Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
535
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Inpost w znaczeniu paczkomaty. Żadnych kurierów.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Dokładnie, tylko paczkomat.535 pisze:Inpost w znaczeniu paczkomaty. Żadnych kurierów.
Co prawda w małych miejscowościach pozostaje poczta.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Mógłbym sie pod tym podpisać. Raz ciul przyjechał o 7.15, innym razem o 21.00. Często zdarzało się, że dostałem maila o udanym doręczeniu przesyłki, podczas gdy szanowny doręczyciel pojawił sie dopiero następnego dnia... po interwencji tel. Kilka razy też zdarzyło się chujkowi zostawić przesyłkę w ten sposób, że jebnął paczkę za płot i nawet nie raczył nacisnąć na dzwonek przy bramie. Jednym zdaniem: banda chuja, nie polecam.uglak pisze:Z moich obserwacji wynika, ze kurier inpost to najgorszy podgatunek kuriera. .535 pisze:Tak więc w tej chwili tylko inpost i paczkomaty.
- uglak
ktos juz mial w trackingu paczkomatow taki status?Etykieta nieczytelna lub jej brak
Guilty of being right
-
pr0metheus
czemu moja paka z finlandii idzie przez niemce? patrze na moj kieszonkowy globusik i za chuja to nie po drodze. ktos tak mial?
-
Buka
- rozkręca się
To norma. Wysyłają przez posti, paczka jedzie przez Litwę, następnie transportowana jest do Niemiec i tam przejmuje ją DHL.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Stary deal z czasów wojny kontynuacyjnej.pr0metheus pisze:czemu moja paka z finlandii idzie przez niemce?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
bartwa
Dokładnie, są układy na które nie ma rady. Grunt, że z Niemiec nie idzie przez Finlandię:).WaszJudasz pisze:Stary deal z czasów wojny kontynuacyjnej.pr0metheus pisze:czemu moja paka z finlandii idzie przez niemce?
-
pr0metheus
Pierwszy raz tak miałem, ale skoro to norma to grzecznie czekam
-
bartwa
Bo nie zawsze tak jest, ale kilka razy mi się zdarzyło. Z drugiej strony 2 tyg temu płyta z DTD szła bezposrednio tylko 2 dni.pr0metheus pisze:Pierwszy raz tak miałem, ale skoro to norma to grzecznie czekam
- SODOMOUSE
Idzie tylko z Finlandii:)bartwa pisze:Dokładnie, są układy na które nie ma rady. Grunt, że z Niemiec nie idzie przez Finlandię:).WaszJudasz pisze:Stary deal z czasów wojny kontynuacyjnej.pr0metheus pisze:czemu moja paka z finlandii idzie przez niemce?
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Panowie,
kurier poczty polskiej - chyba sie to nazywa pocztex.
dostarczają w sobotę?
przesyłka z bonito
to kurwać ważne. od niedzieli mam być ascetą, a tam są pozycje, które mi mają w tym pomóc. sprawa się jebnie. tym bardziej, że od poniedziałku wypierdalam a tam gdzie wypierdalam to same pokusy są.
dostarczają w sobotę?
przesyłka z bonito
to kurwać ważne. od niedzieli mam być ascetą, a tam są pozycje, które mi mają w tym pomóc. sprawa się jebnie. tym bardziej, że od poniedziałku wypierdalam a tam gdzie wypierdalam to same pokusy są.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- COFFIN
U mnie tak. Ale trzeba brać pod uwagę stopień rozpierdolu na danej poczcie, w danym mieście i wtedy może być różnie:D Bo np był czas, że zatrudnionemu na etacie poczty nie chciało się jeździć w weekendy, a jak zatrudnili podwykonawcę tylko do poczteksu, to Ci wozili bez problemu.Ascetic pisze:
'Come the Blessed Madness'
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
dzięki. ale u mnie chyba nici z tego.COFFIN pisze:U mnie tak. Ale trzeba brać pod uwagę stopień rozpierdolu na danej poczcie, w danym mieście i wtedy może być różnie:D Bo np był czas, że zatrudnionemu na etacie poczty nie chciało się jeździć w weekendy, a jak zatrudnili podwykonawcę tylko do poczteksu, to Ci wozili bez problemu.Ascetic pisze:
powiedzieli mi na infolinii, że moja paczuszka sobie leży na rozdzielni, a jak nie wykupiłem usługi "dostawa w sobotę" (niespecjalnie kojarzę, żeby bonito miało możliwość zrobienia dopłaty pod tym kątem, a, że mi mocno zależało, aby to do niedzieli było to bym zapłacił) to mogę ich w pompę und dupę pocałować. tak więc tego ten> baluję dalej.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- maciek z klanu
Mam pytanie. Wysłałem jakieś 2 tygodnie temu do AdrianaSmitha płytę paczka. Zgubiłem ta kartkę potwierdzającą albo córka ja gdzieś schowała. Dzisiaj Arek napisał mi że płyty brak, awizo też nie ma. Czy jak pójdę do tych kurew na pocztę to mi po dacie albo nazwisku znajdą ten numer? Jak to wygląda? Pierwszy raz mam raka historię.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- uglak
z tego co wiem to nie maja takiej mozliwosci. gdybys byl firma korzystajaca z Elektronicznego Nadawcy to bys sobie sam to znalazl w raportach, a tak to lipa.
Guilty of being right
- 6IMP-|-OUS6
- postuje jak opętany!
Raczej niech on idzie na pocztę po odbiór paczki (pewnie tam czeka na niego) a nie Ty po numer.
- maciek z klanu
Dzięki za info. A jeśli dobrze rozumiem to jak paczkę nie odbierze to wróci ona do mnie?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Medard
Raz tak miałem, jeżeli pamięta się dzień wysyłki i mniej więcej godzinę, do tego adres wysyłki i nazwisko, to niektórzy pracownicy potrafią znaleźć w systemie gdzie jest ta przesyłka. Byłem na poczcie ze dwa razy, aż w końcu trafiła się taka w okienku, która umiała. Akurat chwilę po tym dostałem potwierdzenie, że adresat odebrał, więc niepotrzebnie się nachodziłem.
Ale może warto spróbować, jeżeli trafiła do innej placówki. Ze trzy tygodnie temu z jakiegoś dziwnego powodu paczkę skierowali do innej placówki niż zwykle, a awiza nie dostałem do skrzynki. Tylko, że miałem numer i sobie sam sprawdziłem na stronie poczty i niezadowolony, ale tam pojechałem.
Ale może warto spróbować, jeżeli trafiła do innej placówki. Ze trzy tygodnie temu z jakiegoś dziwnego powodu paczkę skierowali do innej placówki niż zwykle, a awiza nie dostałem do skrzynki. Tylko, że miałem numer i sobie sam sprawdziłem na stronie poczty i niezadowolony, ale tam pojechałem.
- Medard
Mają, tylko nie wszyscy okienkowi pracownicy potrafią to zrobić w systemie, albo inaczej, nie wszyscy mają do tego uprawnienia.uglak pisze:z tego co wiem to nie maja takiej mozliwosci. gdybys byl firma korzystajaca z Elektronicznego Nadawcy to bys sobie sam to znalazl w raportach, a tak to lipa.
Jak to w państwówce, nikt nie wie czemu tak jest.