Musiałem założyć ten temat. Słucham tej kapeli od prawie 2 tygodni. Trafiłem przypadkiem. Popatrzyłem na zdjęcie kapeli - jakiś black metal. Patrzę dalej - stany zrobaczone. Mają kilka dobrych kapel BM, ale jednak nie z tego słyną. W końcu czas na muzykę, którą sam zespół określa jako black/death. Odpalam płytę i... zaczęło się. Połączenie death metalu (głównie), ale nie gruzowatego, nie w klimatach typu Incantation tylko rasowego, technicznego, brutalnego death metalu prosto z Florydy z black metalem (głównie wokalnie). Ciekawe doświadczenie, tym bardziej, że sama muzyka brzmi jakby kapela miała już za sobą przynajmniej dwa albumy.
Tymczasem w 2016 zespół wydał swój debiut "Karmic Execution", a ja trafiłem na nich dzięki EPce z 2018 roku "Negative Construct".
Kawałek z debiutu:
[youtube][/youtube]
Tutaj można sprawdzić zawartość EPki. Ja zostałem rozjebany w drobny mak.
https://ledbyserpents.bandcamp.com/albu ... nstruct-ep
LED BY SERPENTS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Re: LED BY SERPENTS
Całkiem niezłe. Tego blacku to tu niewiele. Bardziej grzanie w stylu Nile, bez Egiptów i Sumerów naturalnie.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kawałek z yt przypomniał mi bogów z Limbonic Art. Bardzo mi się podoba. Epkę przesłuchałem w całości i faktycznie więcej w niej death metalu, ale mam wrażenie, że jest dość nierówna. Animated Spiritless i Pandemonium absolutnie wybijające się numery. Pozostałe średnie. Produkcja niestety tragiczna.
all the monsters will break your heart
-
- w mackach Zła
nicram pisze:Kawałek z yt przypomniał mi bogów z Limbonic Art. Bardzo mi się podoba. Epkę przesłuchałem w całości i faktycznie więcej w niej death metalu, ale mam wrażenie, że jest dość nierówna. Animated Spiritless i Pandemonium absolutnie wybijające się numery. Pozostałe średnie. Produkcja niestety tragiczna.
Produkcja rzeczywiście nie do końca oddaje całkowity potencjał materiału. Jednak są tu zwolnienia tak mocno kojarzące mi się z Mortician, że po wielu już odsłuchach przestałem zwracać uwagę na mankamenty. Goście są dopiero po debiucie, a ta EPa mnie mocno zaciekawiła więc będę wypatrywał kolejnego albumu. Taki death metal mi pasuje najbardziej, a te elementy black są oszczędne jednak te proporcje mi odpowiadają. EPa leci po raz kolejny.