Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Księża

16-09-2019, 11:33

Medard pisze:
trup pisze:widzę że kolega na B. zapamiętale broni tej skurwiałej instytucji a jej się obronić nie da.
Można okradać ludzi w imię idei rok, dwa, trzy... ale 2000 lat? Ciągle wmawiając im że dobra materialne to jest zło i najlepiej się ich pozbyć i to na rzecz "wspólnoty".
Jak ktoś ci wmówi, że wzbogacanie się uczciwą pracą jest złe i że dążenie do materialnego dobrobytu to jest podszept złego, to ma Cię w garści. Będziesz biedny i mentalnie i duchowo zniewolony.
Żeby ta instytucja jeszcze jakoś ewoluowała....
część ludzi powiedzmy "wierzących" przejrzała na oczy przez te dwa tysiące lat, ale reszta dalej bije pokłony i utrzymuje tych darmozjadów.
Mylisz różne pojęcia,
przejęcie rządu dusz,
wpływ na politykę, uczepienie się kasy państwowej to nadużycia tej instytucji.

Akurat protestanci uważają wzbogacenie za objaw łaski boskiej. KK też nie nakazuje biedowania, a jedynie pogodzenie się z losem, jeżeli jest się tzw. niedojdą albo pechowcem.

Za to przychylnie zerka na wpłaty, chętnie przejmuje kasę i nieruchomości. To inny temat.

nic nie mylę. czepianie się kasy państwowej czyli czyjej? wpływ na politykę w jakim celu? przejęcie "fanów" w jakim celu?
przychylnie zerka na wpłaty? przecież jest cennik za "posługę", a pobierający ją proboszcz skarży się że musi bo płaci podatki... do kurii.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

16-09-2019, 11:35

@trup i Heretyk
Czekam aż z taką samą gorliwością odetniecie się od wszystkich innych instytucji i korporacji które mają jakiekolwiek zbrodnie na sumieniu (skoro skala zbrodni i kontekst historyczny nie ma znaczenia to uznajmy że dowolna zbrodnia dyskwalifikuje). Powodzenia :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
trup

16-09-2019, 11:36

Bloodcult pisze:
nicram pisze: A tak dobrze ci szło tropienie moich zdjęć...
Jak już mówiłem nigdy nie upubliczniłem ŻADNYCH twoich danych ani wizerunku. Całą historię zwyczajnie wymyśliłeś bo w swojej chorej nienawiści nie cofniesz się przez najbardziej podłym kłamstwem.

Twój wymyślony informator nie zaloguje się tutaj i nie potwierdzi niczego bo on zwyczajnie nie istnieje :)

To właśnie jest MIARA człowieka. Ty nie masz ani przyzwoitości, ani honoru a do tego jeszcze jesteś życiowa pierdołą z której tryskają kompleksy :)
przeczytaj coś innego niż katechizm dla przedszkolaków.

może...
Obrazek
Obrazek
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

16-09-2019, 11:37

@ bloodcult Dobra wyszczekany gówniarzu, zjeżdżaj pod kieckę swojego proboszcza. Tam jest twoje miejsce. Jaki jesteś mądry i inteligentny to już pokazało paru kolegów, a ty nadal tylko brniesz w gówno, dwulicowa kanalio. I jeszcze masz czelność coś pisać o honorze i przyzwoitości? Ciągle kłamiesz, manipulujesz i nie odpowiadasz na proste pytania. Na widły i do pieca.

Obrazek
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
trup

16-09-2019, 11:38

Bloodcult pisze:@trup i Heretyk
Czekam aż z taką samą gorliwością odetniecie się od wszystkich innych instytucji i korporacji które mają jakiekolwiek zbrodnie na sumieniu (skoro skala zbrodni i kontekst historyczny nie ma znaczenia to uznajmy że dowolna zbrodnia dyskwalifikuje). Powodzenia :)
Przykład innej instytucji, która głosi to co głosi (przy czym robi z goła coś innego niż deklaruje), a morduje, niszczy ludziom życiorysy, wpierdala się do życia każdemu a nade wszystko ukochała władzę i pieniądze?
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 11:41

ZUS

Heretyk

16-09-2019, 11:46

Bloodcult pisze:@trup i Heretyk
nie chce mi się tego tłumaczyć, ale akurat ta instytucja promująca miłość, miłosierdzie, zgodę, litość i nadstawianie drugiego policzka a mająca na koncie uczynki, delikatnie mówiąc, nie licujące z tym co głosi, wydaje mi się wyjątkowo obrzydliwa, zakłamana i godna pogardy
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 12:00

A lekarze dokonujący aborcji zdrowych płodów za $300 już Cię nie brzydzą?
Udział koncernów farmaceutycznych w zbrodnie III Rzeszy już nie ?
Udział krajów NATO w zbrodniach na Bliskim Wschodzie i Jugosławii też nie ?

Każda z tych organizacji osiągnąła szczyt hipokryzji nie mniejszy niż ludobójstwa Indian ale jakoś się o tym zapomina albo bagatelizuje...

Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 12:09

nicram pisze:@ bloodcult Dobra wyszczekany gówniarzu, zjeżdżaj pod kieckę swojego proboszcza. Tam jest twoje miejsce. Jaki jesteś mądry i inteligentny to już pokazało paru kolegów, a ty nadal tylko brniesz w gówno, dwulicowa kanalio. I jeszcze masz czelność coś pisać o honorze i przyzwoitości? Ciągle kłamiesz, manipulujesz i nie odpowiadasz na proste pytania. Na widły i do pieca.
Jak zwykle stek wyzwisk i zero konkretów. Gdzie niby kłamałem i unikałem odpowiedzi ?

Ty jakoś nie podałeś ŻADNYCH dowodów na poparcie swoich rewelacji a nadmieniasz je przy każdej okazji, więc tak się składa że to ja mogę pisać o honorze a nie Ty.

Można się ze mną nie zgadzać w wielu kwestiach i od tego jest forum aby dyskutować ale ataki na poziomie adrianka696 to już jest niechlubna historia tego forum i niech tak pozostanie.

Awatar użytkownika
nicram

16-09-2019, 12:12

Bloodcult pisze:A lekarze dokonujący aborcji zdrowych płodów za $300 już Cię nie brzydzą?

Każda z tych organizacji osiągnąła szczyt hipokryzji nie mniejszy niż ludobójstwa Indian ale jakoś się o tym zapomina albo bagatelizuje...
LOL. Zanim ktoś zechce mu odpowiedzieć na te "argumenty", niech się zastanowi dwa razy czy warto karmić tego katolskiego trolla.

Obrazek
Awatar użytkownika
trup

16-09-2019, 12:37

Bloodcult pisze:ZUS

no tak. oczywiście. fantastyczna analogia.
nie ma sensu chyba kopać się koniem.
Awatar użytkownika
trup

16-09-2019, 12:39

Bloodcult pisze:A lekarze dokonujący aborcji zdrowych płodów za $300 już Cię nie brzydzą?

a księża zakopujący zabortowane dzieci w ogódku parafialnym, gwał;cone zakonnice i dziewczyny w przytułkach.
Właśnie... co tam słychać u siostry bernadetty?
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

16-09-2019, 12:49

Fajna ta licytacja - zgadzamy się zatem, że KK jest zdegenerowaną, zbrodniczą instytucją. Dyskusja w tym momencie sprowadza się jedynie do skali tych wszystkich okropieństw i jak przedstawia się ona na tle innych skurwysynów ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
trup

16-09-2019, 13:13

Nerwowy pisze:Fajna ta licytacja - zgadzamy się zatem, że KK jest zdegenerowaną, zbrodniczą instytucją. Dyskusja w tym momencie sprowadza się jedynie do skali tych wszystkich okropieństw i jak przedstawia się ona na tle innych skurwysynów ;).
no jeżeli ktoś się zaczyna licytowac i mówi że przecież "inni srają, o ten sra a tamten tez sra... to dlaczego mówimy że kościół sra..." chociaż kościół deklaruje że jest piewcą czystego dywanu w ogóle przeciw sraniu.
No głupia dyskusja i dlatego chyba trzeba ją tu uciąć.
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 13:29

@Nerwowy
Ja nigdy nie przeżyłem że Kościół nie popełnił błędów. Sam Kościół też nie przeczy że nie ma nic na sumieniu, ale argumenty ze dzisiaj mam nie chodzić do Kościoła bo tysiąc lat temu była Inkwizycja jest absurdalny.

Czekam na deklaracje kto nigdy nie pojedzie Volkswagenen bo 20 lat temu Niemcy bombardowali Sarajewo :)
(albo kto wyrzuci płyty Katharsis bo sam tęczowy brał w tej wojnie czynny udział)

Awatar użytkownika
Ascetic

16-09-2019, 13:32

Bloodcult pisze:@Nerwowy
Ja nigdy nie przeżyłem że Kościół nie popełnił błędów. Sam Kościół też nie przeczy że nie ma nic na sumieniu, ale argumenty ze dzisiaj mam nie chodzić do Kościoła bo tysiąc lat temu była Inkwizycja jest absurdalny.

Czekam na deklaracje kto nigdy nie pojedzie Volkswagenen bo 20 lat temu Niemcy bombardowali Sarajewo :)
(albo kto wyrzuci płyty Katharsis bo sam tęczowy brał w tej wojnie czynny udział)
a ja czekam aż se pójdziesz w piździec bo centralnie pojebały ci się miejsca.

- prowokacja średnia, a i argumentacja wyświechtana -
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult

16-09-2019, 13:40

trup pisze:no jeżeli ktoś się zaczyna licytowac (...)
Ja odniosłem się tylko do absurdalnej liczny kilkudziesięciu milionów ofiar która jest zwykłą bzdurą :)

535

16-09-2019, 13:57

Bloodcult pisze:ZUS
No właśnie, a tak przy okazji, kto płaci Zus za całe to sukienkowe stado zboczeńców?
Awatar użytkownika
nicram

16-09-2019, 14:05

Bloodcult pisze:
trup pisze:no jeżeli ktoś się zaczyna licytowac (...)
Ja odniosłem się tylko do absurdalnej liczny kilkudziesięciu milionów ofiar która jest zwykłą bzdurą :)
ty jesteś jedną wielką bzdurą:
Tzvetan Todorov - Podbój Ameryki. Problem innego pisze: (...) w 1500 roku populacja kuli ziemskiej liczy 400 milionów, z czego 80 milionów zamieszkuje obie Ameryki. W połowie szesnastego wieku, z tych 80 milionów pozostało 10. Jeśli zaś ograniczymy się do Meksyku - w przeddzień konkwisty było tam około 25 milionów ludności, a w 1600 już tylko milion.
Awatar użytkownika
uglak

16-09-2019, 14:22

Konkwista to jednak Hiszpania, a nie Watykan ;-)
Guilty of being right
ODPOWIEDZ