to już wiem kto na allegro podbija ceny kaset w kosmos ;)Triceratops pisze:Hehe zebys wiedzial, w u mnie w ubieglym roku liczba kasetowych zakupow grubo powyzej tysiaca ;)SODOMOUSE pisze:kilku takich taśmowców jak ja i statystki rosno:)est pisze:kasety uber alles, sprawdzałem wczoraj statystyki i zanotowały największy wzrost sprzedaży wśród wszystkich nośników
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rosnie ... 65702.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Panowie! Wracajcie!
Moderator: Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Panowie! Wracajcie!
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Triceratops
No wlasnie, patrzac jak te wszystkie lajzy z fejsa zdziadzialy to chyba jednak kurwa tak nie tesknicie a tylko wam sie wydaje. Macie mnie i lucka, to powinno wam wystarczyc xD
woodpecker from space
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Eee,,,pr0metheus pisze:[a jak chcecie zeby bylo lepiej, zacznijcie od siebie. zapodajcie tematy, napiszcie cos wiecej,
viewtopic.php?f=13&t=16202&hilit=master+of+cruelty" onclick="window.open(this.href);return false;
vs
viewtopic.php?f=19&t=16997" onclick="window.open(this.href);return false;
: )
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gall
- weteran forumowych bitew
Wujek Lucyferiusz był nie do pobicia!Triceratops pisze:Hehe ten brzachwo to juz jakis formumowy fetysz, koles poklepal ze 2 lata glownie heheszkujac o tym, ze w dupie ma metal z malymi wyjatkami, sam powiedzial, ze uwaza te lata na forum za stracone, a tu nagle jakims kultem obrosl, Max to juz kompletna prehistoria ale koles mial ewidentnie problemy z jezykiem polskim i skupial sie raczej na dodawaniu wykrzyknikow do swoich ejakulatow i obrazaniu sie co chwile. Maniek troche sie zapedziles, ja rozumiem nostalgie ale chyba pamiec przechowuje te co lepsze momenty, bo tony spamu tez byly wtedy. Paffka....no bez jaj, zapomniales o wujku lucyferiuszu, hk144 i marii konopnickiej
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- pr0metheus
Gore_Obsessed pisze:Eee,,,pr0metheus pisze:[a jak chcecie zeby bylo lepiej, zacznijcie od siebie. zapodajcie tematy, napiszcie cos wiecej,
viewtopic.php?f=13&t=16202&hilit=master+of+cruelty" onclick="window.open(this.href);return false;
vs
No i co? Chcesz powiedzieć ze wszyscy wola się obrzucać chujami i nikt nie gada o muzyce?
A porównaj sobie temat szwedzki, fiński , USA Black metal do pierwszych stron Vlad tepes, Satanic warmaster , Venom, Striborg . Takie
kiedys było podejście.
Ja sam założyłem z 10 tematów o kapelach gdzie nikt nawet nie pierdnął, ale nie płacze ze jest źle. Powiem nawet ze ostatnio dzięki forum poznałem więcej dobrych blekow niż jak byli ci fachowcy za którymi tak tęsknisz.
A skoro to co zapodał tomaszm tak Ci weszło to trzeba było skrobnąć pare slow. Kto jak kto, ale wiem ze Ty potrafisz coś ciekawego napisać o muzyce. Także powtórzę-zacznij od siebie.
Ostatnio zmieniony 11-01-2019, 12:47 przez pr0metheus, łącznie zmieniany 1 raz.
niech to miejsce niebawem zniknie
- nicram
O to to! Polać mu, bo dobrze pr0meteusz gadasz! :-)pr0metheus pisze:Gore_Obsessed pisze:Eee,,,pr0metheus pisze:[a jak chcecie zeby bylo lepiej, zacznijcie od siebie. zapodajcie tematy, napiszcie cos wiecej,
vs
No i co? Chcesz powiedzieć ze wszyscy wola się obrzucać chujami i nikt nie gada o muzyce?
A porównaj sobie temat szwedzki, fiński , USA Black metal do pierwszych stron Vlad tepes, Satanic warmaster , Venom, Striborg . Takie było podejście.
Ja sam założyłem z 10 tematów o kapelach gdzie nikt nawet nie pierdnął, ale nie płacze ze jest źle. Powiem nawet ze ostatnio dzięki forum poznałem więcej dobrych blekow niż jak byli ci fachowcy za którymi tak tęsknisz.
all the monsters will break your heart
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Forum jest jak Napalm Death. Ludzie się zmieniają idea trwa!!!
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- hcpig
Ale kiedyś było większe ciśnienie na oryginalny bm, teraz głównie panuje fascynacja betonowym graniem. Transgresja trafiła na śmietnik historii a forumowicze mentalnie okopali się.pr0metheus pisze: A porównaj sobie temat szwedzki, fiński , USA Black metal do pierwszych stron Vlad tepes, Satanic warmaster , Venom, Striborg . Takie
kiedys było podejście.
Yare Yare Daze
- maciek z klanu
Kompletnie się nie zgadzam. Ciśnienie na oryginalny bm ciągle jest i to silniejsze niż kiedyś. To że na forum jest kilku pasjonatów, którym chce się pisać o bm w ,,klasycznym,, ujęciu to wartość dodana. Kiedyś przecież taki Maria Konopnicka pisał głównie i zachwalał to co na topie, a tutaj koledzy jak Pesten, Prometeusz, harlequin, btt, robią robotę niemalże encyklopedyczna. Dla mnie teraz te forum jest dużo bardziej wartościowe. Mam swoich kilka tematów, które są zajebiście merytoryczne i jest spoko.hcpig pisze:Ale kiedyś było większe ciśnienie na oryginalny bm, teraz głównie panuje fascynacja betonowym graniem. Transgresja trafiła na śmietnik historii a forumowicze mentalnie okopali się.pr0metheus pisze: A porównaj sobie temat szwedzki, fiński , USA Black metal do pierwszych stron Vlad tepes, Satanic warmaster , Venom, Striborg . Takie
kiedys było podejście.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- COFFIN
Część, choć niewielka, tych najstarszych pisarzy jednak została i tyle dobrze. Mam wrażenie, że niektórym znudziło się pisanie równie szybko, jak mody które przewijały się przez forum. Rozmawiałem też z kilkoma innymi osobami, które już się nie udzielają i powód był prozaiczny - brak czasu, z różnych powodów. Choć nadal zaglądają.
'Come the Blessed Madness'
- Gore_Obsessed
Aż tak źle nie jest, ale do "dobrze" w tej kwestii również cholernie daleko. Takie tematy gdzie można popisać pierdoły/bluzgi/głupoty zyskują zdecydowanie większą popularność. Mam wrażenie, że kiedyś nie przybierało to aż takich rozmiarów i nie było użytkowników, którzy skupiali się w zasadzie tylko na robieniu chlewu. Była to co najwyżej odskocznia dla niektórych.pr0metheus pisze:Chcesz powiedzieć ze wszyscy wola się obrzucać chujami i nikt nie gada o muzyce?
Za nikim nie "tęsknię". Po prostu wymieniłem paru (w zasadzie to ponad dwudziestu) użytkowników kiedyś piszących przy których plastek bynajmniej nie błyszczy, jak to niektórzy sobie uważają. Aktualnie również pisze wielu (w tym niejaki pr0metheus) prezentujących zdecydowanie wyższy poziom.pr0metheus pisze:fachowcy za którymi tak tęsknisz
Poznałem tę zajebistą kapelę jakieś dwa lata przed założeniem tematu. Jest to bodaj jedyny przypadek w moim życiu kiedy stało się to dzięki podpowiedzi na YouTubie. To tak na marginesie.pr0metheus pisze:A skoro to co zapodał tomaszm tak Ci weszło to trzeba było skrobnąć pare slow. Kto jak kto, ale wiem ze Ty potrafisz coś ciekawego napisać o muzyce. Także powtórzę-zacznij od siebie.
Co do "zaczynania od siebie" - z ostatnich kilkunastu miesięcy:
viewtopic.php?f=13&t=16191" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=13&t=16725" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=13&t=16728" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=13&t=16304" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak widać zrobiły furorę. : ) Ze starszych (których ostało się równo dziewięćdziesiąt) również wiele wzbudziło żywe zainteresowanie. W końcu to nie Kalam Bicykla, przepraszam... Kælan Mikla.
Na tapecie mam dziesiątki olanych przez ogół nietuzinkowych, ostro dających do pieca kapel, ale ostatnio czasu i zapału mało.
Swoją drogą - wraz z forumową amputacją przeprowadzoną niedawno przez doktora-rzeźnika ; ) poszło się paść kilkadziesiąt wątków założonych przeze mnie w dziale "Opinie o płytach i zespołach". Było chyba z pięć stron, zostały mniej więcej trzy. To krzepiące. : )
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- hcpig
Czy chodzi o ex-profesora, zdegradowanego przez Drona do rangi woźnego?pr0metheus pisze: tak. jeden z tych "najwartosciowszych" na fejsie swierdzil ze jesli chodzi o metal w zeszlym roku to behemoth "rzondzi"...
Yare Yare Daze
Tak se obserwuję z boku ten temat i proponuję następujące ulepszenia. Tytuł winien brzmieć następująco. Panowie! Chuj wam w dupę!
- dzik
Czy chodzi o tego dumnego profesora Trockiego zdegradowanego do rangi woźnego Trociniaka?hcpig pisze:Czy chodzi o ex-profesora, zdegradowanego przez Drona do rangi woźnego?pr0metheus pisze: tak. jeden z tych "najwartosciowszych" na fejsie swierdzil ze jesli chodzi o metal w zeszlym roku to behemoth "rzondzi"...
dobry kościół to kościół spalony
- pr0metheus
moze i kiedys bylo wiecej dyskusji, przez to forume dla niektorych bylo bardziej atrakcyjne. ale czesto ta pisanina przybierala forme tak pseudointeligenckiego belkotu ,ze mnie osobiscie mdlilo.Gore_Obsessed pisze:Aż tak źle nie jest, ale do "dobrze" w tej kwestii również cholernie daleko. Takie tematy gdzie można popisać pierdoły/bluzgi/głupoty zyskują zdecydowanie większą popularność. Mam wrażenie, że kiedyś nie przybierało to aż takich rozmiarów i nie było użytkowników, którzy skupiali się w zasadzie tylko na robieniu chlewu. Była to co najwyżej odskocznia dla niektórych.pr0metheus pisze:Chcesz powiedzieć ze wszyscy wola się obrzucać chujami i nikt nie gada o muzyce?
dla mnie i kiedys, i dzis forum spelnia funkcje typowo poznawcza, i z tej funkcji wywiazuje sie bardzo dobrze. opinie innych sa dla mnie drugoplanowe.
poza tym z paroma osobami stad robimy wspolne zamowienia na plyty i jest git. czasem jeszcze wpadnie jakas relacja z koncertu, jakis film. nic wiecej od tej strony nie wymagam:)
ja tez. ale juz nie zakladam tematow, bo i nie oczekuje jakiejs plomiennej dyskusji o glebokiej piwnicy bm. moze i Ty nie powinienes? dyskusje sie tocza o znanych i lubianych.Gore_Obsessed pisze:Na tapecie mam dziesiątki olanych przez ogół nietuzinkowych, ostro dających do pieca kapel, ale ostatnio czasu i zapału mało.
natomiast dziele sie linkami o gruzie w tematach zbiorczych i mimo ze nie widac odzewu, wiem ze jest to czytane/sluchane. tam tez poznaje nowe rzeczy i poki nie pisze sam, mi wystarczy:)
o trockiego przeciez chodzi, ktorego nie moge krytykowac bo sie nie znam.hcpig pisze: Czy chodzi o ex-profesora, zdegradowanego przez Drona do rangi woźnego?
ale nie wiem jak mozna kogos zdegradowac w internetach i na czym to polega
niech to miejsce niebawem zniknie
- Triceratops
Umowmy sie, odeszly osoby zmanierowane, przeintelektualizowane i przekonane o wlasnej nieomylnosci, z gustem wyprofilowanym na dandysowskich gejparty, wstydzace sie prostych uczuc jak radosc ze skakania w rajstopach. Osoby z kompleksami nizszosci uwazaly ich za polbogow, herosow i znawcow, ale to byly zwykle cwane cwoki, ktore stworzyly sobie sitwe i wzajmenie sie lizaly po malych hujkach, wmawiajac reszcie, ze tak jest prawilnie. Ja rozumiem, ze sentymenty itp, ale do huja otrzonsnijcie sie, zwlaszcza Maniek, swiat zapierdala i na nikogo nie czeka. Oni dzisiaj sa wegetarianiami, weganami, homosekusalistami, ekoterrorystami, pantoflarzami i innymi dewiantami.
woodpecker from space
- SODOMOUSE
oj, wypraszam sobie, dewjacje to moja pasja:) O! np nuklearna zagłada.Triceratops pisze:Umowmy sie, odeszly osoby zmanierowane, przeintelektualizowane i przekonane o wlasnej nieomylnosci, z gustem wyprofilowanym na dandysowskich gejparty, wstydzace sie prostych uczuc jak radosc ze skakania w rajstopach. Osoby z kompleksami nizszosci uwazaly ich za polbogow, herosow i znawcow, ale to byly zwykle cwane cwoki, ktore stworzyly sobie sitwe i wzajmenie sie lizaly po malych hujkach, wmawiajac reszcie, ze tak jest prawilnie. Ja rozumiem, ze sentymenty itp, ale do huja otrzonsnijcie sie, zwlaszcza Maniek, swiat zapierdala i na nikogo nie czeka. Oni dzisiaj sa wegetarianiami, weganami, homosekusalistami, ekoterrorystami, pantoflarzami i innymi dewiantami.

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
Triceratops pisze:Umowmy sie, odeszly osoby zmanierowane, przeintelektualizowane i przekonane o wlasnej nieomylnosci, z gustem wyprofilowanym na dandysowskich gejparty, wstydzace sie prostych uczuc jak radosc ze skakania w rajstopach.

-
to mi się bardzo spodobało, aż się zastanawiam czy nie wrzucić w podpis :)Triceratops pisze: Oni dzisiaj sa wegetarianiami, weganami, homosekusalistami, ekoterrorystami, pantoflarzami i innymi dewiantami.
- SODOMOUSE
dawaj, ja już mam:)Heretyk pisze:to mi się bardzo spodobało, aż się zastanawiam czy nie wrzucić w podpis :)Triceratops pisze: Oni dzisiaj sa wegetarianiami, weganami, homosekusalistami, ekoterrorystami, pantoflarzami i innymi dewiantami.
NYCHTS