METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maro
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
dzięki za info, zamówione
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Zamówione dla mnie i dla kobity i jeszcze dwa egzemplarze dla wnuków.Maro pisze:dzięki za info, zamówione
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nikt nie wspominał więc nabije pościka ;)

+ Multikino

+ Multikino
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- uglak
- Gunman
Krzywdzą utwory innych regularnie na każdym koncercie, to dlaczego mają nie krzywdzić swoich
-
Re:
Nawet jeśli traktować to z przymrużeniem oka to i tak chujnia.Skaut pisze:czy tylko ja uważam, że polski cover wyszedł żenująco?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
Mnie S&M niszczy od premiery, do dzisiaj mam pięknego podwójnego kaseciaka.uglak pisze:znowu chca krzywdzic swoje utwory przerysowana symfonicznoscia?
Mniejsza nawet o stare utwory, jak taki 'No Leaf Clover' rozpierdalał na kwarki, w sumie to spokojnie dałbym dziś do top 15 najlepszych wałów Mety.
Yare Yare Daze
- Hatefire
Hmmm, jak dla mnie tak brakowało jednak jakiejś syntezy pomiędzy zespołem a orkiestrą. To wygląda tak, że band gra po prostu swoje, a orkiestra dogrywa ozdobniki w tle. Zabrakło odwagi, żeby zrobić mocniejszą rearanżację. Owszem jest to fajne w tej swojej pozytywnej bombastyczności, ale też szybko się nudzi. Uważam, że Scorpions lepiej sobie poradzili z tą materią na przykład.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- TheDude
Kiedyś to była spoko załoga. Teraz to jest zespół dla wąsatych ziutków i kindermetali. Chuj na grób
- hcpig
Ja mam inne podejście - ta płyta to pomnik złotego komercyjnie okresu, gdy Meta była zarazem gwiazdą rocka i popu i wraz z wydaniem każdego z czterech krążków w latach '96-'99 podbijała wszystkie możiwie chartsy, niszcząc nawet Madonnę. Britney Spears i inne takie. Jest przejawem stanu mentalnego, gdzie czterech rzygających dolarami idoli mogło pozwolić sobie na największą ekstrawagancką fanabarię. Mniej hipsterską niż Lulu ale za to z nieporównanie większym rozmachem. Ta płyta to pierdolony manifest ówczesnej potęgi zespołu.Hatefire pisze:Hmmm, jak dla mnie tak brakowało jednak jakiejś syntezy pomiędzy zespołem a orkiestrą. To wygląda tak, że band gra po prostu swoje, a orkiestra dogrywa ozdobniki w tle. Zabrakło odwagi, żeby zrobić mocniejszą rearanżację. Owszem jest to fajne w tej swojej pozytywnej bombastyczności, ale też szybko się nudzi. Uważam, że Scorpions lepiej sobie poradzili z tą materią na przykład.
A muzycznie, to prawda że zespół ogólnie nie zgrywa się z orkiestrą ale nie dotyczy to zupełnie obu numerów pisanych bezspośrednio z myślą o tej płycie - wspomniany 'No Leaf Clover' oraz 'Human'.
Yare Yare Daze
- Anzhelmoo
Zgadzam się z przedmówcą. Wtedy Metallica była potęgą w świetnej formie koncertowej - fajnie, że zostało to uwiecznione, podobnie jak kilka lat wcześniej Cunning Stunts. Tylko na S&M mogli sobie darować ten autotune :(
[youtube][/youtube]
Dziś już chyba z innym podejściem wychodzą na scenę! Ten luz...
[youtube][/youtube]
Dziś już chyba z innym podejściem wychodzą na scenę! Ten luz...
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Ty byś lepiej na jakiś koncert pojechał zamiast niszczyć, tyranić i ejakulować, tak na sucho. Polecam. Wanda Kwietniewska.hcpig pisze:Ja mam inne podejście - ta płyta to pomnik złotego komercyjnie okresu, gdy Meta była zarazem gwiazdą rocka i popu i wraz z wydaniem każdego z czterech krążków w latach '96-'99 podbijała wszystkie możiwie chartsy, niszcząc nawet Madonnę. Britney Spears i inne takie. Jest przejawem stanu mentalnego, gdzie czterech rzygających dolarami idoli mogło pozwolić sobie na największą ekstrawagancką fanabarię. Mniej hipsterską niż Lulu ale za to z nieporównanie większym rozmachem. Ta płyta to pierdolony manifest ówczesnej potęgi zespołu.Hatefire pisze:Hmmm, jak dla mnie tak brakowało jednak jakiejś syntezy pomiędzy zespołem a orkiestrą. To wygląda tak, że band gra po prostu swoje, a orkiestra dogrywa ozdobniki w tle. Zabrakło odwagi, żeby zrobić mocniejszą rearanżację. Owszem jest to fajne w tej swojej pozytywnej bombastyczności, ale też szybko się nudzi. Uważam, że Scorpions lepiej sobie poradzili z tą materią na przykład.
A muzycznie, to prawda że zespół ogólnie nie zgrywa się z orkiestrą ale nie dotyczy to zupełnie obu numerów pisanych bezspośrednio z myślą o tej płycie - wspomniany 'No Leaf Clover' oraz 'Human'.
- hcpig
To znaczy co? Hajdłajer przecie zajebista płyta. Dwie osoby ode mnie z tyrki we Pradze byli. Mówili że świetny gig i że Metka, a szczególnie duch, to najlepszy metal w ogóle. Nie. Nie gnoje. Poważni wąsiukole. Nie miałem podstaw by wątpić.
- Hatefire
Nie bardzo rozumiem jak rozumieć ten wpis. W sensie, że płyta jest dobra, bo zespół miał diengi na fanaberie? Nie, żebym jakoś szczególnie jebał ten album. Jest ok na 3 przesłuchania nic poza tym. Potem minusy zaczynają przesłaniać plusy. Argument z "pierdolonego manifestu ówczesnej potęgi" jest upośledzony jak Marek Suski.hcpig pisze:Ja mam inne podejście - ta płyta to pomnik złotego komercyjnie okresu, gdy Meta była zarazem gwiazdą rocka i popu i wraz z wydaniem każdego z czterech krążków w latach '96-'99 podbijała wszystkie możiwie chartsy, niszcząc nawet Madonnę. Britney Spears i inne takie. Jest przejawem stanu mentalnego, gdzie czterech rzygających dolarami idoli mogło pozwolić sobie na największą ekstrawagancką fanabarię. Mniej hipsterską niż Lulu ale za to z nieporównanie większym rozmachem. Ta płyta to pierdolony manifest ówczesnej potęgi zespołu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Skaut
METALLICA
Dla mnie ta płyta to kwintesencja niemocy twórczej i potwierdzenie, że nic więcej spod ich gitar dobrego nie wyjdzie. Nie wiem ile sesji wspólnie odbyli z orkiestrą przed zarejestrowaniem tego setu, ale brzmi to tak jakby dyrygent z całą watahą odjebali zadanie domowe na piątkę, a James i spółka przyszli tylko zagrać swoje, nie zmieniając praktycznie nic w swoich aranżach. No i wyszło z tego chujwieco.
Coś tam było! Człowiek!
- vicek
- zahartowany metalizator
Najlepsze jest solo w NEM, gdzie gra je James na elektro- akustyku, a brzmienie jest jak z elektryka .Skaut pisze:Dla mnie ta płyta to kwintesencja niemocy twórczej i potwierdzenie, że nic więcej spod ich gitar dobrego nie wyjdzie. Nie wiem ile sesji wspólnie odbyli z orkiestrą przed zarejestrowaniem tego setu, ale brzmi to tak jakby dyrygent z całą watahą odjebali zadanie domowe na piątkę, a James i spółka przyszli tylko zagrać swoje, nie zmieniając praktycznie nic w swoich aranżach. No i wyszło z tego chujwieco.
Ogólnie straszny edit w studio ma ten koncert.
- Godplayer
- w mackach Zła
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przed finalizacją projektu nie pomyślano o doborze numerów. Zespół po prostu podesłał MK listę numerów, które akurat wtedy grali na koncertach. Kamen dorobił do tego aranże na orkiestrę i tyle. Podobno była jedna, max dwie próby przed rejestracją. No i ewidentnie słychać, że jedne numery pasują do grania z orkiestrą lepiej niż inne. Najbardziej szkoda, że nie ma tam w ogóle materiału stworzonego wspólnie przez Metallikę i M. Kamena. Zmarnowany potencjał!
- moonfire
- zahartowany metalizator
Load, panowie, Load. Po Loadzie już niczego ciekawego nie nagrali, czyli kryzys twórczy trwa już ponad 20 lat. Cóż, Mickiewicz publikował przez niecałą dekadę i wystarczyło na literacką rewolucję. Metallica to więc taki Mickiewicz thrash metalu. :)