Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

27-03-2019, 18:05

Bless this tongue pisze:Po tych waszych fanatyckich postach w temacie MK widzę że to taki Mare gier :D
Jeżeli ktoś nie wrzucał żetonów na automatach w latach '90 ani nie rozeznaje się w mordobiciach w ogóle to tego nie zrozumie.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
uglak

27-03-2019, 18:13

skoro juz jestesmy przy mordobiciach z automatow to widze, ze niedlugo wychodzi nowa czesc mojego ulubionego:

[youtube][/youtube]

na pierwszych dwoch czesciach stracilem sporo kieszonkowego.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
hcpig

27-03-2019, 18:26

To prawda, ogólnie wczesne mordobicia od SNK to były hity salonów aczkolwiek najbardziej lubiłem Fatal Fury 2.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

27-03-2019, 18:48

Gra ktoś w RDR2? Nie za bardzo kumam co mam robić z upolowaną zwierzyną, żeby mieć z tego najwięcej korzyści. Oddawać kucharzowi w obozie, sprzedawać w miasteczkach, piec na ognisku i jeść? Niektóre części zwierząt są potrzebne do ulepszeń, jeżeli tak to gdzie je oddawać? bo składować się chyba nie da.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-03-2019, 19:44

hcpig pisze:To prawda, ogólnie wczesne mordobicia od SNK to były hity salonów aczkolwiek najbardziej lubiłem Fatal Fury 2.
Ja lubilem Monster Maulers, popierdolona gra ale miala niezly klimat
woodpecker from space
Awatar użytkownika
hcpig

27-03-2019, 21:58

Triceratops pisze: Ja lubilem Monster Maulers, popierdolona gra ale miala niezly klimat
O kurde, nie znałem tego.

Następne trzy reveale z gejmplejem sprzed godziny - Liu Kang, Kung Lao i Jax.

" onclick="window.open(this.href);return false;
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

28-03-2019, 06:33

Kung Lao dojebany na maksa .
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-03-2019, 06:56

vicek pisze:Kung Lao dojebany na maksa .
Fajny to prawda, ale zobacz jak moc ego zrobili Liu Kanga. Szybki, strzelanie, teleporty.. będzie za mocny.

Aha wczoraj już z dwie godziny grałem betę. Jest całkowicie inny system niż w x
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

28-03-2019, 10:06

Gunman pisze:Gra ktoś w RDR2? Nie za bardzo kumam co mam robić z upolowaną zwierzyną, żeby mieć z tego najwięcej korzyści. Oddawać kucharzowi w obozie, sprzedawać w miasteczkach, piec na ognisku i jeść? Niektóre części zwierząt są potrzebne do ulepszeń, jeżeli tak to gdzie je oddawać? bo składować się chyba nie da.
Faktycznie, czesci zwierzat pomoga skompletowac ubior i ekwipunek z lepszymi statsami, jak skladujesz je w obozie to (z tego co pamietam) tez odczytuje to jako dostarczony komponent wiec mozesz to robic tam ew spotykac sie z traperami (np Saint Dennis) a u nich lista ciuchow do ulepszenia nie ma konca ;)

Podpowiem jeszcze, ze liczy sie najlepsza jakosc futra (stan idealny) wiec nie tylko wystarczy strzelac w zwierzyne w odpowiednie czesci ciala (jak wlaczysz slo-mo to zaznaczy ci je na czerwono np gardziel, czesc lba ect) ale tez wybierac najlepsze osobniki ;) Po najechaniu celownikiem na zwierza, w prawym dolnym rogu masz od razu info jakie futro z niego pozyskasz w przypadku ubicia (zly stan, dobry, idealny).
hcpig pisze:
Bless this tongue pisze:Po tych waszych fanatyckich postach w temacie MK widzę że to taki Mare gier :D
Jeżeli ktoś nie wrzucał żetonów na automatach w latach '90 ani nie rozeznaje się w mordobiciach w ogóle to tego nie zrozumie.
Wrzucalem, gralem namietnie w MK (kurwa, malo tego! jak nam sie z kuzynem skonczyla kasa to siedzielismy i rysowalismy komiksy w klimacie MK :D), ale po latach uczucie wywietrzalo, w zwiazku z czym czytajac coponiektore posty z jednej strony zazdroszcze zaciecia, a z drugiej usmiecham sie pod wasem.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-03-2019, 10:58

Mortal to jednak Mortal. Na zawsze będę fanem i będę wyczekiwał kolejnych części. Szczególnie teraz po znakomitej mkx. Teraz jest jednak trochę inaczej. Nie ma megach długich kombosow. Wydaje mi się że dużo częściej będą używane podbródkowe. Do tego każda postać zadaje obrażenia z inną siła, różnią się szybkością. I nie powiem, ale te fatal blow może faktycznie zmienić wynik walki. W necie jest tylko 5 postaci tj. Scarlet, Scorpion, Baraka, kabal i jade. Wydaje mi się że najlepszą z nich to jest Scarlet. Mnie to nie urządza bo zawsze lubiłem grać w bijatyki facetami więc cisnę barake. W pełnej wersji będzie to noob saibot. Myślałem o kabalu ale nie pasuje mi coś w nim. Scorpion też ok się wydaje ale chyba nie dla mnie postać. Co też fajne to jest bardzo szybki matchmaking i w przeciwieństwie do mkx dużo mniejsze lagi.
Awatar użytkownika
hcpig

28-03-2019, 16:06

Bless this tongue pisze:
Wrzucalem, gralem namietnie w MK (kurwa, malo tego! jak nam sie z kuzynem skonczyla kasa to siedzielismy i rysowalismy komiksy w klimacie MK :D), ale po latach uczucie wywietrzalo, w zwiazku z czym czytajac coponiektore posty z jednej strony zazdroszcze zaciecia, a z drugiej usmiecham sie pod wasem.
Rozumiem, ale widzę że u Ciebie to przeszło na inne pozycje - a u mnie w zasadzie resztki malejącego zainteresowania grami skanalizowały się w kluczowym tytule. Fajnie że na nowym kompie przy okazji pogram w jakieś inne pojedyczne tytuły - nowe Doomy, Quake Champions czy Cyberpunk - ( chociaż to ostatnie już mocno wątpliwe bo mam już wstręt to wielogodzinnych pozycji, FFXII i Phantom Pain chyba też sobie daruję skończenie) - ale nie ukrywajmy co tutaj naprawdę jest daniem głównym.

Mortal (dotyczy to też innych mordobić) ma zresztą o tyle przewagę że w przeciwieństwie do innych gier, że nie ulega degenracji tzn. są co prawda wpływy nowomodnych, patologicznych form dystrybucji (DLC), ma nałożony lewicowy kaganiec politycznej poprawności i nie każdemu spodoba się formuła wielkiej superprodukcji AAAA - ale dla mnie to są trzeciorzędne sprawy, mechanika jak zwykle będzie genialna, zwłaszcza przy przełożeniu ciężaru z kombosów na 'footsy' gejmplej i specjale - wypisz wymaluj esencja MK2.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-03-2019, 16:55

No i klimat Mk jest niedopodrobienia. Już sam lektor to są ciary. Bardzo lubię injustice 2, street fighter 2 czy bardzo dobry dbf ale nie ma startu do serii ze smokiem w tle.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

28-03-2019, 19:02

hcpig pisze:
Bless this tongue pisze:
Rozumiem, ale widzę że u Ciebie to przeszło na inne pozycje - a u mnie w zasadzie resztki malejącego zainteresowania grami skanalizowały się w kluczowym tytule. Fajnie że na nowym kompie przy okazji pogram w jakieś inne pojedyczne tytuły - nowe Doomy, Quake Champions czy Cyberpunk - ( chociaż to ostatnie już mocno wątpliwe bo mam już wstręt to wielogodzinnych pozycji, FFXII i Phantom Pain chyba też sobie daruję skończenie) - ale nie ukrywajmy co tutaj naprawdę jest daniem głównym.

Mortal (dotyczy to też innych mordobić) ma zresztą o tyle przewagę że w przeciwieństwie do innych gier, że nie ulega degenracji tzn. są co prawda wpływy nowomodnych, patologicznych form dystrybucji (DLC), ma nałożony lewicowy kaganiec politycznej poprawności i nie każdemu spodoba się formuła wielkiej superprodukcji AAAA - ale dla mnie to są trzeciorzędne sprawy, mechanika jak zwykle będzie genialna, zwłaszcza przy przełożeniu ciężaru z kombosów na 'footsy' gejmplej i specjale - wypisz wymaluj esencja MK2.
[youtube][/youtube]

Obczaj ten Mugen .

Sto razy lepsze od Mk Trylogy ... Gra jest w chuj dopracowana , Najlepszy Mortal kombat .
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

28-03-2019, 19:05

vicek pisze:
hcpig pisze:
Bless this tongue pisze:

[youtube][/youtube]

Obczaj ten Mugen .

Sto razy lepsze od Mk Trylogy ... Gra jest w chuj dopracowana , Najlepszy Mortal kombat .
Zero bugow
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-03-2019, 19:31

Zajebiście to wygląda. Fajnie grają te przyspieszone ruchy
Awatar użytkownika
hcpig

28-03-2019, 21:29

vicek pisze:
To ciągle ten sam Mugen z własną, kulawą mechaniką - można popykać ale porównywanie tego do starych 2D Mortali to herezja.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Hatefire

28-03-2019, 21:40

Od dawna nie gram w gry. Po prostu deficyt czasu sprawia, że inne rozrywki zyskały pierwszeństwo, a na gry nie starcza godzin. Czasem szpilnę w jakiegoś oldschoolowego FPS'a. Natomiast podzielę się wspomnieniem z Mortala. Grę poznałem na Amidze. Kumpel szczęśliwiec który posiadał ten sprzęt dziennie gościł koło 10 osób w swoim pokoiku. Zasady były jasne. Kolejka, zwycięzca zostaje przy sprzęcie. Na ścianach przyklejone były powyrywane kartki z zeszytów z zapisanymi kombinacjami na fatality :-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig

28-03-2019, 21:52

Hatefire pisze: Grę poznałem na Amidze. Kumpel szczęśliwiec który posiadał ten sprzęt dziennie gościł koło 10 osób w swoim pokoiku. Zasady były jasne. Kolejka, zwycięzca zostaje przy sprzęcie. Na ścianach przyklejone były powyrywane kartki z zeszytów z zapisanymi kombinacjami na fatality :-)
A co robiliście podczas potwornie długich loadingów i swapingu dyskietek pomiędzy walkami?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
uglak

28-03-2019, 21:54

hcpig pisze:
Hatefire pisze: Grę poznałem na Amidze. Kumpel szczęśliwiec który posiadał ten sprzęt dziennie gościł koło 10 osób w swoim pokoiku. Zasady były jasne. Kolejka, zwycięzca zostaje przy sprzęcie. Na ścianach przyklejone były powyrywane kartki z zeszytów z zapisanymi kombinacjami na fatality :-)
A co robiliście podczas potwornie długich loadingów i swapingu dyskietek pomiędzy walkami?
oprocz Shang Tsunga nie bylo az tak wiele zonglowania ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Hatefire

28-03-2019, 21:58

Szczerze, to nie pamiętam takiego zjawiska. To było ponad 20 lat temu. Zapamiętałem tą kolejkę i zapisane fatality.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ