DARKTHRONE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: DARKTHRONE

19-06-2019, 21:07

Wódka i Piwo pisze:Ten cherlawy pederasta, który kopiuje stylizację wąsa własnej matki i otyły knur o wyglądzie ziemniaków że skwarkami polanych moczem, może być źródłem odniesienia tylko dla melomanów z tego forum...czy tam chujum.
Chudy to też młody Nergal także szacunku ok?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

19-06-2019, 21:14

Wódka i Piwo pisze:Ten cherlawy pederasta, który kopiuje stylizację wąsa własnej matki i otyły knur o wyglądzie ziemniaków że skwarkami polanych moczem, może być źródłem odniesienia tylko dla melomanów z tego forum...czy tam chujum.
;-) właściwie tym samym można już zamykać for/ch/ujum.

proszę zwrotnie o zwrot składki.

dziękuję. do widzenia.
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

19-06-2019, 21:34

Jak ktoś tutaj czasami rzuci datą swoich urodzin to jestem pod wrażeniem.Okazuje się że większość tu piszących jest w wieku mojego ojca, są i starsi.Podziwiam,szczerze. Bawią mnie natomiast, „młodzi,gniewni” 30-parolatkowie,wieczni malkontenci,wymagający od starych wyjadaczy ciągłego przekraczania rubikonu.Fascynujące.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
535

19-06-2019, 21:36

Dodatkowo niczego nie wymagający od siebie samych. Klasyka gatunku.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

19-06-2019, 21:36

Rumburak pisze:Jak ktoś tutaj czasami rzuci datą swoich urodzin to jestem pod wrażeniem.Okazuje się że większość tu piszących jest w wieku mojego ojca, są i starsi.Podziwiam,szczerze. Bawią mnie natomiast, „młodzi,gniewni” 30-parolatkowie,wieczni malkontenci,wymagający od starych wyjadaczy ciągłego przekraczania rubikonu.Fascynujące.
może i Twój stary tu pisze ;-)

Piotrek umyj zęby i do spania !
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

19-06-2019, 21:41

Nie sądzę ale zapytam:)
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

19-06-2019, 21:44

Rumburak pisze:Nie sądzę ale zapytam:)
może lepiej nie pytaj ;-) całe Twoje wyobrażenie o autorytecie (domowym) może lec w gruzach ;-)

czasem lepiej nie wiedzieć co stary robi wieczorami ....
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

19-06-2019, 21:55

Masz rację.Taka wiedza mogłaby zrujnować moją psychikę.Daruję sobie.
hcpig pisze:
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

19-06-2019, 21:59

Obrazek
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

19-06-2019, 22:39

bullet pisze:Gdyby ten album został nagrany przez jakiś debiutujący zespół, to nikt by na niego nawet uwagi nie zwrócił - takie to jest słabe.
I stare dziady z demencja moga spieprzac.

Napisalby jeden z drugim, ze nie potrafia podejsc do Darkthrone obiektywnie poniewaz jest to jedna z kapel "naj" i nie byloby tej calej dyskusji oraz przekonywania jakie to jest dobre i tylko dla starych (czyt. wyrobionych) sluchaczy.

Kazdy kto choc czyta to forum od lat wie jakie tu funkcjanuja kalki i jakie sa swiete krowy.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-06-2019, 22:50

Akurat muszę się zgodzić z ozdobem. Kurwa świat się kończy. Też myślę że magia nazwy działa cuda. Bo album choć moim zdaniem bardzo dobry, to pod szyldem innym bez nazwisk zostałby nieodkryty.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

19-06-2019, 22:57

ozob pisze:
bullet pisze:Gdyby ten album został nagrany przez jakiś debiutujący zespół, to nikt by na niego nawet uwagi nie zwrócił - takie to jest słabe.

Napisalby jeden z drugim, ze nie potrafia podejsc do Darkthrone obiektywnie poniewaz jest to jedna z kapel "naj" i nie byloby tej calej dyskusji oraz przekonywania jakie to jest dobre i tylko dla starych (czyt. wyrobionych) sluchaczy.

Kazdy kto choc czyta to forum od lat wie jakie tu funkcjanuja kalki i jakie sa swiete krowy.

jesteś flipem, czy flapem? to ważne.
535

19-06-2019, 23:29

ozob pisze:

Satyricon jest pierwszą z nich. To oczywiste. Zamiast się znowu niepotrzebnie spinać, napisz lepiej co łączy ostatni Possessed z Old Star. To dość jasne i mocno słyszalne połączenie i padło w tematach o tych właśnie płytach, choć pewnie osobno, a nie jako zestawienie jednej z drugą.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

19-06-2019, 23:34

Pjontek wieczur i na forume się odjebało, klasyg :-)
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
pączek
postuje jak opętany!

19-06-2019, 23:36

Ja pierdole. OBIEKTYWNA ocena muzyki! Gratuluję, naprawdę. Wyjmij tabelę ocen.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

19-06-2019, 23:38

pączek pisze:Napisalby jeden z drugim, ze nie potrafia podejsc do Darkthrone obiektywnie poniewaz jest to jedna z kapel "naj" i nie byloby tej calej dyskusji oraz przekonywania jakie to jest dobre i tylko dla starych (czyt. wyrobionych) sluchaczy.

dzięki donaciku, pączusiu ze słtkim budyniem wręcz.

nie flip, nie flap a drone. ja gupi. gupi. gupi.
535

19-06-2019, 23:54

pączek pisze:Napisalby jeden z drugim, ze nie potrafia podejsc do Darkthrone obiektywnie poniewaz jest to jedna z kapel "naj" i nie byloby tej calej dyskusji oraz przekonywania jakie to jest dobre i tylko dla starych (czyt. wyrobionych) sluchaczy.

Odwróć tabelę i zobacz kto jest na czele!

Obrazek
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

20-06-2019, 00:35

Ja wiem, że forum służy do wymiany myśli, poglądów, wybroczyn itp., ale mi się nie chce w to bawić, przepychać z innymi, przepychać kibel itd. Powiem tyle, że tytułowy kawałek to coś pięknego. Pierwszy, który wreszcie złapał mnie za serce. AT też długo we mnie dojrzewał, ale w końcu stało się i pomnik (i nie tylko) stoi.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

20-06-2019, 11:34

ozob pisze:

To co napisał bullet to jest zwykłe gdybanie. Równie dobrze można by stwierdzić, że gdyby dzisiaj wyszła "A Blaze..." czy "Soulside Journey", to nikt by na to nie chciał nawet splunąć.
A Tobie Ozob to nie wiem o co chodzi. Przy słuchaniu muzyki to ten cały "obiektywizm"to można se w buty wsadzić.
Gdyby mi się "Old Star", czy "Arctic Thunder" nie podobały to bym ich nie słuchał. Uwielbiam pierwsze płyty Sepultury, ale jak wyszła "Roots", to sentyment do nazwy nie miał znaczenia. Przesłuchałem parę razy i wiem, że to płyta nie dla mnie, podobnie jak następne - z murzynem na wokalu.
Oczekujesz, że sprzedam płyty Darkthrone, które mi się podobają, ale Ty uważasz za "obiektywnie" słabe, a zacznę słuchać np. Ghost, który mi kompletnie nie odpowiada, ale Ty uważasz za "obiektywnie" znakomity?
I kto decyduje o tym co jest obiektywnie dobre? Ty?
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
maciek z klanu

20-06-2019, 15:50

Mądrze dziku pisze!
ODPOWIEDZ