POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
535

Re: POlitykowanie

16-01-2019, 22:59

Jakich faktach? Chodzi ci o to, że ludzie są tępi i dają się wciągać w tę zabawę, a potem leją się po pyskach pod sztandarami partii, które zmieniając jedynie nazwy mącą i podsycają "spór"? Lucjan. Nie bądź naiwny. Dziennikarze, ale także politycy jadą na tym samym wózku i paliwie.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

16-01-2019, 23:09

Lucek, chyba nie chcesz powiedzieć, że TVN bardziej szkodzi Polsce niż TVP?
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Raf
w mackach Zła

16-01-2019, 23:45

Powiem tylko, że takiego propagandowego szamba jakim jest obecnie TVP to od czasów peerelowekiej Telewizji Polskiej nie było, przebli absolutnie wszystkich.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

17-01-2019, 00:07

SODOMOUSE pisze:stado z ulicy, nie wie o co walczy. O to komuś chodziło, poczekajmy max 3 miesiące, zobaczymy efekty i "zwycięzców".
Odczekać, to jest pierwotna zasada, efekt (gówno) wypływa po czasie.
będzie film w kinach za kilka lat
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-01-2019, 07:24

Pacjent pisze:
nicram pisze:Tradycyjnie próbujesz odwrócić kota ogonem, bo jak sądzę krzyża odwrócić się nie odważysz. Jak to już stało się tradycją po steku nienawistnych słów wobec innych nacji, wyznań i próby obrony pedofilów z kościoła katolickiego (przypomnę taki temat - KSIĘŻA) i postawienie Cię przed pytaniem jak Twój obrzydliwy, prawicowy światopogląd koreluje z czymś tak banalnym jak słuchanie satanistycznej muzyki, wijesz się jak piskorz i używasz wytrychu, że ktoś czegoś nie zrozumiał. Zrozumieliśmy wszyscy, wszystko. Oprócz Ciebie. :-)
Kłamiesz. Nic takiego nie napisałem, a jeśli Ty identyfikujesz się z satanistycznymi tekstami to jesteś brudnym zjebem. Jak sądzę większość forumowiczów słucha takiej muzyki dla samej muzyki, a nie identyfikacji z kultem szatana. W sprawie Adamowicza interpretacja jego zachowania była prosta i jednoznacznie komentowana w owym czasie, więc nie musiałem sięgać po żadne wybiegi. Po prostu tradycyjnie zabrakło Ci inteligencji.
Wolę być brudnym zjebem niż metalowym hipokrytą, który broni kościoła żywiącego się tkanką tego kraju od 1000 lat. Muzyka, muzyką, ale za nią stoi pewna ideologia, z której ta wyrosła. Jeżeli nie czujesz dyskomfortu słuchając takiego Deicide Panie Polaku-katoliku to chyba jest z Tobą coś nie tak. Zresztą to Twój problem, którego zdajesz się nie dostrzegać. Tak jak większość wojujących prawicowców zresztą. Zamknięci na Świat, sfrustrowani, bojący się obcych i walczący z wyimaginowanym wrogiem. Największy wróg tkwi w Tobie. :-)

Co do Adamowicza, to tylko powielasz prawicowych hejterów i nic ponadto. Koleś zrobił bardzo wiele dobrego dla swojego miasta i to, że mieszkańcy wybierali go na swojego gospodarza przez 20 lat zapewne nie daje Ci powodu do refleksji? Zdjęcie przy synagodze Cię uwiera, ale taniec swoich idoli już nie?
[youtube][/youtube]
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Triceratops

17-01-2019, 08:39

;)
[youtube][/youtube]
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

17-01-2019, 09:09

wolff pisze:
Duban pisze:
nicram pisze: Zawsze mnie zastanawia srogi ból dupy takich prawicowców ja Ty, że ktoś wykonuje jakieś gesty wobec innych. Tutaj nie dość, że boli Cię, że wobec Żydów to okazuje się, że boli Cię także, że nie wobec wspólnoty katolickiej. Nie dość, że metalowiec prawak, antysemita to i obrońca jedynej słusznej Polski katolickiej. Zapytam, bo ciekaw, spowiadasz się, że słuchasz muzyki Szatana? Dzieci ochrzciłeś? :-)
Ja się zawsze zastanawiam w jaki sposób tacy ludzie łączą słuchanie metalu z popieraniem katolickiego bełkotu i polityków go uosabiających. Ale, sorry, nie wpierdalam się, bo szkoda zdrowia...
Czyli każdy kto słucha metalu musi być satanistą, gotować rosół z kotów i palić kościoły inaczej brudna i zakłamana kurew do tego pozer i lansiarz.

Obrazek
Nie zrozumiałeś, spoko. Dyskusję z mojej strony uważam za zamkniętą.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Joypi
rozkręca się

17-01-2019, 10:12

nicram pisze:
Pacjent pisze:
nicram pisze:Tradycyjnie próbujesz odwrócić kota ogonem, bo jak sądzę krzyża odwrócić się nie odważysz. Jak to już stało się tradycją po steku nienawistnych słów wobec innych nacji, wyznań i próby obrony pedofilów z kościoła katolickiego (przypomnę taki temat - KSIĘŻA) i postawienie Cię przed pytaniem jak Twój obrzydliwy, prawicowy światopogląd koreluje z czymś tak banalnym jak słuchanie satanistycznej muzyki, wijesz się jak piskorz i używasz wytrychu, że ktoś czegoś nie zrozumiał. Zrozumieliśmy wszyscy, wszystko. Oprócz Ciebie. :-)
Kłamiesz. Nic takiego nie napisałem, a jeśli Ty identyfikujesz się z satanistycznymi tekstami to jesteś brudnym zjebem. Jak sądzę większość forumowiczów słucha takiej muzyki dla samej muzyki, a nie identyfikacji z kultem szatana. W sprawie Adamowicza interpretacja jego zachowania była prosta i jednoznacznie komentowana w owym czasie, więc nie musiałem sięgać po żadne wybiegi. Po prostu tradycyjnie zabrakło Ci inteligencji.
Wolę być brudnym zjebem niż metalowym hipokrytą, który broni kościoła żywiącego się tkanką tego kraju od 1000 lat. Muzyka, muzyką, ale za nią stoi pewna ideologia, z której ta wyrosła. Jeżeli nie czujesz dyskomfortu słuchając takiego Deicide Panie Polaku-katoliku to chyba jest z Tobą coś nie tak. Zresztą to Twój problem, którego zdajesz się nie dostrzegać. Tak jak większość wojujących prawicowców zresztą. Zamknięci na Świat, sfrustrowani, bojący się obcych i walczący z wyimaginowanym wrogiem. Największy wróg tkwi w Tobie. :-)

Nie wiem, jak tam w przeszłości wyglądały wasze pogaduszki, ale pragnę tylko zauważyć, że to, że ktoś (tu Pacjent) broni Kościoła Katolickiego, nie od razu znaczy, że jest wierzący i praktykujący. Ja sam nie czuję żadnego powinowactwa z Kościołem i chrześcijaństwem, rozumiem część zarzutów kierowanych w jego stronę, wyśmiewam skrajności, jakie propagują jego przedstawiciele i wierzący, ale czasami bronię go, bo nagonka czasami przekracza zdrowy rozsądek (na przykład generalizowanie, że każdy kapłan to pedofil). Ponadto twoje twierdzenie o ideologii w muzyce też jest kontrowersyjne, bo nie każdy muzyk metalowy tworzył ją w geście protestu przeciwko religii i w hołdzie rogatemu. A w takim razie, skoro nie jestem wierzący, to mogę słuchać Megadeth czy Seventh Angel? Bo skoro ich muzycy są katolikami, to powinieniem czuć się nieswojo, słuchając albumów tych grup?
Awatar użytkownika
uglak

17-01-2019, 10:27

wlasnie nicram, zrob jakas liste, bo nie wiem co jest koszerne.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
nicram

17-01-2019, 10:39

Joypi pisze:Nie wiem, jak tam w przeszłości wyglądały wasze pogaduszki, ale pragnę tylko zauważyć, że to, że ktoś (tu Pacjent) broni Kościoła Katolickiego, nie od razu znaczy, że jest wierzący i praktykujący. Ja sam nie czuję żadnego powinowactwa z Kościołem i chrześcijaństwem, rozumiem część zarzutów kierowanych w jego stronę, wyśmiewam skrajności, jakie propagują jego przedstawiciele i wierzący, ale czasami bronię go, bo nagonka czasami przekracza zdrowy rozsądek (na przykład generalizowanie, że każdy kapłan to pedofil).

Zdroworozsądkowe podejście do kolegi Pacjenta w kwestiach religii i polityki nie jest możliwe z prostej przyczyny. Każdy widzi, że nadaje ciągle przekazem z Nowogrodzkiej lub powiela przekazy z prawicowych mediów o dyskusyjnej wartości merytorycznej. Jeżeli bronisz czasem kościoła katolickiego to szczerze tego nie rozumiem. Znając historię tej organizacji? Myślę, że kościół wcale Twojej obrony nie potrzebuje, po drugie bronienie jej w jakiejkolwiek formie (podobnie jak każdej zorganizowanej religijnej instytucji) uważam za srogie kuriozum. Choćby w tej chwili kiedy wpierdala się do wszystkich sfer naszego życia i jest finansowana z naszych podatków. Ja jestem za tym, żeby kościoły przerobić na puby lub kluby muzyczne, a sukienkowych pogonić do normalnej pracy.
Joypi pisze:Ponadto twoje twierdzenie o ideologii w muzyce też jest kontrowersyjne, bo nie każdy muzyk metalowy tworzył ją w geście protestu przeciwko religii i w hołdzie rogatemu. A w takim razie, skoro nie jestem wierzący, to mogę słuchać Megadeth czy Seventh Angel? Bo skoro ich muzycy są katolikami, to powinieniem czuć się nieswojo, słuchając albumów tych grup?
Może to twierdzenie jest dla Ciebie kontrowersyjne, ale jak się zna historię to już nie tak bardzo. Zauważ jednak, że Mustaine nie był katolikiem przez długi czas istnienia zespołu i inkorporował w paru kawałkach treści że tak powiem mało chrześcijańskie. A po nawróceniu, nie nagrał żadnej piosenki chwalącej pana na wysokościach. Jak jest w przypadku Seventh Angel? Nie wiem, bo pierwszy raz widzę na oczy tę nazwę. Sedno sprawy jest takie jak wskazał Duban i wcześniej próbowałem ja. Jak ludzie o skrajnie prawicowych poglądach, popierających polityków, którzy idą ręka w rękę z czarną watykańską zarazą, mogą słuchać Deicide i ogólnie większości death metalowych kapel , które bynajmniej propagowały bardziej wolnościowe spojrzenie na parę kwestii. :-) A co z Suffocation? Jak Pacjent, który nie raz pokazywał, że jest rasistą może słuchać zespołu, w którym grają czarni? :-)
[V]

17-01-2019, 10:48

Raf pisze:Powiem tylko, że takiego propagandowego szamba jakim jest obecnie TVP to od czasów peerelowekiej Telewizji Polskiej nie było, przebli absolutnie wszystkich.
Prawda. Granica skurwienia dla nich po prostu istnieje.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Hatefire

17-01-2019, 10:53

nicram pisze: Jak ludzie o skrajnie prawicowych poglądach, popierających polityków, którzy idą ręka w rękę z czarną watykańską zarazą, mogą słuchać Deicide i ogólnie większości death metalowych kapel , które bynajmniej propagowały bardziej wolnościowe spojrzenie na parę kwestii. :-) A co z Suffocation? Jak Pacjent, który nie raz pokazywał, że jest rasistą może słuchać zespołu, w którym grają czarni? :-)
Akurat tu mocno missujesz pointa. Segregowanie dzieł kultury wg kryteriów zgodności z własnymi poglądami jest mocno ryzykowne. Raz dużo dobrych rzeczy przegapisz, dwa popadniesz w umysłową koniobijkę. Ponadto czerpanie z kultury, to jednak szeroko rozumiana rozrywka, ludzie robią to dla przyjemności. Artyści oczywiście często wykorzystują twórczość, żeby przemycić określone treści, ale o jej jakości decydują inne kwestie. Naprawdę nie widzę nic dziwnego w tym żeby nawet radykalnemu prawakowi podobały się płyty RATM czy twórczość Sapkowskiego. Zresztą to historia stara jak świat, dawno temu temu w Ameryce zdeklarowani rasiści chętnie słuchali jazzu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

17-01-2019, 11:00

Hatefire pisze:Segregowanie dzieł kultury wg kryteriów zgodności z własnymi poglądami jest mocno ryzykowne.
w ogole poza scena HC gdzies to istnieje na wieksza skale? pomijajac oczywiscie jednostki swietsze niz papiez.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
nicram

17-01-2019, 11:08

Hatefire pisze:
nicram pisze: Jak ludzie o skrajnie prawicowych poglądach, popierających polityków, którzy idą ręka w rękę z czarną watykańską zarazą, mogą słuchać Deicide i ogólnie większości death metalowych kapel , które bynajmniej propagowały bardziej wolnościowe spojrzenie na parę kwestii. :-) A co z Suffocation? Jak Pacjent, który nie raz pokazywał, że jest rasistą może słuchać zespołu, w którym grają czarni? :-)
Akurat tu mocno missujesz pointa. Segregowanie dzieł kultury wg kryteriów zgodności z własnymi poglądami jest mocno ryzykowne. Raz dużo dobrych rzeczy przegapisz, dwa popadniesz w umysłową koniobijkę. Ponadto czerpanie z kultury, to jednak szeroko rozumiana rozrywka, ludzie robią to dla przyjemności. Artyści oczywiście często wykorzystują twórczość, żeby przemycić określone treści, ale o jej jakości decydują inne kwestie. Naprawdę nie widzę nic dziwnego w tym żeby nawet radykalnemu prawakowi podobały się płyty RATM czy twórczość Sapkowskiego. Zresztą to historia stara jak świat, dawno temu temu w Ameryce zdeklarowani rasiści chętnie słuchali jazzu.
Oczywiście zgadzam się z Tobą. W pewnych kwestiach. Być może jest jaki piszesz, że przegapiłbym kilka dobrych rzeczy. Ale już jestem takim skurwielem, że wolę żyć w zgodzie z samym sobą. Nie tknę nigdy np. książki czegoś takiego jak Ziemkiewicz, if you know what i mean. Poza tym, wydaje się, że o jakości twórczości także decydują treści, które jak piszesz, artyści próbują przemycać. Nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Przyznam, że czytam teksty i jak są słabe to raczej nie ma szans aby mi się płyta spodobała. Miałem takie przypadki w swoim życiu. Dlatego śmiem twierdzić, że death metalowy wyziew okraszony piosenkami o bozi w niebie albo o łąkach Edenu raczej do gustu by mi nie przypadł. Czy prawak może słuchać RATM? Pewnie może, chciałbym tylko dowiedzieć jak się z tym czuje.Jeżeli dobrze to pokój jego duszy. :-)
Joypi
rozkręca się

17-01-2019, 11:41

nicram pisze:
Joypi pisze:Nie wiem, jak tam w przeszłości wyglądały wasze pogaduszki, ale pragnę tylko zauważyć, że to, że ktoś (tu Pacjent) broni Kościoła Katolickiego, nie od razu znaczy, że jest wierzący i praktykujący. Ja sam nie czuję żadnego powinowactwa z Kościołem i chrześcijaństwem, rozumiem część zarzutów kierowanych w jego stronę, wyśmiewam skrajności, jakie propagują jego przedstawiciele i wierzący, ale czasami bronię go, bo nagonka czasami przekracza zdrowy rozsądek (na przykład generalizowanie, że każdy kapłan to pedofil).

Jeżeli bronisz czasem kościoła katolickiego to szczerze tego nie rozumiem. Znając historię tej organizacji? Myślę, że kościół wcale Twojej obrony nie potrzebuje, po drugie bronienie jej w jakiejkolwiek formie (podobnie jak każdej zorganizowanej religijnej instytucji) uważam za srogie kuriozum. Choćby w tej chwili kiedy wpierdala się do wszystkich sfer naszego życia i jest finansowana z naszych podatków. Ja jestem za tym, żeby kościoły przerobić na puby lub kluby muzyczne, a sukienkowych pogonić do normalnej pracy.
Joypi pisze:Ponadto twoje twierdzenie o ideologii w muzyce też jest kontrowersyjne, bo nie każdy muzyk metalowy tworzył ją w geście protestu przeciwko religii i w hołdzie rogatemu. A w takim razie, skoro nie jestem wierzący, to mogę słuchać Megadeth czy Seventh Angel? Bo skoro ich muzycy są katolikami, to powinieniem czuć się nieswojo, słuchając albumów tych grup?
Może to twierdzenie jest dla Ciebie kontrowersyjne, ale jak się zna historię to już nie tak bardzo. Zauważ jednak, że Mustaine nie był katolikiem przez długi czas istnienia zespołu i inkorporował w paru kawałkach treści że tak powiem mało chrześcijańskie. A po nawróceniu, nie nagrał żadnej piosenki chwalącej pana na wysokościach. Jak jest w przypadku Seventh Angel? Nie wiem, bo pierwszy raz widzę na oczy tę nazwę. Sedno sprawy jest takie jak wskazał Duban i wcześniej próbowałem ja. Jak ludzie o skrajnie prawicowych poglądach, popierających polityków, którzy idą ręka w rękę z czarną watykańską zarazą, mogą słuchać Deicide i ogólnie większości death metalowych kapel , które bynajmniej propagowały bardziej wolnościowe spojrzenie na parę kwestii. :-) A co z Suffocation? Jak Pacjent, który nie raz pokazywał, że jest rasistą może słuchać zespołu, w którym grają czarni? :-)

Na spokojnie: broniąc Kościoła, miałem tylkona myśli używanie w krytyce mniej pejoratywnych określeń pokroju zboczeńcy itd. Bo zgadzam się, historia Kościoła ocieka krwią niewinnych istnień ludzkich, a sama jego ideologia jest po prostu chora i przepełniona tłumaczeniami pokroju "Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych", "Bez wiary katolickiej nie możesz być dobrym człowiekiem" itd. Niemniej nie wychodzę z założenia, że Kościoły trzeba niszczyć, bo uważam, że jeśli ktoś tam sobie wierzy i chce się modlić, to niech się modli. Co innego, gdyby ogół kleru monitorował mój żywot i ustalał mi, co mam myśleć, czego słuchać, co oglądać itd. Uważam, że póki co mamy raczej nieśmiałe próby ingerowania w aspekty życia publicznego, co mogę powiedzieć rzecz jasna z autopsji. Pocieszające jest jednak to, że społeczeństwo z roku na rok coraz bardziej się laicyzuje, a przedstawiciele Kościoła sami kompromitują się na każdym kroku, dostarczając argumentów krytykom.

Seventh Angel to świetna ekipa thrash metalowa z przełomu lat 80-90 opiewająca katolicyzm i takie podobne. Nie mam problemu z wyzierającą z muzyki ideologią, bo dla mnie liczy się tylko muzyka. Określenie muzyki jako satanistyczne też nie jest łatwe - bo tylko autor wie, w jakim celu użył w lirykach terminów charakterystycznych dla powiedzmy okultystycznej nomenklatury. Taki Mustaine pisząc utwory pokroju Bad Omen nie pisał jako wyznawca Szatana (choć uprzedzę: był zainteresowany tematem, to wiem). Poza tym to ciężko przyrównać książkę, która ma nieść jakieś przesłanie i jest wyraźnym stanowiskiem autora, do kilkuwersowych tekstów utworów metalowych, gdzie tematyka jest ściśle określona. No bo kto będzie wnioskował, czy Cannibal Corpse propaguje wartości cechujące daną stronę polityczną, z tekstów o tematyce gore? Dlatego nie widzę problemu, by prawicowiec Pacjent słuchał Deicide, zawsze to chyba lepiej niż ciągle karmić się mediami nadającymi w określonym tonie ideologicznym.

A i jeszcze jedno: telewizji nie oglądam od jakichś 7 lat i dobrze mi z tym. Natomiast rzut oka na okładki periodyków opiniotwórczych wystarczy mi, by utwierdzić się w sensowności mojej decyzji. Np. Gazeta Polska dała coś w stylu "Słaba Polska już nie wróci", co przyprawiło mnie o paroksyzmy śmiechu.
Awatar użytkownika
COFFIN

17-01-2019, 11:55

Pacjent pisze:
Jak sądzę większość forumowiczów słucha takiej muzyki dla samej muzyki
W takim razie swój ulubiony death metal powinieneś wyrzucić na śmietnik, bo przecież masz świadomość, jakie treści występują na płytach.
nicram pisze:
Wolę być brudnym zjebem niż metalowym hipokrytą, który broni kościoła żywiącego się tkanką tego kraju od 1000 lat. Muzyka, muzyką, ale za nią stoi pewna ideologia, z której ta wyrosła. Jeżeli nie czujesz dyskomfortu słuchając takiego Deicide Panie Polaku-katoliku to chyba jest z Tobą coś nie tak.
Inaczej tego w tym momencie nazwać nie można.
Joypi pisze:
Uważam, że póki co mamy raczej nieśmiałe próby ingerowania w aspekty życia publicznego.
:-)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Sybir

17-01-2019, 11:58

Zadrżałem na myśl o tym, jakie mogłyby być bardziej śmiałe działania KK w życiu publicznym/społecznym - a był to dreszcz najprędzej przestrachu ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Triceratops

17-01-2019, 12:15

Joypi pisze:Nie wiem, jak tam w przeszłości wyglądały wasze pogaduszki, ale pragnę tylko zauważyć, że to, że ktoś (tu Pacjent) broni Kościoła Katolickiego, nie od razu znaczy, że jest wierzący i praktykujący.
Oczywistosc, wiecej - to w ogole nie znaczy, ze jest katolikiem, tylko ma pewnego rodzaju swiadomosc nt pochodzenia cywilizacji w Europie. a tego mozna sie dowiedziec np z ksiazek nieocenionego historiozofa Feliksa Konecznego. Dodatkowo moze byc nawet antyklerykalem i to sie nie gryzie. To smutne i troche zalosne, ze wiekszosc osob teoretycznie wyksztalonych demonstruje prymitywny ateizm oparty na jebaniu w kler, ktory oczywiscie jest wrzodem i patologia, ale to wszystko wynika z takich a nie innych kalkulacji politycznych popelnionych w przeszlosci (celibat, zeby dzieci ksiezy nie mogly dziedziczyc majatku).
Joypi pisze:Seventh Angel to świetna ekipa thrash metalowa z przełomu lat 80-90 opiewająca katolicyzm i takie podobne..
Takich zespolow bylo wiecej, swietny Sacrament, Believer itp.

Ale jakie to ma kurwa znaczenie. Jak pisal Hatefire, temat stary jak swiat, ja np mam kompletnie w dupie o czym spiewa Benton, nigdy nie zajrzalem do wkladki pierwszych dwoch Deicide (pozniej juz nie sluchalem ich), bo zwyczajnie mam to w dupie, wystarczyl mi jakis wywiad z Thrashem All, zeby stwierdzic, ze to idiota i nie chce nawet wiedziec, co on ma do powiedzenia w muzyce. Jak dla mnie moze spiewac o jedzeniu gowna albo pluszowych misiach.

Dodajac, ze rodzaju muzyki nie wybiera sie z potrzeb ideologiczno-misyjnych tylko rozrywkowych pod katem gustu muzycznego, gadanie o hipokryzji jest kurwa smieszne jak pierdolenie o honorze w polityce.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

17-01-2019, 12:21

COFFIN pisze:
Pacjent pisze:
Jak sądzę większość forumowiczów słucha takiej muzyki dla samej muzyki
W takim razie swój ulubiony death metal powinieneś wyrzucić na śmietnik, bo przecież masz świadomość, jakie treści występują na płytach.
Pojebao cie? To klasyfikacja muzyczna opiera sie na tresciach czy muzyce? Czy w takim razie mozna nagrac instrumentalny death metal? Czy to bedzie wtedy instrumentalny ciezki rock, no bo tresci nie bedzie?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
COFFIN

17-01-2019, 12:26

Triceratops pisze: Pojebao cie? To klasyfikacja muzyczna opiera sie na tresciach czy muzyce? Czy w takim razie mozna nagrac instrumentalny death metal? Czy to bedzie wtedy instrumentalny ciezki rock, no bo tresci nie bedzie?
Sam termin 'DM' określający gatunek niejako z automatu definiuje sama muzykę i treść. Nie pierdol mi tutaj o instrumentalnych płytach, bo występują raczej pojedyncze numery. A nawet jeśli byłyby takie płyty, to też powinny mieć przynajmniej okładkę i tytuł.
'Come the Blessed Madness'
ODPOWIEDZ