czarna lista kontrahentów allegro / ebay / skapiec / olx etc

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: czarna lista kontrahentów allegro / ebay / skapiec / olx

23-03-2019, 06:53

Only_True_Believers pisze:
wygląda na to, że mnie też meva18 chce zrobić w chuja, za płytę nie zapłaciła na email nie odpowiada.
meva18 w końcu znienacka zapłaciła, ale pojawił się nowy herbatnik Goatmoon14 Prosi mnie o przełożenie płatności w wysokości 40 zł o 2 tyg :/ Jak odpisuje i podaje mu warunki to on nie odpowiada. Po co wam to, lepiej go wpisać na liste.
Tacy są najbardziej rozczulający. Janusze biznesu i Michalkiewicze allegro. Zawsze w pierwszym odruchu, chcę takiemu wysłać paczkę za darmo, dołączając opakowanie paprykarza, chusteczki higieniczne i piątaka na dwa harnasie. To zapewne mój głęboko ukryty instynkt macierzyński, czy jak się to teraz modnie mówi, tacierzyński. Natomiast w drugim odruchu, chętnie bym opierdolił. Z tym, że mam świadomość, że zaocznie takie działanie pozbawione jest sensu. Więc niech sobie żyją. Jednakowoż niech mają świadomość, że porządny i poważny człowiek traktuje ich jak ścierwo. Złota zasada jest prosta jak jebanie. Nie mam czym zapłacić, nie kupuję. Przez siedemdziesiąt lat żywota nie dorobiłem się niczego. Nie mędrkuję. Krótko mówiąc. Morda w kubeł.
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

23-03-2019, 14:12

535 pisze:Przez siedemdziesiąt lat żywota nie dorobiłem się niczego. Nie mędrkuję. Krótko mówiąc. Morda w kubeł.
xD.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

28-03-2019, 08:12

wygląda na to, że mnie też meva18 chce zrobić w chuja, za płytę nie zapłaciła na email nie odpowiada.
meva18 w końcu znienacka zapłaciła, [/quote]

No i niestety jest kontynuacja, Sznowna? użytkowniczka? co prawda zapłaciła po 7 dnach od aukcji. ALE napisała następnego dnia, dlaczego ona nie ma jeszcze płyty? W aukcji było napisane 3 dni na wysyłkę, a ta po upływie 1 dnia roboczego juz do mnie pisała, wczoraj upłynął 3 dzień od zapłacenia i juz rozpoczęła dyskusje na allegro. Chyba nie mam zamiaru sie w to bawić, płytę wysłałem 1 dnia roboczego, od zapłacenia.

meva18 omijać jak gówno na ulicy.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
gelO
zahartowany metalizator

28-03-2019, 11:35

Opóźnienie z płatnością zrozumiem, różnie bywa - poczekać mogę. Ale sranie się pięć minut po wpłacie gdzie moja przesyłka to już nienawidzę.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-03-2019, 12:29

gelO pisze:Opóźnienie z płatnością zrozumiem, różnie bywa - poczekać mogę. Ale sranie się pięć minut po wpłacie gdzie moja przesyłka to już nienawidzę.

ten problem dotyczy wielu sfer. np. kto ma styczność z "usługami" ten wie. na już. na teraz. a najlepiej na wczoraj. taka mentalność lolaczkowa.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

16-05-2019, 00:17

Ktoś się zetknął z wydaniem czarnego albumu na cd bez napisu Metallica oraz węża na okładce?
W domu mam z napisem i wężem, ale mogę za małe grosze kupić bez, tylko myślę, że to jakiś stary ruski pirat z książeczką.

Albo białe cd Master of puppets? Mam najpopularniejsze srebrne.
Tutaj znalazłem podobne czechosłowackie wydanie Popron, ale to na zbyciu nie ma popron po lewej oraz "manufactured under...." po prawej.

Obrazek
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
gelO
zahartowany metalizator

19-05-2019, 21:03

Można w jakiś sposób skontaktować się z kupującymi na allegro? Nigdzie żadnego adresu email nie ma. W zakładce pokaż szczegóły KOPIUJ ADRES EMAIL nie dział, no chyba że tylko u mnie nie działa.
Awatar użytkownika
uglak

19-05-2019, 21:22

nie dziala czy kopiuje Ci adres [duzo_losowych_znakow]@allegromail.pl ? jesli to drugie to wszystko ok - po prostu zaczeli nadawac dodatkowe aliasy. mozesz spokojnie slac maila na skopiowany adres i dotrze do adresata.
Guilty of being right
fugazi
w mackach Zła

19-05-2019, 21:30

gelO pisze:Można w jakiś sposób skontaktować się z kupującymi na allegro? Nigdzie żadnego adresu email nie ma. W zakładce pokaż szczegóły KOPIUJ ADRES EMAIL nie dział, no chyba że tylko u mnie nie działa.
Niestety, ostatnio było info od allegro, że cała korespondencja pomiędzy kontrahentami przechodzi przez nich. Szyfrują jakoś te adresy mailowe. Chyba, że ktoś przemyci swój prywatny namiar w korespondencji. Ja ostatnio zadałem pytanie przez allegro, dostałem odp że towar dostępny wraz z namiarami na sklep/fejsbuk/mail. Kupiłem ze sklepu za lepszą kasę.
Tutaj jest coś na ten temat
https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajac ... VZxXd8vzSL
Tak jak Uglak napisał, maile dochodzą do adresata ale chyba przez sito allegro.
Awatar użytkownika
gelO
zahartowany metalizator

19-05-2019, 22:01

Dzięki, będę wysyłał zatem :)
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

19-05-2019, 22:06

Moje w minionym tygodniu nie dochodziły. No i widzę, że polikwidowali sporo podkategorii w dziale muzyka.
Awatar użytkownika
uglak

19-05-2019, 22:37

SCREAMBLOODYGORE pisze:Moje w minionym tygodniu nie dochodziły.
moze mieli jakis falstart, ale nawet dzis korespondowalem z jednym kupujacym, wiec obecnie dziala ok.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
gelO
zahartowany metalizator

20-05-2019, 07:17

Kurde, ale jak ktoś nie zapłacił to nie ma jak się z nim skontaktować, nigdzie adresu @ nie ma.
fugazi
w mackach Zła

20-05-2019, 08:21

gelO pisze:Kurde, ale jak ktoś nie zapłacił to nie ma jak się z nim skontaktować, nigdzie adresu @ nie ma.
Wybierz opcję "odpowiedz" w wiadomości, którą dostałeś z automatu z allegro o sprzedaży. Taka dojdzie do kupującego. Sam zaraz muszę to uczynić bo ktoś od tygodnia nie daje znaku życia.

edit
Faktycznie coś jest napierdolone. Przy wyborze odpowiedzi wysyła do powiadomienia@allegro.pl żeby zaraz potem poinformować, że wiadomość nie może być dostarczona.

edit 2
Wejdź w swoje konto na allegro: moja sprzedaż/zamówienia/pokaż szczegóły (w aukcji dla której szukasz kontaktu)/kopiuj adres e-mail (pomimo, że się tam nie wyświetla, to można go wkleić do paska adresów). Może też być nr telefonu.
Awatar użytkownika
gelO
zahartowany metalizator

20-05-2019, 10:17

Dzięki:) To już powinno zadziałać.
Awatar użytkownika
uglak

20-05-2019, 11:12

fugazi pisze:edit
Faktycznie coś jest napierdolone. Przy wyborze odpowiedzi wysyła do powiadomienia@allegro.pl żeby zaraz potem poinformować, że wiadomość nie może być dostarczona.
jesli odpowiadasz w mailu "Zakonczenie Kup Teraz" to odpowiedz jest do powiadomienia@allegro.pl (dlatego, że to mail podsumowujacy cala aukcje, a nie konkretna sprzedaz). jesli odpowiesz w mailu "Sprzedales przedmiot przez Kup Teraz" to odpowiedz jest na alias kupujacego.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

20-05-2019, 16:11

Allegro filtruje/cenzuruje mejle żeby wyłapać te w których jest mowa o sprzedaży po za allegro.Prowizja 10% spowodowała,że ludziska zaczęli umawiać się na sprzedaż bez ich pośrednictwa,więc wykombinowali z tym nowym mejlem.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
Medard

20-05-2019, 17:56

devastator77 pisze:Allegro filtruje/cenzuruje mejle żeby wyłapać te w których jest mowa o sprzedaży po za allegro.Prowizja 10% spowodowała,że ludziska zaczęli umawiać się na sprzedaż bez ich pośrednictwa,więc wykombinowali z tym nowym mejlem.
Tak właśnie jest, wysłałem sprzedającemu e-maila, że chciałbym kupić poza i to wyłapali, dostałem e-maila, że wiadomość nie dotarła :) pilnują swoich interesów
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
uglak

20-05-2019, 18:48

pisz inteligentniej - na razie automaty jeszcze nie wszystko wychwytuja (albo nie sprawdzaja korespondencji po zakupie) ;-)
Guilty of being right
M.G.
zaczyna szaleć

20-05-2019, 18:52

Medard pisze:
devastator77 pisze:Allegro filtruje/cenzuruje mejle żeby wyłapać te w których jest mowa o sprzedaży po za allegro.Prowizja 10% spowodowała,że ludziska zaczęli umawiać się na sprzedaż bez ich pośrednictwa,więc wykombinowali z tym nowym mejlem.
Tak właśnie jest, wysłałem sprzedającemu e-maila, że chciałbym kupić poza i to wyłapali, dostałem e-maila, że wiadomość nie dotarła :) pilnują swoich interesów
Wydaje mi się, że za cenzurę odpowiedzialny jest algorytm, który wyłapuje tylko te maile zawierające nieodpowiednie słowa lub frazy, np. "poza Allegro". Można to obejść robiąc głupią spację lub urwać literkę tak, żeby sprzedający/kupujący się połapał, dajmy na to "pza all egro". Rozwiązanie sprawdzone.
ODPOWIEDZ