Najlepsza metalowa plyta XXI wieku.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Najlepsza metalowa plyta XXI wieku.
Ten monotheist mnie drodze dziwi. Bardzo dobra płyta ale najlepsza?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Coś by się znalazło...Triceratops pisze:1.wiele innych
2.cos by sie znalazlo
3. calkiem sporo jeszcze
4.plus jeszcze kilka niewymienionych
5. no i te niewymienione ale wartosciowe
6. te, o ktorych zapomnialem ale sa
To chyba na tyle, lista jest kompletna cos pominalem
Black:
Satyricon - Deep Calleth Upon Deep/Volcano
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Mózg rozjebany, jesteś bezlitosny...;)Triceratops pisze:1.wiele innych
2.cos by sie znalazlo
3. calkiem sporo jeszcze
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Medard
Fakt, że przez 18 nowego tysiąclecia jest mniej wybitnych płyt, niż było w jednym roku 1989,Triceratops pisze:1.wiele innych
2.cos by sie znalazlo
3. calkiem sporo jeszcze
porównuję tylko oba założone tematy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Może potrzeba więcej czasu by docenić krążki, które teraz mówimy że są bardzo dobre, a po dwudziestu kolejnych latach okaże się, że miały decydujący wpływ na jakiś nurt czy gatunek?
- ultravox
Mnie też, nawet w pierwszej setce bym jej pewnie nie wymienił ;) Dobra płyta, ale "Morbid Tales" to to nie jest.maciek z klanu pisze:Ten monotheist mnie drodze dziwi. Bardzo dobra płyta ale najlepsza?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Kwestia gustu (ja jej nawet raz nie słyszałem) temat oczywiście należy traktować z solidnym przymrużeniem oka wszak typów jest i będzie przybywało. Z drugiej strony przynajmniej coś się dzieje, co prawda nie jest to wojna lecz lepszy rydz niż nic :)
Jebać żuli.
Chuja się znacie. Panowie.ultravox pisze:Mnie też, nawet w pierwszej setce bym jej pewnie nie wymienił ;) Dobra płyta, ale "Morbid Tales" to to nie jest.maciek z klanu pisze:Ten monotheist mnie drodze dziwi. Bardzo dobra płyta ale najlepsza?
- Medard
Dokładam płyty, które nie są kandydatami do zwycięstwa, ale w pierwszej 30 u mnie są:
Woods of ypres
Green Album oraz Grey Skies & electric light
Woods of ypres
Green Album oraz Grey Skies & electric light
Die Welt ist meine Vorstellung.
- smooker
- w mackach Zła
To prawda.535 pisze:Chuja się znacie. Panowie.ultravox pisze:Mnie też, nawet w pierwszej setce bym jej pewnie nie wymienił ;) Dobra płyta, ale "Morbid Tales" to to nie jest.maciek z klanu pisze:Ten monotheist mnie drodze dziwi. Bardzo dobra płyta ale najlepsza?
-
Monotheist to jebana potęga, aczkolwiek powiedzmy, ze staram sie jakoś tam zrozumieć tych, którym nie do końca ona pasuje.
jeśli o mnie chodzi to zapomniałem o przezajebistej Tempo of the Damned, Plague Angel, Macabre Eternal i World Painted Blood
a co do tego, ze "kolejny temat beka" - no może, nikt nie twierdzi że trzeba, do tego podchodzić śmiertelnie poważnie. ja takie tematy np bardzo lubię. a dwa, na pewno lepszy niż jakieś konfrontacje między Luckiem a Wolffem, którymi niektórzy są zachwyceni, albo spieranie się o jakieś "ligi" w metalu czy też komentowanie tysięcznej fotki gołego nergala
jeśli o mnie chodzi to zapomniałem o przezajebistej Tempo of the Damned, Plague Angel, Macabre Eternal i World Painted Blood
a co do tego, ze "kolejny temat beka" - no może, nikt nie twierdzi że trzeba, do tego podchodzić śmiertelnie poważnie. ja takie tematy np bardzo lubię. a dwa, na pewno lepszy niż jakieś konfrontacje między Luckiem a Wolffem, którymi niektórzy są zachwyceni, albo spieranie się o jakieś "ligi" w metalu czy też komentowanie tysięcznej fotki gołego nergala
- Triceratops
Tempo niestety sie zestarzalo, jest mocno nierowne. Duzo lepiej sie bronia Exhibity, zwlaszcza pierwszy.
Co do Monotheist, hmm, pogonilem to w cholere, wyglada na to, ze metal nowego tysiaclecia jest o pizde wytluc.
No nie liczac oczywiscie ANTHRAX
A dyskusje lucek vs wolf po stokroc ciekawsze, przynajmniej nauczylem sie nowych przeklenstw.
Co do Monotheist, hmm, pogonilem to w cholere, wyglada na to, ze metal nowego tysiaclecia jest o pizde wytluc.
A dyskusje lucek vs wolf po stokroc ciekawsze, przynajmniej nauczylem sie nowych przeklenstw.
woodpecker from space
-
ja właśnie, jako totalny oldschoolowiec, jestem pozytywnie zaskoczony tym, ile mimo wszystko wyszło zajebistych płyt w tym gatunku w ostatnich kilkunastu latach. opowieści o tym, że metal zdycha, albo już zdechł, można spokojnie włożyć między bajki. co oczywiście nie zmienia faktu, że lata 80 i początek 90 to był absolutnie złoty okres dla tej muzykiTriceratops pisze:Tempo niestety sie zestarzalo, jest mocno nierowne. Duzo lepiej sie bronia Exhibity, zwlaszcza pierwszy.
- Żułek
ja bym dodał

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- smooker
- w mackach Zła
Dziwne teorie wygłaszasz, nie zgadzam się z niczym:DTriceratops pisze:Tempo niestety sie zestarzalo, jest mocno nierowne. Duzo lepiej sie bronia Exhibity, zwlaszcza pierwszy.
- ozob
Tez wlasnie jakis czas temu bylem przekonany, ze metal w XXI wieku zdechl, ale prawda jest taka, ze w tych niemal 2 dekadach jest kupa dobrej muzyki.Heretyk pisze:ja właśnie, jako totalny oldschoolowiec, jestem pozytywnie zaskoczony tym, ile mimo wszystko wyszło zajebistych płyt w tym gatunku w ostatnich kilkunastu latach. opowieści o tym, że metal zdycha, albo już zdechł, można spokojnie włożyć między bajki. co oczywiście nie zmienia faktu, że lata 80 i początek 90 to był absolutnie złoty okres dla tej muzyki
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
To jest takie poklepywanie się po pleckach, a może nawet niżej. Fakty są jednoznaczne. Liczy się tylko jedna płyta. Resztę można sobie wsadzić w d... Album zadebiutował na 1. miejscu listy Billboard 200 w Stanach Zjednoczonych sprzedając się w nakładzie 291 tys. egzemplarzy w przeciągu tygodnia od dnia premiery. Ponadto, album trafił na 1. miejsce list przebojów, m.in. w Szwecji, Norwegii, Nowej Zelandii, Australii, Austrii i Finlandii. Album w 2017 roku uzyskał status platynowej płyty w Stanach Zjednoczonych za sprzedaż miliona egzemplarzy.

-
With Hearts Toward None, Anareta, A Merging to the Boundless, Salvation, Belus/Fallen
I tak pewnie co dzień mi się przypomni parę nowych pozycji aż uzbieram nie 10 tylko 50. jest dobrze
I tak pewnie co dzień mi się przypomni parę nowych pozycji aż uzbieram nie 10 tylko 50. jest dobrze
- Triceratops
No racjaozob pisze:w tych niemal 2 dekadach jest kupa
woodpecker from space
- ozob
Bez przesady. Nikt kola na nowo nie wymysli.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.