Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
uglak pisze:moze faktycznie na metal archives powinni wprowadzic nowe pola typu nazwa firmy, NIP? ciekawie by to wygladalo: "Batushka S.A," "Behemoth sp. z o.o." no i oczywiscie "Christ Agony" (naturalnie w formie jednoosobowej działanosci gospodarczej - laptopa sobie wrzuci w koszty).
535 pisze:Mogę się podjąć roli niedżwiedziołaka, względnie turonia. Wchodzę z własnym strojem.
Korzystniej by było potraktować strój jako mienie firmowe i amortyzować przez 2-3 lata.
ha!
to nie takie łatwe z tym KŚT. i z tym w jakim czasie nastąpi ta amortyzacja. bo jaka stawka amortyzacji jest właściwa? ja bym obstawiał sprzęt cyrkowy, ale zapytałbym o interpretację
535 pisze:Mogę się podjąć roli niedżwiedziołaka, względnie turonia. Wchodzę z własnym strojem.
Wchodzę w to, mam już strój (zdjęcie sugeruje ruchy sceniczne), a do tego założyłem wczoraj pierwszą lokatę, która za 4 miesiące powinna dać dość środków by dalej inwestować. Nie umiem jeszcze na niczym grać, więc black metal tym lepszy.
Jak nie umiesz na niczym grać to proponuję noise :)
uglak pisze:moze faktycznie na metal archives powinni wprowadzic nowe pola typu nazwa firmy, NIP? ciekawie by to wygladalo: "Batushka S.A," "Behemoth sp. z o.o." no i oczywiscie "Christ Agony" (naturalnie w formie jednoosobowej działanosci gospodarczej - laptopa sobie wrzuci w koszty).
A sam pomysł z zakładaniem firm na zespół nie jest zły, oczywiście jeśli rzeczywiście to jest odpowiednia skala biznesu.
ha 2 !
forma prawna taka sobie , ale przynajmniej Panowie załatwiają to po dżentelmeńsku i biznesowemu. myślę o Panach: Adam, Tomasz, Zbyszek. bo jak można się zorientować po ogólnie dostępnych źródłach tj. CEIDG, GUS zwany REGONem albo odwrotnie mają spółkę. cywilną (ja bym raczej jakąś prawa handlowego zakładał, a nie cywilną, ale są pewnie jakieś względy do tych względów). i to ma sens. a nie jak w Batiuszcze katjuszce. się nie dogadali po biznesowemu i teraz wytaczają działa. pancerne. że się jeden zakradł z widelcem i sterroryzował i przejął mienie ruchome. że ten drugi sterroryzowany to schorowany jest. umysłowo rzekomo.
.... teraz tylko czekać na wątki obyczajowe. bo takie obstawia, że wypłyną.
Ostatnio zmieniony 03-01-2019, 16:16 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Ascetic pisze:.... teraz tylko czekać na wątki obyczajowe. bo takie obstawia, że wypłyną.
W sumie już wypłynęły, bo można śmiało powiedzieć, że Bartek wyruchał Krzysia ;-)
pośrednio racja jest w słowach t(w)ych. i und a, jeżeli tak było, a ten wykorzystany jest schorowany, w ten sposób jaki się insynuuje to sprawa ma podwójnie niefajny wydźwięk. tak chorego. może i nawet nieświadomego. tak go wykorzystać. nieładnie. wręcz brzydko. w takich właśnie momentach czuję obrzydzenia do świata.
Ascetic pisze:
to nie takie łatwe z tym KŚT. i z tym w jakim czasie nastąpi ta amortyzacja. bo jaka stawka amortyzacji jest właściwa? ja bym obstawiał sprzęt cyrkowy, ale zapytałbym o interpretację
Zdecydowanie sprzęt cyrkowy, ponieważ ta druga kategoria zakłada raczej stacjonarne użytkowanie. W przypadku cyrku masz korzystniejszą stawkę, no i jeżdżenie z tym ekwipunkiem po świecie jest bardziej zrozumiałe.
Ascetic pisze:i to ma sens. a nie jak w Batiuszcze katjuszce. się nie dogadali po biznesowemu i teraz wytaczają działa. pancerne. że się jeden zakradł z widelcem i sterroryzował i przejął mienie ruchome. że ten drugi sterroryzowany to schorowany jest. umysłowo rzekomo.
To będzie fascynujący proces jednak (bo wygląda, że będzie). Sędzia będzie sobie oglądał na YouTube koncerty Baćki, a później roztrząsał, czy większą rolę w Batiuszce odgrywają gitarki Krzysia czy garnki kogoś innego. A może muza to chuj i liczą się akcesoria ze sklepu z dewocjonaliami z dodanymi czaszkami i poodwracanymi krzyżami? A może np. sąd da wiarę, że linie perkusji napisał Krzyś, ale wykonawca inaczej zagrał przejście w 3 kawałku przez co z automatu stał się współtwórcą materiału? Nudy nie będzie na pewno.
Ascetic pisze:
Zdecydowanie sprzęt cyrkowy, ponieważ ta druga kategoria zakłada raczej stacjonarne użytkowanie. W przypadku cyrku masz korzystniejszą stawkę, no i jeżdżenie z tym ekwipunkiem po świecie jest bardziej zrozumiałe.
naturalnie masz rację> w kwestii "stacjonarności". tyle, że jak zapewne wiesz, różnie to bywa z tymi interpretacjami stawki amort.. co korzystne dla cyrkowca-metalowca niekoniecznie korzystne dla Państwa Polskiego Naszego Jedynego/ Kochanego musi być.
swoją drogą te klasyfikacje KŚT to nawet nie głupie so. albo nie tak jak zawsze ja myślał≥ od razu wiedzieli gdzie przypisać metalofcóf. do cyrkofcóf. brawo. brawisimmo.
Hatefire pisze:Ja mogę udostępnić ogródek działkowy na próby. Jest grill, składany basen, późnym latem można owoców sąsiadom nakraść.
Jeśli owoce, to tylko japka. Z Drzewa Poznania. Wizerunek zespołu mógłby być oparty o motyw bluźnierczych sybarytów, którzy nad basenem złorzeczą Najwyższemu i zajadają się szarlotką z zakazanych owoców.
Ascetic pisze:i to ma sens. a nie jak w Batiuszcze katjuszce. się nie dogadali po biznesowemu i teraz wytaczają działa. pancerne. że się jeden zakradł z widelcem i sterroryzował i przejął mienie ruchome. że ten drugi sterroryzowany to schorowany jest. umysłowo rzekomo.
To będzie fascynujący proces jednak (bo wygląda, że będzie). Sędzia będzie sobie oglądał na YouTube koncerty Baćki, a później roztrząsał, czy większą rolę w Batiuszce odgrywają gitarki Krzysia czy garnki kogoś innego. A może muza to chuj i liczą się akcesoria ze sklepu z dewocjonaliami z dodanymi czaszkami i poodwracanymi krzyżami? A może np. sąd da wiarę, że linie perkusji napisał Krzyś, ale wykonawca inaczej zagrał przejście w 3 kawałku przez co z automatu stał się współtwórcą materiału? Nudy nie będzie na pewno.
Proces Yattering to przy tym małe miki.
tak na poważnie będzie to niezły cyrk, przepraszam proces chciałem napisać.
takie tam amerykańskie wysadzanie swojej chałupy, latanie z widelcem po dzielni a później doskakiwanie do psiarni to małe miki (jak to ładnie ująłeś).
pierwsza z brzegu kwestia. np. ze świadkami. weź przesłuchaj takich 3 tysiące niedorozwiniętych kuców co było na ostatniej Wigilli w Proximie. bosze już współczuję Panu Sędziowi.
Ascetic pisze:
naturalnie masz rację> w kwestii "stacjonarności". tyle, że jak zapewne wiesz, różnie to bywa z tymi interpretacjami stawki amort.. co korzystne dla cyrkowca-metalowca niekoniecznie korzystne dla Państwa Polskiego Naszego Jedynego/ Kochanego musi być.
Stąd zapewne te oczywiste nawiązania do sztuki cyrkowej, aby wyeliminować niepewność i problematyczne interpretacje. Pomalowane białą i czarną farbką twarze, zianie ogniem i inne sztuki magiczne. Nawet najbardziej nieogarnięty kontroler z Urzędu Skarbowego musiałby to uznać.
[youtube][/youtube]
W przypadku zespołu jw. można podejrzewać, że zbiór nawiązań do sztuki cyrkowej był nawet większy. Po obrazku wnoszę, że jednym z numerów było wystrzelenie clowna/arlekina z armaty w brzuch innego clowna/arlekina - prosto w miejsce oznaczone celownikiem.
Ascetic pisze:
Stąd zapewne te oczywiste nawiązania do sztuki cyrkowej, aby wyeliminować niepewność i problematyczne interpretacje. Pomalowane białą i czarną farbką twarze, zianie ogniem i inne sztuki magiczne. Nawet najbardziej nieogarnięty kontroler z Urzędu Skarbowego musiałby to uznać.
[youtube][/youtube]
W przypadku zespołu jw. można podejrzewać, że zbiór nawiązań do sztuki cyrkowej był nawet większy. Po obrazku wnoszę, że jednym z numerów było wystrzelenie clowna/arlekina z armaty w brzuch innego clowna/arlekina - prosto w miejsce oznaczone celownikiem.
istnieje ryzyko, a wręcz nie-ryzyko, że w czasach gdy (być może) ruski agent przebrany za narodowca w konsekwencji swoich radosnych działań zostaje wice-ministrem ds. trollingu narodowego, to i w US w stolicy Podlasia kontroler będzie zaangażowany w jakieś leśno-urodzinowe stowarzyszenie z wafelkami na torcie w tle i tym samym nie uzna tego (co nam ładnie zobrazowałeś i opisałeś) za sztukę cyrkową i magiczną a wręcz za S Z T U KĘ i wówczas huj strzelił tą 804 stawkę KŚT. tak więc tego ten.
Sturm pisze:Mam trochę wolnej gotówki, chętnie zainwestuję w zespół blackmetalowy z ciekawym imidżem i perspektywami na sukces komercyjny. W grę wchodzi również odkupienie zespołu. Wymagam sporządzenia szczegółowej umowy precyzującej podział praw i zysków. Tylko poważne oferty.
Spróbuj zwerbować skład na forume. Żeby nawiązać do niezwykłego charakteru tego wyjątkowego miejsca w internecie, sugeruję image w klimatach cyrku lub szpitala psychiatrycznego ;-)
Wchodzę w to, mam już strój (zdjęcie sugeruje ruchy sceniczne), a do tego założyłem wczoraj pierwszą lokatę, która za 4 miesiące powinna dać dość środków by dalej inwestować. Nie umiem jeszcze na niczym grać, więc black metal tym lepszy.
Jak nie umiesz na niczym grać to proponuję noise :)
Na prawdziwie leśny black metal się nie załapie - za mało czarnego koloru. Ale taki odpowiednik Jungle Rot w sam raz.