Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Który zespół najbardziej się zeszmacił? ANKIETA
Atrocity, jedynka i dwojka to naprwde byl mistrzowski rozpierdol, a potem sie zaczelo gowno
woodpecker from space
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Triceratops pisze:Atrocity, jedynka i dwojka to naprwde byl mistrzowski rozpierdol, a potem sie zaczelo gowno
Calling the rain było miłe dla ucha w swej delikatności. Nie ta sama wysoka jakość co pierwsze dwie, ale był tam pierwiastek dcd, trochę folku.
Blut nie pamiętam aż tak bardzo, ale raczej było ok.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Dokładnie, a "Alternative 4" to absolutny top.Medard pisze:Do Judgement włącznie bardzo dobry zespół. Potem widły i piec.[V] pisze:ANATHEMA,właściwie wszystko do pieca,może poza crestfallen.
Znowu się zgadzam z Waszmością.Medard pisze: Tiamat po Deeper kind of slumber to pseudogotycka nędza i zapijaczona ściera.
Mój głos na Samael, po "Passage" asłuchalne gówno (no może ze dwa kawałki z "Eternal" jeszcze ujdą).
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
-
Ostatnie płyty się bronią. Przynajmniej stylistycznie.Harlequin pisze: Z tym zeszmaceniem to podsunąłbym typ Cryptopsy, który w zasadzie po "Once Was Not" jest cieniem siebie.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Hatefire
Ja tam "Eternal" bardzo lubię. Znaczy rozumiem, że stylistyka może nie pasować, ale nadal umieli w dobre utwory. Ma ta płyta w sobie coś, taką specyficzna melodyką, która do mnie trafia. "Us" to w ogóle jednen z moich ulubionych utworów ich autorstwa.Prodi pisze:Mój głos na Samael, po "Passage" asłuchalne gówno (no może ze dwa kawałki z "Eternal" jeszcze ujdą).
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Skaut
-
- zaczyna szaleć
Samael to dla mnie zjawisko niepojęte. Cieszyli się u nas popularnością w 1990 jak jeszcze grali właściwie, cieszyli się w 1996 jak poszli w elektro gówno, cieszą się i dziś.
-
Harlequin pisze: Z tym zeszmaceniem to podsunąłbym typ Cryptopsy, który w zasadzie po "Once Was Not" jest cieniem siebie.
Nie zgodzę się.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Ta specyficzna melodyka, o której piszesz jest dla mnie nieco zbyt kwadratowa, no ale nie powiem: przy "Supra karma" czy "Year Zero" nóżką potupię.Hatefire pisze:Ja tam "Eternal" bardzo lubię. Znaczy rozumiem, że stylistyka może nie pasować, ale nadal umieli w dobre utwory. Ma ta płyta w sobie coś, taką specyficzna melodyką, która do mnie trafia. "Us" to w ogóle jednen z moich ulubionych utworów ich autorstwa.Prodi pisze:Mój głos na Samael, po "Passage" asłuchalne gówno (no może ze dwa kawałki z "Eternal" jeszcze ujdą).
Chociaż "DKOS" jak najbardziej szanuję to jednak wolę "Wildhoney", często wracam a nawet niecały rok temu zrobiłem sobie tematycznego DIY teesa w hołdzie "temu zajebistemu albumu":Skaut pisze:Tiamat to TYLKO "A Deeper Kind of Slumber". Reszta do zapomnienia.Prodi pisze:Znowu się zgadzam z Waszmością.Medard pisze: Tiamat po Deeper kind of slumber to pseudogotycka nędza i zapijaczona ściera.

...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Re:
Ale kolegę w kakao się nie liczy!Skaut pisze:wczoraj, dziękuję za troskę, ale Opeth faktycznie mogliby coś szturchnąć[V] pisze:Chyba nie ruchales dawno.Skaut pisze:A w temacie: brakuje Opeth, który udaje, że umie w lata 70
Therion był słuchalny do LK potem poszedł na dno. W sumie każda z kapel wymienionych w ankiecie to obecnie piach i dymiący kupacz zagłosuję więc na Morbid Angel, dwie ostatnie wszak płyty jebią gnojem murzyńskiej kozy.
Jebać żuli.
-
Dodam jeszcze takie szmatławe epizody jak MASSACRE "Promise" i AFFLICTED "Dawn of Glory", ale to było na chwilę i zespoły zaraz rozpadły się nie kontynuując tej farsy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- SODOMOUSE
ze Szwecji Vermin słabo skończył, Desultory - "Swallow the Snake" też wypadek przy pracy...
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
VERMIN nie tak słabo jak np. XYSMA czy DISGRACE, a DESULTORY zdołali powrócić z dwoma świetnymi albumami. Źle zakończyło żywot CEMATARY i francuska MASSACRA. Natomiast PYOGENESIS miało długą fazę na muzyczny kał, ale ostatnie dwa albumy nie są takie kiepskie.
- vicek
- zahartowany metalizator
fakt ale power metal tez zajebista płytaScorn pisze:Pantera mi przychodzi do głowy.vicek pisze:Skaut pisze:O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
A
Będzie ciężko , zazwyczaj pierwsze płyty najlepsze.
-
Carcass może nie zeszmacił, bo jego płyty numer 4 i 5 mają swoich zagorzałych zwolenników, ale dla mnie niestety - słabizna.
-
Delikatnie pominąłeś najsłabszą "szóstkę".
- Stoigniew
jak wy tak, to ja jeszcze dorzucę Nightfall,Medard pisze:Jeszcze Septicflesh, skoro rotting.Harlequin pisze:W zasadzie to chyba powinien na liście być Kreator i na niego oddałbym głos. Rotting Christ chyba też powonno być na liscie. Z listy opublikowanej chyba oddam głos na Samael
po zajebistych trzech pierwszych płytach, ryzykownej, ale z perspektywy czasu bardzo fajnej "Lesbian...", reszta to już bardzo ostra równia pochyła...
- Stoigniew
pełna zgoda, zaczęli na "Infernal...", poprzez split z Clandestine Blaze i skończyli na "Inquisitor..."Pacjent pisze:DEATHSPELL OMEGA .Skaut pisze:Temat, gdzie wszyscy mogą głównie poklepać się po pleckach bo będzie nakurwianie na podobne zespoły. O wiele ciekawszym wydaje mi się znalezienie takiego zespołu, który grał gówno i nagle zaczął wydawać złote jaja.
reszta to przekombinowane i przeintelektualizowane gówno...
-
Pacjent pisze:Delikatnie pominąłeś najsłabszą "szóstkę".
W zasadzie przesłuchałem ją tylko raz, uważam że powrót rozbudził nadzieje że będą grać mniej melodyjnie, bardziej w klimatach necroticism... Cóż, przyznaję, nie znam tej płyty na tyle dobrze by mówić że jest do dupy, tak więc pomijam ją milczeniem. Czasem przesłucham jakiś kawałek ale szybko wracam do kanonu pierwszych trzech płyt. Chyba niewiele tracę nie słuchając szóstki.