Krowy i klacze utraciły swą naturalną zdolność do ocielania/oźrebiania się na skutek wielowiekowej hodowli. Sztuczna selekcja, jakiej były poddawane te zwierzęta zwracała uwagę wyłącznie na cechy użytkowe - mięsność, mleczność itp. oraz na takie cechy osobnicze zwierząt, jak spolegliwość, łagodność itp. Terminy te brzmią trochę po wiejsku, ale są wyjęte wprost z podręczników do praktycznego chowu zwierząt, gdyby ktoś nie wiedział. Tak więc hodowano i selekcjonowano zwierzęta o określonych cechach anatomicznych i osobniczych i doszło do tego, że anatomia i fizjologia tych zwierząt nie dopuszcza już możliwości rozrodu bez "pomocy" człowieka. Taki efekt uboczny. Jeżeli teraz dowiadujemy się, że człowiek traci swoje naturalne zdolności, jeżeli nie potrafi już prokreować/bronić się/działać samodzielnie, a do wszystkiego potrzebuje pomocy/instrukcji/objaśnienia, to mnie przychodzą do głowy tylko trzy pytania: 1. Czy my - ludzie jesteśmy już gatunkiem hodowlanym? 2. Czy zanik naturalnych zdolności, instynktownych reakcji jest zamierzonym czy ubocznym skutkiem hodowli? 3. Jaka jest w tym wszystkim rola systemu edukacji?83koper83 pisze:No ale wiem, LoL, twoje zwierzęta się same płodzą. I w ogóle nie trzeba pomagać krowie się ocielić ani klaczy oźrebić, bo kurwa miliony lat przetrwały na ziemi te bydlątka i bez Ciebie se dadzą radę, nie?
Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Księża
In God We Trust
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Smialo rzucaj, statystyki to dzisiaj niemal religia, wiec czemu nie? Ale mozesz tez polazic na silownie przez miesiac, pocwicz 5 minut i spadaj na chawire, Za miesiac-dwa pochwal sie wspaniala muskulatura i olbrzymia sila wypracowana przez 5 minut treningu. Takie to proste wg statystyk. Tylko skad grubasy i cherlaki na swiecie?83koper83 pisze:Ćwiczenia nie mają prawa działać i na to nie mam kontrargumentu, bo nawet jakby mi się chciało grzebnąć za jakimiś statystykami, to będzie kłamstwo i spisek.
woodpecker from space
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news- ... Id,3268900" onclick="window.open(this.href);return false;
Super kara dla sprawcy i wysokośc zadośćuczynienia dla ofiar - i tak to się żyje w państwie z gówna i dykty.
Super kara dla sprawcy i wysokośc zadośćuczynienia dla ofiar - i tak to się żyje w państwie z gówna i dykty.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- Nerwowy
Byłbym z tym obecnie ostrożny, to w końcu forum serwisu poświęconego (sic!) muzyce black i death metalowej!Drone pisze:Zasadne wydaje się odkurzenie hasła JEBAĆ KLER!
- Drone
Ach tak, zapomniałem, że słuchacze dojrzewają i obecnie antyklerykalizm tutaj postrzegany jest jako niedojrzałość i głupota :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- nicram
Popieram.Drone pisze:Zasadne wydaje się odkurzenie hasła JEBAĆ KLER!
:-DDrone pisze:Ach tak, zapomniałem, że słuchacze dojrzewają i obecnie antyklerykalizm tutaj postrzegany jest jako niedojrzałość i głupota :)
all the monsters will break your heart
-
parsknąłem jak nie wiem kiedy ostatnio :) rozdaneNerwowy pisze:Byłbym z tym obecnie ostrożny, to w końcu forum serwisu poświęconego (sic!) muzyce black i death metalowej!Drone pisze:Zasadne wydaje się odkurzenie hasła JEBAĆ KLER!
Ojciec Rydzyk po raz pierwszy o samochodach opowiedział na początku ubiegłego roku. – Tak, przyjechał bezdomny i dał nam dwa samochody. Pan Stanisław z Warszawy, niestety zmarł – stwierdził duchowny na antenie Telewizji Trwam, czym wprawił wszystkich w osłupienie.
Teraz wrócił do tej historii i poinformował, że do przekazania aut doszło „16 lub więcej lat temu”. – Ożenił się pechowo z milicjantką, wiemy, jacy to milicjanci różni byli. A on porządny, sierotą był, wychowały go ciocie, dobrze go wychowały – opowiada szef toruńskiej rozgłośni.
O. Rydzyk powiedział również, że pan Stanisław kupił żonie i córce po mieszkaniu, ale sam został wyrzucony na ulicę. Następnie podczas pobytu w Sopocie zagrał w Lotto, i wygrał.
– Przyjeżdża do Warszawy i patrzy a tu trójka - już mi się zwróciło. Czwórka! Piątka! - już nie jestem bezdomnym. A tu szóstka. Wtedy wygrał, jak opowiadał, 1 milion 350 tysięcy. Mówił: Zawsze z wami różaniec mówię, i wy robicie tak dobrą robotę dla Polski – relacjonuje Rydzyk.
Po odebraniu wygranej pan Stanisław „zostawił dwa małe golfy, ciemnozielony i czerwony”. – A ci nienawistnicy, kłamcy: 'luksusowego maybacha dostał!', oni tak pisali. Ja nawet nie wiedziałem, co to jest maybach – grzmi duchowny.
Źródło: Radio Maryja
Trudno uwierzyć w ten stek bzdur. Jednak jeżeli to nie jest żart, nasuwają się dwa zasadnicze pytania. Czy był tam smok oraz co w wolnych chwilach inhaluje wielebny ojczulek?
Teraz wrócił do tej historii i poinformował, że do przekazania aut doszło „16 lub więcej lat temu”. – Ożenił się pechowo z milicjantką, wiemy, jacy to milicjanci różni byli. A on porządny, sierotą był, wychowały go ciocie, dobrze go wychowały – opowiada szef toruńskiej rozgłośni.
O. Rydzyk powiedział również, że pan Stanisław kupił żonie i córce po mieszkaniu, ale sam został wyrzucony na ulicę. Następnie podczas pobytu w Sopocie zagrał w Lotto, i wygrał.
– Przyjeżdża do Warszawy i patrzy a tu trójka - już mi się zwróciło. Czwórka! Piątka! - już nie jestem bezdomnym. A tu szóstka. Wtedy wygrał, jak opowiadał, 1 milion 350 tysięcy. Mówił: Zawsze z wami różaniec mówię, i wy robicie tak dobrą robotę dla Polski – relacjonuje Rydzyk.
Po odebraniu wygranej pan Stanisław „zostawił dwa małe golfy, ciemnozielony i czerwony”. – A ci nienawistnicy, kłamcy: 'luksusowego maybacha dostał!', oni tak pisali. Ja nawet nie wiedziałem, co to jest maybach – grzmi duchowny.
Trudno uwierzyć w ten stek bzdur. Jednak jeżeli to nie jest żart, nasuwają się dwa zasadnicze pytania. Czy był tam smok oraz co w wolnych chwilach inhaluje wielebny ojczulek?
- Medard
Jeżeli takie rzeczy mówi, to niechybnie ma już rozwinięte jakieś zaburzenia, albo nawet choroby psychiczne.535 pisze:Ojciec Rydzyk po raz pierwszy o samochodach opowiedział na początku ubiegłego roku. – Tak, przyjechał bezdomny i dał nam dwa samochody. Pan Stanisław z Warszawy, niestety zmarł – stwierdził duchowny na antenie Telewizji Trwam, czym wprawił wszystkich w osłupienie.
Niedługo pewnie powie, że właśnie rozmawiał z JPII albo Mojżeszem i kazali mu rozbudować zespół budynków w Toruniu, a wszystko dla Polski. I po to właśnie potrzebne są kolejne dotacje od państwa i wpłaty od emerytów.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Gwoli ścisłości. Słucham ojca od samego początku istnienia jego świętej rozgłośni i ten faciu nigdy nie sprawiał wrażenia normalnego. Zawsze bredził, ale to powyżej wskazuje na kompletną utratę kontroli nad słabościami.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
ale tak regularnie w aucie i przy gotowaniu, czy tylko przed spaniem? bo mnie sprawa zainteresowała i zafrapowała choć nie wiem czy to drugie to dobre określenie. bo ja prosty chłop jestem.535 pisze:Gwoli ścisłości. Słucham ojca od samego początku istnienia jego świętej rozgłośni i ten faciu nigdy nie sprawiał wrażenia normalnego. Zawsze bredził, ale to powyżej wskazuje na kompletną utratę kontroli nad słabościami.
Na samym początku słuchałem namiętnie, przede wszystkim rozmów niedokończonych. To co się tam odpierdalało było niezłym kabaretem. Potem nieco odpuściłem, ale gdy zaczęli zapraszać te wszystkie wykopaliska z pisu znowu zacząłem tego słuchać i powiem tak. Gdyby każdy z tutejszych wyborców tej partii słyszał choć dziesięć procent tego co się tam działo, nigdy nie wpadłby na pomysł, by popierać to gówno i ten zjebany kadzidłem sposób myślenia. Zresztą ja pisałem o tym cztery lata temu. Goście typu Kraft, Kingu i ta trzecia lebiega bredzili w kółko, że boję się o koryto, czy coś w tym guście. Krótko mówiąc. Lepsza jest nawet ta ludowobogobojna kurwa, choć to dno i metr mułu, niż banda sekciarzy ukrywająca się za dumną nazwą Prawo i Sprawiedliwość.
- dzik
^ Ta trzecia lebiega to był niejaki Bezdech. Twierdził między innymi, że kto nie głosuje na PiS ten jest moralnie odpowiedzialny za śmierć Popiełuszki.
dobry kościół to kościół spalony
- Ascetic
muszę przyznać, że moje wybryki to pikuś z tego co czytam o tych panach.
to budujące.
to budujące.
lys på slutten av lys
I popatrz. Tyle padło bredni z ust najwyższych osób w państwie, że to co napisałeś nie wzbudza większych emocji. Przechodzę nad tym do porządku dziennego, a właściwie wieczornego.dzik pisze:^ Ta trzecia lebiega to był niejaki Bezdech. Twierdził między innymi, że kto nie głosuje na PiS ten jest moralnie odpowiedzialny za śmierć Popiełuszki.
- Nerwowy
Jak oceniasz różaniec prowadzony przez skazanego pedofila?535 pisze:Na samym początku słuchałem namiętnie, przede wszystkim rozmów niedokończonych. To co się tam odpierdalało było niezłym kabaretem. Potem nieco odpuściłem, ale gdy zaczęli zapraszać te wszystkie wykopaliska z pisu znowu zacząłem tego słuchać i powiem tak. Gdyby każdy z tutejszych wyborców tej partii słyszał choć dziesięć procent tego co się tam działo, nigdy nie wpadłby na pomysł, by popierać to gówno i ten zjebany kadzidłem sposób myślenia. Zresztą ja pisałem o tym cztery lata temu. Goście typu Kraft, Kingu i ta trzecia lebiega bredzili w kółko, że boję się o koryto, czy coś w tym guście. Krótko mówiąc. Lepsza jest nawet ta ludowobogobojna kurwa, choć to dno i metr mułu, niż banda sekciarzy ukrywająca się za dumną nazwą Prawo i Sprawiedliwość.
- Ascetic
;-0Nerwowy pisze:Jak oceniasz różaniec prowadzony przez skazanego pedofila?535 pisze:Na samym początku słuchałem namiętnie, przede wszystkim rozmów niedokończonych. To co się tam odpierdalało było niezłym kabaretem. Potem nieco odpuściłem, ale gdy zaczęli zapraszać te wszystkie wykopaliska z pisu znowu zacząłem tego słuchać i powiem tak. Gdyby każdy z tutejszych wyborców tej partii słyszał choć dziesięć procent tego co się tam działo, nigdy nie wpadłby na pomysł, by popierać to gówno i ten zjebany kadzidłem sposób myślenia. Zresztą ja pisałem o tym cztery lata temu. Goście typu Kraft, Kingu i ta trzecia lebiega bredzili w kółko, że boję się o koryto, czy coś w tym guście. Krótko mówiąc. Lepsza jest nawet ta ludowobogobojna kurwa, choć to dno i metr mułu, niż banda sekciarzy ukrywająca się za dumną nazwą Prawo i Sprawiedliwość.
lys på slutten av lys
- Nerwowy
No co, po prostu chcę wiedzieć na co idą moje pieniądze z podatków, w końcu jest tu co najmniej jeden taki, który nie widzi w finansowaniu tego z budżetu państwa niczego złego ;DAscetic pisze:;-0Nerwowy pisze:Jak oceniasz różaniec prowadzony przez skazanego pedofila?535 pisze:Na samym początku słuchałem namiętnie, przede wszystkim rozmów niedokończonych. To co się tam odpierdalało było niezłym kabaretem. Potem nieco odpuściłem, ale gdy zaczęli zapraszać te wszystkie wykopaliska z pisu znowu zacząłem tego słuchać i powiem tak. Gdyby każdy z tutejszych wyborców tej partii słyszał choć dziesięć procent tego co się tam działo, nigdy nie wpadłby na pomysł, by popierać to gówno i ten zjebany kadzidłem sposób myślenia. Zresztą ja pisałem o tym cztery lata temu. Goście typu Kraft, Kingu i ta trzecia lebiega bredzili w kółko, że boję się o koryto, czy coś w tym guście. Krótko mówiąc. Lepsza jest nawet ta ludowobogobojna kurwa, choć to dno i metr mułu, niż banda sekciarzy ukrywająca się za dumną nazwą Prawo i Sprawiedliwość.
- Ascetic
^^ spodziewam się odpowiedzi tego o ktorym mówisz, że jak pacierz dla dorosłych a nie dla dzieci to nie ma problemu. a poza tym to przez telewizor to nikomu krzywdy już nie zrobi. i odprawił pokutę myjąc samochód biskupowi, więc jakby nie było tematu. poza tym to zwykła szczujnia lewacka jest więc trzeba stulić ryj. niestety.
lys på slutten av lys