Nie mogę się zgodzić profesorze. Może nie nagrali tak innowacyjnej płyty jak zespoły wymienione powyżej, ale myślę że im o to nie chodzi. A powiedzmy sobie szczerze taki diskord, obliteration czy execration wydali jedną znakomita płytę w swojej historii, a potem to już odcinanie kuponów trochę i nic odkrywczego .Drone pisze:O, to to. Na razie nie wychylili się na milimetr poza to, co znamy w death metalu. Daleko im do BLOOD INCANTATION, OBLITERATION, DISKORD, MITOCHONDRION czy EXECRATION, nie mówiąc już np. o takich rzeczach jak SYK, CHAOS ECHOES czy EHNAHRE.
VLTIMAS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VLTIMAS
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Drone
Napisałem to w kontekście "lekceważenia" wielkich nazw w death metalu. Sama w sobie płyta TOMB MOLD jest dobra, ale to nie ten kaliber, żeby detronizować klasyków -- nie wiem dokładnie, co stoi w tym wywiadzie. Może ktoś zacytować?
Co do tych wymienionych zespołów, to przecież ostatnie ich płyty są bardzo dobre, szczególnie EXAECRATION - ja bym tego odcinaniem kuponów nie nazywał. Może za mało na kopernikański przewrót w death metalu, bo na taki to się nie zanosi i chyba takich celów sobie nie stawiają, ale wystarczająco, by ich nazwać bardziej oryginalnymi od TOMB MOLD.
Co do tych wymienionych zespołów, to przecież ostatnie ich płyty są bardzo dobre, szczególnie EXAECRATION - ja bym tego odcinaniem kuponów nie nazywał. Może za mało na kopernikański przewrót w death metalu, bo na taki to się nie zanosi i chyba takich celów sobie nie stawiają, ale wystarczająco, by ich nazwać bardziej oryginalnymi od TOMB MOLD.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Joł, otwieram prawe oko po spaniu sklejone, a tu taka "dyskusja" -:)
przecież tu nie chodzi co TM powiedział ,ani co nagrał, ale czysto satanistyczne podejście. w tym przypadku do muzyki. wywalamy to co pewne. do góry nogami. kwestionujemy i prowokujemy. tak dla korekty myślenia. innym razem dla samej dyskusji. a kolejnym do pracy np. nad sobą. a że chłopcy z TM coś tam powiedzieli dobrze? to przecież dobrze?
a Ci dla których fundamenty niewzruszone to bezpieczeństwo bezwarunkowe niech ... a tutaj to nie dopiszę ... bo przecież jestem kulturalny i milutki dzisiaj ...
i żeby sprawa była jasna. co prawda kompletuje na tape'ach dysko TM, ale ten zespół znaczy dla mnie niewiele. malutko.
PS. jak ktoś chce ostatni musick, ostatni noise + 2ie ostatnie fantastyki+ wydanie spec mogę mu wysłać (pokrywa odbiorca koszt słania)> PM . tak z tydzień oferta aktualna. później to do syfa trafia.
a tu wyproszony fragment wywiadu. oczywiście jak to u mnie pełna manipulacja. bo coś średnio pasujące do kontekstu sobie dobrałem, ale zawsze ;-) oto on. ten fragment:

przecież tu nie chodzi co TM powiedział ,ani co nagrał, ale czysto satanistyczne podejście. w tym przypadku do muzyki. wywalamy to co pewne. do góry nogami. kwestionujemy i prowokujemy. tak dla korekty myślenia. innym razem dla samej dyskusji. a kolejnym do pracy np. nad sobą. a że chłopcy z TM coś tam powiedzieli dobrze? to przecież dobrze?
a Ci dla których fundamenty niewzruszone to bezpieczeństwo bezwarunkowe niech ... a tutaj to nie dopiszę ... bo przecież jestem kulturalny i milutki dzisiaj ...
i żeby sprawa była jasna. co prawda kompletuje na tape'ach dysko TM, ale ten zespół znaczy dla mnie niewiele. malutko.
PS. jak ktoś chce ostatni musick, ostatni noise + 2ie ostatnie fantastyki+ wydanie spec mogę mu wysłać (pokrywa odbiorca koszt słania)> PM . tak z tydzień oferta aktualna. później to do syfa trafia.
a tu wyproszony fragment wywiadu. oczywiście jak to u mnie pełna manipulacja. bo coś średnio pasujące do kontekstu sobie dobrałem, ale zawsze ;-) oto on. ten fragment:

Poro
- Drone
Nie znajduję winy w tym człowieku! Przecież złego słowa nie powiedzieli o tych starych zespołach... Chyba, że szkalowali w innej części.
Swoją drogą był taki zespoł D.V.C., który pod koniec lat 80 kombinował mniej więcej tak, jak te "nowe zespoły" deathmetalowe. Kiedyś zakładałem temat... Wyprzedzili swój czas o 30 lat.
Swoją drogą był taki zespoł D.V.C., który pod koniec lat 80 kombinował mniej więcej tak, jak te "nowe zespoły" deathmetalowe. Kiedyś zakładałem temat... Wyprzedzili swój czas o 30 lat.
- Ascetic
przeczytałem jeszcze raz. i mówię, że zmanipulowałem pośrednio ;-) jak klasyczny prawilno prawicowy troll. forume weszło mi za bardzo ;-0Drone pisze:Nie znajduję winy w tym człowieku! Przecież złego słowa nie powiedzieli o tych starych zespołach... Chyba, że szkalowali w innej części.
Poro
- Drone
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
http://arrundergroundmetal.blogspot.com ... icked.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ascetic
rozmowa zaczyna przypominać dysputę dwóch niedorozwojów ;-) nie, nie, szkalowali. tak wprost i bezpośrednio:-). to ja szkaluję. OK? ;-)Drone pisze:Czyli jednak szkalowali? Proszę o cytaty.
Ostatnio zmieniony 06-04-2019, 22:16 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Pierdolisz Maciej.maciek z klanu pisze:Nie mogę się zgodzić profesorze. Może nie nagrali tak innowacyjnej płyty jak zespoły wymienione powyżej, ale myślę że im o to nie chodzi. A powiedzmy sobie szczerze taki diskord, obliteration czy execration wydali jedną znakomita płytę w swojej historii, a potem to już odcinanie kuponów trochę i nic odkrywczego .Drone pisze:O, to to. Na razie nie wychylili się na milimetr poza to, co znamy w death metalu. Daleko im do BLOOD INCANTATION, OBLITERATION, DISKORD, MITOCHONDRION czy EXECRATION, nie mówiąc już np. o takich rzeczach jak SYK, CHAOS ECHOES czy EHNAHRE.
Na ten moment TM udowodnili że kochają Incantation. Ja natomiast kocham od zawsze Ewę Demarczyk. Co z tego wynika? To że ją kocham od zawsze.
- Triceratops
Ja pierdole, Wincent zalozyl kapelusz i juz go metalowcy nienawidzo. Ten sam sklad byl z Tuckerem to ojej mader zadek super, jak Wincenty spiewa to juz be
woodpecker from space
- Drone
Też tego nie rozumiem. Przecież to jest naprawdę solidna płyta - uważam, że zbiera niesłuszne baty za Vincenta (a wokale są też ok).
- Ascetic
naprawdę solidnego kloca to ja dzisiaj wysadziłem.Drone pisze:Też tego nie rozumiem. Przecież to jest naprawdę solidna płyta - uważam, że zbiera niesłuszne baty za Vincenta (a wokale są też ok).
przy takim składzie raczej bym oczekiwał, czegoś co wbije się klinem w tych młodych wilczków co staruchów gryzą w dupę. a tu, czytam i słyszę: solidna, dobra, przyzwoita. jebać.
Poro
Fakty są takie, że większość metalowych krzykaczy Vincent nakrywa swoim kowbojskim kapeluszem, ale to przecież się nie liczy. Najważniejsze jest, że grał kantry, a to jawna zdrada ideałów podziemia.
- Drone
To inaczej: jest to płyta, która stoi na bardzo wysokim poziomie wykonawczym i jako złożenie różnych elementów, znanych z zespołów muzyków VLTIMAS, jest dość oryginalna, choć same te elementy już znamy. W sumie to trudno by wskazać jakąś płytę podobną w całości do tej.
- Ascetic
tak. jestem krzykaczem. i niezgorzej mi z tym. dla mnie na tyle dużo ciekawego def-metalu "wychodzi", że nie muszę zasłuchiwać się all-star'ach. a co do kapelusznika. no fakt. palant to z niego jest. i to nie od okresu "kapeluszowego". już te trendseterstwo od okresu "lateksowego" co skwapliwie przejął nasz pomnikowy vader pokazało, że gość się koncentruje nie na tym co powinien. a, że 1-ka i 2-ka to mój top-topów? było minęło.535 pisze:Fakty są takie, że większość metalowych krzykaczy Vincent nakrywa swoim kowbojskim kapeluszem, ale to przecież się nie liczy. Najważniejsze jest, że grał kantry, a to jawna zdrada ideałów podziemia.
Poro
- Triceratops
Podejrzewam, ze jakby na wokalach byl Tucker i sie to zwalo Nader Sadek, to wszyscy by mieli wlasnie taka opinie, ze to naprawde solidna plyta.Drone pisze:Też tego nie rozumiem. Przecież to jest naprawdę solidna płyta - uważam, że zbiera niesłuszne baty za Vincenta (a wokale są też ok).
woodpecker from space
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Inaczej...płyta jest przeciętna i kołkiem ciosana.Drugorzędne jest to czy gra tam Vinecent w kapeluszu i kogo nim nakrywa.Druga strona medalu jest taka że gdyby nie nazwiska to pies z kulawą nogą by na to nie naszczał.
- ozob
- zahartowany metalizator
Bleckowy wokal i byscie szczali tu po nogach. Taka prawda.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Byle nie z drugoligowego Gorgoroth.