Ojczyzna

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Agony
postuje jak opętany!

Re: Ojczyzna

14-12-2018, 19:47

Olo pisze:Niestety gwarancje NATO/USA wyglądają na dzień dzisiejszy bardzo słabo (...)
Amerykańskie i NATOwskie gwarancje zawsze były słabe. Dla przykładu - gdzieś na przełomie lat 80. i 90. ubiegłego wieku Stany Zjednoczone GWARANTOWAŁY Gorbaczowowi, że po rozwiązaniu ZSRR żadna z byłych republik radzieckich nie zostanie przyłączona do NATO. Taki był rosyjski warunek rozwiązania Zw. Radzieckiego i warunek ten został przyjęty przez Amerykanów dla obustronnej korzyści, jaką miało być zapewnienie BUFORU BEZPIECZEŃSTWA na linii NATO/Rosja w postaci neutralnych, byłych republik rad. To były gwarancje oficjalne, pisemne, ale zostały przez NATO złamane zanim jeszcze wysechł atrament na podpisanych porozumieniach. Obecnie Litwa, Łotwa i Estonia są członkami NATO, przestały być neutralne, projektowany bufor bezpieczeństwa rozpłynął się jak kamfora, a wydymani Ruscy są ze wszystkich stron otoczeni NATOwskimi i amerykańskimi bazami. Ciekawe, z której strony padnie pierwszy strzał?
In God We Trust
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

24-07-2019, 12:17

gazetawroclawska.pl pisze:Kolarz i paraolimpijczyk zaatakowany podczas treningu. Pod Wrocławiem rzucił się na niego syn wójta

Paraolimpijczyk został zaatakowany podczas treningu. Rafał Mikołajczyk przygotowuje się do mistrzostw świata i stara się o kwalifikację na paraolimpiadę w Tokio w 2020 r. Jeden z jego ostatnich treningów, w piątek 12 lipca, zakończył się koszmarem. Kiedy jechał ul. Wrocławską od strony Żórawiny w kierunku Wrocławia, tuż przed skrzyżowaniem z drogą do Mędłowa, Mikołajczyka zaatakował rozjuszony kierowca samochodu osobowego.

- Całkowicie pusta, prosta droga, piękna pogoda, słoneczny dzień. O godz. 9 kończyłem trening, jechałem ok. 30 km/h, gdy z tyłu podjechał do mnie bardzo blisko samochód i zaczął trąbić – opowiada kolarz dodając, że w miejscu zdarzenia obowiązuje ograniczenie prędkości do 40 km/h.

Nagle czarny mercedes gwałtownie przyspieszył, wyprzedził Mikołajczyka i około 40 metrów dalej zatrzymał się, blokując przejazd prawym pasem. Kierowca auta stanął na lewym pasie, wykrzykując, że kolarz nie powinien tamtędy jeździć i że jest niewidoczny. Kiedy sportowiec zbliżył się do mężczyzny, ten kopnął rower spychając go do przydrożnego rowu. Kolarz wraz z pojazdem przekoziołkował na dno wykopu. Mikołajczyk doznał obrażeń, a specjalistyczny rower został uszkodzony.

Policjanci z Krzyków, kiedy przyjechali na miejsce skuli agresora i odstawili 44-letniego mężczyznę za kratki. – Policjanci przeprowadzili szereg czynności procesowych pod nadzorem prokuratora, który zastosował wobec zatrzymanego środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego oraz poręczenia majątkowego – informuje asp. szt. Łukasz Dutkowiak z KMP Wrocław. Napastnikiem, który zaatakował niepełnosprawnego, okazał się syn wójta gminy Żórawina. Wójt Jan Żukowski proszony o odniesienie się do sprawy i komentarz do całej sytuacji nie chciał się wypowiedzieć.

- Na obecnym etapie nie ujawniono żadnych okoliczności łagodzących ani usprawiedliwiających działanie podejrzanego - informuje prokurator Justyna Pilarczyk z Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu. Prokuratura nie podaje wysokości kaucji, informuje jedynie, że obaj uczestnicy zajścia byli trzeźwi.

Obecnie postępowanie prowadzi prokuratura rejonowa Krzyki-Zachód. Poszkodowany ma być przesłuchany w połowie tego tygodnia.

Rafał Mikołajczyk powoli otrząsa się z tego doświadczenia. W czasie, który miał być dla niego okresem intensywnych przygotowań do wrześniowych mistrzostw świata, zmaga się z traumą. - Obecne treningi nie są do końca efektywne, bo po tym zdarzeniu czuję się niekomfortowo na drodze. Poza tym rower, który służy mi do codziennych treningów i na którym reprezentuję nasz kraj, został uszkodzony – mówi kolarz.

Rafał Mikołajczyk był powołany do kadry narodowej, w 2016 r. zdobył puchar świata w kolarstwie ręcznym, jest pięciokrotnym mistrzem Polski.
https://gazetawroclawska.pl/kolarz-i-pa ... QsF3CaQs94" onclick="window.open(this.href);return false;

I bardzo słusznie. Też bym się wkurwił, jakbym przez jakiegoś kulawego chuja nie mógł jechać szybko ale bezpiecznie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

24-07-2019, 12:47

Czy wzburzony obserwator nie miał prawa reagować?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
est

24-07-2019, 13:06

Jeżeli ten specjalistyczny rower miał pedały, to sprawa winna zostać umorzona.
Awatar użytkownika
uglak

24-07-2019, 13:12

est pisze:Jeżeli ten specjalistyczny rower miał pedały, to sprawa winna zostać umorzona.
oczywista sprawa. zwlaszcza, ze PSL zapowiedzial, ze bedzie bedzie staral sie z powrotem isc w konserwatywny elektorat.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-07-2019, 13:13

est pisze:Jeżeli ten specjalistyczny rower miał pedały, to sprawa winna zostać umorzona.
akcja ma miejsce na d-śląsku. tym samym nie jest to takie proste. na podlasiu to wiadomo. umorzenie z urzędu. by było.
Poro
Pelson
rasowy masterfulowicz

24-07-2019, 14:41

Nerwowy pisze:Czy wzburzony obserwator nie miał prawa reagować?
Doszło do aktów ekshibicjonizmu.
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Skaut

24-07-2019, 16:45

ale że jak to, rowerem po drodze? W sumie to mógł jednak trochę przyspieszyć.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

24-07-2019, 18:52

Nerwowy pisze:Czy wzburzony obserwator nie miał prawa reagować?
:DDD
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-07-2019, 20:32

Obrazek

siedzę po sąsiedzku. czytam i czekam. a tu (w 10minut):

scenka 1.

syn (z 8 lat): tato - kaczyński

tato: pingwin?

syn: tak

tato: to możesz nawet nasikać na niego ...

scenka 2.
grupa 30latków. lekko już zrobionych:

chono. chono: przybij se piontke z zimnym Lechem

a wszystko w mateczniku peło.
Poro
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-07-2019, 21:16

z Adamowicza by tak pośmieszkowali to by już gnili w Sztumie...
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Ascetic

27-07-2019, 21:28

Bloodcult pisze:z Adamowicza by tak pośmieszkowali to by już gnili w Sztumie...

ok. ok. mam też coś dla Ciebie z drogi mój Drogi ;-) też srogie spierdolenie:

Obrazek
Obrazek

Jezus żyje! a Ty?
Poro
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-07-2019, 21:39

Widzę kolega jednak iPhona kupił a Samsung do śmieci poszedł. Szanuję.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Drone

27-07-2019, 21:44

Jak się jedzie autostradami przez USA, to w wielu miejscach można natknąć się na billboardy nawołujące do nawrócenia z napisami np. "Save your soul, call 800-JESUS" czy coś w tym stylu. Trafiają się też samochody antyaborcyjne, największy, obklejony zdjęciami płodów, co ciekawe widziałem w światowej stolicy lewactwa, czyli w kanadyjskim Toronto.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-07-2019, 21:44

Bloodcult pisze:Widzę kolega jednak iPhona kupił a Samsung do śmieci poszedł. Szanuję.

nie czytałeś dokładnie. a i pewnie jakaś szydera. ale nic.

jako tandenciarz-pseudoszpaner-buc-warszawski w mac'ach mamy z jakieś 35 tys. wybelecelowane. szybko licząc.

zresztą uważam, że to najlepsze sprzęt do pracy mobilnej. moim zdaniem.
Ostatnio zmieniony 27-07-2019, 21:47 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

27-07-2019, 21:46

Drone pisze:Jak się jedzie autostradami przez USA, to w wielu miejscach można natknąć się na billboardy nawołujące do nawrócenia z napisami np. "Save your soul, call 800-JESUS" czy coś w tym stylu. Trafiają się też samochody antyaborcyjne, największy, obklejony zdjęciami płodów, co ciekawe widziałem w światowej stolicy lewactwa, czyli w kanadyjskim Toronto.

w Warszawie też się zaczyna. ostatnio przy Sadybie był megafon. podest. młodzi ludzie śpiewający o jezusie. i pytający przechodniów, czy, aby na pewno nie kochamy jezusa ... idziemy w stron∑ wielkiego świata ... niestety ...
Poro
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

27-07-2019, 22:16

Ascetic pisze:

Obrazek
Obrazek

Jezus żyje! a Ty?
Jakie tam spierdolenie, jeden okleja ściany gołymi babami inny szyby świętymi. Mnie to może ew. śmieszyć choć i tak raczej nie zwracam na takie bzdury uwagi. To jak z kapliczkami przy drogach, zawsze stały, to też spierdolenie w obecnych czasach?
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-07-2019, 22:25

wolff pisze:
Ascetic pisze:

Obrazek
Obrazek

Jezus żyje! a Ty?
Jakie tam spierdolenie, jeden okleja ściany gołymi babami inny szyby świętymi. Mnie to może ew. śmieszyć choć i tak raczej nie zwracam na takie bzdury uwagi. To jak z kapliczkami przy drogach, zawsze stały, to też spierdolenie w obecnych czasach?
dla mnie takie afiszowanie niczym się nie różni od tego co wyprawia ruziowa młodzież. takie samo pawiowanie. stroszenie piórek.

ale, coby nie było. rozumiem. demokracja. każdy.powtarzam każdy: M A PRAWO DO SWOJEGO ZDANIA.

a, że zabawne. dla mnie. to inna sprawa.

ps. zamieściłem tylko i wyłącznie bo - kolega wojujący katolik - dostał wzwodu jak zamieściłem scenki rodzajowe dot. św. Lecha. chciałem, żeby wyrównało się tętno. wszystko z troski. nie trzeba dziękować ;-)
Poro
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

27-07-2019, 22:30

W Polsce mieszka sporo katolickiej konserwy, nie są niebezpieczni, taki folklor i powiew przeszłości stąd te ciekawostki.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-07-2019, 22:35

wolff pisze:W Polsce mieszka sporo katolickiej konserwy, nie są niebezpieczni, taki folklor i powiew przeszłości stąd te ciekawostki.
też tak na to patrze.

jak śpiewał (chyba, bo nie pamiętam tekstu) zespół scorpions w "wind of change" wiaterek przewietrzy. jak zawsze.

póki co, tak sie zdarzyło, że niektórym wmówiono skutecznie, że są przedmurzem. dość skutecznie wmówiono. zapomniano dopowiedzieć, że to chwilowy stan. i stąd ten odpór. stąd to ciśnienie.

tak na marginesie uważam, że konserwa nie dostrzega, że zagrożenie jest zupełnie gdzie indziej. np. w duchowości wschodu. francuzy to przechodziły na ten przykład. a nie np. pedalstwo. niech, żyją w nieświadomości.
Poro
ODPOWIEDZ