MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: MAYHEM
Pewnie było, ale warte przypomnienia:
" onclick="window.open(this.href);return false;
"First wave of BM" :D
" onclick="window.open(this.href);return false;
"First wave of BM" :D
-
- mistrz forumowej ceremonii
[youtube][/youtube]
masa.
masa.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Szósty album Mayhem ukaże się 25 października nakładem Century Media.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- bullet
- zaczyna szaleć
- ozob
- zahartowany metalizator
Byc albo nie byc. Albo nagraja cos na miare Mayhem, albo burgera w stylu "Esoteric Warfare".
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- hcpig
- hcpig
- ozob
Nie rozkurwia zadnej poprzedniej plyty Mayhem. Co wiecej, ma bardzo daleko do kazdej. Jest zlepkiem patentow zajebanych ze stylu gry Blasphemera. Jest jak najbardziej burgerem i gdyby nie 2-3 kawalki z tej plyty + logo nikt by dluzej przy tym pierdzie nie zabawil.hcpig pisze:Jakiego burgera? Ta płyta rozk****a.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Lucek
DMDS>>EW>>>>>OAC>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>GDOW>>>>>>>>>>>>>>>Chimera
oczywiste dla każdego słyszącego człowieka
oczywiste dla każdego słyszącego człowieka
- Anzhelmoo
Poprawiam:
GDOW>>>Chimera>Esoteric Warfare>Ordo Ad Chao
Umieszczenia DMDS w tym równaniu się nie podejmuję.
EW jest zajebiste nie wiem skąd ta nagonka. Świetne brzmienie, świetne kompozycje i bardzo dobry dobry przejściowy album...i teraz wg rozpiski przyszła kolej na album Mayhem, który wywróci wszystko (co drugi). Właśnie na taki liczę, choć znając ich współczesną mentalność mogę się rozczarować. Kloca chyba nie przygotują, ale rzeczywiscie to takie ich być albo nie być. Póki co nie wydali jeszcze złej płyty, wiec wiele stawiają na szali...
EW jest zajebiste nie wiem skąd ta nagonka. Świetne brzmienie, świetne kompozycje i bardzo dobry dobry przejściowy album...i teraz wg rozpiski przyszła kolej na album Mayhem, który wywróci wszystko (co drugi). Właśnie na taki liczę, choć znając ich współczesną mentalność mogę się rozczarować. Kloca chyba nie przygotują, ale rzeczywiscie to takie ich być albo nie być. Póki co nie wydali jeszcze złej płyty, wiec wiele stawiają na szali...
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Lucek
ozob pisze:Nie rozkurwia zadnej poprzedniej plyty Mayhem. Co wiecej, ma bardzo daleko do kazdej. Jest zlepkiem patentow zajebanych ze stylu gry Blasphemera. Jest jak najbardziej burgerem i gdyby nie 2-3 kawalki z tej plyty + logo nikt by dluzej przy tym pierdzie nie zabawil.hcpig pisze:Jakiego burgera? Ta płyta rozk****a.
Blasphemer to była straszna cipeczka, zgadzam sie oczywiście że utworzył on własny mocno rozpoznawalny charakterystyczny styl, ale nie umiał tego ogarnąć nie umiał postawić kropki nad "i" jego riffowanie było strasznym męczeniem buły, na EW ten styl który cały czas tworzył i nie mógł stworzyć Blasphemer wreszcie został uporządkowany, ogarnięty i zaciśnięty w pięść.
- ozob
GDoW rozpierdala to cale EW juz pierwszym riffem. (:
- Lucek
Anzhelmoo pisze:Poprawiam:
ale zdajesz sobie sprawe ze to tylko Twoja stulejarska fanaberia ?
czymże są wszystkie płyty po DMDS jeżeli nie nieustanną ciągłą prubą nawiązywania, korespondowania i przeskoczenia tejże ?
- Anzhelmoo
Lucek pisze:czymże są wszystkie płyty po DMDS jeżeli nie nieustanną ciągłą prubą nawiązywania, korespondowania i przeskoczenia tejże ?
Tak naprawdę to są zupełnie inne zespoły, trudno znaleźć kryteria wg których DMDS można zestawić z resztą. A już z pewnością takie materiały jak DMDS i GDOW - oba na swój sposób genialne, a zarazem kompletnie odmienne, gdzie poza nazwiskami nie jest łatwo wskazać na wspólny mianownik, a więc nie można ich porównywać na tej samej płaszczyźnie. Oba złowrogie, oba radykalne - ale w zupełnie inny sposób - i można tak wymieniać i przekrzykiwać się bzdurnymi argumentami typu "GDOW to chujnia, bo perkusja brzmi plastikowo" (ulubiony argument MF), ale to do niczego nie prowadzi i nie jest żadnym argumentem bez uwzględnienia kontekstu. Jeśli już miałbym pobawić się w "gust obiektywny", to pewne obstawiałbym remis bez zwycięstwa żadnej ze stron. W moje personalne gusta trafia jednak zdecydowanie bardziej GDOW, uważam je za ciekawszy album, dlatego nie zgodzę się jakoby mój pogląd był "stulejarską fanaberią".
- Wasyl
Oczywiście.ozob pisze:GDoW rozpierdala to cale EW juz pierwszym riffem. (:
- Lucek
Anzhelmoo pisze:Lucek pisze:czymże są wszystkie płyty po DMDS jeżeli nie nieustanną ciągłą prubą nawiązywania, korespondowania i przeskoczenia tejże ?
Tak naprawdę to są zupełnie inne zespoły
Dobrze ze mi powiedziałeś bo bym nie wiedział, Mayhem po DMDS to złodziej i bękart, okazało sie jednak po latach działalności ze nawet taki bękart moze wypluć udany krązek jakim jest EW ( nie bez znaczenia fakt ze wrócił Attila ) , płyty GDOW i Chimera są jak ciągnące sie gluty tudzież wbijanie patyków w żadkie gówno, no cóż, co kto lubi, Hailsa.
Tego typu stwierdzenie uproszczenie świadczy o kompletnej nieznajomości tematu. Z tym, że oczywiście nie twierdzę, że EW ma się podobać. Nawet dziwne by było gdyby płyta nagrana przez tę kapelę podobała się wszystkim. Mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie.ozob pisze:Nie rozkurwia zadnej poprzedniej plyty Mayhem. Co wiecej, ma bardzo daleko do kazdej. Jest zlepkiem patentow zajebanych ze stylu gry Blasphemera. Jest jak najbardziej burgerem i gdyby nie 2-3 kawalki z tej plyty + logo nikt by dluzej przy tym pierdzie nie zabawil.hcpig pisze:Jakiego burgera? Ta płyta rozk****a.
- Castor
Nie zaświeciło Ci się na czerwono?Lucek pisze:prubą
Ozob ma rację. EW najsłabszą płytą w dziejach tego zespołu. Jeśli kolejna ich płyta, będzie na tym samym poziomie, (a pewnie będzie) to niech lepiej dadzą sobie spokój. Nie ma w składzie żadnego charyzmatycznego gitarzysty, na miarę Blasphemera, to wyjdzie kolejny burger.
moja nierówność:
DMDS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>GDOW>OAC>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>CH>>>>>>>>>>>>>>>EW

- ozob
I zaczyna sie to dobrze znane, polane sosem elitaryzmu pierdolenie - to dobrze, ze sie nie podoba, bo BM ma sie nie podobac, a jak sie nie podoba to jest zajebisty. (:535 pisze:Tego typu stwierdzenie uproszczenie świadczy o kompletnej nieznajomości tematu. Z tym, że oczywiście nie twierdzę, że EW ma się podobać. Nawet dziwne by było gdyby płyta nagrana przez tę kapelę podobała się wszystkim. Mam nadzieję, że nigdy do tego nie dojdzie.