kolekcjonerska emerytura czyli wesołe jest życie staruszka
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: kolekcjonerska emerytura czyli wesołe jest życie starusz
Dorzucę ze swojej strony, że właśnie nabyłem kolumny B&W 603 plus kable AudioQuest Rocket 22. Wzmacniacz bez zmian, czyli Denon 1500. Wiem, że trudno w to uwierzyć (piszę do niewierzących), ale kable też grają. Dopiero na tych kablach Metallica czy Morbid Angel nabrały mocy i pełnego brzmienia. Wcześniej słuchałem na kablach o połowę tańszych - Rocket 11 i dźwięk był ostry, wręcz niestrawny. Jak tylko poprosiłem o lepsze kable, sprzedawca od razu powiedział - pan je kupi i tak się stało. Ktoś może napisać, że mam omamy, ale byłem z bratem i on też słyszał różnicę ;)
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- w mackach Zła
Niestety ten egzemplarz na pewno do mnie nie trafi .IMP-|-OUS pisze:https://www.ebay.pl/itm/Bathory-Yellow- ... :rk:1:pf:0" onclick="window.open(this.href);return false;AdrianSmith pisze:Panie Marcinie :-) zamówione w Pańskim distro analogi nie załapują się jeszcze na moją emeryturę :-)
Za chwilę ruszam z tematem . Ale może to być ostatnie " takie zamówienie " .Zapewne na pewno rzucę się na Yellow Goat jeśli tylko takową zechcesz sprzedać. Po drogiej ale w granicach zdrowego rozsądku.
Albo takie Graf Spee , też na mój zakup możesz liczyć
Zaskórniaki do końca kwietnia zabukowane . A możliwość zwiększenia budżetu raczej nie wchodzi w tym czasie w rachubę.
Cena też mało przystępna . Muszę się mentalnie przestawić do tych szalonych cen .
Kiedyś obiecałem sobie że nie przekroczę kwoty 1000€
Dziś żeby kupić coś z mojej want listy musiałbym tą moją deklarację poważnie zmienić :-)
-
- w mackach Zła
Z racji iż nie będę kasy wydawał na płyty ( mam nadzieję że się uda ) po niejakim czasie powstaną u mnie zaskórniacze rezerwy :-) . Może nie w tym roku ( kontynuacja remontu w chałupie ) ale już w przyszłym powinienem jakiś grosz na swoje przyjemnostki odłożyć ( przyjmuję że koniunktura w branży nie będzie do dupy ) .
Stąd moja myśl na wymianę wysłużonych już grajków . Kwoty podane przez Satyrosa lekko mnie podłamały . 30 tysi kwota powiedzmy wywoławcza
Stąd moja myśl na wymianę wysłużonych już grajków . Kwoty podane przez Satyrosa lekko mnie podłamały . 30 tysi kwota powiedzmy wywoławcza
Nie łam się. Sprzedasz kilka płyt i wystarczy.
-
- w mackach Zła
Nie ma takiej możliwości .535 pisze:Nie łam się. Sprzedasz kilka płyt i wystarczy.
-
- w mackach Zła
Chroniczny brak czasu nie pozwala mi na wpisanie kolejnych " literek " , jest chwila to może teraz coś się uda
" D " dobra literka - sporo na nią fajnych kapel
DARK HALF- REBORN
DEAD BALLERINAS - SOME
DETENTE - RACOGNIZE NO AUTHORITY
DAWN OF DREAMS - SILENT ENDLESS NOTHING
DEPRESION - MINT GATE
DEATHCULT- SODOMY / REPULSIVE....
DEHYDRATED - IDEAS
DAKTAL - THE CHOSAN
DENET - TERRESTRAIL DYING
DESECRATION - TIME OF DEATH
DEATHBLOW - MEANLESS PROPAGANDA
tyle...
" D " dobra literka - sporo na nią fajnych kapel
DARK HALF- REBORN
DEAD BALLERINAS - SOME
DETENTE - RACOGNIZE NO AUTHORITY
DAWN OF DREAMS - SILENT ENDLESS NOTHING
DEPRESION - MINT GATE
DEATHCULT- SODOMY / REPULSIVE....
DEHYDRATED - IDEAS
DAKTAL - THE CHOSAN
DENET - TERRESTRAIL DYING
DESECRATION - TIME OF DEATH
DEATHBLOW - MEANLESS PROPAGANDA
tyle...
-
- rasowy masterfulowicz
Ponoć jest w Warszawie gość, który słucha tylko trzech płyt na swoim sprzęcie za kolosalną kasę, bo tylko te trzy płyty są wystarczająco dobrze nagrane. Oczywiście nie jest to żaden metal, prędzej jazz lub klasyka. Być może to miejska legenda, ale znając audiofili nie jest to wykluczone.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Słuchają czesto dla jakości samego dźwięku.mistrzsardu pisze:Ponoć jest w Warszawie gość, który słucha tylko trzech płyt na swoim sprzęcie za kolosalną kasę, bo tylko te trzy płyty są wystarczająco dobrze nagrane. Oczywiście nie jest to żaden metal, prędzej jazz lub klasyka. Być może to miejska legenda, ale znając audiofili nie jest to wykluczone.
Słyszałem legendę o dawnym pracowniku, teraz emerycie, że słuchał samej rozmowy telefonicznej nagranej
w świetnej jakości. Może to żart, a może prawda.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- maciek z klanu
A ja kiedyś słyszałem o czarnej wołdze bez klamek ale nie wiem czy to prawda
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Ja słyszałem że piwo to nie alkohol tylko betonowy vinyl.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Medard
Zaśmiecasz temat.maciek z klanu pisze:A ja kiedyś słyszałem o czarnej wołdze bez klamek ale nie wiem czy to prawda
Piszę o jakimś przypadku sprzed 30 lat, gdy było trudno w kraju o dobry sprzęt. Dla audiofila ważniejsza jest jakość dźwięku od tego, co to za muzyka, więc trochę rozumiem tamtą radochę, gdy wreszcie można było posłuchać w dobrej jakości.
Pamiętam swoją radochę, gdy ojciec kumpla kupił sobie nowy wzmacniacz,
a my sobie graliśmy na starym rzęchu.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Cieszę się, że częściej wpadasz. Czyżby nowa płyta Ulver, czy jednak pakistański pracodawca poluzował nieco kierat?[V] pisze:Ja słyszałem że piwo to nie alkohol tylko betonowy vinyl.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pamietam, ze kiedys parenascie lat temu na gielde muzyczna w szkole podstawowej w lodzi przylazil jakis audiofil, ktory sluchal wylacznie jakichs piesni zydowskich,mistrzsardu pisze:Ponoć jest w Warszawie gość, który słucha tylko trzech płyt na swoim sprzęcie za kolosalną kasę, bo tylko te trzy płyty są wystarczająco dobrze nagrane. Oczywiście nie jest to żaden metal, prędzej jazz lub klasyka. Być może to miejska legenda, ale znając audiofili nie jest to wykluczone.
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
Jakiś widzewiak pewnie, u nich to normalne :-/Triceratops pisze:Pamietam, ze kiedys parenascie lat temu na gielde muzyczna w szkole podstawowej w lodzi przylazil jakis audiofil, ktory sluchal wylacznie jakichs piesni zydowskich,mistrzsardu pisze:Ponoć jest w Warszawie gość, który słucha tylko trzech płyt na swoim sprzęcie za kolosalną kasę, bo tylko te trzy płyty są wystarczająco dobrze nagrane. Oczywiście nie jest to żaden metal, prędzej jazz lub klasyka. Być może to miejska legenda, ale znając audiofili nie jest to wykluczone.
W sali gimnastycznej. Jakbyś tam był.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
- w mackach Zła
A to ich hymn . Trza przyznać że nieźle śpiewają
- Ubzdur
- w mackach Zła
Dzisiaj się po południu wybrali na miasto, było ich po kilkaset facetów i kobiet. One ładne, oni jacyś tacy ciapaci, tylko mycki ich odróżniały od innych ludzi z ich geograficznych rejonów. Oczywiście płcie osobno wycieczkowaly. Ja dziś niemal w mordę dostałem od dresa (jakiś na dopalaczach łapami wywijał), to tym bardziej jestem ciekaw, czy porządnego jakiegoś aktu antysemitzymu się nie doczekali. Śródmieście to już jednak ŁKS, no nie?AdrianSmith pisze:A to ich hymn . Trza przyznać że nieźle śpiewają
-
- w mackach Zła
Zduńska Wola i Łęczyca to widzewa klub kibica :-)
A tak na poważnie rozpleniło się to dziadostwo , Polesie - nasze , Bałuty - fifty fifty , Górna 60 ( a może nawet więcej) widzewiaki , widzew - wiadomo . A ze Śródmieściem ma tak że na tej samej ulicy jedna brama nasza a druga ich .Ale mimo tego uważam że 70% Śródmieścia to my .
Dwa największe blokowiska Teofilów i Retkinia my . Oni mogą pochwalić się jednym widzewem wsch.
Z mniejszych ale liczących się jeszcze blokowisk Koziny , Żubardź -100% EŁKSA , Chojny - niestety widzew ( ale nasi twierdzą że powolutku aczkolwiek systematycznie się odbudowujemy . Podobnie Dąbrowa - kiedyś nasza , stracona dziś znowu powoli odzyskuje blask .Zarzew - oni . No i Radogoszcz - tu to jest fajnie . 80 % Widzewa ale tych garstka naszych potrafi tak im popalić że aż miło :-)
Tu też dochodzi do najcięższych walk przed i po derbach
Przewaga pejsów pozwala im na śmiałość .
Wjazdy jednych czy drugich w liczbie 100 czy więcej osób to żadna nowość
Dobra .... Długo by pisać :-)
A tak na poważnie rozpleniło się to dziadostwo , Polesie - nasze , Bałuty - fifty fifty , Górna 60 ( a może nawet więcej) widzewiaki , widzew - wiadomo . A ze Śródmieściem ma tak że na tej samej ulicy jedna brama nasza a druga ich .Ale mimo tego uważam że 70% Śródmieścia to my .
Dwa największe blokowiska Teofilów i Retkinia my . Oni mogą pochwalić się jednym widzewem wsch.
Z mniejszych ale liczących się jeszcze blokowisk Koziny , Żubardź -100% EŁKSA , Chojny - niestety widzew ( ale nasi twierdzą że powolutku aczkolwiek systematycznie się odbudowujemy . Podobnie Dąbrowa - kiedyś nasza , stracona dziś znowu powoli odzyskuje blask .Zarzew - oni . No i Radogoszcz - tu to jest fajnie . 80 % Widzewa ale tych garstka naszych potrafi tak im popalić że aż miło :-)
Tu też dochodzi do najcięższych walk przed i po derbach
Przewaga pejsów pozwala im na śmiałość .
Wjazdy jednych czy drugich w liczbie 100 czy więcej osób to żadna nowość
Dobra .... Długo by pisać :-)
-
- w mackach Zła
Dla jednych zabawa dla drugich śmierć , młody człowiek zakłuty nożem, albo zatłuczony bejzbolem, gratulacje.
-
- w mackach Zła
Nie ma obowiązku podążania tą drogą . Można sobie mieszkać i już . Na szczęście to jeszcze nie Kraków .
Jak słyszę od młodszych jak to wszystko teraz działa to niedowierzam .... Potrafią ( jedni i drudzy ) w kilka minut skrzyknąć się komórkami w sto parę osób ... Oddanych sprawie .
Jak słyszę od młodszych jak to wszystko teraz działa to niedowierzam .... Potrafią ( jedni i drudzy ) w kilka minut skrzyknąć się komórkami w sto parę osób ... Oddanych sprawie .