Chyba dawno sluchales Surf Nicaragua, bo bebnienie Grega Halla jest mocno charakterystyczne.smooker pisze:Teraz to już marudzisz, bardzo fajne granie. Sam kawałek motzno pod Surf Nicaragua. I liek.Triceratops pisze:Szkoda, ze wywalili Grega Halla. Bebnienie McClaina mocno psuje ic h muzyke.
SACRED REICH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SACRED REICH
woodpecker from space
- smooker
- w mackach Zła
To prawda, ale z drugiej strony granie Dave'a mi tu niczego nie psuje. Miłe, skoczne, gęste, tak jak lubię. A porównanie do Surf Nicaragua podałem jako odnośnik takiego ogólnego vibe'u nowego utworu.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Wmówiłem koledze z pracy, takiemu ostremu pisowcowi i kibicowi Lecha, że to jest piosenka o tym żeby zdrajca Tusk nie wracał do Polski i jej nie niszczył.
Jak dla mnie kawałkowi niczego nie brakuje, ale też nic specjalnego.
Jak dla mnie kawałkowi niczego nie brakuje, ale też nic specjalnego.
- vicek
- zahartowany metalizator
[youtube][/youtube]
- Triceratops
Sam nie wiem, jeden z moich ulubionych zespolow ale bez Grega Halla traca pazur i brzmi to za miekko, jak jakis odrzut z Indepentent. Bardziej kanciasta i twarda perkusja by sie przydala, taka jak na Ingorance. Zobaczymy, ale ten perkusista mnie wnierwia
woodpecker from space
- Żułek
już można pożyczać ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Medard
Independent mimo, że nie tak dobra jak wcześniejsze, to po latach nawet przyjemna do posłuchania.Triceratops pisze:Sam nie wiem, jeden z moich ulubionych zespolow ale bez Grega Halla traca pazur i brzmi to za miekko, jak jakis odrzut z Indepentent. Bardziej kanciasta i twarda perkusja by sie przydala, taka jak na Ingorance. Zobaczymy, ale ten perkusista mnie wnierwia
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
do "Independent" mam ogromny sentyment,
jak nie jestem fanem trashu, tak tę płytę darzę sporym sentymentem, to była jedna z moich pierwszych pirackich kaset z metalową muzyką (nie licząc pirackiej kasetografii AC/DC :D), teraz mam ten tytuł na CD w starym (może nawet pierwszym) biciu i od wielkiego dzwonu wracam do niego, a jak sobie już zapuszczę to mi się podoba. Numer tytułowy to niszczący obiekty atomowy kiler. Nawet bardzo poważnie rozważam wizytę na krakowskim koncercie w listopadzie.
jak nie jestem fanem trashu, tak tę płytę darzę sporym sentymentem, to była jedna z moich pierwszych pirackich kaset z metalową muzyką (nie licząc pirackiej kasetografii AC/DC :D), teraz mam ten tytuł na CD w starym (może nawet pierwszym) biciu i od wielkiego dzwonu wracam do niego, a jak sobie już zapuszczę to mi się podoba. Numer tytułowy to niszczący obiekty atomowy kiler. Nawet bardzo poważnie rozważam wizytę na krakowskim koncercie w listopadzie.
- Medard
Ja poważnie myślę o Wwie, a tytułowy numer jest super. Zupełnie mi nie przeszkadza, że ta płyta jest bardziej groove niż thrash.
Za to kolejna Heal to już padaka i nędza.
Za to kolejna Heal to już padaka i nędza.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Żułek
w sumie wszystkie albumy mają krótkie, ale po ponad 20 latach jednak mogli dopisać te 2 kawałki więcej ;)
gdybym był fanem troche bym się obraził ;)
a że nie jestem to swoją drogą ;)
gdybym był fanem troche bym się obraził ;)
a że nie jestem to swoją drogą ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Triceratops
Sam nie wiem, 2/4 zespolu i plyta jakas taka na 2/4, taki troche bardziej podkrecony Independent....poslucham jeszcze, bo wiadomo ale nie sadze, ze zaskocza jak Xentrix. Szkoda mi duetu Rainey-Arnett, to byl jeden z nafajniejszych gitarowych duetow
woodpecker from space
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Nie ma Halla, nie ma Sacred Reich; facet był jednym z najbardziej charakterystycznych bębniarzy thrashowych i mam wrażenie, że to on napędzał cały kram. Po "The American Way" przestałem słuchać, coś mi tam już nie grało.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Kompromitacji nie ma, momentami jest nawet bardzo fajnie, ale wśród tegorocznych produkcji dinozaurów thrashu rządzi XENTRIX i DESTRUCTION, a wśród młodzieży VIOLENTOR.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
Zgadzam sie co do joty.Plagueis pisze:Nie ma Halla, nie ma Sacred Reich; facet był jednym z najbardziej charakterystycznych bębniarzy thrashowych i mam wrażenie, że to on napędzał cały kram. Po "The American Way" przestałem słuchać, coś mi tam już nie grało.
woodpecker from space
- Drone
Po tych wszystkich marudzeniach spodziewałem się jakiejś skończonej lipy. Tymczasem jest to bardzo fajna płyta. Najbliżej chyba jej do "Independent", choć jest trochę mielenia w stylu wcześniejszych płyt. Jestem więcej niż zadowolony i kompletnie nie rozumiem narzekań. Materiał nie jest pretensjonalny, płynie wartko, nie sili się na nie wiadomo co, ma bardzo dobre brzmienie i naprawdę świetne wokale. Długość płyty idealna: akurat taka, że pozostawia uczucie lekkiego niedosytu i chce się ją włączyć jeszcze raz. Z niecierpliwością oczekuję na koncert.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
Nikt nie narzeka, raczej wielkich zachwytow brak, jak pisalem wyzej, to taki naspeedowany Independent. Nie mowie, ze McClain jest zlym perkusista ale rozmiekcza brzmienie tego zespolu, zreszta to samo zrobil w Machine Head, po plycie z Chrisem Kontosem na bebnach gdzie zagral mistrzowsko, kolejne plyty to rownia pochyla do totalnego kibla.
Sama plytka jest fajna ale nic poza tym. Xentrix tez niby na 2/4 skladu jedzie w dodatku z nowym wokalem ale duzo lepiej im to wyszlo.
Sama plytka jest fajna ale nic poza tym. Xentrix tez niby na 2/4 skladu jedzie w dodatku z nowym wokalem ale duzo lepiej im to wyszlo.
woodpecker from space
- Drone
XENTRIX jeszcze nie słuchałem, zaskoczyło mnie za to na plus nowe DESTRUCTION, które brzmi bardzo oldschoolowo w dobrym tego słowa znaczeniu, ale chyba SACRED REICH bardziej mi leży. Inna sprawa, że bardzo lubię "Independent", więc ta nowa jest idealnie skrojona dla mnie.
- Triceratops
Ja z kolei Destruction nie sluchalem, ale jezeli juz 2 osoby mowi, ze ok, no to w mysl tego powiedzenia trzeba sprawdzic.
Ja Sacred Reich ogolnie bardzo lubie, to jeden z moich ulubionych zespolow a Independent lubie tez bardzo, mimo wszystko.
Ale jak sobie wyobraze jak zabrzmialoby takie Salvation czy Killing Machine z tym precyzyjnym pyrkotaniem Grega Halla z The American Way...to zal mi dupe sciska.
Ja Sacred Reich ogolnie bardzo lubie, to jeden z moich ulubionych zespolow a Independent lubie tez bardzo, mimo wszystko.
Ale jak sobie wyobraze jak zabrzmialoby takie Salvation czy Killing Machine z tym precyzyjnym pyrkotaniem Grega Halla z The American Way...to zal mi dupe sciska.
woodpecker from space
- Harlequin
Przesłuchałem połowe plyty i miałem wrażenie, że kawałki promujące byly najlepsze. I niestety zachwytu brak. Z tym pałkerem jest cos na rzeczy, nie pasuje on tu.
- Drone
Ależ mi się wkręciła ta płyta, poleciała chyba 6 raz dzisiaj. Szok, zdumienie i niedowierzanie. Za wcześnie na obiektywną ocenę, póki co stwierdzam tylko, że bardzo mi się podoba ;)