tak wyszlo z palcem po mapie, ale to tez zaden wyznacznik. moga byc rownie dobrze np gory choczanskieImP pisze:Rozumiem, że celujesz w Małą / Wielką Fatrę?
GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: GÓRY
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- postuje jak opętany!
Fatra to super wybór. Niestety nie nocowałem tam jeszcze, ale rozważyłbym Martin, Rużemborok i Terchovą.pr0metheus pisze:tak wyszlo z palcem po mapie, ale to tez zaden wyznacznik. moga byc rownie dobrze np gory choczanskieImP pisze:Rozumiem, że celujesz w Małą / Wielką Fatrę?
- pr0metheus
- pr0metheus
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Powrzucaj potem traski i ogólnie napisz co i jak, bo rozważam ten kierunek na urlop w sierpniu :-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- pr0metheus
ok, ale sam jade w lipcuHatefire pisze:Powrzucaj potem traski i ogólnie napisz co i jak, bo rozważam ten kierunek na urlop w sierpniu :-)
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- postuje jak opętany!
Koniecznie Janosikowe Diery wraz z Wielkim Rozsutcem oraz Wielki Krywań + okolica.Hatefire pisze:Powrzucaj potem traski i ogólnie napisz co i jak, bo rozważam ten kierunek na urlop w sierpniu :-)
A więcej będę w stanie podpowiedzieć pod koniec sierpnia :D (planuję 5 dniówkę przez obie Fatry)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli Wielki Rozsutec to od razu i mały. Proponuję startować od parkingu cały czas na wprost, tak żeby schodząc, natrafić na Małego Rozsutca. Powrót będzie w fajnym wąwozie blisko wezbranego strumyka. Trzeba będzie trochę uważać, ale widoki wynagrodzą wszystko.
- Medard
Góry Świętokrzyskie są najstarsze i najniższe w kraju, ale podeszliśmy dzisiaj do zdobycia Mount Łysa Góra bardzo poważnie.
Czekany, dobre buty do wspinaczki, odpowiednie batoniki i żele energetyczne, a do tego przerwy aklimatyzacyjne to podstawa przy takim wyzwaniu. Wejście od Nowej Słupi okazało się proste i dosyć szybkie. Przy zejściu udało się uniknąć lawin śnieżnych w wyższych partiach
i błotnych w niższych.
Na samym szczycie odwiedziliśmy kryptę, gdzie Jeremi błyska dobrze zachowanymi białymi zębami.
Można było sobie dokładnie popatrzyć, bo leży wystawiony na środku pomieszczenia.
Tutaj film z youtuba:
[youtube][/youtube]
Szczątki mnichów w drugiej sali słabiej widoczne, ale też warto na nie zerknąć.
Dla leniwych jest wjazd meleksem od parkingu po drugiej stronie góry.
Czekany, dobre buty do wspinaczki, odpowiednie batoniki i żele energetyczne, a do tego przerwy aklimatyzacyjne to podstawa przy takim wyzwaniu. Wejście od Nowej Słupi okazało się proste i dosyć szybkie. Przy zejściu udało się uniknąć lawin śnieżnych w wyższych partiach
i błotnych w niższych.
Na samym szczycie odwiedziliśmy kryptę, gdzie Jeremi błyska dobrze zachowanymi białymi zębami.
Można było sobie dokładnie popatrzyć, bo leży wystawiony na środku pomieszczenia.
Tutaj film z youtuba:
[youtube][/youtube]
Szczątki mnichów w drugiej sali słabiej widoczne, ale też warto na nie zerknąć.
Dla leniwych jest wjazd meleksem od parkingu po drugiej stronie góry.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Prodi
- postuje jak opętany!
To ja:) W miniony piątek byłem pierwszy raz (z żoną i 2 letnią córką najpierw wjechaliśmy melexem, potem zejście już z buta, mała w wózku). Nie powiem, urokliwe miejsce.Medard pisze: Dla leniwych jest wjazd meleksem od parkingu po drugiej stronie góry.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- Medard
Spacerek jest wśród drzew, więc upał nie jest straszny. Ale z dziećmi może lepiej wjechać.Prodi pisze:To ja:) W miniony piątek byłem pierwszy raz (z żoną i 2 letnią córką najpierw wjechaliśmy melexem, potem zejście już z buta, mała w wózku). Nie powiem, urokliwe miejsce.Medard pisze: Dla leniwych jest wjazd meleksem od parkingu po drugiej stronie góry.
- maciek z klanu
Ooo planuje też coś wejść z młodą, ma 22 miesiące, jak droga powrotną z tym wózkiem? Droga prosta czy szutrową? Sama młodą da radę? Jak długo trwa zejście?Prodi pisze:To ja:) W miniony piątek byłem pierwszy raz (z żoną i 2 letnią córką najpierw wjechaliśmy melexem, potem zejście już z buta, mała w wózku). Nie powiem, urokliwe miejsce.Medard pisze: Dla leniwych jest wjazd meleksem od parkingu po drugiej stronie góry.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- SODOMOUSE
O f chuj to żem nieco stary jest.... Gdyż owszem potomstwo, ale to najstarsze, to 22 lata, niż 22 miesiące.
Powoli to chyba czas wypierdalać, z epizodu zwanego zyciem.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Medard
Droga (ta łatwiejsza) z parkingu od strony Huty Szklanej to 2 km chodnikiem lub asfaltem, u mnie w rodzinie 4 latek dał radę bez problemu.
22 miesiące to nie wiem, to zależy czy lubi chodzić, pewnie trochę na rękach albo na barana. Wózkiem to bez problemu, idealny spacer.
W niektóre niedziele można tam wjechać samochodem na samą górę. Ale trochę szkoda, warto piechotą i zerknąć na drzewa, gołoborza, potem wieżę telewizyjną.
22 miesiące to nie wiem, to zależy czy lubi chodzić, pewnie trochę na rękach albo na barana. Wózkiem to bez problemu, idealny spacer.
W niektóre niedziele można tam wjechać samochodem na samą górę. Ale trochę szkoda, warto piechotą i zerknąć na drzewa, gołoborza, potem wieżę telewizyjną.
Ostatnio zmieniony 29-07-2019, 21:07 przez Medard, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
ile ja bym dał, aby to jedyne wyfrunęło z domu .... to bym się dopiero młody poczuł -;) choć z drugiej strony są tez uroki. jak np. siedzenie w lodziarni Wenta, przeglądanie na laście artystów - trap rap - i później dzielenie się opiniami. że, future to słaby, a lil skies, didu to fajny jest. albo, że kawałek wuj dobra rada od taco to ma bit jak bistibojs z fazy funkowej. te wspólne wchodzenie w świat muzyki. zaszczepiłem. to i mam. jestem dumny z tego. z tego też, że mamy wspólne pasje. choć różnica 33 lat a i muza rozbieżna ...SODOMOUSE pisze:O f chuj to żem nieco stary jest.... Gdyż owszem potomstwo, ale to najstarsze, to 22 lata, niż 22 miesiące.