra w tylniej części ciala i wysokość oraz stopień skomplikowania nakrycia głowy to podstawowe elementy w ich sztuce pajacowania.
- nicram
No nieeeeeee. Kiss gniecie ich wszystkich, co prawda pedałów z Ghost bardziej, ale Kiss to rock'n'roll na 100%!Medard pisze: Batushka>>>Ghost=Kiss
- Medard
Babuszke da się posłuchać, może kolejny raz już się nie chce, ale jednak.535 pisze:Muzyka muzką , nie każdemu musi odpowiadać. Nie da się jednak ukryć ,że wszystkie te kapele czyli behemoth, babuszka oraz gjost należą do żenującego nurtu twórczości cyrkowej . Długość pióra w tylniej części ciala i wysokość oraz stopień skomplikowania nakrycia głowy to podstawowe elementy w ich sztuce pajacowania.
A gołsta nie mogę, pierwsza płyta jakaś lepsza chyba była, bo ostatnie dokonanie i jakaś epka są tragiczne.
-
- w mackach Zła
http://soundrive.pl/article/1331/krysiu ... m-batushki" onclick="window.open(this.href);return false;
wywiad spoko
aczkolwiek Bart pocisnął mrocznym blackowym łorriorom
wywiad spoko
aczkolwiek Bart pocisnął mrocznym blackowym łorriorom
U nas często myśli się, że black metal powinien być wydawany na pięciu kasetach przeznaczonych dla swoich kolegów. Cóż w tym złego, jeżeli muzyka zespołu dobrze się sprzedaje, jeżeli ma dwadzieścia wzorów koszulek, skoro jego członkowie tylko i wyłącznie z tego się utrzymują? Jeśli jakiś pan Kowalski chce grać black metal dla swoich pięciu kolegów i codziennie zasuwać z teczuszką do korporacji, to proszę bardzo.
- Anzhelmoo
Z drugiej strony Michael Jackson i Madonna także wystepowali w dziwnych kostiumach, a na scenie robili nie mniejszy cyrk. I myślę, że właśnie do nich bliżej Ghost, niz do przeciętnej kapeli z topu gustów przeciętnego metalowca. Ja nie mam problemu z tym, ze graja pop - minie kilka lat i będą zapelniali stadiony - nie mam co do tego wątpliwości, byc moze beda nawet rownie popularni co wyzej wymienieni.
Nawiasem mówiąc w wywiadzie Bart powiedzial kilka trafnych rzeczy. Chociazby o tym, ze PL scena jest falszywa - w trase to wszyscy chetni, a za plecami kazdy i tak swoje wygaduje. Druga sprawa, ze podkreslil, iz kazdy ma wybor - albo zostac taka Batushka, postawic wszystko na jedna karte i utrzymywac sie z tego, albo zasuwac codziennie z teczuszka do korporacji, a po pracy pilnowac ideaów black metalu i wydawać 5 szt. kaset.
Śmiejemy sie tu czasem z tego jakim dzbanem jest Darski. I rzeczywiście bazując na internecie mozna odniesc wrazenie, ze jest nielubiany i gnebiony - ale czy tak jest rzeczywiście? Wydaje mi sie, ze niekoniecznie. On sam ma z tego beke i świetnie sie bawi - internauci sie napinaja, a on tylko liczy kase. To nie jest głupi facet i to śmieszne, ze w 2018 nadal wzbudza oburzenie do tego stopnia, ze ludzie pisza na fb godzinami poematy nt. jego czapek. I niby tak jest jebany, a i tak co trzeci z nas - nawet w obrebie forum - pobiegł po plyte, szukajac przy tym czesto usprawiedliwienia dla samego siebie.
EDIT: Sorry Raf, nie zauwazylem Twoje postu wcześniej.
Nawiasem mówiąc w wywiadzie Bart powiedzial kilka trafnych rzeczy. Chociazby o tym, ze PL scena jest falszywa - w trase to wszyscy chetni, a za plecami kazdy i tak swoje wygaduje. Druga sprawa, ze podkreslil, iz kazdy ma wybor - albo zostac taka Batushka, postawic wszystko na jedna karte i utrzymywac sie z tego, albo zasuwac codziennie z teczuszka do korporacji, a po pracy pilnowac ideaów black metalu i wydawać 5 szt. kaset.
Śmiejemy sie tu czasem z tego jakim dzbanem jest Darski. I rzeczywiście bazując na internecie mozna odniesc wrazenie, ze jest nielubiany i gnebiony - ale czy tak jest rzeczywiście? Wydaje mi sie, ze niekoniecznie. On sam ma z tego beke i świetnie sie bawi - internauci sie napinaja, a on tylko liczy kase. To nie jest głupi facet i to śmieszne, ze w 2018 nadal wzbudza oburzenie do tego stopnia, ze ludzie pisza na fb godzinami poematy nt. jego czapek. I niby tak jest jebany, a i tak co trzeci z nas - nawet w obrebie forum - pobiegł po plyte, szukajac przy tym czesto usprawiedliwienia dla samego siebie.
- nicram
Nie jest to możliwe. Po pierwsze muzyka Michaela Jacksona i Madonny jest nieporównywalnie lepsza od tego prezentuje pop w wydaniu Ghost. Po drugie nie osiągną nawet 1% popularności w/w, raz przez słabą muzykę, dwa przez kontrowersyjny image.Anzhelmoo pisze:Z drugiej strony Michael Jackson i Madonna także wystepowali w dziwnych kostiumach, a na scenie robili nie mniejszy cyrk. I myślę, że właśnie do nich bliżej Ghost, niz do przeciętnej kapeli z topu gustów przeciętnego metalowca. Ja nie mam problemu z tym, ze graja pop - minie kilka lat i będą zapelniali stadiony - nie mam co do tego wątpliwości, byc moze beda nawet rownie popularni co wyzej wymienieni.
Nie scena jest fałszywa tylko takie jest po prostu Polactwo. Cecha narodowa tego skurwiałego ludu.Anzhelmoo pisze:Nawiasem mówiąc w wywiadzie Bart powiedzial kilka trafnych rzeczy. Chociazby o tym, ze PL scena jest falszywa - w trase to wszyscy chetni, a za plecami kazdy i tak swoje wygaduje.
Od PI nie wstydzę się, że słucham, lubię i kupuję płyty Behemoth. :-)Anzhelmoo pisze:Śmiejemy sie tu czasem z tego jakim dzbanem jest Darski. I rzeczywiście bazując na internecie mozna odniesc wrazenie, ze jest nielubiany i gnebiony - ale czy tak jest rzeczywiście? Wydaje mi sie raczej, ze niekoniecznie. On sam ma raczej z tego beke - internauci sie napinaja, a on tylko liczy kase. To nie jest głupi facet i to śmieszne, ze w 2018 nadal wzbudza oburzenie do tego stopnia, ze ludzie pisza na fb godzinami poematy nt. jego czapek. I niby tak jest jebany, a i tak co trzeci z nas - nawet w obrebie forum - pobiegł po plyte, szukajac przy tym czesto usprawiedliwienia dla samego siebie.
- Medard
Nie no, ja nie pobiegłem do sklepu po płytę Behemotha, czy Batushki, albo nawet Ghosta.Anzhelmoo pisze:Z drugiej strony Michael Jackson i Madonna także wystepowali w dziwnych kostiumach, a na scenie robili nie mniejszy cyrk. I myślę, że właśnie do nich bliżej Ghost, niz do przeciętnej kapeli z topu gustów przeciętnego metalowca. Ja nie mam problemu z tym, ze graja pop - minie kilka lat i będą zapelniali stadiony - nie mam co do tego wątpliwości, byc moze beda nawet rownie popularni co wyzej wymienieni.
Mam inne, ważniejsze wydatki, a posłuchałem z YouTube, bo na jakości mi nie zależy, gdy tylko badam, co to jest.
- maciek z klanu
Przypominam że wyrocznia mówiła że ghost to płyta roku , ba moze i cwiercwieczanicram pisze:No nieeeeeee. Kiss gniecie ich wszystkich, co prawda pedałów z Ghost bardziej, ale Kiss to rock'n'roll na 100%!Medard pisze: Batushka>>>Ghost=Kiss
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ggfh
- w mackach Zła
gdyby to byl 1991/92, ktorys z nich nadzialby sie na noz. w samoobronie.
-
W samoobronie to od noża woleli widły albo brony, ech, te blokady na drogach......
- Medard
I zboże na torach.Nasum pisze:W samoobronie to od noża woleli widły albo brony, ech, te blokady na drogach......
-
- postuje jak opętany!
Mam trochę wolnej gotówki, chętnie zainwestuję w zespół blackmetalowy z ciekawym imidżem i perspektywami na sukces komercyjny. W grę wchodzi również odkupienie zespołu. Wymagam sporządzenia szczegółowej umowy precyzującej podział praw i zysków. Tylko poważne oferty.