Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

Re: Nowe seriale

07-05-2019, 22:04

Niestety tak to jest, gdy mając jedynie 6 odcinków marnuje się tyle czasu na niewiele wnoszącą gadaninę(choć 4 odcinek akurat był na plus pod tym względem, w końcu - po 3 sezonach! - Tyrion dostał dialogi, które COŚ wnoszą, no i wreszcie mamy powrót Varysa, który coś czuję że może namieszać. Akurat interakcje między tymi dwoma były zajebiste w ostatnim odc. aż sam się zdziwiłem) i jazdy po sentymentach. Sporo wątków traktowanych jest (bardzo) po macoszemu. Najgorsze jest sposób, w jaki potraktowali konfrontację z umarłymi - przecież tyle czasu pompowali ten balonik, stworzyli z tego wręcz główny wątek GoT... i tak po prostu go rzucili w kąt? Co, wielka bitwa, NK se "dednoł" i żadnych konsekwencji? No był sobie, już go nie ma, teraz lecimy na King's Landing, rachu ciachu, załatwiona sprawa, przechodzimy do kolejnej. Nawet żadnego wrażenia na postaciach to nie wywarło, mam wrażenie. Bran siedzi ze swoim poker face jak zwykle, Arya - no zabiłam, i chuj z tego w zasadzie? A inni to już chyba w ogóle pozapominali że jakaś tam bitwa pod Winterfell była.

I zgadzam się z poprzednią wypowiedzią, że ten świat jakiś taki martwy zaczął się wydawać. Ja rozumiem, że wielkie rody wyginęły lub są na skraju wyginięcia, ale poważnie jedyne co do końca będziemy widzieć to Winterfell i stolicę?

No szkoda, przydałby się temu serialowi jeszcze jeden, PORZĄDNY sezon, w którym mieliby czas wszystko domknąć, tak aby było satysfakcjonująco. No ale z obecnym poziomem scenariusza to chyba nie za bardzo by to wyszło...
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-05-2019, 00:15

ten rok przerwy kompletnie stracony
może Martin się na nich obraził że na niego nie poczekali i nie podpowiedział ?

Obrazek

przeciętne
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
byrgh
zahartowany metalizator

08-05-2019, 00:27

Obraził się w takim razie od trzeciego sezonu.

Z tego co zauważyłem, zarzuty dotyczą głównie merytoryki, bo sam nie jestem fanem gołosłownych zarzutów pod adresem logiki, więc ma to jakiś sens. Ale nie czytałem, nie odniosę się, poza oczywistościami jak dzielone odległości, które wyraźnie wskazują na czepialstwo i niedostrzeganie ważniejszych wad ;]
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

08-05-2019, 13:07

Do czasu schowania się floty pod kamieniem odcinek był w miarę spoko. A z innej beczki - czy tylko mnie dźwiga przy "bliższych" scenach z Brienne i Aryą ?
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

08-05-2019, 13:39

Block69 pisze:Do czasu schowania się floty pod kamieniem odcinek był w miarę spoko. A z innej beczki - czy tylko mnie dźwiga przy "bliższych" scenach z Brienne i Aryą ?

nie do końca chyba zrozumiałem. Czy chodzi o to , że jak widzisz Brienne to Ci sie dźwiga? ;)

Ten sezon jest tak spartaczony, że to przejdzie historii. Tak jak pisaliście wcześniej:

1. błyskawiczne przemieszczanie się.
2. Winter is coming - 7 lat straszyli, zima przyszła na... 1 noc.
3. idiotycznie zabity smok,
4. Wątki zamykane na siłe.
5. Nocy król i jego świta, nic nie zrobili.
6. Bran... :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-05-2019, 13:43

Only_True_Believers pisze: 5. Nocy król i jego świta, nic nie zrobili.
umarli :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

08-05-2019, 14:01

Only_True_Believers pisze: 3. idiotycznie zabity smok,
No właśnie, to jest naprawde głupie. No bo to miały być w przeszłości niby takie postrachy na wszystkich - serio? Ja tam się nie znam, ale wymyślenie bardzo dużej kuszy to nie jest chyba taki wyczyn intelektualny, żeby Siedem Królestw musiało z tym czekać na wyklucie się tego zdegenerowanego maestra od Cersei?
Ostatnio zmieniony 08-05-2019, 14:02 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

08-05-2019, 14:01

Only_True_Believers pisze:
Block69 pisze:Do czasu schowania się floty pod kamieniem odcinek był w miarę spoko. A z innej beczki - czy tylko mnie dźwiga przy "bliższych" scenach z Brienne i Aryą ?
nie do końca chyba zrozumiałem. Czy chodzi o to , że jak widzisz Brienne to Ci sie dźwiga? ;)

Pomyliłeś mnie z devastatorem77. Pewnie na widok Brienne szarpie jakby świat miał się jutro skończyć:) Całe szczęście, że scenarzystom pozostały resztki wyczucia i odpuszczają sobie bardziej zaawansowane ujęcia. A sceny z Aryą to czysta pedofilia.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

08-05-2019, 14:13

Block69 pisze:A sceny z Aryą to czysta pedofilia.
Data i miejsce urodzenia: 15 kwietnia 1997 22 lata, Bristol, Wielka Brytania
jestes bardziej papieski od papieza.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

08-05-2019, 14:54

W świecie przedstawionym z kolei, wedle wyliczeń speców, ma 18 lat.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Kemezrp
świeżak

08-05-2019, 21:35

" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogre
weteran forumowych bitew

08-05-2019, 22:29

WaszJudasz pisze:W świecie przedstawionym z kolei, wedle wyliczeń speców, ma 18 lat.
Czyli nawet wg tamtych realiów, dorosła kobieta, która już przynajmniej dwa, trzy lata wcześniej mogłaby zostać wydana za mąż w celu przedłużenia rodu.
byrgh
zahartowany metalizator

08-05-2019, 22:31

Przypomnijcie sobie, ile lat miała Dana w momencie, gdy po raz pierwszy została dosiądnięta przez khala.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

08-05-2019, 23:06

uglak pisze:
Block69 pisze:A sceny z Aryą to czysta pedofilia.
Data i miejsce urodzenia: 15 kwietnia 1997 22 lata, Bristol, Wielka Brytania
jestes bardziej papieski od papieza.
Jak zaczynali kręcić to miała 13 lat i jak dla mnie niewiele od tego czasu się postarzała. Do tego ten niski wzrost daje efekt jebania dziecka:D
PENIS METAL
Awatar użytkownika
TheDude

09-05-2019, 11:34

Obrazek

Nie urywa jajków ale jest śmiesznie i absurdalnie.
Heretyk

11-05-2019, 10:22

Obrazek

bardzo dobry

Obrazek

znakomity, zwłaszcza aktorsko
Awatar użytkownika
uglak

11-05-2019, 11:57

Heretyk pisze:Obrazek

i juz za miesiac drugi sezon :-)
Guilty of being right
Scorn
postuje jak opętany!

11-05-2019, 13:46

hungry_slave pisze:Czarnobyl - po pierwszym odcinku mocarnie się zapowiada

Obrazek
Tak, zapowiada się dobrze, natomiast jedna rzecz w tym serialu nie daje mi spokoju - język angielski.

Na litość boską, dlaczego nie można było tego zrobić na podobieństwo np. Wikingów - tzn. bohaterowie mówią po angielsku, ale z akcentem, w tym przypadku rosyjskim. Czy to jest efekt trudny do osiągnięcia dla niezłych (nawet nie bardzo dobrych) aktorów? Nie wspomnę już o tym, że idealnie by było, gdyby bohaterowie mówili po rosyjsku, a serial byłby z napisami. Rozumiem, że serial jest produkcji amerykańsko-brytyjskiej, ale to też dałoby się zrobić. Naprawdę wyglądałoby to dużo bardziej autentycznie. A tak? Mamy sowieckie realia, Ivanów z wąsem, boazerię, meblościankę i bohaterów mówiących po angielsku z, o zgrozo, brytyjskim akcentem. Jebane kuriozum.

- Vasily, what's this?
- I don't know Misha. Don't fuck around with it.

No kurwa, serio?

Szkoda, bo wizualnie wygląda to świetnie. Klimat jest. Byłem dwa razy w Czarnobylu i muszę powiedzieć, że dobrze odtworzyli Prypeć i elektrownię. Mam nadzieję, że fabularnie też dadzą radę w następnych odcinkach. Liczę, że nie zabiją tego nadmiarem patosu.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
uglak

11-05-2019, 13:59

ja akurat jestem przeciwny akcentowi w tym przypadku. akcent ma sens, jesli ma pokazac pochodzenie konkretnych postaci - jesli wszyscy mieliby z nim mowic wyszloby troche karykaturalnie. najlepszym rozwiazaniem byloby oczywiscie uzycie rosyjskiego, ale tutaj wchodza wzgledy biznesowe, bo ponoc Amerykanie nienawidza napisow i wiekszosc automatycznie skresla taka produkcje.
Guilty of being right
byrgh
zahartowany metalizator

11-05-2019, 14:47

uglak pisze:
Heretyk pisze:Obrazek

i juz za miesiac drugi sezon :-)
Jeśli nie lubię Witherspoon, przekonam się do niej?
ODPOWIEDZ