Nowe seriale
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Nowe seriale
tak jak napisałem, zagrała świetnie
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
niekoniecznie, bo gra trochę irytującą postać :-)byrgh pisze: Jeśli nie lubię Witherspoon, przekonam się do niej?
ale jak już napisano - wszyscy tu zagrali znakomicie, a serial to bardzo duże dobro
-
- zahartowany metalizator
A grała kiedykolwiek nieirytującą postać? ;)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
nie wiem xD
może w Pleasantville? musze odświeżyć
żona J.Casha to też była chyba dobra kobieta :-)
może w Pleasantville? musze odświeżyć
żona J.Casha to też była chyba dobra kobieta :-)
-
- postuje jak opętany!
Jasne, rozumiem argument biznesowy, serial jest skierowany przede wszystkim do tych anglojęzycznych. Natomiast dla mnie, wychowanego po tej stronie żelaznej kurtyny, oglądanie czegoś takiego jest co najmniej dziwne.uglak pisze:ja akurat jestem przeciwny akcentowi w tym przypadku. akcent ma sens, jesli ma pokazac pochodzenie konkretnych postaci - jesli wszyscy mieliby z nim mowic wyszloby troche karykaturalnie. najlepszym rozwiazaniem byloby oczywiscie uzycie rosyjskiego, ale tutaj wchodza wzgledy biznesowe, bo ponoc Amerykanie nienawidza napisow i wiekszosc automatycznie skresla taka produkcje.
Z drugiej strony, Mel Gibson potrafił kręcić hollywoodzkie filmy Pasja (aktorzy używali aramejskiego, hebrajskiego i łaciny), czy Apocalypto (dialekt języka Majów) i nie sądzę, żeby odbiło się to jakoś na finansowych wynikach tych filmów. Nie wiem, może seriale telewizyjne rządzą się innymi prawami.
Nie wiem, czy oglądałeś Wikingów, ale tam angielskie dialogi wcale nie były karykaturalne. Wszyscy mówili po prostu ze specyficznym, nordyckim akcentem i było w porządku. Do tego były wstawki w innych językach - staronorweskim/islandzkim czy staroangielskim. Całościowo grało to bardzo dobrze.
heykvísl og ofn
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
to tylko 7 odcinkow, wiec nie stracisz az tak wiele czasu ;-) ale serial zdecydowanie nie jest przereklamowany, zreszta u nas to w ogole chyba nie byl reklamowany, bo ja trafilem na niego przypadkowo.byrgh pisze:Jeśli nie lubię Witherspoon, przekonam się do niej?
Guilty of being right
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz

nowa wersja
nic specjalnego, ale ogląda się przyzwoicie
-
- w mackach Zła
Gra O Tron sezon 8 odcinek 5
PIERWSZY!!!!!
Nie będę spoilerował tylko napiszę krótko ..... ALE RZEŹNIA normalnie TRUE CARNAGE 10/10 ;D
Jak ktoś ma możliwość to kino domowe i szeroki ekran jak najbardziej bo jest co oglądać.
PIERWSZY!!!!!
Nie będę spoilerował tylko napiszę krótko ..... ALE RZEŹNIA normalnie TRUE CARNAGE 10/10 ;D
Jak ktoś ma możliwość to kino domowe i szeroki ekran jak najbardziej bo jest co oglądać.
- Block69
-
- rozkręca się
Napalm Death ant total devastation.
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!

Całkiem dobry. Jestem przy 5 odcinku 1 serii i "plot" całkiem fajnie się rozkręca. Poza tym fajna obsada.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
co oni zrobili z tym serialem ? niech to się już skończy :(
PS
skasowali Zabójczą Broń po 3 sezonach ;)
PS
skasowali Zabójczą Broń po 3 sezonach ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Lukass
Oglądało się dobrze, ale scenariusz zaczyna mnie już nie drażnić, tylko śmieszyć. Ekspresowe przemiany bohaterów, bo nie mamy czasu na pokazanie tego w sensowny sposób. Słaba metoda na zakończenie takiego serialu. Pomijam już, że wszystko się zrobiło bardzo przewidywalne.Raf pisze:Gra O Tron sezon 8 odcinek 5
PIERWSZY!!!!!
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- w mackach Zła
No nie wiem czy wszystko stało się takie przewidywalne, na to że Dance się odklei i stanie się tą mad queen raczej nikt w ciągu tych 8 sezonów nie stawiał i ten cały ten internetowy lament "...dlaczego to się tak kończy??? .." jeszcze to potwierdza, wersję zakończenia związku Jona i Dan i żyli długo i szczęśliwie mając gromadkę dzieci można już raczej wykasować, i bardzo dobrze.Lukass pisze:Oglądało się dobrze, ale scenariusz zaczyna mnie już nie drażnić, tylko śmieszyć. Ekspresowe przemiany bohaterów, bo nie mamy czasu na pokazanie tego w sensowny sposób. Słaba metoda na zakończenie takiego serialu. Pomijam już, że wszystko się zrobiło bardzo przewidywalne.Raf pisze:Gra O Tron sezon 8 odcinek 5
PIERWSZY!!!!!
- Lukass
UWAGA SPOILER - jeśli ktoś nie oglądał, niech nie czyta!Raf pisze: No nie wiem czy wszystko stało się takie przewidywalne, na to że Dance się odklei i stanie się tą mad queen raczej nikt w ciągu tych 8 sezonów nie stawiał i ten cały ten internetowy lament "...dlaczego to się tak kończy??? .." jeszcze to potwierdza, wersję zakończenia związku Jona i Dan i żyli długo i szczęśliwie mając gromadkę dzieci można już raczej wykasować, i bardzo dobrze.
I tak, i nie. W sensie, już wcześniej było wiadomo, kim jest Snow, więc można było przewidywać jakiś konflikt. Tyle, że ten konflikt jest pokazany po prostu kiepsko, jak dla mnie. Stabilna, silna władczyni odkleja się od rzeczywistości chyba w mniej więcej tydzień i w mniej więcej takim czasie zaczyna przejawiać skłonności psychopatyczne? Pomijam już, że czas i przestrzeń stały się trochę względne w tym sezonie. Do tego jej wojska, które do tej pory zachowywały się przyzwoicie, nagle znajdują upodobanie w rzezi kobiet i dzieci? Chyba tylko po to, żeby Snow przerażonym wzrokiem mógł śledzić, do czego między innymi on doprowadził. Nie kupuję tego, chociaż wizualnie bardzo dobry odcinek. Być może dałoby się to sensowniej pokazać w pełnym sezonie. Ale w sześciu odcinkach? Ta historia po prostu musi się nie kleić.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Stawiam, że Jon lub Aria będą chcieli zabić Daenerys i wszyscy zginą. Królem zostanie Tyrion :)Raf pisze:No nie wiem czy wszystko stało się takie przewidywalne, na to że Dance się odklei i stanie się tą mad queen raczej nikt w ciągu tych 8 sezonów nie stawiał i ten cały ten internetowy lament "...dlaczego to się tak kończy??? .." jeszcze to potwierdza, wersję zakończenia związku Jona i Dan i żyli długo i szczęśliwie mając gromadkę dzieci można już raczej wykasować, i bardzo dobrze.Lukass pisze:Oglądało się dobrze, ale scenariusz zaczyna mnie już nie drażnić, tylko śmieszyć. Ekspresowe przemiany bohaterów, bo nie mamy czasu na pokazanie tego w sensowny sposób. Słaba metoda na zakończenie takiego serialu. Pomijam już, że wszystko się zrobiło bardzo przewidywalne.Raf pisze:Gra O Tron sezon 8 odcinek 5
PIERWSZY!!!!!
A tak serio w porównaniu z poprzednimi odcinkami ten 5 to wręcz objawienie, dobre efekty specjalnie, brak branna, ładnie pokazana bitwa. Zaskoczonko :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
obejrzałem 1 odcinek Czarnobyla, póki co nic ciekawego oprócz ludzkiej głupoty :P
elektrownia sie pali a całe rodziny sobie oglądają i tańczą w pyle :P spoko :P
elektrownia sie pali a całe rodziny sobie oglądają i tańczą w pyle :P spoko :P
mocno naciągane stwierdzenie :POnly_True_Believers pisze:ładnie pokazana bitwa. )
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- ggfh
- w mackach Zła
prawde piszac gdyby zamiast danki i smoka wstawic rambo - mialoby to tyle samo sensu
-
Zbyt to oczywiste. Jeśli tak wyglądałby finał, zaprzepaściliby prawie dziesięć lat budowania kultu, bo takie wnioski można było wysnuć już po pierwszym sezonie ;)Only_True_Believers pisze:Stawiam, że Jon lub Aria będą chcieli zabić Daenerys i wszyscy zginą. Królem zostanie Tyrion :)
Tak w ogóle: