Slayer - Gliwice, 04.06.2019
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 10,5
- postuje jak opętany!
Re: Slayer - Gliwice, 04.06.2019
Ej, czekajcie. Było potężnie, ale nie było idealnie. Jestem daleki od marudzenia, ale nagłośnienie nie było idealne. Taka sroga pompa na gitarach to był dobry wpierdol, ale selektywność na tym straciła. Na początku Holta też nie było słychać tak, jak Kinga a jak Tomek grał sam to można sie bylo tylko domyślać. Beczki też przepompowane. Mimo wszystko było ekstra, ale nie idealizujmy.
Nono.
- empir
- zahartowany metalizator
Ktoś jest w stanie oszacować ile ludu było?
Na trybunach było sporo wolnych miejsc.
Płyta była full? Ja byłem pod samą sceną więc ciężko było to ocenić.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Na trybunach było sporo wolnych miejsc.
Płyta była full? Ja byłem pod samą sceną więc ciężko było to ocenić.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
- Block69
Ja ze swojej perspektywy nie widziałem zbyt wielu wolnych miejsc. Płyta też praktycznie była wypełniona do samego końca.
Wiem za to, że sporo Januszy Sprytu z górnych sektorów wchodziło na dolne i oblegali schody i barierki. Na początku ochrona tego nie ogarniała, ale na szczęście po jakimś czasie zrobili z tym porządek.
Wiem za to, że sporo Januszy Sprytu z górnych sektorów wchodziło na dolne i oblegali schody i barierki. Na początku ochrona tego nie ogarniała, ale na szczęście po jakimś czasie zrobili z tym porządek.
PENIS METAL
-
- zaczyna szaleć
Wtrącę swoje trzy grosze, z mojej perspektywy tzn. trybun na wprost sceny, na płycie spokojnie zmieściłoby się jeszcze kilkaset osób jak nie więcej. Co do samych trybun zapełniony był jedynie dolny poziom, na górze większość jednak pusta. Wydaje mi się, że spora część publiki jednak odpuściła sobie support w postaci Behemotha, czekając na gwiazdę wieczoru. Swoją drogą nawet w czasie występu Slayera sporo ludzi wychodziło z hali...
Co do nagłośnienia, moim zdaniem za bardzo wysunięte naprzód bębny i to zarówno w przypadku Behemotha jak i Slayera
Co do nagłośnienia, moim zdaniem za bardzo wysunięte naprzód bębny i to zarówno w przypadku Behemotha jak i Slayera
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Gemini ? nie lubie was :( a Gliwic to już całkiem :P nie dość że mają mistrza w piłce to jeszcze to :P
no nic może przedłużą sobie te emeryture jak Scorpions/Kiss/Judasy i przyjadą jeszcze do wawy :P
no nic może przedłużą sobie te emeryture jak Scorpions/Kiss/Judasy i przyjadą jeszcze do wawy :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- weteran forumowych bitew
do szczecina(można pomarzyć) to może zawitają w głębokiej emeryturze w jednej dziesiątej oryginalnego składuŻułek pisze:Gemini ? nie lubie was :( a Gliwic to już całkiem :P nie dość że mają mistrza w piłce to jeszcze to :P
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- domeldoom
- zaczyna szaleć
1.Trybuny były full, miałem lornetkę Nikon 10x50 to widziałem.:-)
2. Mnie się bardzo podobało.
3. I tak Tomka przyćmił, uznany znawca wszech-teologii oraz były konkubent Doroty Rabczewkiej...
4. jakby był kolejny koncert w okolicy nie kolidujący mi z pracą lub urlopem to bym jechał....
AVE
3. I tak Tomka przyćmił, uznany znawca wszech-teologii oraz były konkubent Doroty Rabczewkiej...
4. jakby był kolejny koncert w okolicy nie kolidujący mi z pracą lub urlopem to bym jechał....
AVE
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
-
- postuje jak opętany!
Bez żartów, na płycie spokojnie i bez ścisku zmieściłoby się jeszcze raz tyle osób.Block69 pisze:Ja ze swojej perspektywy nie widziałem zbyt wielu wolnych miejsc. Płyta też praktycznie była wypełniona do samego końca.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
;-) korzystałeś przy wyborze> ?domeldoom pisze:1.Trybuny były full, miałem lornetkę Nikon 10x50 to widziałem.:-)
AVE
[youtube][/youtube]
Poro
-
- zaczyna szaleć
Taką ciekawostke wam zapodam. Gosciu obok mnie w oczekiwaniu przed Slayer na oko podchodzacy pod 60 krzyczał "Dziubinski chuj"...nostalgłem fest...
-
- postuje jak opętany!
I zagraja jeszcze darmoszke na Pol'and rocku jak Testament i Anthrax;)Żułek pisze:Gemini ? nie lubie was :( a Gliwic to już całkiem :P nie dość że mają mistrza w piłce to jeszcze to :P
- Block69
Jeszcze trochę by weszło, ale na pewno nie drugie tyle. 3/4 biletów na płytę się sprzedało.Wuja pisze:Bez żartów, na płycie spokojnie i bez ścisku zmieściłoby się jeszcze raz tyle osób.Block69 pisze:Ja ze swojej perspektywy nie widziałem zbyt wielu wolnych miejsc. Płyta też praktycznie była wypełniona do samego końca.
PENIS METAL
-
- mistrz forumowej ceremonii
najlepszy koncert na jakim byłem, obok Black Sabbath i King Crimson. jedyne zastrzeżenie do brzmienia, były problemy z selektywnością ale zasadniczo pozamiatane na amen
- empir
Ja to mam problem z wyborem najlepszego koncertu Slayera ;) choć byłem tylko na trzech.
Na pewno teraz była dłuższa setlista i zajebista oprawa.
W '94 w Zabrzu nie pamiętam jak było ale pamiętam że wtedy byłem mega najarany. Koncert przed ironami się nie liczy bo za krótko i za jasno.
Na pewno teraz była dłuższa setlista i zajebista oprawa.
W '94 w Zabrzu nie pamiętam jak było ale pamiętam że wtedy byłem mega najarany. Koncert przed ironami się nie liczy bo za krótko i za jasno.
-
- postuje jak opętany!
Na trybunach duzo pustych miejsc tam gdzie ja siedzialem wyzej bylo z 5~6 rzedow gdzie zadna osoba nie siedziala i z tej perspektywy na plycie bylo sporo miejsca jeszcze, moze 3/4 zajete, co do samego koncertu oczywiscie miazga podobalo sie mi bardziej niz w listopadzie w Lodzi, najlepsze momenty jak grali Hell Awaits i Gemini
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Jedyny minus szukany odrobinę na siłę to Nergal na wokalu w Evil.... Moim zdaniem zbędne "urozmaicenie". Ogólnie najlepszy koncert na jakim byłem. 666/10 i chuj.
-
- rozkręca się
Nie mam zamiaru tu silić się na obiektywność.SLAYER to dla mnie coś więcej niż wszystko,
to przez nich tkwię w tym szambie od niepamiętnych czasów,to Oni sprawili,że ekstremalna muzyka stała się sensem mojego życia.
Oni na żywo (prawie) nigdy nie zawiedli.(Prawie) bo nie liczę koncertu kilkanaście dni po śmierci Jeffa,gdy zagrali naprawdę słabo.
To był wyjątek.Pozostałe osiem koncertów, w których uczestniczyłem to była prawdziwa zagłada.
Tak też było tym razem.Trudno się do czegokolwiek przyczepić.Znakomita setlista (do ideału brakowało naprawdę niewiele),
zaangażowanie,moc i oprawa.Tak się,kurwa gra Thrash Metal ! Jak dla mnie najmocniejsze momenty to "Hell awaits",
"Black magic","Born of Fire" i "Evil has no boundaries"( mimo gościnnego występu pewnego podupadłego celebryty ).
Pozostaje tylko przytoczyć ostatnie słowa Toma tego wieczoru: "Będę tęsknić..."
to przez nich tkwię w tym szambie od niepamiętnych czasów,to Oni sprawili,że ekstremalna muzyka stała się sensem mojego życia.
Oni na żywo (prawie) nigdy nie zawiedli.(Prawie) bo nie liczę koncertu kilkanaście dni po śmierci Jeffa,gdy zagrali naprawdę słabo.
To był wyjątek.Pozostałe osiem koncertów, w których uczestniczyłem to była prawdziwa zagłada.
Tak też było tym razem.Trudno się do czegokolwiek przyczepić.Znakomita setlista (do ideału brakowało naprawdę niewiele),
zaangażowanie,moc i oprawa.Tak się,kurwa gra Thrash Metal ! Jak dla mnie najmocniejsze momenty to "Hell awaits",
"Black magic","Born of Fire" i "Evil has no boundaries"( mimo gościnnego występu pewnego podupadłego celebryty ).
Pozostaje tylko przytoczyć ostatnie słowa Toma tego wieczoru: "Będę tęsknić..."
- empir
Miło ze strony Kerrego że po koncercie wyszedł do fanów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
to że nie zagrali nic z Christ Illusion to tam jeszcze chuj, że z Diabolus - niedobrze, ale za brak czegokolwiek z Divine to już powinni dostać wpierdollucyber pisze:Trudno się do czegokolwiek przyczepić.Znakomita setlista (do ideału brakowało naprawdę niewiele)
co nie zmienia faktu, że pomijając oczywiste oczywistości typu Raining Blood, takie kawałki jak Hell Awaits, Payback, czy Chemical Warfare pozostawiły po sobie tylko zgliszcza
- Block69
Jak dla mnie setlista bliska ideału. No i bardzo mocne zaskoczenie było takie, że widziałem ich w oryginalnym składzie 2 razy, za każdym razem był wpierdol, ale koncert w Gliwicach przebił wszystko co było wcześniej.
PENIS METAL