POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

28-01-2019, 17:02

Obrazek

:-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

28-01-2019, 19:57

Hatefire pisze:Pierwsza ofiara walk frakcyjnych w Komitecie Centralnym Partii, zaraz zaczną zdjęcia retuszować ;-)
internety pol dnia krzycza, ze jutro jakies ciekawsze rzeczy na PiS maja sie ujawnic ;-)

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-01-2019, 22:22

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
COFFIN

28-01-2019, 22:31

Antoni go wydmuchał!:D
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
trup

28-01-2019, 23:50

COFFIN pisze:Antoni go wydmuchał!:D
Myślę, że nie raz...
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Hatefire

31-01-2019, 10:49

wp.pl pisze:
Jak ustaliła Wirtualna Polska, Prokuratura Krajowa złoży do Marszałka Sejmu wniosek o uchylenie immunitetu poselskiego Stefanowi Niesiołowskiemu. Polityk miał przyjmować korzyści majątkowe w zamian za załatwianie intratnych zleceń w państwowych instytucjach dla trzech biznesmenów. Poseł miał przyjmować łapówki w postaci usług seksualnych. Według śledczych, przez dwa lata - 29 razy.

Informację o uchyleniu immunitetu uzyskaliśmy w źródłach zbliżonych do Prokuratury Krajowej. W tej sprawie śledczy wydadzą dzisiaj komunikat. - Niesiołowski miał załatwiać trzem przedsiębiorcom intratne kontrakty w instytucjach państwowych. W zamian miał otrzymywać m.in. korzyści majątkowe w postaci usług seksualnych opłacanych przez biznesmenów. Agenci CBA dysponują materiałami operacyjnymi, na których występuje poseł Stefan Niesiołowski - mówi nam jeden ze śledczych znających kulisy sprawy.

- Takich usług seksualnych, z których skorzystał Niesiołowski, miało być 29. Proceder odbywał sie w mieszkaniu w Łodzi, należącym do biznesmenów. Do spotkań z kobietami dochodziło od stycznia 2013 roku do końca 2015 r. - mówi nam śledczy.

W podsłuchanych rozmowach biznesmeni mówią m.in. o "jurnym Stefanie". - Mówią, że zarwał łóżko i że teraz powinien korzystać z kanapy - mówi nam nasz informator. Usługi seksualne miały świadczyć opłacane przez biznesmenów prostytutki i jedna z pracownic łódzkich restauracji.

Bogdan W., Wojciech K. i Krzysztof K. - to oni w zamian za łapówki dla posła mieli otrzymać korzystne kontrakty i decyzje administracyjne w samorządzie łódzkim i innych instytucjach publicznych. Ich mieszkania zostały przeszukane, skonfiskowano również materiały, które będą dowodem w sprawie.

Do zatrzymań doszło w Łodzi i Konstantynowie Łódzkim - poinformował rzecznik CBA Temistokles Brodowski. Teraz trzech biznesmenów trafi do prokuratury krajowej w Łodzi, gdzie usłyszy zarzuty.

Co na to poseł Niesiołowski? Kiedy z nim rozmawialiśmy ok. 9 rano zaprzeczał, że ma związek ze sprawą. - Nie przyjmowałem żadnych łapówek, nie załatwiałem żadnych kontraktów - stanowczo zaprzecza Stefan Niesiołowski w rozmowie z Wirtualną Polską. - Chodzi o przykrycie medialnie sprawy taśm Kaczyńskiego. Nie mam żadnego związku z tą sprawą - dodaje.

Po 10-tej nie odbierał juz od nas telefonu.
Jeśli, to prawda, to upadek tego zetchaenowskiego ścierwa dostarczy mi dużo schadenfreude :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

31-01-2019, 11:26

jakby wziął walizkę szmalu, rozumiem..ale korzyści za ruchanie?:D
Heretyk

31-01-2019, 11:29

z nim coś zawsze było nie tak, a w ostatnich latach problem się tylko ewidentnie pogłębiał. chuj wie czy to wszystko prawda, ale ogólnie możemy tu mieć do czynienia z jakimiś himalajami hipokryzji
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

31-01-2019, 12:04

nagrobek pisze:jakby wziął walizkę szmalu, rozumiem..ale korzyści za ruchanie?:D
:D

To samo mi przeszło przez myśl, Stefan musi być w gruncie rzeczy nieśmiałym wrażliwcem.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Drone

31-01-2019, 12:28

Zapewne młodsi koledzy nie pamiętają, że kol. Stefan był już jednym z głównych bohaterów publikacji niejakiej Anastazji P. na początku lat 90, która - idąc za ciosem - wydała nawet płytę pt. "Oczy Stefana".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
COFFIN

31-01-2019, 12:33

Ja Stefana to jeszcze pamiętam z wojny z Big Cycem:D
Awatar użytkownika
Sybir

31-01-2019, 12:44

Czekam, co napisze na ten temat Urban :)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

31-01-2019, 13:06

COFFIN pisze:Ja Stefana to jeszcze pamiętam z wojny z Big Cycem:D
No i była wojna o "ZchN zbliża się", a dziś siedzą w tej samej niemalże ławce.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
COFFIN

31-01-2019, 13:15

Właśnie o tym pomyślałem. No i właśnie - Kukizowi ktoś w końcu w ryj napluł?"D Chyba jeszcze nie;-)
Awatar użytkownika
Ascetic

31-01-2019, 13:40

COFFIN pisze:Właśnie o tym pomyślałem. No i właśnie - Kukizowi ktoś w końcu w ryj napluł?"D Chyba jeszcze nie;-)
z Panem Pawłem to jest tak, że sam potrafi się zaorać. jakby za dużo mówi. nawet jak go nie pytają.

(że) tylko wspomnę piątkowo-fejsbukowe ekscesy, albo przedwczorajsze niewymuszone (choć kto wie) klakierowanie pis-okracji. zamiast postępować według starożytnej zasady, że się niewpierd... pomiędzy wódkę za zakąskę, to nie byłby sobą jakby nie wyszedł z tym:

https://dorzeczy.pl/kraj/91754/Mial-byc ... kiego.html" onclick="window.open(this.href);return false;

a przecież:

a/ nikt go nie pytał

b/ jego główny przekaz to, jesteśmy alternatywą* dla PO i PiS. to po kiego się kłania Panu Jarosławowi?

a co do stefka. sprawa klarowna, że trzeba przykryć na tyle dużą rzecz, że będzie wesoło. zobaczymy co tam jurny-setfek nawywijał ;-0

* bardziej adekwatnie: alternatywą dla POPis
Poro
Awatar użytkownika
COFFIN

31-01-2019, 14:02

Ascetic pisze:
z Panem Pawłem to jest tak, że sam potrafi się zaorać.
To ja wiem, że potrafi. Ale jeszcze, jako tylko artysta sam prosił, żeby mu napluć w ryj, jeśli zostanie politykiem, więc dziwne, że nikt tego jeszcze nie zrobił;)
Awatar użytkownika
uglak

31-01-2019, 14:11

Ascetic pisze:b/ jego główny przekaz to, jesteśmy alternatywą* dla PO i PiS. to po kiego się kłania Panu Jarosławowi?
tego typu dzialania sa akurat zrozumiale. Kukiz i Razem nie chca byc przystawkami dla dwoch najwiekszych partii, wiec musza krzyczec nawet niepytani. raz w jedna, raz w druga strone - byle sie pokazac, bo dryfujemy powoli w strone duopolu partyjnego.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sybir

31-01-2019, 14:40

Wpis z fb, który mnie zainspirował, zniknął - ale zostało mi to:

Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

31-01-2019, 15:21

Hatefire pisze:
wp.pl pisze:
Jak ustaliła Wirtualna Polska, Prokuratura Krajowa złoży do Marszałka Sejmu wniosek o uchylenie immunitetu poselskiego Stefanowi Niesiołowskiemu. Polityk miał przyjmować korzyści majątkowe w zamian za załatwianie intratnych zleceń w państwowych instytucjach dla trzech biznesmenów. Poseł miał przyjmować łapówki w postaci usług seksualnych. Według śledczych, przez dwa lata - 29 razy.

Informację o uchyleniu immunitetu uzyskaliśmy w źródłach zbliżonych do Prokuratury Krajowej. W tej sprawie śledczy wydadzą dzisiaj komunikat. - Niesiołowski miał załatwiać trzem przedsiębiorcom intratne kontrakty w instytucjach państwowych. W zamian miał otrzymywać m.in. korzyści majątkowe w postaci usług seksualnych opłacanych przez biznesmenów. Agenci CBA dysponują materiałami operacyjnymi, na których występuje poseł Stefan Niesiołowski - mówi nam jeden ze śledczych znających kulisy sprawy.

- Takich usług seksualnych, z których skorzystał Niesiołowski, miało być 29. Proceder odbywał sie w mieszkaniu w Łodzi, należącym do biznesmenów. Do spotkań z kobietami dochodziło od stycznia 2013 roku do końca 2015 r. - mówi nam śledczy.

W podsłuchanych rozmowach biznesmeni mówią m.in. o "jurnym Stefanie". - Mówią, że zarwał łóżko i że teraz powinien korzystać z kanapy - mówi nam nasz informator. Usługi seksualne miały świadczyć opłacane przez biznesmenów prostytutki i jedna z pracownic łódzkich restauracji.

Bogdan W., Wojciech K. i Krzysztof K. - to oni w zamian za łapówki dla posła mieli otrzymać korzystne kontrakty i decyzje administracyjne w samorządzie łódzkim i innych instytucjach publicznych. Ich mieszkania zostały przeszukane, skonfiskowano również materiały, które będą dowodem w sprawie.

Do zatrzymań doszło w Łodzi i Konstantynowie Łódzkim - poinformował rzecznik CBA Temistokles Brodowski. Teraz trzech biznesmenów trafi do prokuratury krajowej w Łodzi, gdzie usłyszy zarzuty.

Co na to poseł Niesiołowski? Kiedy z nim rozmawialiśmy ok. 9 rano zaprzeczał, że ma związek ze sprawą. - Nie przyjmowałem żadnych łapówek, nie załatwiałem żadnych kontraktów - stanowczo zaprzecza Stefan Niesiołowski w rozmowie z Wirtualną Polską. - Chodzi o przykrycie medialnie sprawy taśm Kaczyńskiego. Nie mam żadnego związku z tą sprawą - dodaje.

Po 10-tej nie odbierał juz od nas telefonu.
Jeśli, to prawda, to upadek tego zetchaenowskiego ścierwa dostarczy mi dużo schadenfreude :-D
Świetna wiadomość. Oby skończył pod celą. Zresztą jeżeli są twarde dowody to skończy. Mściwy kurdupel mu nie daruje. Jeszcze przydałaby się do kompletu ta druga kurwa i byłoby pięknie. Aż sobie odświeżę wspomniany już wyżej Big Cyc. Minęło tyle lat, a tekst nieprawdopodobnie aktualny.
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

31-01-2019, 16:28

Na pocieszenie szczaw i mirabelki.
Jebać żuli.
ODPOWIEDZ