KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

02-03-2019, 11:33

misiaki, dziś pytanie dziś odpowiedź.

na Discogs'ie jak dodam cośtamcośtam do wisz'list to mnie na e-maila mojego prywatnego przyjdzie, że wystawiono i mogę szarpać?

odpowiedź zapewne brzmi TAK, ale wolę się upewnić. bo dopiero co popełniłem ten błąd tam się logując tam i chciałbym wiedzieć, czy mam sprawdzać tylko na Discogs'a, czy e-maila mego prywatnego.
Poro
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

02-03-2019, 11:56

Jaki nick? Podaj
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

02-03-2019, 12:00

Ascetic pisze:misiaki, dziś pytanie dziś odpowiedź.

na Discogs'ie jak dodam cośtamcośtam do wisz'list to mnie na e-maila mojego prywatnego przyjdzie, że wystawiono i mogę szarpać?

odpowiedź zapewne brzmi TAK, ale wolę się upewnić. bo dopiero co popełniłem ten błąd tam się logując tam i chciałbym wiedzieć, czy mam sprawdzać tylko na Discogs'a, czy e-maila mego prywatnego.
tak, dostajesz wiadomosc na discogs plus mailem o dostepnych pozycjach z wantlisty
Awatar użytkownika
Ascetic

02-03-2019, 12:08

nagrobek pisze:
Ascetic pisze:misiaki, dziś pytanie dziś odpowiedź.

tak, dostajesz wiadomosc na discogs plus mailem o dostepnych pozycjach z wantlisty
dziękuję.
Poro
Necropunk
w mackach Zła

02-03-2019, 13:44

Ta subskrypcja jest strasznie chujowata. Co innego dostaję w trybie dziennym na maila, a co innego jest w daily updejtcie na discogs.com. Mam wrażenie, że to co przychodzi na maila to jest subskrypcja, ale pozycji sprzedawanych przez tych, którzy sypnęli więcej grosza za "pozycjonowanie". Wnioskuję to po prostym fakcie, że w 95% przypadków codziennie updejt mailowy to te same pozycje z jakimiś dupnymi komentami BEST OFFER, SUPER DEAL i ZESRASZ SIĘ JAK NIE KUPISZ. Z kolei na discogs.com już jest bardziej wiarygodniejsza lista nowych pozycji z wantlisty świeżo dodanych na opierdolkę.
Awatar użytkownika
Ascetic

02-03-2019, 14:31

Necropunk pisze:Ta subskrypcja jest strasznie chujowata. Co innego dostaję w trybie dziennym na maila, a co innego jest w daily updejtcie na discogs.com. Mam wrażenie, że to co przychodzi na maila to jest subskrypcja, ale pozycji sprzedawanych przez tych, którzy sypnęli więcej grosza za "pozycjonowanie". Wnioskuję to po prostym fakcie, że w 95% przypadków codziennie updejt mailowy to te same pozycje z jakimiś dupnymi komentami BEST OFFER, SUPER DEAL i ZESRASZ SIĘ JAK NIE KUPISZ. Z kolei na discogs.com już jest bardziej wiarygodniejsza lista nowych pozycji z wantlisty świeżo dodanych na opierdolkę.
czyli muszę dalej robić to co robię. tj. sprawdzać. aj.
Poro
fugazi
w mackach Zła

05-03-2019, 18:26

Listenable - git malina, placki nadejszły dobrze spakowane plus gratis jakiś cedek.

Blood Harvest - Rodrigo jak zwykle coś kręci. Placki Vile Apparition są gotowe (moje zamówienie powinno być wysłane jakiś miesiąc temu), ale producent nie chce mu ich wysłać (powodu nie podał), pomimo iż on sam za nie zapłacił jakieś 2-3 tygodnie temu. Cza czekać.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

05-03-2019, 21:57

Thrashing Madness - w sumie brałem nie od nich, bo z Putrid Cult, ale chciałem napsać parę słów, bo jestem pod wrażeniem. Dzisiaj odebrałem wznowienie debiutu Armagedon. Wydanie jest naprawdę pierwszorzędne. 16 stronicowy booklet na połyskowym papierze plus ten dodatkowy grzbiet (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa, ale taki jak jest zazwyczaj na japońskich wydaniach).
Nie powiem, że miałem pewne obawy, czy jakość wydania nie będzie średnia, bo strona old-school-maniach jest hmm... mówiąc delikatnie bardzo niechlujna i trochę przaśna, z layoutem jak 20 lat temu :).

Teraz pytanie czy pozostałe ich wznowienia trzymają ten poziom? Mam ochotę na kilka sztuk, niedługo też będzie Betrayer.

PS.
Putrid Cult - BDB :D.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

05-03-2019, 22:34

smooker pisze:Thrashing Madness - w sumie brałem nie od nich, bo z Putrid Cult, ale chciałem napsać parę słów, bo jestem pod wrażeniem. Dzisiaj odebrałem wznowienie debiutu Armagedon. Wydanie jest naprawdę pierwszorzędne. 16 stronicowy booklet na połyskowym papierze plus ten dodatkowy grzbiet (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa, ale taki jak jest zazwyczaj na japońskich wydaniach).
Nie powiem, że miałem pewne obawy, czy jakość wydania nie będzie średnia, bo strona old-school-maniach jest hmm... mówiąc delikatnie bardzo niechlujna i trochę przaśna, z layoutem jak 20 lat temu :).

Teraz pytanie czy pozostałe ich wznowienia trzymają ten poziom? Mam ochotę na kilka sztuk, niedługo też będzie Betrayer.

PS.
Putrid Cult - BDB :D.
Tak, reszta płyt z Thrashing Madness trzyma edytorski poziom. Książeczki są tak grube, że trudno je wyjąć z pudełka i trzeba się namęczyć, aby ich nie popsuć. Mam większość, co Leszek wydał, i jestem bardzo zadowolony.
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

06-03-2019, 01:05

Potwierdzam. Mam Bloodlust - Hideous/Holocaust i również jestem zachwycony tym jak Leszek to wydał.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

06-03-2019, 09:27

Dzięki panowie! Właśnie m.in. Bloodlust chcę wziąć, do tego Ghost oraz Merciless Death dorzucę, ale wygląda na to, że na tym nie poprzestanę.
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

06-03-2019, 12:22

Leszek bardzo dobrze wydaje płyty.
Kupujcie,mocno polecam.
Mnie troszkę przeszkadzają różnego rodzaju bonusy na tych płytach,no ale nie ma co przesadnie narzekać-przecież to kawał naszej muzycznej historii,materiały które były dostępne do tej pory tylko na demówkach i kasetach.
Kilka lat temu jak rozpoczął wydawanie płyt wysłałem mu listę chyba (jeśli dobrze pamiętam) 50 pozycji które warto byłoby wydać na cd.Podziękował i napisał,że będzie się starał je wydać choć będzie to trudne.
Bym zapomniał,poprosiłem go też żeby nie wydawał tych płyt w postaci pedalskich digi.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Ogre
weteran forumowych bitew

06-03-2019, 17:56

fugazi pisze:
Blood Harvest - Rodrigo jak zwykle coś kręci. Placki Vile Apparition są gotowe (moje zamówienie powinno być wysłane jakiś miesiąc temu), ale producent nie chce mu ich wysłać (powodu nie podał), pomimo iż on sam za nie zapłacił jakieś 2-3 tygodnie temu. Cza czekać.
Przynajmniej wersja jest zgodna z tym co również i do mnie pisał.
Tak samo czekam.
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

06-03-2019, 19:37

Panowie, a czynu Rodrigo są jakieś fajne i tajne opcje wysyłki, bo system wylicza wysyłkę 5 winyli na 42 euro....

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Ogre
weteran forumowych bitew

06-03-2019, 19:45

Przy zamówieniach na Bandcamp program potrafi naliczyć faktycznie całkiem sporą sumkę. Sumowanie kosztów wysyłki w sklepie online już poprawili. Zwykłe maile i zapytanie w kwestii podsumowania i kosztów wysyłki potrafią zdziałać cuda ;) - znak-sygnał, pseudonimy i odzew na hasło są niepotrzebne.
Kilka razy w ten sposób uzyskałem rzeczową odpowiedź i sensowną propozycję kosztów poczty - bo i fakt, mając przed oczami kwotę rownoważną z płytami, można się zniechęcić.
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

06-03-2019, 19:51

Dzięki, napiszę do niego. Bo pamiętam, że zamawiałem u niego wielokrotnie jak raczkował ze stajnią i było git, a potem te wyliczenia były koszmarne ;)

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

07-03-2019, 00:30

devastator77 pisze:Bym zapomniał,poprosiłem go też żeby nie wydawał tych płyt w postaci pedalskich digi.
Kolejny plus dla Lecha, że te pudełka są całkiem dobrej jakości i nie sprawiają wrażenia branych z odzysku (Agonia).
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

07-03-2019, 09:37

Czyli nie tylko mnie się to trafiło O_o. Raz zaszalałem i kupiłem sobie box Origin Unparalleled Universe i to był 1. raz, kiedy wydanie nie było kiepskie. Albo rozwalające się digi (Kongh) albo jewely, które są z recyklingu albo jakiegoś outletu.
Buka
rozkręca się

07-03-2019, 19:46

12 stycznia złożyłem zamówienie na nowe Peste Noire w militant.zone. Dziś się odezwali :D
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

08-03-2019, 09:42

Buka pisze:12 stycznia złożyłem zamówienie na nowe Peste Noire w militant.zone. Dziś się odezwali :D
Trzeba ich napierdalac. U mnie podziało
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ODPOWIEDZ