SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dzik
- zahartowany metalizator
Re: SATYRICON
^interesujące wieści.
A zdjęcie pochodzi z genialnej sesji zdjęciowej. Satyr wygląda jak zgniłe jabłko, jak ktoś kiedyś napisał.
A zdjęcie pochodzi z genialnej sesji zdjęciowej. Satyr wygląda jak zgniłe jabłko, jak ktoś kiedyś napisał.
dobry kościół to kościół spalony
- Deathhammer66
- w mackach Zła
O zesz kurwa. Jedna z najlepszych plyt w historii bm w calosci! Ciekawe czy starczy werwy zeby odegrac to z taka pasja jak na cd, przeciez niektore partie sa tam tak intensywne ze leb odpada.
- Nerwowy
Tak jak z założenia hejtuję koncept odgrywania starych, klasycznych materiałów w całości na koncertach jako odcinanie kuponów od dawno minionych czasów świetności to akurat płyty tej z chęcią bym posłuchał w tym wydaniu z racji oczywistego faktu, że najlepsza, najbardziej radykalna muzyka jaką ten zespół kiedykolwiek nagrał.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
:O
Usłyszeć całą Rebel Extravaganza na żywo i umrzeć...
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ggfh
- weteran forumowych bitew
Deathhammer66 pisze:O zesz kurwa. Jedna z najlepszych plyt w historii bm w calosci! Ciekawe czy starczy werwy zeby odegrac to z taka pasja jak na cd, przeciez niektore partie sa tam tak intensywne ze leb odpada.
The Scorn Torrent na dobicie publicznosci na gdanskim Helliad Fest 2019 ?
- TheDude
Ale przed ostatnim tchnieniem jeszcze Thorns i narka :)Sybir pisze::O
- Stoigniew
grali całe "Nemesis..." i nas ominęli, oby tym razem tak nie było....
i jeśli już to proszę kilka miast a nie tylko waszafka....
- Nerwowy
Stoigniew pisze:grali całe "Nemesis..." i nas ominęli
Widać z jakiegoś, nieznanego powodu postanowili nas oszczędzić.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Medard
Dużo hejtu się wylało, że Phoenix to już nie jest true black metal i takie tam zgryźliwe teksty, że tylko batushka teraz się liczy. A sala w klubie ostatnio była zapełniona max na 2/3.Nerwowy pisze:Stoigniew pisze:grali całe "Nemesis..." i nas ominęli
Widać z jakiegoś, nieznanego powodu postanowili nas oszczędzić.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Stoigniew
^te 2/3 sali to odnośnie babuszki czy satyricona ?
bo ja tylko przypomnę że ostatnia wizyta Satyra w Krakowie była sold out na jakieś dwa-trzy tygodnie przed koncertem.
bo ja tylko przypomnę że ostatnia wizyta Satyra w Krakowie była sold out na jakieś dwa-trzy tygodnie przed koncertem.
- uglak
ostatnio Satyricon byl wyprzedany, ale tylko na dzien koncertem, a nie na tygodnie. poza tym grali wtedy w duuuzo mniejszym Kwadracie zamiast w Studio. nie pamietam pojemnosci Studio przed przebudowa, ale to dobre 2x wiekszy klub od Kwadratu, wiec jednak popularnosc - przynajmniej u nas - im mocno spada.
Guilty of being right
- Medard
Piszę o Progresji, to trochę większy klub.Stoigniew pisze:^te 2/3 sali to odnośnie babuszki czy satyricona ?
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ggfh
wg firmowego fb zagraja w gdyni w sierpniuStoigniew pisze:grali całe "Nemesis..." i nas ominęli, oby tym razem tak nie było....
- uglak
Re:
jestes nie na czasie - po Age of Nero wydali juz dwie, a nie jedna ;-)Skaut pisze:wybaczam im średnią ostatnią płytę, ale nawet ona deklasuje 90% blackmetalowego podwórka, a Rebelkę z zajebistą chęcią posłucham jeszcze raz na żywo
Guilty of being right
- Only_True_Believers
Dla mnie Deep Calleth Upon Deep to najlepsza płyta od czasu mocno przereklamowanego tutaj Rebel Extravaganza. Poprzednie płyty było bardzo nierówne.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- ozob
Po premierze bardzo mi podeszla. Pozniej gdy wlaczylem po jakims czasie myslalem, ze zdechne z nudow. Ciekawe jak bedzie nastepnym razem, ale nie mam ochoty poki co sprawdzac.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Anzhelmoo
To oczywiste, choć ja bym zaczął odliczanie od Volcano, które też całkiem fajny klimat budowało. Jestem przekonany, że minie 10/15 lat i wszyscy wynurzą się ze swoich nor z tekstami: "O dziwo nawet dobry ten album (DCUD)". Bo na tle dyskografii prezentuje się naprawdę dobrze - to, że Rebel najlepsze już ustalone. Ale co dalej? Wioskowe Nemesis Divina i Shadowthrone, gdzie więcej na nich sentymentu, w pewnym sensie przełomowe Now Diabolical, czy popowe self-titled?Only_True_Believers pisze:Dla mnie Deep Calleth Upon Deep to najlepsza płyta od czasu mocno przereklamowanego tutaj Rebel Extravaganza. Poprzednie płyty było bardzo nierówne.
Myślę, że błędne i być może uprzedzone postrzeganie Deep Calleth Upon Deep wynika z osobistych urazów do Satyriconu z okresu st, czy Age of Nero. A prawda jest taka, że temu albumowi równie daleko do Rebel Extravaganza, co wspomnianych. Gdy wychodził, pojawiały się opinie, iż to może być ostatni. Szczerze powiedziawszy nawet bym się cieszył, nie sądzę, by kiedykolwiek nagrali coś lepszego. Idealne domknięcie i podsumowanie ich dyskografii. Ale przede wszystkim słychać, że nie jest to tylko kolejny kloc-pretekst, by ruszyć w trasę, ale coś co rzeczywiście jest szczere. I wolę słuchać takich albumów, niż "pseudo-powrotnych". A czy ktoś to zaklasyfikuje jako black metal, heavy metal, hard rock, disco-polo, to mi różnicy nie robi.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
535
[youtube][/youtube]
Przyznaję, że to nawet logiczne, szczególnie tutaj na tym forum. Najpierw rockowe granie z pazurem nazywacie black metalem, a potem wam się Gorgoroth w blackmetalowej pierwszej lidze nie mieści.
Przyznaję, że to nawet logiczne, szczególnie tutaj na tym forum. Najpierw rockowe granie z pazurem nazywacie black metalem, a potem wam się Gorgoroth w blackmetalowej pierwszej lidze nie mieści.