DOOM vs QUAKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
DOOM vs QUAKE
Był temat Doom vs Honor to lecimy teraz z ankietą na najlepsze FPS'y lat 90 ;)
Dodałem również gry na Buildzie i kilka innych tytułów żeby było ciekawiej. Jeśli wyszły w tym czasie również sequele to pod uwagę bierzemy wszystkie gry z serii z wykluczeniem arena shooterów (Q3/UT). Do wybory 3 tytuły / serie.
Dodałem również gry na Buildzie i kilka innych tytułów żeby było ciekawiej. Jeśli wyszły w tym czasie również sequele to pod uwagę bierzemy wszystkie gry z serii z wykluczeniem arena shooterów (Q3/UT). Do wybory 3 tytuły / serie.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DOOM vs QUAKE
Najwięcej grałem w Heretic
-
Z powyższych nie grałem tylko w Powerslave. Kupa historii. Głos na Dooma ,bo obecnie najgodniej reprezentuje serię.
Ostatnio zmieniony 17-07-2019, 14:53 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
- maciek z klanu
- Nerwowy
Miałem pierwszy epizod w jakiejś wersji shareware. Ograłem te kilka poziomów niemiłosiernie.Bloodcult pisze:Najwięcej grałem w Heretic
-
Brakuje Alien versus Predator. to był srogi cios.
-
- rasowy masterfulowicz
Wolfenstein, za to, że był pierwszy. Bobrze jedyny, jako posiadacz Amigi zazdrościłem blaszakom tego tytułu tak bardzo, że prawie ogłosiłem w domu strajk głodowy, by na rodzinie wymusić zmiane kompa na 386.
Na drugim miejscu Unreal, za ogólną miodność i muzykę, ostatni na podium melduje się Half-Life.
Na drugim miejscu Unreal, za ogólną miodność i muzykę, ostatni na podium melduje się Half-Life.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no przecież wiadomo że Duke rządzi ;) potem Blood bo smieszne i fajnie sie grało ;) na pudle Doom
za Quakem nigdy nie przepadałem, w sumie mało grałem
nie grałem niestety we wszystko co tu jest
za Quakem nigdy nie przepadałem, w sumie mało grałem
nie grałem niestety we wszystko co tu jest
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Prodi
- postuje jak opętany!
-
- rasowy masterfulowicz
Cannon Fodder już bardziej pasuje :DProdi pisze:Sensible Soccer. To oczywiste.
- Nerwowy
Wiedziałem, że o czymś zapomniałem! Chciałem też wrzucić pierwszego SoF, ale okazuje się, że wyszedł w 2000 chociaż to gra na silniku Q2. Tak czy inaczej jest już max pozycji w ankiecie ;)tomaszm pisze:Brakuje Alien versus Predator. to był srogi cios.
- hcpig
!. Seria Quake. Najlepsze - Quake II: The Reckoning (za Ion Ripper i Phalanx Patricle Cannon).
2. Doom. Najlepszy - Doom 2 ale najbardziej cenię Ultimate Doom za czwarty epizod.
3. Strife - wybitna pozycja, która nie zrobiła szumu wyłącznie dlatego, że wyszła w '96 roku kiedy engine Dooma był już passe.
Na liście brakuje Last Rites, wchuj lepsze od Powerslave / Exhumed czy Redneck Rampage ale i tak jest dobra bo mało co schodzi poniżej 8/10. Takie były czasy, ile wspomnień, dla AVP kupiłem 20 lat temu 3DFX Voodo 2 (najlepsza karta graficzna ever) ... to były czasy.
2. Doom. Najlepszy - Doom 2 ale najbardziej cenię Ultimate Doom za czwarty epizod.
3. Strife - wybitna pozycja, która nie zrobiła szumu wyłącznie dlatego, że wyszła w '96 roku kiedy engine Dooma był już passe.
Na liście brakuje Last Rites, wchuj lepsze od Powerslave / Exhumed czy Redneck Rampage ale i tak jest dobra bo mało co schodzi poniżej 8/10. Takie były czasy, ile wspomnień, dla AVP kupiłem 20 lat temu 3DFX Voodo 2 (najlepsza karta graficzna ever) ... to były czasy.
Ostatnio zmieniony 17-07-2019, 16:50 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
- Prodi
- postuje jak opętany!
Komu pasuje temu pasuje kolego :]Pelson pisze:Cannon Fodder już bardziej pasuje :DProdi pisze:Sensible Soccer. To oczywiste.
Mój absurdalny post wyraża przede wszystkim dezaprobatę dla następnego "vs" tematu, które to obrodziły na masterfjutku ostatnio jak grzyby po deszczu - kolejny po zakładaniu tematów "imiennych" objaw owczego pędu forumowej gawiedzi :]
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- maciek z klanu
Ależ to była gra, dziesiątki połamanych joysticków..Prodi pisze:Sensible Soccer. To oczywiste.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- TheDude
vs Duke Nukem 3D vs Heretic vs HEXEN vs Blood. :)
- Mental
- weteran forumowych bitew
doom za 1 i 2, quake za 3 arena i blood za niesamowity klimat.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
-
- rasowy masterfulowicz
No, ale przecież to dział "o wszystkim i niczym", więc czego oczekiwałeś? :) Dla Ciebie to temat o niczym, dla mnie w latach 90-94 to prawie...no może nie wszystko, ale gdzieś blisko. Ludzie mają nie pisać, bo to zbyt lekka sonda na forum? :)Prodi pisze:Komu pasuje temu pasuje kolego :]Pelson pisze:Cannon Fodder już bardziej pasuje :DProdi pisze:Sensible Soccer. To oczywiste.
Mój absurdalny post wyraża przede wszystkim dezaprobatę dla następnego "vs" tematu, które to obrodziły na masterfjutku ostatnio jak grzyby po deszczu - kolejny po zakładaniu tematów "imiennych" objaw owczego pędu forumowej gawiedzi :]
A zamiast lamentować nie lepiej zakasać rękawy i sie wypowiedzieć gdzie indziej coby ten owczy pęd przełamać? Tematow stricte muzycznych ostatnio dość sporo na masterfjutku.
- moonfire
Duke Nukem, a potem Doom. To dla mnie oczywiste. Pierwsza gra za futurystyczny klimat SF oraz nonszalancję w rozwałce u głównego bohatera, druga - tajemniczość i niezamierzoną groteskowość.
Poza tym zawsze grałem z kodami na nieśmiertelność. Nie chciałem zwracać uwagi na to, czy potwory mnie uwalą, ale na zwiedzanie i rozwiązywanie zagadek.
Poza tym zawsze grałem z kodami na nieśmiertelność. Nie chciałem zwracać uwagi na to, czy potwory mnie uwalą, ale na zwiedzanie i rozwiązywanie zagadek.
- Hatefire
Duke. Nie powiem, że jest to gra najlepsza z wymienionych, ale po prostu najfajniejsza :-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hatefire
A i Outlaws mi się przypomniał. Nie czołówka, ale bardzo sympatyczne.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy