Metalmania 29.08.2020 Open Air
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Antton213
- w mackach Zła
Metalmania 29.08.2020 Open Air
Pierwsze zespoły Mayhem, Candlemass, AT THE Gates.. Pierwsze info: https://www.koncertomania.pl/koncert/33 ... -2020.html Jednak za Progresją.. Rozbudzili wyobraźnię, a tu koncert jak koncert się szykuje. Na piwko można wpaść.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Metalmania 29.08.2020 Open Air
co to jest "Letnia Scena Progresji" ? na parkingu ? :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Za klubem, na parkingu biurowca, latem był tam prog in park z opeth.Żułek pisze:co to jest "Letnia Scena Progresji" ? na parkingu ? :P
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Żułek
aha :P troche wiocha :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Medard
Wchodzi tam spora scena, a brzmienie było dobre.Żułek pisze:aha :P troche wiocha :P
Ciekawe co jeszcze dojdzie i jaka odpowiedź się pojawi ze strony SDL 2020 w Aleksandrowie.
- Drone
- Medard
Można pomodlić się u mariawitów zaraz obok :)Drone pisze:Grzech nie pójść :)
-
- postuje jak opętany!
a kiedyś, całkiem niedawno w sumie, na tyłach progresji znajdowały się zakłady nowotki. miejsce totalne dla osób ze słabościa do zapachu starego tynku i smaru (czołgi!). za czasów młodości piło się browary na dachach hal patrząc na wschodzące styczniowe słońce i obserwując z góry robotników zaczynających pracę. wtedy czuć było w tym mroznym powietrzu ostatnie tchnienia poprzedniej epoki
raz nawet, przechdodząc przez płot chroniony drutem kolczastym, podarłem sobie w kroku moje ulubione brudasowe spodnie. wnętrze tych budunków... to tak jakby znależć się w przedostatniej scenie psów. tylko ciemniej i lepiej
łezka
deweloperskie kurwy :)
raz nawet, przechdodząc przez płot chroniony drutem kolczastym, podarłem sobie w kroku moje ulubione brudasowe spodnie. wnętrze tych budunków... to tak jakby znależć się w przedostatniej scenie psów. tylko ciemniej i lepiej
łezka
- Antton213
- w mackach Zła
Do końca października, Mariola ujawni cały line-up tego nowo tworu.
- Medard
abstract pisze:a kiedyś, całkiem niedawno w sumie, na tyłach progresji znajdowały się zakłady nowotki. miejsce totalne dla osób ze słabościa do zapachu starego tynku i smaru (czołgi!). za czasów młodości piło się browary na dachach hal patrząc na wschodzące styczniowe słońce i obserwując z góry robotników zaczynających pracę. wtedy czuć było w tym mroznym powietrzu ostatnie tchnienia poprzedniej epoki
łezka
Deweloperzy budują po drugiej stronie, na Jana Kazimierza. A Ikea zrezygnowała z przebudowy dawnego reala/geanta.
Latem czasami jeżdżę tamtędy rowerem do pracy i akurat strona od progresji cały czas pozostaje w klimatach PRL.
-
- postuje jak opętany!
zakłady nowotki zostały zburzone pod deweloperkę. zajmowały wcześniej bardzo dużą powierzchnię - to nie jest teren tylko "przy progresji". bloki już powstają, tyle że póki co w północnej części placu.Medard pisze:abstract pisze:a kiedyś, całkiem niedawno w sumie, na tyłach progresji znajdowały się zakłady nowotki. miejsce totalne dla osób ze słabościa do zapachu starego tynku i smaru (czołgi!). za czasów młodości piło się browary na dachach hal patrząc na wschodzące styczniowe słońce i obserwując z góry robotników zaczynających pracę. wtedy czuć było w tym mroznym powietrzu ostatnie tchnienia poprzedniej epoki
łezka
Deweloperzy budują po drugiej stronie, na Jana Kazimierza. A Ikea zrezygnowała z przebudowy dawnego reala/geanta.
Latem czasami jeżdżę tamtędy rowerem do pracy i akurat strona od progresji cały czas pozostaje w klimatach PRL.
ja tamtędy codziennie jeżdzę do pracy rowerem :)
ale masz rację, to jedno z miejsc, w których czuć jeszcze to coś. swego czasu geant/real był moim ulubionym marketem. mimo że na cały sklep były czynne dwie kasy, to nigdy nie było kolejki, bo nikt tam nie robił zakupów :)

- Stoigniew
- zahartowany metalizator
za wyprowadzenie Metalmanii ze Śląska chuj im w dupę i niech się pierdolą.
mam nadzieję że im to wszystko ślunski pieron strzeli :)
-
Metalmania poza Śląskiem to już nie ta Metalmania, co kiedyś... kurwa mać, co tu jeszcze właściwie pozostało? Mega Club jakoś dziwnie przyczajony, w Chorzowie nic już nie ma prócz maleńkiej Lesniczówki, jedynie jeszcze mniejszy Faust... w okolicach Katowic totalna posucha. No, jedynie Wiatrak w Zabrzu. Metalmanię w Spodku mogli zostawić...
- Lukass
Ja wiem, że Wam żal, bo rzeczywiście Katowice są w tej chwili prawie bez niczego, jeśli o dobre granie chodzi. No przykro mi, co mam powiedzieć. Ale już skończmy z tym smutnym pierdoleniem, które wybiło np. na fejsbuczku po ogłoszeniach. Katowice to tylko miasto, a Spodek to tylko średnio chujowa hala. Umówmy się, dla 3/4 ludzi w Polsce Warszawa jest lepszą lokalizacją. I naprawdę nie ma kurwa żadnego znaczenia, gdzie ten fest będzie i jak się będzie nazywał. Jak tacy jesteście przywiązani do tradycji, to się z kolegą Bloodcultem na mszę trydencką umówcie, czy coś ;) A ogłoszenia dość zacne, nie przedśmiertne podrygi legend hejwi metalu, jak u konkurencji.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Jeśli będzie coś naprawdę ciekawego, to się przejadę, a co, ale to musi być naprawdę coś konkretnego dla mnie. Na razie przychodzą mi dwie, trzy nazwy do głowy, które chciałbym zobaczyć, a które przy dużej ilości szczęścia może udałoby się wrzucić w skład. Wtedy odszczekam ;-)
- Lukass
Ja też jeszcze nie twierdzę, że gnam w podskokach, ale mnie zainteresowali. Termin OK, będzie brane pod uwagę. A i cena mniej buraczana, niż konkurencji w Krakowie, więc można oczekiwać, że nie będzie niespodzianek typu Sabaton i rzeczywiście zapłaci się za zestaw przynajmniej dobrych kapel.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- uglak
Cena podobna. Przypominam, ze tutaj mamy jednodniowy openair.
Guilty of being right
- Lukass
2*180=360uglak pisze:Cena podobna. Przypominam, ze tutaj mamy jednodniowy openair.
459-360=99
A cena za Mystic to "early bird", za chwilę pewnie się podniesie w okolice 600 złotych.
Nie, cena nie jest podobna.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Medard
Mayhem bywał ostatnio dosyć często, więc żadna atrakcja to nie jest.
Candlemass bywa rzadko, więc traktuję jako dobry strzał.
Dwa zespoły w kapturach, czyżby mieli dorzucić batushkę i/lub behe?
Candlemass bywa rzadko, więc traktuję jako dobry strzał.
Dwa zespoły w kapturach, czyżby mieli dorzucić batushkę i/lub behe?
- maciek z klanu
Plus milion, organizatorzy to jebane goroleStoigniew pisze:za wyprowadzenie Metalmanii ze Śląska chuj im w dupę i niech się pierdolą.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo