POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
macie tutaj przykladowy instrumentalny death metal do dyskusji ;-)
https://www.metal-archives.com/albums/C ... pia/404516" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.metal-archives.com/albums/C ... pia/404516" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- Medard
Ale się dzieje, czyżby walka o zaszczytny tytuł gównoburzy 2019?
Tak sobie przypomniałem, że styl black metal można zdefiniować ideologicznie jako antykościelnych kolesi grających metal.
Ale prawidłowe jest też określenie jako black metalowe zespołów, które nie mają przesłania ideolo, za to nastawiają się na stworzenie charakterystycznego posępnego klimatu i korzystają z pewnych znanych dla tego stylu motywów jak blasty, skrzeczący lub growlujący wokal, symfoniczne syntezatory, czy jeszcze dalej w elektronikę typu ambient itp. Albo jeszcze elementy folkowe, pagan, czy wiking metalu.
Tak sobie przypomniałem, że styl black metal można zdefiniować ideologicznie jako antykościelnych kolesi grających metal.
Ale prawidłowe jest też określenie jako black metalowe zespołów, które nie mają przesłania ideolo, za to nastawiają się na stworzenie charakterystycznego posępnego klimatu i korzystają z pewnych znanych dla tego stylu motywów jak blasty, skrzeczący lub growlujący wokal, symfoniczne syntezatory, czy jeszcze dalej w elektronikę typu ambient itp. Albo jeszcze elementy folkowe, pagan, czy wiking metalu.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Wystarczy pisać zrozumiale.Duban pisze:
Nie zrozumiałeś, spoko. Dyskusję z mojej strony uważam za zamkniętą.
Po pierwsze kto popiera katolicki bełkot po drugie cóż zdrożnego w słuchaniu metalu i chodzeniu np. do kościoła. Chyba, że bierzesz na poważnie te bzdury zawarte w tekstach lub śmieszne pozy napuszonych brudów, owszem, tego ogarnąć nie można.
Metal, szatan, mrok i dorośli, często dzieciaci ludzie. Nie wiem co bardziej żałosne oni czy ci w koloratkach.
Jebać żuli.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Niech każdy wierzy w co chce, praktykuje co chce i słucha czego chce - chyba nie ma większego truizmu.
Natomiast bulwersowanie się na forum magazynu poświęconego głównie muzyce black i death metalowej z powodu przejawów antyklerykalizmu jakkolwiek chamski by nie był to niezła beka xD.
Łolaboga kościół szkalujo, papieża obrażajo, uwaga, bo przyjdo muzułmany i nas zabijo!!! płaku płaku ;_;
Natomiast bulwersowanie się na forum magazynu poświęconego głównie muzyce black i death metalowej z powodu przejawów antyklerykalizmu jakkolwiek chamski by nie był to niezła beka xD.
Łolaboga kościół szkalujo, papieża obrażajo, uwaga, bo przyjdo muzułmany i nas zabijo!!! płaku płaku ;_;
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- COFFIN
Kolejny raz zresztą:DNerwowy pisze:
'Come the Blessed Madness'
- Sybir
Panowie, proszę się nie naśmiewać i nie szydzić z chrześcijańskich korzeni kultury europejskiej!
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Pytanie ilu jest tutaj obrońców kościoła skoro aż roi się od ponurych satanistów. Pewnie każdy bez sakramentów a i dzieci na pewno nie ochrzczone a jeśli już to na ołtarzu rogatego :) W końcu albo poważny kult albo zakłamanie i tanie pozerstwo.
Jebać żuli.
- Sybir
Kol. wolff jak zwykle spolaryzowany.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak? A jak spiewaja o Bogu, np Mortification? A jak spiewaja o kosmosach i innych stworach z filmow, jak Gigan, albo o kosmosie, nauce i podrozach w czasie a okladki maja kolorowe i bajeczne jak np Afterbirth? Co wtedy.COFFIN pisze:Sam termin 'DM' określający gatunek niejako z automatu definiuje sama muzykę i treść. Nie pierdol mi tutaj o instrumentalnych płytach, bo występują raczej pojedyncze numery. A nawet jeśli byłyby takie płyty, to też powinny mieć przynajmniej okładkę i tytuł.Triceratops pisze: Pojebao cie? To klasyfikacja muzyczna opiera sie na tresciach czy muzyce? Czy w takim razie mozna nagrac instrumentalny death metal? Czy to bedzie wtedy instrumentalny ciezki rock, no bo tresci nie bedzie?
Przypomne: oto okladka i tytul deathmetalowej plyty.

Bardzo sie rozni od tego?

woodpecker from space
- Triceratops
Hehe no wlasnie, ciekawe czy ich dzieci chodza na religie, czy rodzice je kochaja (milosc jak wiadomo jest hujowa, szatana jest nienawisc), czy podwoza do szkoly i graja z nimi w pedalska pilke (pilka jak wiadomo jest owocem milosci) zamiast je chlostac goracym lancuchem.wolff pisze:Pytanie ilu jest tutaj obrońców kościoła skoro aż roi się od ponurych satanistów. Pewnie każdy bez sakramentów a i dzieci na pewno nie ochrzczone a jeśli już to na ołtarzu rogatego :) W końcu albo poważny kult albo zakłamanie i tanie pozerstwo.
Mam wrazenie, ze niektorzy tutaj maja dystans do wszystkiego, zaczynajac od muzyki, krotszy niz wlasny hujek, czyli cos kolo zera.
woodpecker from space
- nicram
Dzięki za informację. Będę trzymał się z daleka. :-) Dla mnie jednak kapela metalowa opiewająca bozię to jak musztarda z dżemem. Nie do przełknięcia.Joypi pisze:
Seventh Angel to świetna ekipa thrash metalowa z przełomu lat 80-90 opiewająca katolicyzm i takie podobne.
Wiesz, ja nie ufam prawicowcom. Skąd wiadomo, że nie udaje, że słucha metalu, a przyszedł tutaj, żeby na nas nakablować Panu Zero? A później masz wjazd na chatę o 6:00 i popełniasz samobójstwo...:-)Joypi pisze: Dlatego nie widzę problemu, by prawicowiec Pacjent słuchał Deicide, zawsze to chyba lepiej
all the monsters will break your heart
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Mam wyjebane tak na kościól jak i brudów, obserwuję więc z boku i mam kilogramy darmowej beki.Sybir pisze:Kol. wolff jak zwykle spolaryzowany.
Do kościoła zaś chadzam posłuchać muzyki lub np. schłodzić się gdy ostro przygrzewa, to zabronione? Na architekturze sakralnej również można zawiesić oko, zapewniam.
Polaryzacja? Raczej ciekawość jak to jest z tymi metalowcami na metalowym forum.
Jebać żuli.
- nicram
Cywilizacja w Europie ma coś wspólnego z Chrześcijaństwem? Myślałem, że Starożytni Grecy żyli przez Jeżuskiem? Cholera, chyba mnie źle uczono. Coś jednak pamiętam, że jak ta zaraza się rozprzestrzeniła, to nastał okres zwany ciemnym? Po tym mamy odrodzenie, z którym chrześcijańskie gówno musiało walczyć między innymi paląc na stosach co bardziej postępowych ludzi. Faktycznie pochodzenie cywilizacji zawdzięczamy kościołowi katolickiemu.Triceratops pisze:tylko ma pewnego rodzaju swiadomosc nt pochodzenia cywilizacji w Europie.
No mój apaszkowy potworze widzę w Tobie pewnego rodzaju rozdarcie. Nie chcesz żeby jebać kler, choć jest to wrzód i patologia? Właśnie, że wrzody trzeba wycinać a patologię tępić. Chciałbym Ci jakoś dodać otuchy, ale nie wiem jak. :-)Triceratops pisze: To smutne i troche zalosne, ze wiekszosc osob teoretycznie wyksztalonych demonstruje prymitywny ateizm oparty na jebaniu w kler, ktory oczywiscie jest wrzodem i patologia,
- nicram
Chyba tylko Pacjent, Triceps i ten upośledzony Bolek. :-)wolff pisze:Pytanie ilu jest tutaj obrońców kościoła skoro aż roi się od ponurych satanistów.
Nie miałem nic do gadania jak mnie chrzcili, ale z kobitą żyję nie po bożemu a dziecko nie ochrzczone...tak więc widzisz, wystarczy tylko chcieć. :-)wolff pisze: Pewnie każdy bez sakramentów a i dzieci na pewno nie ochrzczone a jeśli już to na ołtarzu rogatego :)
Tak właśnie. Jeżeli chodzi o mnie to tylko poważny kvlt. :-)wolff pisze: W końcu albo poważny kult albo zakłamanie i tanie pozerstwo.
No tak zapomniałem że przecież pan ksiądz tu na ziemi jest urzędnikiem i przedstawicielem pana boga tam w niebie. Dzięki za przypomnienie Triceportosie.
- nicram
HAHAHA. Bardzo dobry, żeby nie napisać, ZNAKOMITY post. :-)Nerwowy pisze:
- wolff
- rasowy masterfulowicz
To szacun w takim razie i powodzenia, jak mniemam każdy z prawdziwych kultowców ma takie samo podejście :)nicram pisze:Nie miałem nic do gadania jak mnie chrzcili, ale z kobitą żyję nie po bożemu a dziecko nie ochrzczone...tak więc widzisz, wystarczy tylko chcieć. :-)wolff pisze: Pewnie każdy bez sakramentów a i dzieci na pewno nie ochrzczone a jeśli już to na ołtarzu rogatego :)
No więc jest jedna osoba, jak to wygląda procentowo?
Pytam gdyż jeśli są tacy którzy traktują ten temat poważnie a na boku, gdy szatan nie widzi, chrzczą dzieci i chodzą na sumy lub poświęcić kabana i jajka to w mojej opinii takie zachowanie jest jeszcze bardziej żałosne niż śmiganie do katedry w koszulinie Deicide.
nicram pisze:Tak właśnie. Jeżeli chodzi o mnie to tylko poważny kvlt. :-)wolff pisze: W końcu albo poważny kult albo zakłamanie i tanie pozerstwo.
Jebać żuli.
- Triceratops
Wszyscy znamy te historie tak z grubsza ale to tylko z grubsza i nci wiecej. Wg Konencznego zyjemy teraz w cywilizacji zachodniej wywodzacej sie z cywilizacji lacinskiej, ktora jest oparta na greckiej filozofii, rzymskim prawie i chrzescijanskiej etyce, co mozna sobie sprawdzic nawet na szybko jezeli sie nie lubi czytac ksiazek https://pl.wikipedia.org/wiki/Cywilizac ... i%C5%84ska" onclick="window.open(this.href);return false;nicram pisze:Cywilizacja w Europie ma coś wspólnego z Chrześcijaństwem? Myślałem, że Starożytni Grecy żyli przez Jeżuskiem? Cholera, chyba mnie źle uczono. Coś jednak pamiętam, że jak ta zaraza się rozprzestrzeniła, to nastał okres zwany ciemnym? Po tym mamy odrodzenie, z którym chrześcijańskie gówno musiało walczyć między innymi paląc na stosach co bardziej postępowych ludzi. Faktycznie pochodzenie cywilizacji zawdzięczamy kościołowi katolickiemu.Triceratops pisze:tylko ma pewnego rodzaju swiadomosc nt pochodzenia cywilizacji w Europie.
Tak czy srak, czy sie to komus podoba (mi sie tez kiedys nie podobalo) czy nie, takie sa fakty. Mowie tu bez oceniania, bo co tu oceniac.
No chyba nie zrozumiales tego co napisalem, napisalem, ze kler, a wlasciwie jego zachowanie to patologia, wiec w czym masz problem? Kler jako szeroko rozumiana kasta kaplanska w niemal kazdej zinstytucjonalizowanej religii jest patologia i wypaczeniem jej zasad. Nie widze tu zadnej sprzecznosci. Napisalem, ze jedynie opieranie swojego ateizmu na podstawie czynow jakichs degeneratow jest plytkie i w zasadzie ludziom wyksztalconym nie przystoi.nicram pisze:[No mój apaszkowy potworze widzę w Tobie pewnego rodzaju rozdarcie. Nie chcesz żeby jebać kler, choć jest to wrzód i patologia? Właśnie, że wrzody trzeba wycinać a patologię tępić. Chciałbym Ci jakoś dodać otuchy, ale nie wiem jak. :-)Triceratops pisze: To smutne i troche zalosne, ze wiekszosc osob teoretycznie wyksztalonych demonstruje prymitywny ateizm oparty na jebaniu w kler, ktory oczywiscie jest wrzodem i patologia,
woodpecker from space
- Triceratops
Nie przypominam sobie zebym kiedykolwiek bronil kosciola jako takiego. No ale moze cos przeoczylem to licze, ze zacytujesz ;)nicram pisze:Chyba tylko Pacjent, Triceps i ten upośledzony Bolek. :-)wolff pisze:Pytanie ilu jest tutaj obrońców kościoła skoro aż roi się od ponurych satanistów.
Nie jest, przeciez kazdy kto czytal Pismo wie, ze (1 Tm 2:5) :Albowiem jeden jest Bog, jeden tez posrednik miedzy Bogiem a ludzmi, czlowiek Chrystus Jezus.535 pisze:No tak zapomniałem że przecież pan ksiądz tu na ziemi jest urzędnikiem i przedstawicielem pana boga tam w niebie. Dzięki za przypomnienie Triceportosie.
Ksiadz nie jest nikomu wierzacemu do niczego potrzebny.
woodpecker from space
Trochę tak zabrzmiało jakby był.
Ostatnio zmieniony 17-01-2019, 17:05 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.