METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALLICA
Mickiewicz - mason i antypolak :(
- Medard
Mickiewicz rocka to raczej Coma :)moonfire pisze:Load, panowie, Load. Po Loadzie już niczego ciekawego nie nagrali, czyli kryzys twórczy trwa już ponad 20 lat. Cóż, Mickiewicz publikował przez niecałą dekadę i wystarczyło na literacką rewolucję. Metallica to więc taki Mickiewicz thrash metalu. :)
Meta to taki Byron hehe
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Skaut
Tak bardzo prawda. Myślę że Rick Rubin był później dla nich największym szkodnikiem.moonfire pisze:Load, panowie, Load. Po Loadzie już niczego ciekawego nie nagrali, czyli kryzys twórczy trwa już ponad 20 lat. Cóż, Mickiewicz publikował przez niecałą dekadę i wystarczyło na literacką rewolucję. Metallica to więc taki Mickiewicz thrash metalu. :)
Coś tam było! Człowiek!
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
taaaa bo Rubin miał tam akurat najwięcej do gadania :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Po Load / Reload było jeszcze St. Anger z tym samym producentem, dopiero potem był Rubin który im kazał grać jak na KEA.
- Medard
Byłby, gdyby nie Bob Rock, który akurat był producentem :)Skaut pisze:Tak bardzo prawda. Myślę że Rick Rubin był później dla nich największym szkodnikiem.moonfire pisze:Load, panowie, Load. Po Loadzie już niczego ciekawego nie nagrali, czyli kryzys twórczy trwa już ponad 20 lat. Cóż, Mickiewicz publikował przez niecałą dekadę i wystarczyło na literacką rewolucję. Metallica to więc taki Mickiewicz thrash metalu. :)
- Skaut
Autolol chodziło mi właśnie o Boba RockaMedard pisze:Byłby, gdyby nie Bob Rock, który akurat był producentem :)Skaut pisze:Tak bardzo prawda. Myślę że Rick Rubin był później dla nich największym szkodnikiem.moonfire pisze:Load, panowie, Load. Po Loadzie już niczego ciekawego nie nagrali, czyli kryzys twórczy trwa już ponad 20 lat. Cóż, Mickiewicz publikował przez niecałą dekadę i wystarczyło na literacką rewolucję. Metallica to więc taki Mickiewicz thrash metalu. :)
Coś tam było! Człowiek!
- Medard
Ale to świetny producent i mega doświadczony, również niezły muzyk, to on im dogrywał partie basu na st. Anger po odejściu Newsteda.
Z filmu Some kind of monster, który polecam zobaczyć, wyłania się raczej niemoc twórcza. Owszem pewien poziom kompozycyjny będą trzymać zawsze, ale od czarnej płyty zabrakło im błysku. Tutaj producent nic nie pomoże, gdy mental nie daje rady.
Czy Fleming Rasmussen coś by pomógł, tego nie wiem, bo wtedy zespół miał pomysł jak ma brzmieć i co grać.
Z filmu Some kind of monster, który polecam zobaczyć, wyłania się raczej niemoc twórcza. Owszem pewien poziom kompozycyjny będą trzymać zawsze, ale od czarnej płyty zabrakło im błysku. Tutaj producent nic nie pomoże, gdy mental nie daje rady.
Czy Fleming Rasmussen coś by pomógł, tego nie wiem, bo wtedy zespół miał pomysł jak ma brzmieć i co grać.
-
zaraz odpalam Load i Reload. namówiliście mnie. znakomite albumy
- hcpig
Dlaczego?Hatefire pisze:Argument z "pierdolonego manifestu ówczesnej potęgi" jest upośledzony
Ja jestem too old. too cold na koncerty a nie że Meta. A z płyty ostatniej bije taka witalność i luz, że wszystkie te młode kapelki retro trash mogą spadać w podskokach.535 pisze:To znaczy co? Hajdłajer przecie zajebista płyta. Dwie osoby ode mnie z tyrki we Pradze byli. Mówili że świetny gig i że Metka, a szczególnie duch, to najlepszy metal w ogóle. Nie. Nie gnoje. Poważni wąsiukole. Nie miałem podstaw by wątpić.
Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy jubiąc 'Load' atakują morderczy 'Reload', to nie ma sensu.moonfire pisze:Load, panowie, Load. Po Loadzie już niczego ciekawego nie nagrali, czyli kryzys twórczy trwa już ponad 20 lat.
Yare Yare Daze
- Medard
FujHeretyk pisze:zaraz odpalam Load i Reload. namówiliście mnie. znakomite albumy
- hcpig
- Żułek
tu nie ma nic do rozumienia ;) Reload jest po prostu kiepskihcpig pisze:Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy jubiąc 'Load' atakują morderczy 'Reload', to nie ma sensu.
jak to mówią im dalej w las tym więcej drzew ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- hcpig
Co jest kiepskie?
Rock'n'rollowy 'Fuel'?
Megaciężki, sabatthowski 'Devil's Dance'?
Pokręcony, oniryczny 'Where The Wild Things Are'?
Alkoterror 'Low Man's Lyric'?
Nawetniewiemjakzajebisty 'Carpe Diem Baby'?
Top 5 ov 1997.
Rock'n'rollowy 'Fuel'?
Megaciężki, sabatthowski 'Devil's Dance'?
Pokręcony, oniryczny 'Where The Wild Things Are'?
Alkoterror 'Low Man's Lyric'?
Nawetniewiemjakzajebisty 'Carpe Diem Baby'?
Top 5 ov 1997.
Yare Yare Daze
- Medard
Nie podmienia się cudzych tekstów.hcpig pisze:Fixed.Medard pisze:Fap
Dobra płyta dla fanów kantry i rokendrolla.
Ostatnio zmieniony 04-09-2019, 18:22 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
- hcpig
-
To oczywiste.Heretyk pisze:zaraz odpalam Load i Reload. namówiliście mnie. znakomite albumy
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Hatefire
Dlatego, że nie zatrudnili dodatkowo 100 klaunów, 50 karłów, słonia i kobiety z brodą. To dopiero byłby prawdziwy "pierdolony manifest potęgi".hcpig pisze:Dlaczego?Hatefire pisze:Argument z "pierdolonego manifestu ówczesnej potęgi" jest upośledzony
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
kurwa. zawsze je lubiłem, ale zyskują z każdym rokiem. w ogóle co to jest za zespół, ja pierdolę. właściwie 99,9 muzyki może wypierdalać w podskokach, i obojętne, czy jestem trzeźwy, czy wcięty[V] pisze:To oczywiste.Heretyk pisze:zaraz odpalam Load i Reload. namówiliście mnie. znakomite albumy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
HeheHatefire pisze:Dlatego, że nie zatrudnili dodatkowo 100 klaunów, 50 karłów, słonia i kobiety z brodą. To dopiero byłby prawdziwy "pierdolony manifest potęgi".hcpig pisze:Dlaczego?Hatefire pisze:Argument z "pierdolonego manifestu ówczesnej potęgi" jest upośledzony
[youtube][/youtube]
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.