BLACK METAL WORLDWIDE

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Scorn
postuje jak opętany!

Re: BLACK METAL WORLDWIDE

07-06-2019, 14:51

maciek z klanu pisze:
pr0metheus pisze:no islandzki bm to mi nie lezy zasadniczo. podoba mi sie ljain i oreida, wiecej grzechow nie pamietam.
To wyrzekł wrzucone to nawet mało islandzkie moim zdaniem. Taki trochę dimmu borgir
W sieci podają, że projekt stacjonuje w Austrii.

Też mam trochę problem z tą Islandią, bo jest kilka naprawdę dobrych kapel (Svartidauði, Misþyrming, Zhrine, Wormlust, Almyrkvi), ale żadnej wybitnej. Jest też dużo nudy i generalnie te wszystkie kapele brzmią podobnie, jakby każda kolejna chciała jechać na sukcesie Svartidauði. Bo chyba od nich cała ta moda na islandzki black metal się zaczęła.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

07-06-2019, 15:28

No moda zdecydowanie od czasu svartidaudi i myspyrming. Kiedyś jedyną rzeczą którą mam z tamtych terenów jeśli mnie pamięć nie myli to Hilrog666 czy jakoś tak.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

07-06-2019, 15:41

Scorn pisze:
maciek z klanu pisze:
pr0metheus pisze:no islandzki bm to mi nie lezy zasadniczo. podoba mi sie ljain i oreida, wiecej grzechow nie pamietam.
To wyrzekł wrzucone to nawet mało islandzkie moim zdaniem. Taki trochę dimmu borgir
W sieci podają, że projekt stacjonuje w Austrii.

Też mam trochę problem z tą Islandią, bo jest kilka naprawdę dobrych kapel (Svartidauði, Misþyrming, Zhrine, Wormlust, Almyrkvi), ale żadnej wybitnej. Jest też dużo nudy i generalnie te wszystkie kapele brzmią podobnie, jakby każda kolejna chciała jechać na sukcesie Svartidauði. Bo chyba od nich cała ta moda na islandzki black metal się zaczęła.
Sprawdź sobie to co polecał pr0metheus. Zdecydowanie najlepsze z Islandii obok debiutu mispyrming
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Scorn
postuje jak opętany!

07-06-2019, 15:47

Óreiða znam demówki, pełniaka jeszcze nie słyszałem.
Ljáin wrzucam na listę do sprawdzenia.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

08-06-2019, 19:21

z islandii dobry byl jeszcze nyrst, bardzo niekiepskie demo wydali w 2016, ale sprawdzam metal archives i od tej pory cisza

[youtube][/youtube]
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

08-06-2019, 19:46

pr0metheus pisze:nachtlich z kanady. debiut album

[youtube][/youtube]

nie mylic z kultowym brazylijskim nachtlicht, ktory zakonczyl zycie, majac czyste konto:)

https://www.metal-archives.com/bands/N% ... lich/62626" onclick="window.open(this.href);return false;

po albumie nachtlich-nachtlich z zeszlego roku przyszedl czas na epke nachtlich o nazwie rowniez nachtlich. pomyslowo...

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

13-06-2019, 23:54

Pa Vesh En się nie opierdala. W sierpniu nowy album Pyrefication

Track
https://m.soundcloud.com/iron-bonehead- ... f-the-dead" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

15-06-2019, 20:56

maciek z klanu pisze:Zamawia ktoś ten box ostots z altare? Dorzucił bym sie
jakby kto chciał a nie mu się targać z zagramanicy to ten trójpak pojawił się w Wolfspell
https://wolfspell.pl/en_US/p/OSTOTS-2008-2013-3CD/1858
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

15-06-2019, 21:09

^ jest tez ostots s/t na LP i CD
2019 compilation featuring 7 unreleased tracks, re-recorded exclusively for this release.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

15-06-2019, 21:22

ja nie czekałem i ten s/t w kraju i dobry forumowy kolega targa mi to z altare.
tylko ostatnio coś narzekał że długo idzie i dojśc nie może...
Immanis
postuje jak opętany!

15-06-2019, 21:28

^ Tak w temacie : Pierdolona poczta polska twierdzi, że podjęto dwie próby doręczenia przesyłki (dziwnym trafem zero jakiegokolwiek awizo)
i aktualnie paka wraca do nadawcy.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

15-06-2019, 21:33

to kurwie jebane
da się to jakoś zawrócić ??
Tomasus
rozkręca się

15-06-2019, 21:33

Immanis pisze:^ Tak w temacie : Pierdolona poczta polska twierdzi, że podjęto dwie próby doręczenia przesyłki (dziwnym trafem zero jakiegokolwiek awizo)
Haha! Miałem ten sam problem kolejny pierdolony raz tydzień temu.
Tak z raz na miesiąc piszę im soczyste skargi, ale poza moją satysfakcją z samego napisania i ich odpowiedzi nikt nic z tego sobie nie robi.
A tak w ogóle dziwne że płyty nadane jako listy dochodzą bez problemów (awizo w skrzynce) a te jako paczki zero kontaktu.
Coż.... jak się da wybieram jakieś DPD, DHL itp. Sorry za offtop.
Immanis
postuje jak opętany!

15-06-2019, 21:40

Stoigniew pisze:to kurwie jebane
da się to jakoś zawrócić ??
W poniedziałek zapytam, bo wg. trackingu paka jest już w Wa-wie.
A jak nie to myślę ,żeby ponowne doręczenie szanowny nadawca zrobił może DHL-em, lub kurwa gołębiem (pocztowym nomen omen)
tylko nie jebaną pocztą polską, kurwa jej mać i spółka zoo.
Tak jak kolega powyżej napisał, jedynie można sobie postękać i rzucić listonoszowi parę chujów na plecy.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

15-06-2019, 21:52

Immanis pisze:^ Tak w temacie : Pierdolona poczta polska twierdzi, że podjęto dwie próby doręczenia przesyłki (dziwnym trafem zero jakiegokolwiek awizo)

mozna sie wkurwic nielicho na takie akcje.
mnie by podobna akcja spotkala jak kupilem z discogs Megalith grave-Reminescence in Ancient Torments. czekalem dosc dlugo, dobrze ze sprzedawca zareagowal. napisal mail ze obserwuje moja przesylke i juz dwa razy nie odebralem i ze ten mail bedzie dowodem jakbym roscil jakies pretensje o niedostarczony towar. wiec lece na poczte a poczta nie ma tego w rejestrze, nie obsluguje przesylek z royal mail(bo wlasnie royal mail wyslal sprzedawca). wiec kurwa sledztwo w necie , kto to taki odbiera w pl royal mail i dostarcza do adresatow.okazalo sie ze pierdolony kurier GLS. dzwonie do nich , to owszem paczke taka maja, podali numer przesylki jaki otrzymala w pl ,ale nie wiedza czemu nie dotarla. dzwonie do zrzutu nieodebranych wysylek , tez nie wiedza, pewnie kurier wie. podali numer do kuriera. dzwonie do tego chuja, a on ze owszem probowal 2 razy ,ale nikt mu nie otworzyl. pytam go jakim kurwa cudem mialbym sie o tym dowiedziec ze szanowny pan byl u mnie, czy nie nalezalo moze jakiegos awizo zostawic,smsa wyslac. odparl mi ze to osiedle zamkniete , a skrzynki sa w srodku i nie mogl wejsc. no rozjebal mnie tym argumentem na kawaleczki... odebralem 2 dni przed odlotem plyty do UK, 15 km od domu, pogratulowalem im tylko uposledzonych kurierow, to tez oczy robia , nie wiedza czego ten cham prometheus chce....
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-06-2019, 22:15

pr0metheus pisze:

mozna sie wkurwic nielicho na takie akcje.
mnie by podobna akcja spotkala jak kupilem z discogs Megalith grave-Reminescence in Ancient Torments. czekalem dosc dlugo, dobrze ze sprzedawca zareagowal. napisal mail ze obserwuje moja przesylke i juz dwa razy nie odebralem i ze ten mail bedzie dowodem jakbym roscil jakies pretensje o niedostarczony towar. wiec lece na poczte a poczta nie ma tego w rejestrze, nie obsluguje przesylek z royal mail(bo wlasnie royal mail wyslal sprzedawca). wiec kurwa sledztwo w necie , kto to taki odbiera w pl royal mail i dostarcza do adresatow.okazalo sie ze pierdolony kurier GLS. dzwonie do nich , to owszem paczke taka maja, podali numer przesylki jaki otrzymala w pl ,ale nie wiedza czemu nie dotarla. dzwonie do zrzutu nieodebranych wysylek , tez nie wiedza, pewnie kurier wie. podali numer do kuriera. dzwonie do tego chuja, a on ze owszem probowal 2 razy ,ale nikt mu nie otworzyl. pytam go jakim kurwa cudem mialbym sie o tym dowiedziec ze szanowny pan byl u mnie, czy nie nalezalo moze jakiegos awizo zostawic,smsa wyslac. odparl mi ze to osiedle zamkniete , a skrzynki sa w srodku i nie mogl wejsc. no rozjebal mnie tym argumentem na kawaleczki... odebralem 2 dni przed odlotem plyty do UK, 15 km od domu, pogratulowalem im tylko uposledzonych kurierow, to tez oczy robia , nie wiedza czego ten cham prometheus chce....
jak tutaj było kilkakrotnie. z jukeja przesyłki idą GLS. PP ich nie tyka. w GLS jest taki niestandard usług, że gdzieś podrzucają i raczej się nie fatygują do odbiorcy. ja po dwóch akcjach staram się nie kupować z UK.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

15-06-2019, 22:24

stoic strenght mi pare razy wysylal z uk i nigdy nie bylo problemow. z tym,ze oni wysylali nie przez royal mail, bo w pl obslugiwala poczta i bylo cacy.
ale tez juz wielokrotnie pisalem, ze jakims cudem z poczta nigdy nie mialem problemow, za to z kurierami to ja pierdole...
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

15-06-2019, 22:31

pr0metheus pisze:stoic strenght mi pare razy wysylal z uk i nigdy nie bylo problemow. z tym,ze oni wysylali nie przez royal mail, bo w pl obslugiwala poczta i bylo cacy.
ale tez juz wielokrotnie pisalem, ze jakims cudem z poczta nigdy nie mialem problemow, za to z kurierami to ja pierdole...
DHL, UPS, tam chyba jeszcze płacą ludziom. bo Ci to mają jakiś standard usług. ja akurat większość przesyłem, a jest tego z 30 miesięcznie ogarniam w Polsce DPD. ci u mnie na terenie, są do ogarnięcia.w Polsce czasem jak monitoruję dostawę do bywa zabawni, ale zasadniczo daję radę.

a PP. od lat nic mi nie zaginęło. odpukać w niemalowane. co jak co, ale jest dobrze. priorytety też są na drugi dzień. nie powiem jak na razie złego słowa. mimo, że to kurwa pisowskie królestwo jest.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

15-06-2019, 22:34

milion razy zamawiałem z uk przez royal mail i zero problemów, listonosz z pp dostarcza ładnie. ale to nie osiedle zamknięte.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

15-06-2019, 22:35

zgadza sie- dpd jest ok, dhl roznie, ale od jakiegos czasu sie poprawilo. gls , fedex do zaorania. z mojej perspektywy
ODPOWIEDZ