Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Nowe seriale
spoko ale na własną odpowiedzialność ;)
ja tym czasem wracam do Chirurgów :P
a w miedzy czasie jeszcze korzystajac z majówki poleci Loki z Housem którzy bedą się bawić w sprzedawców broni ;)
ja tym czasem wracam do Chirurgów :P
a w miedzy czasie jeszcze korzystajac z majówki poleci Loki z Housem którzy bedą się bawić w sprzedawców broni ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Ascetic
-
- mistrz forumowej ceremonii
wciągnięte

i nie aż takie zachwyty jak można znaleźć w sieci, ale ogólnie spoko
tymczasem przełamałem się:

sezon 1 i 2
cóż. taki truizm że obok książki to nawet nie leżało, ale zrobione całkiem solidnie, nie przeczę

i nie aż takie zachwyty jak można znaleźć w sieci, ale ogólnie spoko
tymczasem przełamałem się:

sezon 1 i 2
cóż. taki truizm że obok książki to nawet nie leżało, ale zrobione całkiem solidnie, nie przeczę
- Block69
- zahartowany metalizator

4 sezon zakończony. Wysoki poziom został utrzymany, a finałowe odcinki jak zawsze najmocniejsze. Surowo, brutalnie i bez happy endów. Aktualnie top seriali.
PENIS METAL
- Wasyl
- weteran forumowych bitew

Moim zdaniem bardzo dobry. Ma swoje wady i słabsze odcinki (6), ale naprawdę warto. Dobrze skonstruowany scenariusz (na podstawie książki), bardzo dobrze napisane postacie i jeszcze lepiej zagrane.
-
Nowa Gra o Tron to powrót na dobre tory. Są emocje (ale żeby nie było, są i te "złe"), są ciekawsze wątki i bohaterowie nie są już wyłącznie tłem dla rozterek miłosnych Dany. Wyłączywszy jej dylematy sercowe, serial mógłby się nie kończyć. Szkoda, że tak późno przejrzeli na oczy, bo jestem w trakcie oglądania 3 sezonu, od którego to zaczyna się już wyraźny zjazd w dół i którego siłą są już głównie te wszystkie postaci, które zdążyliśmy po prostu polubić. I tak do końca, z lekkim oddechem na sezon 7.
- Żułek
aaaaa bo widzisz jest Cersei jest impreza ;)
ale i tak jest średnio, mam nadzieje że 2 ostatnie odcinki bedą już konkretne
ale i tak jest średnio, mam nadzieje że 2 ostatnie odcinki bedą już konkretne
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Yy, nie. "Nowa" Cersei jest zjebana, nie mówiąc już o jej przydupasie, który wskoczył do serialu chwilę przed końcem i na którego gębę nie da się patrzeć. GOT było najlepsze wtedy, gdy było dużo politycznej gadaniny. Najgorsze sceny były ze smokami, potem z trupami. Te drugie poszły się jebać, ale smoki zostały.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
kolejny fatalny odcinek - mdly melodramat z dretwymi dialogami, ktory mial na celu banalne zakonczenie kilku watkow, a to co mialo zaskakiwac zaskakiwalo przede wszystkim brakiem logiki. ponoc tworcy wycieli w tym odcinku polowe oryginalnego scenariusza - wydaje mi sie, ze nakrecono wlasnie ta zla polowe...
dobrze, ze do konca juz tylko dwa odcinki.
dobrze, ze do konca juz tylko dwa odcinki.
Guilty of being right
-
Jego fenomen (tego serialu) IMHO polega na tym, o czym już pisałem: nasze przywiązanie do serialu tyczy się sympatii do bohaterów, którzy nawet gdy nie wnoszą za wiele, są sobą. Choć niektórym wciąż trudno to przyznać, albo zrozumieć, a tych "niektórych" jest wielu, zważywszy na popularność serialu ;]
No mniejsza, moim zdaniem nowy odcinek wobec poprzedniego jest ok, ale nie obyło się bez pomyłek.
No mniejsza, moim zdaniem nowy odcinek wobec poprzedniego jest ok, ale nie obyło się bez pomyłek.
- Żułek
;)byrgh pisze:ale smoki zostały.
-
;)) Nie lubię pisać tego uberangażującego "SPOILER ALERT", więc wolę walnąć coś z głupia frant ;)
- Żułek

:D"Wiadomość z Winterfell. Latte, które pojawiło się w odcinku, było błędem. Daenerys zamówiła ziołową herbatę" - czytamy na oficjalnym koncie serialu na Twitterze.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
dla mnie te nowe odcinki GoT są siusiu i kupe warte.
Odcinek z bitwą to absurd na absurdzie a ten 4 to na początku nuda i gadanie, odwracam głowe i już jeden smok nie żyje WTF?!. Troche przyśpieszyli akcje, jakby cały odcinek wycieli. Tak średnio sie to ogląda.
Odcinek z bitwą to absurd na absurdzie a ten 4 to na początku nuda i gadanie, odwracam głowe i już jeden smok nie żyje WTF?!. Troche przyśpieszyli akcje, jakby cały odcinek wycieli. Tak średnio sie to ogląda.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- WaszJudasz
A mnie znów deneruje, że w pierwszych sezonach jakoś czuło się, że cała ta kraina jest rozległa, że wszędzie jest daleko, przemieszczenie się z miejsca na miejsce to nie hop siup, a podróże nie tylko kształcą, ale i trwają... a tu jest właśnie hop siup. Pierdut! i €ron wypływa zza rogu, Bach! i Danka stoi już pod zamkiem Cercylii.
No nie wiem...
No nie wiem...
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nagrobek
^ tak. plus długie pompowanie tematu "martwych" nagle jeden odcinek i pyk - wielkie zagrożenie dla świata poszło sie jebać. mnóstwo absurdalnych sytuacji, postacie wyskakują prawie z dupy w jednym miejscu by ze sekundę siać zamęt w zupełnie innym, "smocze" akcje bardzo kiepawe..można wymieniać..
- devastator77

Pragnę poinformować drogie koleżanki i drogich kolegów,że na HBO ruszył drugi sezon tego zacnego serialu.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Nerwowy
No ta akcja ze smokiem zaskoczonym (sic!) przez całą flotyllę statków i strąconym dwoma strzałami jakiejś gównobalisty to jest jakieś nieporozumienie podobnie jak kończenie hurtowo poszczególnych wątków byle szybciej, byle jak bez zważania na jakąkolwiek logikę czy wcześniejsze sytuacje.Only_True_Believers pisze:dla mnie te nowe odcinki GoT są siusiu i kupe warte.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- hungry_slave
- zaczyna szaleć
Czarnobyl - po pierwszym odcinku mocarnie się zapowiada

-
:D No, śmiechłem, po to je ratowano, by w następnym odcinku wraz je od razu rozjebać. Umówmy się, że ten serial od paru sezonów/sezon nie ma scenariusza, mimo że mieli dwa lata przerwy (a co nie zapobiegło awkwardom w stylu kubka ze starbucksa), ma jakieś przebłyski logiki, ale jakby wrażenie upływającego czasu przyparło ich do muru, z którego nie mogli się do końca wyzwolić.Nerwowy pisze:No ta akcja ze smokiem zaskoczonym (sic!) przez całą flotyllę statków i strąconym dwoma strzałami jakiejś gównobalisty to jest jakieś nieporozumienie podobnie jak kończenie hurtowo poszczególnych wątków byle szybciej, byle jak bez zważania na jakąkolwiek logikę czy wcześniejsze sytuacje.Only_True_Believers pisze:dla mnie te nowe odcinki GoT są siusiu i kupe warte.
Ten odcinek był IMHO lepszy, bo wrócił do szczątków interakcji, a te nie były wyłącznie pretekstem do stanięcia ramię w ramię przeciwko zombiakom. Ale ja mam takie samo wrażenie jak oni, że nawet obecny format jest za krótki, by sensownie go spożytkować, i czego byś nie zawarł, pominiesz coś, co jest ważne. (Dlatego lepiej pominąć wszystko ;))