SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dzik
- zahartowany metalizator
Re: SATYRICON
Każda płyta Satyricon jest znakomita. I chuj mnie obchodzi, czy to black metal, czy co innego.
dobry kościół to kościół spalony
- ozob
Od "The Age of Nero" w gore szczerze powatpiewam.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
rozpierdala mnie to ciągłe narzekanie, ze to już nie black metal, w związku z czym - gówno. no może i nie black, chuj mnie to obchodzi, kiedy muzyka jest albo znakomita (ND), albo bardzo dobra (TAON), albo po prostu całkiem przyzwoita (dwie ostatnie).
- maciek z klanu
Ostatnia to spadek formy. Przy taon czy nd nie istnieje
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Heretyk
spadek tak, ewidentnie, ale nie aż tak dramatyczny
- ultravox
Ostatnie płyty Gorgoroth z tymi fragmentami parodiującymi Dissection to nawet w trzeciej lidze BM się chyba nie mieszczą :)535 pisze:[youtube][/youtube]
Przyznaję, że to nawet logiczne, szczególnie tutaj na tym forum. Najpierw rockowe granie z pazurem nazywacie black metalem, a potem wam się Gorgoroth w blackmetalowej pierwszej lidze nie mieści.
-
Scorn
- postuje jak opętany!
Z płyt po Rebel Extravaganza wciąż najlepiej robi mi Volcano. Same świetne kawałki, z Black Lava na czele. Chciałbym, żeby częściej zapuszczali się w takie transowe rejony.
Ostatnia dobra, zwyżka po dość słabym Satyricon.
Ostatnia dobra, zwyżka po dość słabym Satyricon.
heykvísl og ofn
-
535
Dziwna nadinterpretacja. Mnie z kolei rozpierdala siłowe wciskanie Satyricon do wora z black metalem i sugerowanie że kapela nie uprawiająca tego gatunku rozdaje w nim karty. Konsekwencja godna tego forum.Heretyk pisze:rozpierdala mnie to ciągłe narzekanie, ze to już nie black metal, w związku z czym - gówno. no może i nie black, chuj mnie to obchodzi, kiedy muzyka jest albo znakomita (ND), albo bardzo dobra (TAON), albo po prostu całkiem przyzwoita (dwie ostatnie).
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A to znowu trwa jakas walka o czystosc wora zwanego black metalem i myslenie szufladkami? Myslalem, ze wszystko sie rozwija a nie cofa. Uscislijmy zatem, czy to techniczny black metal czy tez moze satanistyczny, czy tez grim, unholy&frostbitten. To wazne, w ktorym worze rozdaja karty, bo moze to wplynac na samopoczucie niektorych osob.
Ostatnio zmieniony 06-02-2019, 18:41 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
-
Arisowicz
- w mackach Zła
mnie najbardziej rozpierdala to, że są ludzie, którzy najwyżej cenią pierwsze trzy płyty.Heretyk pisze:rozpierdala mnie to ciągłe narzekanie, ze to już nie black metal, w związku z czym - gówno. no może i nie black, chuj mnie to obchodzi, kiedy muzyka jest albo znakomita (ND), albo bardzo dobra (TAON), albo po prostu całkiem przyzwoita (dwie ostatnie).
-
byrgh
Toć przeca wiadome, że Satyricon to goa trance. Że też kogoś to dziwi.
-
535
Nie wiem jak dla innych ale dla mnie czysty worek to podstawa .Rozumiem jednak że nieskrępowany dostęp do łazienki to nadal jest w tym kraju luksus.Triceratops pisze:A to znowu trwa jakas walka o czystosc wora zwanego black metalem i myslenie szufladkami? Myslalem, ze wszystko sie rozwija a nie cofa. Uscislijmy zatem, czy to techniczny black metal czy tez moze satanistyczny, czy tez grim, unholy&frostbitten. To wazne, w ktorym worze rozdaja karty, bo moze to wplynac na samopoczucie niektorych osob.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Najgorsze co moze byc, to czysty worek a ciagle black. Nie doszorujesz, tylko wybielanie pozostaje.
woodpecker from space
-
byrgh
Co to za dzisiejszy metal, co ciągle jest przed swoim pierwszym wybielaniem.
- Stoigniew
a mnie najbardziej dziwi to że kogoś to dziwi.Arisowicz pisze:mnie najbardziej rozpierdala to, że są ludzie, którzy najwyżej cenią pierwsze trzy płyty.Heretyk pisze:rozpierdala mnie to ciągłe narzekanie, ze to już nie black metal, w związku z czym - gówno. no może i nie black, chuj mnie to obchodzi, kiedy muzyka jest albo znakomita (ND), albo bardzo dobra (TAON), albo po prostu całkiem przyzwoita (dwie ostatnie).
i nie trzy pierwsze, a cztery pierwsze :)
- dzik
To sobie wątp. Ja tam swoje wiem, a Ty się po prostu nie znasz.ozob pisze:Od "The Age of Nero" w gore szczerze powatpiewam.
dobry kościół to kościół spalony
- Skaut
otóż to, serious businessTriceratops pisze:A to znowu trwa jakas walka o czystosc wora zwanego black metalem i myslenie szufladkami? Myslalem, ze wszystko sie rozwija a nie cofa. Uscislijmy zatem, czy to techniczny black metal czy tez moze satanistyczny, czy tez grim, unholy&frostbitten. To wazne, w ktorym worze rozdaja karty, bo moze to wplynac na samopoczucie niektorych osob.
Coś tam było! Człowiek!
- TheDude
A jeśli ktoś słucha tego co mu się podoba a nie tego co inni każą i co modne to dobrze czy źle ? :)