Stare SERIALE

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

Re: Stare SERIALE

03-08-2019, 20:23

Triceratops pisze:Ostatnio obejrzalem sobie serial "Pod Jednym Dachem", wstrzasnelo to mna motzno, ta melodia poczatkowa pozostanie we mnie na zawsze.
Obrazek
Ja pierdolę, właśnie miałem wklejać, że kolejny raz lecę z całą serią. Totalny serial, Huml i przewodniczący Mrazek mistrzowie. Melodia równie świetna.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

03-08-2019, 20:29

^najlepsze kino! wszystkie te Czecho - Słowackie produkcje to jest kvlt. Często lecą na stopklatka TV te niszowe filmy. Polecam.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2019, 20:30

Rattlehead pisze:
Triceratops pisze:Ostatnio obejrzalem sobie serial "Pod Jednym Dachem", wstrzasnelo to mna motzno, ta melodia poczatkowa pozostanie we mnie na zawsze.
Obrazek
Ja pierdolę, właśnie miałem wklejać, że kolejny raz lecę z całą serią. Totalny serial, Huml i przewodniczący Mrazek mistrzowie. Melodia równie świetna.
Ten serial to rozpierdol po prostu. Nurzam sie w tych miejscach, ogladam te domy, pola, obory i facetow w gumofilcach. Proste zycie bez miljona stresow. Dla mnie Cisar mistrz. Kwantowy film na 100%
woodpecker from space
Heretyk

03-08-2019, 20:32

Triceratops pisze:
Rattlehead pisze:
Obrazek
Ten serial to rozpierdol po prostu. Nurzam sie w tych miejscach, ogladam te domy, pola, obory i facetow w gumofilcach. Proste zycie bez miljona stresow. Dla mnie Cisar mistrz. Kwantowy film na 100%
japierdole. w ogóle nie kojarzę. trzeba jutro poszukać
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

03-08-2019, 20:36

[youtube][/youtube]
No kurwa Panowie!
Heretyk pisze:japierdole. w ogóle nie kojarzę. trzeba jutro poszukać
Na youtube jest wszystko
Triceratops pisze:Ten serial to rozpierdol po prostu. Nurzam sie w tych miejscach, ogladam te domy, pola, obory i facetow w gumofilcach. Proste zycie bez miljona stresow. Dla mnie Cisar mistrz. Kwantowy film na 100%
No i knajpa, gdzie gdy tylko wejdziesz barman ma już dla ciebie kufelek piwa i beherovkę.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

03-08-2019, 21:15

uwielbiam. odcinek z wycieczka ekipy do Pragi = totalne zniszczenie.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2019, 21:18

no kurwa bez jaj, nie wierze. jestes kolego niekompletny bez tego serialu, twoje zycie nie ma sensu
woodpecker from space
Heretyk

03-08-2019, 21:31

Triceratops pisze:
no kurwa bez jaj, nie wierze. jestes kolego niekompletny bez tego serialu, twoje zycie nie ma sensu
postaram się zatem nadrobić stracony czas
Awatar użytkownika
hcpig

04-08-2019, 10:44

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Teraz te nowe seriale są jakieś pretensjonalne, jakieś Netflixy itp. kupa dolców wyłożona a ich efekt zawsze jakiś taki zjebany jest.

No i nie wiem dlaczego ale nie spotyka się w serialach takich kobiet naturalnie ładnych jak np. ta ruda z Żaru Tropików, nad którą pałował się chyba każdy w latach '90.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
uglak

04-08-2019, 11:47

hcpig pisze:No i nie wiem dlaczego ale nie spotyka się w serialach takich kobiet naturalnie ładnych jak np. ta ruda z Żaru Tropików, nad którą pałował się chyba każdy w latach '90.
wlasnie ogladam Star Trek The Original Series i w tym temacie jest rewelacja. praktycznie co odcinek daja jakies sliczne dziewczyny w malych rolach.

ze juz nie wspomne o kobiecych mundurach ktore juz w Next Generation (1987!) zostaly uznane za zbyt malo poprawne politycznie i zmienione na podobne do meskich.

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
hcpig

04-08-2019, 12:19

uglak pisze: wlasnie ogladam Star Trek The Original Series i w tym temacie jest rewelacja. praktycznie co odcinek daja jakies sliczne dziewczyny w malych rolach.
Jak tak odświeżam pamięć to chyba w co drugim serialu z lat 80'/'90-tych występowały niesamowite kobiety. Teraz dominuje sztuczność.

W ogóle ostatnio dochodzę do wnisoku, że wszystko jeżeli nie zjebało się w kulturze to w każdym razie z upływem lat '90 wpadło w fazę schodzącą. WSZYSTKO.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

04-08-2019, 12:26

Heretyk pisze:
Triceratops pisze:
postaram się zatem nadrobić stracony czas
http://wyborcza.pl/7,90535,21993012,cze ... bawia.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tutaj nie seriale, ale warto te 10 filmów gdzieś złapać. Homolkowie rozwalają obiekty. Słońce, siano, truskawki też miazga. Straszne skutki awarii telewizora-też obowiązkowo.
Ostatnio zmieniony 04-08-2019, 13:17 przez SODOMOUSE, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
uglak

04-08-2019, 13:09

dajcie tutaj tytuly to bedzie ogladane, bo z czeskich oprocz Szwejka to znam glownie lata 90 i poczatek 2000.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

04-08-2019, 13:24

Obrazek
Ten serial to czysta zajebioza
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
Awatar użytkownika
uglak

14-08-2019, 22:10

Nadrabianie The Office UK skonczylo sie tym, ze wlasnie zaczynam powtorke The Office US (na dodatek znalazlem online z doklejonymi usunietymi scenami, wiec czesc odcinkow bedzie troche dluzsza.

O dziwo wersja amerykanska jest lepsza niz angielska co w przypadku seriali komediowych niezbyt czesto sie zdarza.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

23-08-2019, 13:05

Ostatnio zaopatrzyłem się w soundtrack, więc taki mi się przypomniało:

Obrazek

Zniszczenie!
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
TheDude

24-09-2019, 23:05

Obrazek

Właśnie ściągam. Obadam jak to się ogląda po latach.
BOLEK
weteran forumowych bitew

25-09-2019, 08:50

[youtube][/youtube]
lubię ten serial
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

25-09-2019, 10:34

^ ja też, właśnie odświeżam.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Agony
postuje jak opętany!

25-09-2019, 13:59

hcpig pisze:W ogóle ostatnio dochodzę do wnisoku, że wszystko jeżeli nie zjebało się w kulturze to w każdym razie z upływem lat '90 wpadło w fazę schodzącą. WSZYSTKO.
Taka jest smutna prawda, niestety.

Pozostało cieszyc się tym, czego w dziedzinie kultury dokonano przed wielu, wielu laty. Sam niedawno odświeżyłem "DEMPSEY i MAKEPEACE NA TROPIE" - brytyjski serial kryminalny z połowy lat 80. Aktorka grająca sierżant Makepeace - bardzo atrakcyjna i to przede wszystkim ze względu na jej walory obejrzałem ze smakiem wszystkie 31 odcinków. Para głównych aktorów poza planem została małżeństwem, a i na planie są dobrze zgrani. Poziom gry aktorskiej wysoki, podobnie poziom realizacyjny jest bardzo dobry na tle innych produkcji telewizyjnych. Serial jak na tamte czasy utrzymany w bardzo szybkim tempie, nie aż tak jak dzisiejsze propozycje, ale jednak akcja płynie wartko. Tylko w niektórych odcinkach odrobinę pszesadzono z nasileniem wątków melodramatycznych, nadmiernie wyeksponowano osobiste humory to pana porucznika, to pani sierżant albo ich zwierzchnika. Niektóre motywy wydają się byc nieprawdopodobne, jak na przykład przynależnośc Makepeace do uprzywilejowanej warstwy społecznej - arystokracji. Według serialu ojciec pani policjantki dzierży tytuł lordowski, a w jego domu bywali z wizytą nawet członkowie brytyjskiej rodziny królewskiej. Mimo to córeczka pracuje jako sierżant, a czasami w ramach pracy operacyjnej wypada jej wsunąc się w kusą spódniczkę z dekoltem i zatrudnic jako kelnerka w barze o podejrzanej reputacji. Jeszcze raz podkreślę, że sierżant Makepeace to prawdziwa uczta dla oka, jeśli ktoś gustuje w tego typu urodzie. Dla miłośników angielskiej pogody mam także dobrą wiadomośc - tylko jeden jedyny odcinek był kręcony w pełnym słońcu, reszta to typowe dla Londynu ponure i pochmurne dni.

Serial z polskim lektorem dostępny na Youtube.
In God We Trust
ODPOWIEDZ