BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Raf
w mackach Zła

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

02-01-2019, 15:52

Sturm pisze:Mam trochę wolnej gotówki, chętnie zainwestuję w zespół blackmetalowy z ciekawym imidżem i perspektywami na sukces komercyjny. W grę wchodzi również odkupienie zespołu. Wymagam sporządzenia szczegółowej umowy precyzującej podział praw i zysków. Tylko poważne oferty.
Musisz jeszcze śpiewać.
Sturm
postuje jak opętany!

02-01-2019, 15:59

To wokaliści tacy drodzy są? O w mordę, pomysł na biznes poszedł się jebać.
Awatar użytkownika
Ołówkiiiii
w mackach Zła

02-01-2019, 18:29

marnotrawię sobie czas oglądając głupoty na YT i moje czujne oko wyłapało coś w temacie:
https://youtu.be/SuH_3JYoSq0?t=431
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

02-01-2019, 18:57

ciekawe, czy kupił bilet. Bo oczka ma takie jakieś rozbiegane...
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

02-01-2019, 19:04

niestety na tym filmie nie widac, czy w reku ma czteropak coli. wtedy by sie wyjasnilo czy kupil bilet
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

02-01-2019, 19:28

pr0metheus pisze:niestety na tym filmie nie widac, czy w reku ma czteropak coli. wtedy by sie wyjasnilo czy kupil bilet
bardziej PoloCOCKta. Wszak, do Kingsajzu jedzie...
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

02-01-2019, 19:35

Ołówkiiiii pisze:marnotrawię sobie czas oglądając głupoty na YT i moje czujne oko wyłapało coś w temacie:
z całym szacunkiem, ale faktycznie chyba nie wiesz co robić z czasem skoro oglądasz dwudziestominutowe filmiki o tym jak ktoś spaceruje po ulicy.... :D
aczkolwiek ja marnotrawię czas siedząc na forume :DDDD
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

02-01-2019, 19:41

Stoigniew pisze:
Ołówkiiiii pisze:marnotrawię sobie czas oglądając głupoty na YT i moje czujne oko wyłapało coś w temacie:
z całym szacunkiem, ale faktycznie chyba nie wiesz co robić z czasem skoro oglądasz dwudziestominutowe filmiki o tym jak ktoś spaceruje po ulicy.... :D
aczkolwiek ja marnotrawię czas siedząc na forume :DDDD
no fuckt. Wyłowić taki strzegół , w tym geograficznym filmiku to jest coś. Chyba, że kolega Długipiiiils, gdzieś z
internetów linka zapożyczył i zapodał....I jest po wtóre primo , że to fan Chile i ogląda tamtejsze "słowa klucze"
wnikliwie i to wyłowił osobistycznie. Taki komisarz Przygoda, "szczegulant!"
Awatar użytkownika
Ołówkiiiii
w mackach Zła

02-01-2019, 20:59

Już mnie prywatnie prześwietlają i wyciągają wnioski, łajdaki! Nie chcę się tutaj przed nikim tłumaczyć, ale oglądałem ostatnio filmik tego gościa jak chodzi po biednej dzielnicy w stolicy Wenezueli (to chyba ten: https://youtu.be/0orW52vcvfg, polecam) i stwierdziłem, że sprawdzę coś innego podczas jedzenia kanapki ze sznyclem, serem i sosami jalapeno i czosnkowym, ale wyszło tak, że skończyłem jeść i zaraz wyłączyłem ten filmik, bo okazał się nudny. Co jeszcze Was interesuje z mojego nudnego życia, bdb koledzy? ;)
Awatar użytkownika
Ołówkiiiii
w mackach Zła

02-01-2019, 21:06

Chociaż fakt, lubię czasem obejrzeć coś ciekawego na YT, gdyż seriali nie oglądam wcale, a filmy od jakiegoś czasu b. rzadko i taki sobie substytut znalazłem. Np mogę Wam polecić w miarę nową serię "Czytamy Naturę" : https://youtube.com/playlist?list=PLuqp ... aUOaRkAq1A W bagnie jutuba można wyłowić ciekawe rzeczy jeśli się tylko chce. Zapraszam i polecam, Fiotr Prączewski.
Nebelwerfer
zaczyna szaleć

03-01-2019, 14:15

Krzysiek nie chciał podpisywać żadnych umów, więc wszystko brałem na siebie, całą odpowiedzialność, łącznie z ewentualnymi karami finansowymi. To ja ponosiłem wszelkie koszta z tytułu wypłat muzyków, organizowania prób, wszystkiego, co było związane z nazwą Batushka. To była marka i firma, która została stworzona całkowicie przeze mnie, Krzysztof pobierał z niej profity, od samego początku nie inwestując ani grosza.
Stoi za tym kilka osób, a przede wszystkim stoję za tym ja, jako główny inwestor, człowiek odpowiedzialny za zewnętrzną wizję zespołu i to, jak go każdy postrzega - wszelkie ubrania, grafiki i ikonografiki, zdjęcia, cała scenografię, a także sprzęt, który jest moją własnością, a używa go cały projekt...
Dwa tygodnie przed ostatnimi koncertami powiedziałem wprost, że rozchodzimy się i chciałbym otrzymać z powrotem sprzęt, z którego korzystał, żeby go sprzedać i odzyskać przynajmniej jakąś część wkładu inwestycyjnego.
Fajny ten Baćka, taki nie za podziemny. W sam raz dla poważnych głównych inwestorów.
535

03-01-2019, 14:25

Zaraz tam inwestor. Strzelam , że zwyczajny gołodupiec kombinator.
Nebelwerfer
zaczyna szaleć

03-01-2019, 14:50

No ale przecież czytałeś - inwestor, inwestor, tak na mnie wołają. I to nie podrzędny, tylko główny. Z własnej kieszeni opłacał m.in. próby (za moich czasów to był koszt paru dych od łebka za wynajęcie sali na kilkanaście godzin w miesiącu) oraz wymyślił kostiumy, bez których współczesny BM zespół nie jest w stanie wykreować ROI na przyzwoitym poziomie, nie wspominając o EBITDA.

Swoją drogą, pacz pan: był kiedyś mierny muzycznie zespół, pożyczyli se miecz, kowbojki i szyszak, a na efekty nie trzeba było długo czekać, zostali legendą NSBM, a wizerunkowo zmieniło się tyle, że po kilkunastu latach nabyli kostium niedźwiedziołaka do teledysku. Naśladowcy, często chyba z przyczyn budżetowych, wypożyczali już raczej tylko elementy drzewostanu i też żarło. A teraz, Anno Satani 2019, się okazuje że bez wizerunku ani rusz i każdy szanujący się hord powinien mieć inwestora oraz wysoce indywidualny pomysł na prezentację sceniczną. Najlepiej, jak to wszystko ogarnia jedna osoba, bo wtedy wskaźniki efektywnościowe są nieco wyższe i w prospekcie emisyjnym to lepiej wygląda.
535

03-01-2019, 14:56

Nie każdemu wystarczy koszulka i przysłowiowa "para dżins".
Awatar użytkownika
Hatefire

03-01-2019, 15:04

Sturm pisze:Mam trochę wolnej gotówki, chętnie zainwestuję w zespół blackmetalowy z ciekawym imidżem i perspektywami na sukces komercyjny. W grę wchodzi również odkupienie zespołu. Wymagam sporządzenia szczegółowej umowy precyzującej podział praw i zysków. Tylko poważne oferty.
Spróbuj zwerbować skład na forume. Żeby nawiązać do niezwykłego charakteru tego wyjątkowego miejsca w internecie, sugeruję image w klimatach cyrku lub szpitala psychiatrycznego ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

03-01-2019, 15:06

Mogę się podjąć roli niedżwiedziołaka, względnie turonia. Wchodzę z własnym strojem.
Awatar użytkownika
Hatefire

03-01-2019, 15:10

Nebelwerfer pisze:
Krzysiek nie chciał podpisywać żadnych umów, więc wszystko brałem na siebie, całą odpowiedzialność, łącznie z ewentualnymi karami finansowymi. To ja ponosiłem wszelkie koszta z tytułu wypłat muzyków, organizowania prób, wszystkiego, co było związane z nazwą Batushka. To była marka i firma, która została stworzona całkowicie przeze mnie, Krzysztof pobierał z niej profity, od samego początku nie inwestując ani grosza.
Stoi za tym kilka osób, a przede wszystkim stoję za tym ja, jako główny inwestor, człowiek odpowiedzialny za zewnętrzną wizję zespołu i to, jak go każdy postrzega - wszelkie ubrania, grafiki i ikonografiki, zdjęcia, cała scenografię, a także sprzęt, który jest moją własnością, a używa go cały projekt...
Dwa tygodnie przed ostatnimi koncertami powiedziałem wprost, że rozchodzimy się i chciałbym otrzymać z powrotem sprzęt, z którego korzystał, żeby go sprzedać i odzyskać przynajmniej jakąś część wkładu inwestycyjnego.
Fajny ten Baćka, taki nie za podziemny. W sam raz dla poważnych głównych inwestorów.
Biorąc pod uwagę, że z powodu działań Głównego Inwestora sytuacja w zespole przypomina obecnie pożar w fabryce amfetaminy, to jest to inwestor w kambodżańskim stylu ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

03-01-2019, 15:14

moze faktycznie na metal archives powinni wprowadzic nowe pola typu nazwa firmy, NIP? ciekawie by to wygladalo: "Batushka S.A," "Behemoth sp. z o.o." no i oczywiscie "Christ Agony" (naturalnie w formie jednoosobowej działanosci gospodarczej - laptopa sobie wrzuci w koszty).
Guilty of being right
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-01-2019, 15:20

535 pisze:Mogę się podjąć roli niedżwiedziołaka, względnie turonia. Wchodzę z własnym strojem.
Wchodzę w to, mam już strój (zdjęcie sugeruje ruchy sceniczne), a do tego założyłem wczoraj pierwszą lokatę, która za 4 miesiące powinna dać dość środków by dalej inwestować. Nie umiem jeszcze na niczym grać, więc black metal tym lepszy.

Obrazek
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Nebelwerfer
zaczyna szaleć

03-01-2019, 15:41

Hatefire pisze: Biorąc pod uwagę, że z powodu działań Głównego Inwestora sytuacja w zespole przypomina obecnie pożar w fabryce amfetaminy, to jest to inwestor w kambodżańskim stylu ;-)
Ale Głównego Inwestora to Ty szanuj, ok? Przecież napisał, że zapłacił za sprzęt (chyba w rozumieniu kostiumów i elementów scenografii), a ten z Kambodży zdaje się że tego 1 euro nie przelał, więc Krysiuk>Vanna.
ODPOWIEDZ