TOMB MOLD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: TOMB MOLD

18-07-2019, 19:07

Sybir pisze:Stary, daj spokój, po czym oceniasz - po 128kbps? ;)
spokojnie już jest 320 ;)

płyta roku to nie jest ale wszystko jest na swoim miejscu ;)
tylko to słoneczko za oknem troche psuje klimat ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

18-07-2019, 19:39

Wow, 320, szał :V
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Żułek

18-07-2019, 20:03

spoko dla audiofi(debi)lów są flacki ;)

na pierwszy rzut ucha najlepszym chyba kawałkiem jest Heat Death czyli ostatni
troche mi przeszkadza 3 numer takie przydługie intro ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Sybir

18-07-2019, 20:26

Żeby tylko flacki, ale co ja tutaj będę z profanem dyskusję prowadzić.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

18-07-2019, 21:55

Bardzo dobra płyta z brzmieniem ocierającym się o ideał jeśli mówimy o DM. Chyba tylko brzmienie debiutu Mortuous bardziej mnie położyło na łopatki.
Awatar użytkownika
Żułek

18-07-2019, 23:03

Sybir pisze:Żeby tylko flacki, ale co ja tutaj będę z profanem dyskusję prowadzić.
Obrazek

Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

19-07-2019, 00:47

est pisze: To dlatego, że w tamtych czasach scenę tworzyli ludzie wychowani na klasycznym heavy, thrashu, punk rocku, etc. Te młodziki to natomiast ekipa wychowana na nu-metalu, sludge i niestety metalcore (ci szczęśliwsi zasmakowali porządnego hc). Na szczęście, jak pisałem wyżej, bohaterom tematu udało się już z tego wyzwolić i jest szansa, że gdzieś koło 6 płyty nagrają coś przynajmniej na miarę trójki Master.
Masz sporo racji. Zresztą te kanoniczne płyty deathmetalowe (debiuty Death, Obituary, Massacre etc.) mocno śmierdziały thrashem. Gdy potem pojawiało się więcej gruzu, inspiracje również były takie, jak piszesz. A co najważniejsze, było to młodzieńcze, naiwne, przerysowane, ale bez koniunkturalizmu. Nawet można było rozróżnić poszczególnych wokalistów, mimo że każdy rzygał. No, ale rzyganie Tardy'ego, Reiferta czy Petrova to były zupełnie inne rzygania.
est

19-07-2019, 06:39

Współcześni wokaliści deathmetalowi to już w ogóle oddzielny temat. Bida straszna.
Żułek pisze:audiofi(debi)lów
Stawiam na równo z antyszczepionkowcami, płaskoziemcami i Jerzym Ziębą.
Wuja
postuje jak opętany!

19-07-2019, 13:31

Podłączyłem do komputera swój audiofilski wzmacniacz słuchawkowy, potem audiofilskie słuchawki. Następnie odpaliłem audiofilski Tidal Hifi i przesłuchałem dwukrotnie.

Na razie wiem, że jest dobrze. Płyta inna niż poprzednia - może lepsza, może słabsza - ale na pewno mniej przebojowa i nie odkrywająca wszystkiego od razu. Będzie słuchana.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
Awatar użytkownika
Sybir

19-07-2019, 13:33

est pisze:Współcześni wokaliści deathmetalowi to już w ogóle oddzielny temat. Bida straszna.
Niżej są już tylko bezglutenowcy.
Zaraz sobie odpalę ze Spotify, na razie nie będę sobie szukał lepszej jakości plików w internecie.
fugazi
w mackach Zła

19-07-2019, 19:33

Jak dobrze jest zabrać się za słuchanie muzy bez jakichkolwiek oczekiwań wobec artysty i zawartości. Przesłuchałem tylko i wyłącznie pierwszy udostępniony utwór i to raczej ze 2-3 razy. Dzisiaj zabrałem się za całość i przesłuchałem póki co 2 razy. Ta płyta jest świetna. Jest inna od MoIF, to prawda. Jest też zdecydowanie bardziej energetyczna, szybsza po prostu. I to mi pasuje. Wokalnie też jest lepiej. Jest ten charakterystyczny, monotonny growl, ale pojawiło się też więcej „skrzeków”, czego brakuje mi na poprzedniczce. Zawsze wolałem zróżnicowane wokale (Benton, Barnes). Nie słucham już więcej, czekam na mojego placka. I tylko wkurwia mnie, że wczoraj dostałem niusa o zagramanicznym wyjeździe służbowym w terminie kiedy bohaterowie tematu będą napadywać w PL. Chyba sobie złamię rękę albo nogę.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

19-07-2019, 20:41

Sybir pisze:
est pisze:Współcześni wokaliści deathmetalowi to już w ogóle oddzielny temat. Bida straszna.
Niżej są już tylko bezglutenowcy.
Zaraz sobie odpalę ze Spotify, na razie nie będę sobie szukał lepszej jakości plików w internecie.
Spotify? Serio? To przeciez gnoj. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Sybir

19-07-2019, 22:02

Wyszukana argumentacja, poddaję się.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

19-07-2019, 22:22

fugazi pisze:Jak dobrze jest zabrać się za słuchanie muzy bez jakichkolwiek oczekiwań wobec artysty i zawartości. Przesłuchałem tylko i wyłącznie pierwszy udostępniony utwór i to raczej ze 2-3 razy. Dzisiaj zabrałem się za całość i przesłuchałem póki co 2 razy. Ta płyta jest świetna. Jest inna od MoIF, to prawda. Jest też zdecydowanie bardziej energetyczna, szybsza po prostu. I to mi pasuje. Wokalnie też jest lepiej. Jest ten charakterystyczny, monotonny growl, ale pojawiło się też więcej „skrzeków”, czego brakuje mi na poprzedniczce. Zawsze wolałem zróżnicowane wokale (Benton, Barnes). Nie słucham już więcej, czekam na mojego placka. I tylko wkurwia mnie, że wczoraj dostałem niusa o zagramanicznym wyjeździe służbowym w terminie kiedy bohaterowie tematu będą napadywać w PL. Chyba sobie złamię rękę albo nogę.
Jaki kolor ustrzeliles?
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
fugazi
w mackach Zła

19-07-2019, 22:27

maciek z klanu pisze:
fugazi pisze:Jak dobrze jest zabrać się za słuchanie muzy bez jakichkolwiek oczekiwań wobec artysty i zawartości. Przesłuchałem tylko i wyłącznie pierwszy udostępniony utwór i to raczej ze 2-3 razy. Dzisiaj zabrałem się za całość i przesłuchałem póki co 2 razy. Ta płyta jest świetna. Jest inna od MoIF, to prawda. Jest też zdecydowanie bardziej energetyczna, szybsza po prostu. I to mi pasuje. Wokalnie też jest lepiej. Jest ten charakterystyczny, monotonny growl, ale pojawiło się też więcej „skrzeków”, czego brakuje mi na poprzedniczce. Zawsze wolałem zróżnicowane wokale (Benton, Barnes). Nie słucham już więcej, czekam na mojego placka. I tylko wkurwia mnie, że wczoraj dostałem niusa o zagramanicznym wyjeździe służbowym w terminie kiedy bohaterowie tematu będą napadywać w PL. Chyba sobie złamię rękę albo nogę.
Jaki kolor ustrzeliles?
Obrazek
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

19-07-2019, 23:35

Sybir pisze:Wyszukana argumentacja, poddaję się.
Trzeba miec brudne uszy, aby przez to gowno sluchac muzyki. YT Music ma duzo lepsza jakosc dzwieku.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Sybir

20-07-2019, 00:57

Z Bandcamp jest jeszcze lepsza, o ile zakupi się album, więc po chuj ten YT?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

20-07-2019, 07:48

@ fugazi.
Fajny ten kolor, koniecznie zrób fotki jak przyjdzie.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
ursus
w mackach Zła

20-07-2019, 10:39

Miłości nie będzie. Srogo się rozczarowałem tym płytem. Wieje nudą na 100 km . Manor przy tym wydaje się być arcydziełem
Awatar użytkownika
Harlequin

20-07-2019, 13:13

ursus pisze:Miłości nie będzie. Srogo się rozczarowałem tym płytem. Wieje nudą na 100 km . Manor przy tym wydaje się być arcydziełem
Ja po urlopie jeszcze dam szanse, ale mam wrażenie, że przez to, że jest szybciej i teorytecznie więcej się dzieje, to de facto mniej sie dzieje. Wszystko jakby utrzymane na jednym poziomie napięcia, bez wyraźnych kulminacji. In plus wokale, bo faktycznie nie są aż tak monotonne jak na Manor.
ODPOWIEDZ